Reklama

Reklama

Scrapped Princess

(seriál)
  • Japonsko スクラップド・プリンセス (více)
Japonsko, 2003, 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Královskému páru se narodila krásná holčička, jenže církví bylo vyřčeno proroctví, ve kterém se praví, že až princezně bude na den přesně 16 let, stane se jedem a zkázou pro celý svět. Královi nezbývalo nic jiného než se princezny zbavit, a to nejlépe okamžitě. Zavržené princezně se ale podařilo přežít a v současné době cestuje po světě se svým nevlastním bratrem Shannonem a nevlastní sestrou Raquel. Při útěku potkávají královské vojáky, žoldáky, vrahy ale i obyčejné lidi, kteří si přejí jen smrt zavržené princezny. V tomto komediálním, bojovém, historickém, ale i lehce romantickém 24dílném seriálu z roku 2003 uvidíme plno zvratů, soubojů, ale i vtipných situací. (Roby)

(více)

Recenze (11)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Malá zajímavost - snad úplně všechna jména v tomto anime jsou jména v našem světě skutečných zbraní či zbrojovek. Je to informace podstatná, ale neříká tolik, aby se dala brát za spoiler (zbraní znalí to stejně zaregistrují už v prvním dílu). Čecha jistě potěší i zástupkyně českého zbrojařského průmyslu zvaná Cz (Česká Zbrojovka) s vyvinutým poprsím. Slabé ****. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Přesně tak - fantasy Matrix, který je o něco méně propracovaný a i zajímavý než třeba takové (fantasy/sci-fi) Utawarerumono, ale bavil mě zase o něco víc, než třeba Guin Saga, kterou jsem viděl minulý týden. Co je dle mého dobře? Prostředí má své kouzlo, postavy jsou docela sympatické (i když hlavní hrdinka umí být pěkný spratek...), atmosféra funguje, hudba je moc pěkná... Co je podle mě špatně? Přijde mi, že příliš brzy vyložili karty na stůl a udělali z docela sympatického fantasy zmatenou i když pořád docela slušnou sci-fi, která ale až moc dlouho v prostředku série vše rozebírá a natahuje a utápí tak atmosféru... No a konec je sice dobrý v tom, že opravdu vše uzavře, ale je něčím opravdu překvapivým? Celkově mě to bavilo, zvládl jsem celý seriál za jeden víkend, ale od druhé poloviny už to pro mě nebylo to pravé ořechové a ani ta překvapení, jak to vlastně s celým zdejším světem je, mě tady prostě neohromila... 6,6/10 ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle anime je velmi přeceňované. Těžko se mi vytýkají nějaké chyby, ale příběh mě celkově nudil. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Zdalo se mi to cele zmatene, moc upovidane, nektere dily byly v konecnem vysledku naprosto zbytecne, jako ten s falesnou princeznou. animace hezka ale vubec me to nechytilo. ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Velice prijemna pohadka s akcnimi prvky , pobavi , donuti dokoukat do konce. Me se to moc libilo. Prekvapilo me ze serial ma vicemene uzavreny konec coz u anime nebyva zvykem... btw. Raquel je frajerka :) ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Není seriál jako seriál a není fantasy jako fantasy. Někdo si myslí, že to je jak Utawarerumono, ale v tom případě bychom do stejné škatulky mohli naházet desítky dalších příběhů (btw, je to už skoro deset let, co jsem četla knížku odehrávající se v obdobném prostředí, tentokrát od Francouzky, jméno ani název si nepamatuju...) a pointa i motivace postav je IMO naprosto jiná. Komediální stránka mě kupodivu vůbec neiritovala, jak se mi to stalo u tolika jiných děl, naopak se mi líbil ten kontrast mezi bezstarostností (kterou by si všichni rádi dopřáli, ale jenom velice těžko udržují její iluzi) a ponurou nezvratitelností 'osudu'. A co mě rozesmutnilo nejvíc byla ta nejedna zbytečná smrt. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Podivná směska žánrů s neuceleným dějem. Motivace (hlavně pseudobožských postav) je značně zmatená a některé dějové linky vyšumí úplně do ztracena. SPOILER Nevím proč tam museli cpát ty mechy, jejichž funkčnost-výkon-schopnosti a vznik byly vysvětleny tak zmateně, že to jejich uvěřitelnost srazilo na minimum. Celý ten svět byl takový podivný, až jsem pořád čekal, kdy se ukáže, že to je vlastně jen další Hack//Sign či něco podobného. Konec SPOILERU Dobré postavy a celkově slušná kombinace akce, humoru a čekání o co to tam vlastně jde to drží nad vodou, ale do nadprůměru se to nedostane. 60% ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Myslím, že sa jedná o vcelku zaujímavý počin, fantasy príbeh ako má byť, ktorý sa z úvodu tvári ako cestovná komédia, no ďalej sa vyvinie do zaujímavého deju. Teda nechýbajú vtipné stránky, striedaní s tými vážnymi. Aspoň takto som k tomuto anime pristúpil. Priznám sa, že som očakával obdobu Slayersov. Avšak, je tu jedna veľká chybička krásy (a teda aspoň pre mňa) a tou je mecha (ktorú nemám rád)teda ak sa to mecha dá nazvať toľko sa v tom žánri nevyznám. V utawarerumono som videl, že to ide aj bez toho, tak nechápem prečo tu? No i tak sa jedná o veľmi dobré anime, a komu mecha nevadí nech kludne pridá na hodnotený. U mňa lepšie ****. ()

enevy 

všechny recenze uživatele

Mám rád překvapení. U tohohle titulu jsem se jednou zastavil a říkal si „tohle se vážně povedlo“. Zprvu mi to hodně připomínalo Slayers Taková parta cestovatelů, kde každý charakter je jasně napsaný a podle toho se i tak chová. Toto nemusí všem vyhovovat. Postavy jsou vážně jednoduše sepsány kromě Pacifiky. Ta může působit jako ta otravná postava, která nic neumí a každého pouze vysírá. Po pár dílech to však takhle není. A řekněme si na rovinu, jak bychom se chovali, kdyby nás chtěl celý svět vidět pod kytkami, či na kůlu. Mě ta první třetina velmi bavila. Neustále drama. Trochu jsem čekal posun i u ostatních, ale ten se nekonal. To je škoda, mohly být zvraty i v této rovině. Můžu to mít za zlé autorovi, ale nemusím. V jedné epizodě bylo vysvětleno, že každý charakter má určité faktory, které předefinují osud, typická křesťanská predestinace. Pěkně se z toho vyvlíkli.. Na poli žánru však překvapení přišlo. Z fantasy žánru najednou mecha. U toho jsem byl hodně překvapen. V závěru to však bylo na obtíž. Mecha souboje byly po čase docela nudné a spíše vyplňovaly prostor a ničím nepřekvapily. Tohle se nakonec stalo nejslabší části tohoto anime. Dále se mi hodně líbila pasáž se ztrátou paměti u hlavní hrdinky. Celkově zde příběh zcela změnil nádech a 2-3 díly jsou naprosto precizními. Za mě velmi milé anime. Má to i svoji comedy část, která velmi dobře zapadá do celého schématu. Na ten rok i příjemná animace, velmi dobře koukatelná adventura, která dokáže překvapit. Konec už byl slabší – hlavně souboje, které téměř nudily, ale za mne žádný paskvil. Slabší **** ()

Reklama

Reklama