Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 3
Japonsko, (2004–2024), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Videa (36)

Trailer 3

Recenze (104)

studo 

všechny recenze uživatele

Prvé stretnutie s anime dopadlo viac ako úspešne... Za dva týždne zbehnutý celý hlavný arc bez fillerov a musím skonštatovať, že príbeh a postavy boli úplne super... Skvelá hudba a humor mi sadol. Žiadne zbytočné naťahovačky, pekne to odsýpalo. Skvelí záporáci, ktorých by mnohé filmy mohli závidieť. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou 5 sezón (čili 109 dílů ze současných 366) a končím, a jak tu čtu komentáře, je na čase. Souboje s Bounto byly sice zábavné, ale seriál se vůbec, ale vůbec nikam nevyvíjí, velmi se opakuje a spousta věcí mě začíná vysloveně štvát (sáhodlouhé proslovy uprostřed soubojů, stále silnější útoky, přestože jsou bojovníci již na pokraji sil, neustálé záchrany na poslední chvíli, obrovská pasivita některých postav, naprostá netýmovost všech a především zvyšující se nálož extrémně afektovaného a uječeného dětinského "humoru"). Také se mi zdá, že se podstatně zhoršuje kvalita animace. Ale jinak mě Bleach povětšinou bavil, svět shinigami a především postavy kapitánů a podkapitánů (jejich vzhled i charaktery) jsou vymyšlené perfektně (jen jich možná nemuselo být tolik). ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu vyhejbal, částečně protože mě odradil počet dílů, ovšem po načnutí první série jsem dokoukal první tři za týden a žeru to. Občas by si mohli odpustit flashbacky během soubojů a takový to umělý natahování jednoho souboje na tři díly, ale jinak je to bezva anime se sympatickejma postavama. Rukia je kočka :) ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Méně komplikovanější než jeho ninjovský bratránek, s větším množství soubojů a nesmyslných momentů. Nebudu komentovat nesmrtelnost některých klaďasů, neboť je to bolíska, kterou trpí většina 'shounenů'. Buď jak buď, Bleach je jediním z lepších anime a jedná se o solidní zábavu, která společně s Narutem barvila mé dětství. Doporučuji vypnout mozek, přeskakovat fillery a užít si jízdu. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Bleach je anime shounen typu, v ktorom sa kladie veľký dôraz na súboje a bojové schopnosti postáv. Bleach má kvalitné fillery, kvalitnú hudbu (Number one je jedna z mojich najviac obľúbených pesničiek, dodáva mi silu a bojovného ducha), super postavy a gradáciu súbojov na vysokej priam gigantickej úrovni. Príbeh síce je taký no dajme tomu, že predvídateľný, ale určité súčasti sa predvídať nedajú. Určite odporúčam tým, ktorý majú podobné žánre anime prípadne filmov radi. Najobľúbenejšia postava : Nelliel Tu Oderschvank. Vrchol Bleachu je samozrejme jeden jediný súboj a potom stratí anime trocha dych pretože po vrchole ťažko príde ešte niečo lepšie. ()

Galerie (438)

Zajímavosti (18)

  • Jedná se o první epizodu ve formátu 16:9. (CarnTheNunya)
  • V epizodě je odhaleno, že původním Kenpachi byla kapitánka Unohana. Jméno Kenpachi vždy užívá jen ten nejsilnější Shinigami. V jednom čase tak může být pouze jeden Kenpachi. Že je kapitánka Unohana Kenpachi bylo v seriálu několikrát naznačeno. Nejčastěji jí samotnou, když někoho o něco žádala se zvláštním úsměvem, kdy využívala svého neobvykle vysokého Reaitsu, aby požádaného zastrašila a přiměla udělat přesně to, co potřebovala. (Aporol)
  • V epizodě řekne kapitán Mayuri Ichigovi, že pokud je zničen Bankai Zanpakutō, tak je neopravitelný. Přesto kapitán Komamura v souboji s Aizenem použije Bankai a Aizen mu jej zničí. Komamurovi v podstatě zůstane v ruce jen jílec a záštita. Nemělo by tedy být možné, aby Komamura nadále používal svoji Zanpakutō. Přesto ji použije, aniž by mu ji Ōetsu Nimaiya opravil. (Aporol)

Reklama

Reklama