Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Klid, ticho a saké, hlavně saké. To by bylo...," sní samurajská dívka Ran. Jenže jak si užít klidu, když se k vám proti vaší vůli přidá upovídáná, neustále pobíhající Miao a okolnosti vás neustále ženou vstříc nechtěným dobrodružstvím. Saké taky není zadarmo a jediné, co Ran umí (a za co lze dostat peníze) je velice dobře se ohánět mečem. Miao umí solidně bojovat holýma rukama a nohama a tak se nemusíme bát, že by si naše hrdinky neporadily.

Kazemakase Tsukikage Ran je 13-ti dílný komediální seriál odehrávající se ve feudálním Japonsku. Jednotlivé díly na sebe navazují jen volně. Animaci má na svědomí studio Madhouse (např. i filmy Satoshi Kona). (Subjektiv)

(více)

Recenze (6)

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál. Jednou za čas je fajn vidět dílko, které neřeší velká dramata a plně se soustředí na přítomnost (původ hlavní hrdinky je jenom lehounce naťuknut v posledním díle). Jednotlivé epizody jsou zábavné a člověk se u nich příjemně odpočine. A ještě vypíchnu souboje, protože ty jsou asi nejlepší, co jsem v anime viděla, v kendu se sice nevyznám, ale vypadaly dost realisticky. ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Fakt krásný seriál, opravdu dobré hrdinky, příjemná kresba a melodická hudba. To vše je velké plus, ale musím říct, že si mě tento seriál získal úplně něčím jiným. Už v první minutě tohoto anime jsem zaznamenal, že se mi bude líbit. Je to těmi seky, fakt od první minuty Tsukikage provádí precizní seky, dělá dokonce něco, co jsem v žádném anime s katanami neviděl a přitom je to jedno z prvních věcí, co se šermíř musí naučit. Očištění měče se provádí dvěma způsoby, malé nebo velké čiburi. Jsou to dva seky a ty Tsukikage provádí. Nevím přesně, co cvičí, ale myslím, že je to dost blízko Iaidu. S nepřáteli nebojuje dlouho, neřve, útok začíná už tasením a další věci Iaidistům známé. Naprostým šermířským protikladem je třeba Bleach, kde řvou, při nápřahu dávají špičku meče až pod zadek, takže kdyby se proti nim postavil Zorro Mstitel, už by se belhali pryč s velkým Z na břiše a hrudi. Stále mi uniká, proč tato šermířská zdatnost není i v dalších anime. Tento seriál má sice s Kurosawou dost společného, ale to mi nevadí. Není sice dostatečně krvavý, fakt je že té krve by bylo trochu více, ale gejzíry krve jsou podle mě daleko míň realistické. Pro lidi, co mají rádi samuraje, staré Japonsko a hlavně Iai je tohle výborný seriál. (pozn. mé jméno nepochází z tohoto anime) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nekrvavý komediální samurajský seriál se dvěma sympatickými hrdinkami. Seriál si IMHO půjčuje zápletky z jiných děl, např. Kurosawových filmů (Yojimbo, Sanjuro - aspoň myslím). Neměl jsem však tenkrát z Kurosawy nakoukáno, co mám teď, a seriál jsem viděl před delší dobou, takže je to jen domněnka. Zápletek se tento seriál tak jako tak zmocňuje po svém, pokud možno ztřeštěně. Navíc musí příběh samozřejmě odvyprávět na mnohem menší ploše. Seriál je epizodický, žádný velepříběh nečekejte. Kresba je jednoduchá, ale vcelku příjemná, animace soubojů je na komediální anime seriál bezvadná. Kazemakase Tsukikage Ran je vhodný na chvilky, kdy máte dvacet minut a nevíte co s nimi. Myslím, že Ran a Miao vám dokážou těch dvacet minutek příjemně naplnit. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama