Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 6
Japonsko, (2004–2024), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Recenze (104)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Bleach je bezesporu vynikající anime, které se zavděčí všem milovníkům fantasy. A určitě i ostatním, kteří fantasy zrovna moc nemusí....řekl bych, že hlavně díky perfektně vyprofilovaným postavám...třeba Ichigo je takový sympatický hajzlík (jeho "HA!" si každý zamiluje)....pokud si neoblíbíte Ichiga, tak se přinejmenším určitě najdete v některém ze 13 kapitánů...to je prostě osobnost vedle osobnosti. Animace a kresba je prostě parádní...ovšem jen do 65.dílu, kdy nastupují fillery, kde kvalita kresby a animace kolísala až moc často...například 104.díl je přehlídka hnusu a odflánutosti nejtěžšího kalibru...no, ale vypadá to, že fillerům je zatnut tipec, navíc se v kinech už promítá Bleach: Memories of nobody, takže nás snad už čekají jen samé kvalitně nakreslené a rozanimované díly...přesně jak to bylo, než nasadili fillery... UPDATE: po 238. dílu, kdy jedou fillery v plné parádě a kdy mám načtenou mangu až po aktuální díl jdu s hvězdičkou dolů z jednoho prostého důvodu, jelikož Bleach je co se vývoje týče horší než Venezuelská telenovela, bo i v té se postavy nějakým způsobem vyvíjejí a některé dokonce i umírají...celý vývoj postav v Bleachi funguje na následujícím principu: Ty postavy tam prostě jsou... ty kladné tam jsou, protože jsou kladné a máte jistotu, že se jim nic nestane, protože jsou kladné... a ty záporné tam jsou, aby je nakonec ty kladné sejmuli, nebo aby se obrátily na dobrou stranu... a mezitim to musí alespoň 2x vypadat, že ty kladné sejmuli.. pak se Ichigo nějak namaká a objeví se další postavy... a tak je to pořád dokola. Každý ať si z toho vyvodí jestli sledování tohoto anime pro něj má nějakou hodnotu nebo ne... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě shounen. Magie, meče, neústupnost, odvaha atd. Kdo má shounen rád, bude mít rád asi i Bleach, kdo nemá shounen rád...však víte. Naruto, konkurent v žánru, mě však bavil o něco více, jsou v něm IMHO zajímavější postavy a souboje. V Bleachi sice mají postavy spousty zajímavých zvláštních schopností, ale v Narutovi také a tam s nimi navíc i o dost více taktizují. Úvod Bleache není nijak extra zajímavý, část v Seireitei (osvobozování Rukie) je rozhodně velmi solidní, pak následují nějaké fillery a další příběh a další fillery. Fillery jsou IMHO docela průšvih a navíc ty další příběhy už se kvalitě a hlavně původnosti "osvobozování Rukie" nějak nejsou schopny rovnat. A navíc mi neustálé klišoshounenovské učení se novým mocným bojovým technikám, obnovování ztracených schopností, či neustálé stavění nových nepřátel ve stylu "to proti čemu jste dosud stáli, nebylo nic," začíná pomalu lézt na nervy. A nejhorší jsou fillery stylu "Koushirou hraje fotbal s Ichigovou sestrou". Měním hodnocení na lepší ***. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Takovej normální nekonečný shounen příběh. Sem tam jsem se nudila, sem tam jsem nevydržela sedět na židli v klidu. Občas mě dokonce bavily víc fillerový díly než ty podle mangy. Je to prostě příběh, kde po poražení jednoho nepřítele za rohem čekají dva a třikrát silnější. Škoda že mi většina soubojů přišla jako přes kopírák, takže ty první jsem si užívala, ale pak mě to přestalo bavit... A byla jsem ráda, když mě pak cestou k té druhé stovce nějaký souboj překvapil. Avšak velké plus u mě získala hudba, ten doprovod je někdy přímo dokonalej. Nejvíce se mi líbí ten motiv s těma houslema, zní to trochu jako "Vítejte na Divokém západu". Jako jo, je to dobrý, vtipný, napínavý, dojímavý, plný odvahy a přátelství a zrady a já nevím čeho všeho, jenomže když sloupnete tu průhlednou slupku, tak vlastně zjistíte, že koukáte na obyčejný příběh o ovládnutí světa, na honbu za sílou a mocí. Nemohl by někdo pro mě spočítat, kolikrát v Bleachi zazněla věta: "Ještě žiješ?/ popř. Stále dýcháš?", ačkoliv otázka "Jsi v pořádku?" zazněla určitě vícekrát. Jako mrkněte se, ale nepřehánějte to... Dobrý díly jsou ty začáteční, záchrana Rukii a pak ty kolem 200, kde koukáme na "kapitánování" Urahary. Kono buge, Yoroshiku... btw. 29. 7. 09 - ať už ta Inoe přestane ječet, vřískat, říkat: "Kurosaki-kun", štve měěěěěě :D 17. 4. 2010 - konečně bitva pokračuje a teď bude jen lepší a lepší, já vim, vždyť čtu mangu :-D 22. 6. 2010 - tak nějak mě přestává Bleach bavit. Začíná to bejt dost nuda. Takže měním hodnocení na lepší 3* a uvidíme v budoucnu. 9. 10. 10 - No, Bleach nám pošel. Už to není ono. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

I přestože jsem Ichigovi fandil, přetrpěl jsem všechny fillery, kterých bylo neskutečných 152 (což je přes 40% dílů anime), tak jsem stále doufal, že se Bleach v dobré obrátí a když už to vypadalo ke konci, že se tak i stane, přišlo posledních 30 dílů, které mi naprosto odpudivým způsobem zkazily celkový dojem z tohoto anime, které mohlo mít o hodně větší potenciál. S velkou nadějí mě nezbývá než doufat, že Ichigův anime příběh nekončí 366 dílem a kreslíři ještě naposledy usednou za desky svých stolů a připravý nám ukončení hodné Ichigových sil. Prozatím hodnoceno jako průměrný shounen. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Nevim, jesli 40 epizod stačí na hodnocení, ale slibuji, že budu sledovat dál a podle toho eventuelně měnit hodnocení. Možná to neni až tolik vtipné jako Naruto, ale občas se řádně zasměji. Má to hezké boje, i když od dob Yu-Yu Hakusho už celkem předvídatelné. Ale stále mě to nějakým způsobem baví a soul society je zajímavé místo na táborák. Hlavní hrdinové jsou osobnosti, ale nejsem si jistej, že každému se dává stejná měra pozornosti, což je občas škoda. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Pokud mám nějak zhodnotit Bleach, jen těžko se – stejně jako mnozí ostatní uživatelé – vyhnu srovnání s jeho o malinko starším a Bleachi nemálo podobném šónenovským bratříčkem Narutem. Spousta soubojů, akce, sem tam nějaký ten humor, široká plejáda emocí a typicky šónenovských scén, nepříliš inteligentní hlavní hrdina, bla bla bla... a samozřejmě fillery. Právě fillery a dějově silně naředěné epizody docela bolí a často kazí celkový dojem. Neříkám všechny, ale jejich podstatná část stejně jako u Naruta ano. O to více si pak sice člověk užije díly podle mangy, nicméně musím přiznat, že i některé "mangové" části příběhu mi tak úplně nesedly – kupříkladu hned úvodních cca 20 dílů, které jsou takovou tou nepříliš zajímavou seznamovačkou s hlavními postavami, při jejímž sledování jsem si mnohdy nebyl jist, zda má smysl vůbec dál pokračovat, protože v případě Naruta jsem byl do příběhu plně vtažen již po prvním díle (dobře, tak pokud ne po prvním, tak po třetím určitě). Rozhodně to však smysl mělo: následná část s osvobozováním Rukie byla rozhodně tím nejlepším, co mi seriál doposud nabídl. Jen mě mrzí, že následné části příběhu už takové vynikajícnosti (alespoň teda doposud) nedosáhly. Co však do míry nemalé kompenzuje někdy trochu váhavý příběh, jsou postavy. Stejně jako u Naruta mě hlavní trojka hrdinů příliš neoslovila, zato vedlejší postavy ano – postavy jako Tóširó (hlas a postavy Romi Paku prostě zbožňuju), Hanataró, Joruiči nebo Urahara mají charismatu vyloženě plné řitní věnce. Bohužel podobně jako u Naruta, i zde se vyskytuje postava otravné a neschopné krávy, která by si se Sakurou vážně mohla podat ruce – tou jest Orihime, jejíž "Tasukete! Tasukete!" je rozhodně jedna z frází, které mi při sledování Bleache trhají uši. Co se soubojů týče – i zde mi vychází Naruto z pomyslného souboje jako vítěz. V Bleachi jsou souboje sice krásně naanimovány s výtečným hudebním podkreslením, ale ne každý souboj dokáže doopravdy zaujmout. Většinou jde o různé obměny takového toho typicky šónenovského rubání se plného siláckých řečí, kdy po čase řádně zrubaný a zmlácený hlavní hrdina prozře, že prostě musí vyhrát kvůli nějakému slibu, přátelům, konkrétním lidem atd. a uštědří protivníkovi takový sekec mazec, že se z toho jen těžko probere. Nedá se sice říct, že by tímhle klišé Naruto netrpěl, ale rozhodně se v něm více využívá zkoumání slabin a výhod protivníkových technik a nespoléhá se v něm tolik na poražení protivníka pouze hrubou silou. Sečteno podtrženo – Bleach rozhodně není špatný seriál, některé jeho části jsou více než dobré, některé zase naopak, ale žánrová konkurence v podobě Naruta mi připadala prostě v mnoha ohledech povedenější. Silnější 3*. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Kvôli čomu tak veľa častí?! Mňa to proste prestalo baviť, zo začiatku eufória z tých duchov démonov, bitiek bla bla, obľúbila som si niektoré postavy ale čím viac častí pozretých tým väčšia nechuť, z toho koľko častí do konca a už mi z toho nedvihli náladu ani obľúbené postavy. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Nesnáším tenhle typ anime. Rychlá navykovost zaručena. Dopadl jsem tady úplně stejně jako u Naruta. Jel jsem jeden díl za druhým, skvěle se bavil a teď musím na další díly čekat. EDIT: Hodnotím asi jenom do nějakého 200 dílu. Pak jsem přestal sledovat, protože úroveň šla rapidně dolů. Jen už asi z povinnosti čtu mangu. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Skvelé prešpekulované fantasy o posmrtnom živote (najlepšie stvárnenie shinigami zo zatiaľ zhliadnutých anime), ktoré sa každou epizódou posúva o ďalšiu úroveň. Ten typický Bielidlovský humor ma nezačal nudiť ani na malú chvíľu (tak zábavné, tak originálne, neskôr mierne predvídateľné ale vcelku neprekonateľne neočakávané) Za rovnako zbytočné, ako väčšina píše, pokladám fillery, kde dej nevedie nikam a len zbytočne naťahujú načatú zápletku. Pri sledovaní Kasumi Ooji fillery a bakkotou mi väčšmi pokazilo chuť k jedlu než Bounty. Najlepšie sú časti z prostredia Hueco Mundo a boje s Arrancar čoby Espada, a zo starších (taktiež) zachránenie Rukie. Nutnosť poznamenať - majstrovské OST ! ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Animák z dob, kdy jsem byl na tohle háklivej, ted už na to nekoukám. Je tu dost akce, ale i pořádná dávka super hlášek a dobrého humoru. 75% ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Ano, toto je jeden z důvodů, proč zrovna 3x nevyhledávám anime, co má spoustu dílů.. Spád seriálu je strašně pomalý, díly jsou o ničem, zbytečné, bez nějakého děje, zajímavé postavy jdou do ústraní, pořád se řeší jedna a ta samá věc a díky tomu mám silnou nechuť toho už zanechat, když už jsem viděl přes 3 hodiny seriálu, což je podle mě dost na to, abych řekl, chci se dál dívat a nebo přestat z důvodů, že se mi ten seriál nelíbí a na opak.. Jinak bez urážky nevidím nic, kvůli čemu bych shledal tento seriál zajímavým až na to, že ta holka u něj spí ve skříni, ale to mi nestačí.. Hlavní, co mě zklamalo je to, že seriál má a měl tolik možností/potenciálu, prostě mohl něco udělat, ale né, jen to pohřbíval dál, díky tomu jsem se celkem nudil. Ale co každému se líbí něco jiného, hlavně, že to ostatní baví. Podle mě to mohlo být o hodně zajímavější. Slabý průměr.. (Hudba ušla, ale také to nebylo nějaké mistrovské dílo..) ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bleach je absolutně skvělý manga seriál s bezkonkurenčním příběhem!!!! Nyní bych rád poukázal, co je v seriálu nej: Nejlepší kapitáni - Zaraki Kenpachi a Byakuya Kuchiki, Nejoblíběnější podkapitán - Renji Abarai, Nejvíc sexy děvče - Matsumoto Rangiku, Nejvíc cool postava - Urahara Kisuke, Nejmíň nenáviděný plyšák - Kon, Nejoblíběnější Zanpakutou - Zabimaru, Nejvíc nezáživná osoba - Chad, Nejhezčí jméno - Rukia Kuchiki, Nejvíc bezradná - Inoue Orihime, Nejcharizmatičtější záporák - Karia Jin, Nejdivnější postava seriálu - Uryu Ishida a největší progres ve skillu, samořejmě Ichigo Kurosaki :D ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

prvých 70 častí a posledných 100 (nepočítam poslednú sériu tých asi 20 častí) sú dokonalé. užíval som si ich. Boje na meče boli kruté a krvavé nikdy nezabudnem ako som každý pondelok čakal na novú časť na animaxe ešte v čase keď som nemal internet niekedy v roku 2007 ak sa nemýlim. Jednoducho povedané seriál by bol dokonalí keby sa filleri vyhodili a malo by to silných 200 častí. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

U mně jednoznačně nejlepší anime, kam se hrabe Naruto se svým rozvleklým dějem a pořád dokola opakovanýma flashbackama. Je pravda, že všechny díly nemůžou být zábavné, dobře nakreslené a podle mangy, když má každý týden vyjít jeden. Ale stejně si víc vážím dlouhotrvajících anime - tam už je opravdu potřeba děj propracovat, ne jako v anime, které nemají sice nudné díly a jsou celé perfektně nakreslené, ale zmůžou se sotva na 30 dílů. Navíc se po fillerech kvalita vrátila na původní nedostižnou úroveň... Tak oprava 4.11.2007: Na původní úroveň se Bleach vrátil na pár dílů (zato fakt dobrejch), ale pak zas nastoupily fillery a co se děje teď je ještě horší než fillery - míchání děje z mangy s filleroidním. Bleach u mně pořád zůstává top anime, protože anime řadím podle nejlepších dílů, které obsahují, ovšem už bych se ochotně znova na všechny díly nepodíval (btw: na vybrané díly bych se pořád klidně díval dokola)... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Bleach je anime shounen typu, v ktorom sa kladie veľký dôraz na súboje a bojové schopnosti postáv. Bleach má kvalitné fillery, kvalitnú hudbu (Number one je jedna z mojich najviac obľúbených pesničiek, dodáva mi silu a bojovného ducha), super postavy a gradáciu súbojov na vysokej priam gigantickej úrovni. Príbeh síce je taký no dajme tomu, že predvídateľný, ale určité súčasti sa predvídať nedajú. Určite odporúčam tým, ktorý majú podobné žánre anime prípadne filmov radi. Najobľúbenejšia postava : Nelliel Tu Oderschvank. Vrchol Bleachu je samozrejme jeden jediný súboj a potom stratí anime trocha dych pretože po vrchole ťažko príde ešte niečo lepšie. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Mé sledování Bleache by se dalo připodobnit k mým cestam na chalupu na Vysočinu. Hned po výjezdu z prahy (objevení Bleache) jsem najel na D1. Parádní jízda, můj Peugeot sviští o závod. Náramně se bavím předjížděním oktávek a bavoráků. Prostě super. Pak, ale musím odbočit a sjet z dálnice. Mému autu se zpomalit nechce a ani já nemám nejmenší chuť na 50. Pak, co se nestane, se za mnou s houkáním vynoří auto s obřím nápisem FILLER a já jsem nucen zastavit. Pětice postav se ke mě blíží v uniformách. Tlustý důstojník na mě zaťuká přes okénko a řekne: "Tak pane řidiči jel jste moc ryhle." Není možná, to že jsem udělal." "Ano, ano." Ale protože mám dnes dobrou náladu, bude to jen s domluvou." "Děkuji" a šťastně jsem vyrazil na další jízdu. (filler za mnou Baunti) Pak je to, ale jedna malá vesnička za druhou a každá vyřvává to svoje: "povolená rychlost 50!" Až mě z toho bolí hlava (to jsou ty malé postavy, co děsně řvou Itsugo Itsugo, nechoď bojovat, umřeš. Víte, který myslím, že?) To mě naštve, šlápnu na plyn, rozjedu se a vjedu do zatáčky. A sakra nevšiml jsem si značky, slepá ulice. A vletěl jsem přímo do baráku s obřím nápisem SPOILER. A tak tu teď v Bohnicích sedím. Ani by jste nevěřili, jak ti malí skřítci křičí. ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

BLEACH má určite vleľa fanúšikov a dúfam že nikoho z nich nenaštvem, ale bohužial som sa na tejto ,,rozprávke,, akorát zasmial. Klasická japonská slátanina. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tak fajn,asi po pěti upravení komentáře říkám toto:První a druhou sérii by jste měli shlédnou.Pokud jste hodně trpělivý,tak se na to dívejte do sedmé série,ale je to čím dál nezajímavější.Osmou sérii vynechte,je zbytečná a s dějem nesouvisí.Devátá série je ale hodně dobrá a konečně už má to,co má anime mít a to je dobrý děj.Desátou sérii taky vynechte,moc věcí vám totiž neobjasní.V jedenácté a dvanácté jakž takž pokračuje děj a na další série se už nedívejte,pokud se neradi necháváte znechutit.Pět hvězdiček za skvělou druhou sérii a ještě lepší devátou sérii. ()

Reklama

Reklama