Reklama

Reklama

Texhnolyze

(seriál)
  • Japonsko テクノライズ (více)
Animovaný / Drama / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, 2003, 8 h 26 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Takaharu Ozaki

Hrají:

Satoši Haga, Šizuka Itó, Hiroši Cučida, Ičiró Nagai, Čafúrin, Džódži Nakata, Fumihiko Tačiki, Hadžime Iidžima, Masaši Hirose, Hóčú Ócuka, Kendži Nomura (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Texhnolyze popisuje dystopickou, mystickou až symbolickou metropoli Lux a ty, kteří ji obývají. Město je rozděleno na několik frakcí: Organo, organizaci (ne nepodobnou mafii), která podporuje tvoření umělých, pohyblivých protéz; náboženské fanatiky, kteří takové vylepšování lidského těla považují za herezi a mladé odpadlíky, kteří si chtějí jenom užívat a pozvednou zbraně proti komukoli, kdo se je rozhodne napadnout. Do zákoutí tohoto města se vydají dvě osoby - Ichise, který snad jako jediný dosud nerezignoval na svůj osud a je rozhodnut si svůj život vybojovat. Druhým je pak Yoshii, neznámý cizinec odkudsi ze zapomenutého povrchu země, který začíná rozehrávat nebezpečnou hru. Seriál plyne pomalu a zaměřuje se především na psychologii postav a jejich chování v rozpadajícím se světě. Kresba je detailní (autorem postav je Yoshitoshi Abe, znamy z Haibane Renmei) a dotváří atmosféru, stejně jako převážně elektronická podkladová hudba. (kaspar)

(více)

Recenze (15)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Silna atmosfera, perfekt animace i neotrely zpusob vypraveni Technolyze dokaze opravdu silne upoutat po vetsinu svych dilu. Serial bohuzel trpi castym nesvarem Anime (i kdyz ne jen Anime): tvurci nedokazou dej smysluplne uzavrit. 22 dil zkonci "nejak" pricemz x-otazek zustane bez odpovedi nebo zcela nedavajici smysl. Jiz druhe Anime v posledni dobe kde sem se s timhle setkal - pretim to byl Eden of The East. Take brilantni rozjezd a pak skutek utek. V porovnani s Technolyze dava i SE:Lain vetsi smysl (i prestoze je sneci tempo vypraveni hure stravitelne) a to je teda co rict. Ach jo zas promarnenej potencial.. ()

kaspar 

všechny recenze uživatele

Brutalita vynesená do oblak. Překrásná malovaná óda na duševní nihilismus a šílenství (Viva Yoshii). Je zajímavé, že byly použity kulturní vlivy malíře Edwarda Hoppera. Pro všechny kdo shlédli celé představení, zde je pár důkazů: 1) http://natstory.files.wordpress.com/2010/09/hopper.jpg 2) http://prints.encore-editions.com/500/0/edward-hopper-house-at-eastham-original-size-20x28.jpg 3) http://www.art-reproductions.net/images/Artists/Edward-Hopper/A-Woman-In-The-Sun.jpg 4) http://jeffsingerphotography.com/blog/wp-content/uploads/2010/05/EdwardHopper-Sunday-1926.jpg 5) http://www.columbia.edu/itc/history/baker/w3630/images/hoppersunwebbg.jpg ()

Reklama

ravalah 

všechny recenze uživatele

Velmi povedena graficky temna stranka tohoto anime. Jiz prvni dil byl skutecne perfektni. Minimum slov a presto jsem nemel pocit, ze by nejaka chybela. Nicmene vzhledem k ostatnim aspektum (zabavnost, udrzeni pozornosti, prehlednost,moje vetsinou veskrze zadne emoce behem produkce) nejake hvezdy srazim. Tadaaa, solidnich 7/10. Prvni dil ma jasnych 10. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Před pár lety jsem Texhnolyze po dvou dílech dropla. Ono se tam totiž vlastně skoro nic neděje. Je tam spousta krve a hnusu, bleh... Pro milovníka barev a roztomilých postav je tohle utrpení, takže jsem se totálně minula v žánru už od začátku. Ale! Ale napodruhé jsem se hecla a nenechala se temností porazit a dokoukala. No a vlastně mě to v určitou chvíli i začalo relativně zajímat, ale... Stejně mě děj moc nebral, jednotliví "mafiáni" bojující proti sobě, aby pak stejně dopadli, jak dopadli. Kresba mě naprosto neoslovila a hlavní hrdina si mě nijak výrazně nezískal. No, nebylo to úplně špatné, ale jak už jsem psala výše, bylo to pro mě naprosto mimo žánr a sice jsem si rozšířila obzory, ale stejně bych to ohodnotila jako víceméně ztrátu času, protože jejich "poselství" ke mě opravdu nedoputovalo. ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem opravdu nečekal...jakožto milovník Ergo Proxy jsem si nemohl nechat Texhnolyze ujít. Nečekal jsem, že mě čeká tak strhující podívaná. Ty čtyři dny sledování životů Ichise, Onishiho, Doc nebo Ran v temném, umírajícím světě byly nádherné....při poslední epizodě jsem téměř nedýchal...nemám asi co vytknout. Jedno z nejlepších anime co jsem kdy viděl! ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama