Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 6
Japonsko, (2004–2024), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Recenze uživatele CarnTheNunya k tomuto seriálu (8)

The Blood Warfare (2022) (S02E01) 

VAROVÁNÍ, KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY: Starou sérii se mi nechce sledovat jinak než v podobě Abridged verze od YouTube channelu Project Mouthwash, což ani není tak tím, že by mě nasraly fillery a jako jo, jsou špatné, ale já jich stejně spoustu viděl a tak jsem to napodruhé sledoval i s nimi, ale co mě nudilo ještě víc byly epizody, které jsou podle komiksové předlohy a upřímně se na tom podepsala spousta věcí, jednak příšerné tempo, za druhé to byl fakt, že mnohé z těch postav jsou tak zbytečné, že jsou mnohdy i naprosto otravné až do takové míry, že začnete chtít, aby spoustu z nich záporáci prostě pozabíjeli a nakonec se pravdou stal téměř vždy opak, což mnohdy dovedlo způsobit silné deprese z totální ztráty času a také chuť se jít vychcat uprostřed epizody s tím, že se stejně nestane nic závažného, za čtvrté je tam hromada stupidních a zbytečných rádoby "humorných" scének, kterým se dá spíš říkat "úmorné" a za tímhle vším já vidím jednu obrovskou chybu a to jest to, že na to jak se Bleach tváří mnohdy strašně vážně, tak mu něco prostě chybí. Ať už to jsou zajímavější zápletky nebo i jen nějaký cíl, tak to tomu chybí, protože tady jen sledujete, jak Ičigo chodí se svou partou věčně někoho zachraňovat a ono to vážně po čase omrzí. Já Bleach měl vlastně prvně celkem rád (a i při mém pokusu se na něj znovu podívat během minulého roku jsem si dovedl užít aspoň celý story arc o záchraně Rukie), ale už vůbec nechápu proč, možná protože jsem neměl nic na sledování a to vlastně nemám dodnes, takže se dívám na cokoliv, co mě napadne, ale už bych měl taky napsat něco k prvnímu dílu nové série. Asi začnu nejprve klady, aby se neřeklo, že Bleach zničehonic hejtím jak o závod vzhledem k tomu, že ještě před dvěma roky jsem ho miloval a vychvaloval do nebes. Vizuálně asi ok. Ozvučené to je celkem dobře a celkem v pohodě se tu využívá i soundtrack. Co už mě ale nepotěšilo je tempo, protože první díl působí celkem chaoticky, což ve mně vyvolává silný strach, že to zase bude stopadesátá záchranná mise. To je asi vše, co tady napíšu a ještě zkusím dát šanci tak jedné nebo dvěma epizodám a uvidím, jestli mě to bude bavit a nebo ne. ()

Foundation Stones (2022) (S02E02) 

VAROVÁNÍ, TENTO KOMENTÁŘ OPĚT MŮŽE OBSAHOVAT MÍRNÉ SPOILERY NA TUTO EPIZODU: Takže to asi budu sledovat. Vizuálně je to OK. Je to pěkně ozvučené. Dialogy už mi teda aspoň prozatím nepřipadají tak debilní jak ve starém seriálu a za co taky musím ještě tvůrcům seriálu poděkovat je to, že vystřihl některé useless postavy, které předtím fungovaly čistě jen jako ztělesnění smyslu pro humra autora předlohy. Tempo se taky celkem zlepšilo oproti starým dílům. Líbí se mi také, že už to je víc takové řekněme nekompromisní a vypadá to, že už tu budou konečně některé charaktery umírat a nechci, abyste mě zle pochopili, protože já mám rád happy endy, ale to neznamená, že v akčním filmu či seriálu, který není vyloženě určený pro malé děti, tak nemůže pár důležitých postav skončit. ()

Wrath as a Lightning (2022) (S02E05) 

Když jsem se starou sérii pokusil rewatchnout, tak jsem z byl prakticky zklamaný z toho, že se mi líbila taková prkotina a bavilo mě jen třeba 50 dílů ze 366ti a zbytek byl zkrátka zklamání a hrozná nuda. Čekal jsem, že tady aspoň bude lepší tempo, ale nečekal jsem, že mě to nadchne tak, že tu nějakému dílu udělím plný počet. Nuže, stalo se tak. ()

The Last 9 Days (2023) (S02E14) 

Absolutně nechápu co se stalo a proč se to stalo a připadám si, jako kdyby zde hromadu věcí přeskočili, neukázali a nevysvětlili a já jako divák absolutně nechápu proč. Vizuálně sice zatím asi docela OK, ale nedostal jsem prakticky nic, co bych chtěl a očekával. Update 16.07.2023: Po znovu-shlédnutí už nejsem tak zmatený a epizodu jsem bez větších problémů přežil. ()

Peace from Shadows (2023) (S02E15) 

Od této epizody se zase opět docela těším na zbytek částí. Chápu, že v minulé epizodě chtěli asi náhle zaskočit diváky tím, že už se hned půjde na věc. ()

The Fundamental Virulence (2023) (S02E16) 

Skvělý díl. Asi mám teda upřímně pocit, že mě prostě už tato série nemá čím překvapit, ale stejně si ji fakt hodně užívám. Je vidět, že si tu tvůrci dávají záležet. ()

Rages at Ringside (2023) (S02E18) 

Pro mě po vizuální stránce hrozně slabá epizoda. Ten chaotický střih mě nijak neoslovil a skoro jako kdyby se snažili zakrýt, že se jim už moc nechce snažit. Jinak je to asi docela ok. ()

Black (2023) (S02E26) 

Zakončení druhé části této série je sice poněkud divně useklé a nedokončené, ale pořád naprosto epické. Jsem zvědavý, jak chtějí pokračovat dále, když příběh evidentně ještě není zdaleka u konce a byla již potvrzena část třetí. ()

Reklama

Reklama