Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Hodiny líčí jeden den v životě tří různých žen obývajících tři různé časoprostory, které sdílejí pocit, že zasvětily svůj život někomu jinému. Richmond, Anglie 1923. Spisovatelka Virginia Woolfová píše v azylu svého venkovského domu jedno ze svých vrcholných, nejintimnějších a vnitřně nejkomplikovanějších děl, Paní Dallowayovou. V Los Angeles roku 1951 si touto knihou prosvětluje depresi každodenního stereotypu těhotná žena v domácnosti Laura Brownová, připravující narozeninovou oslavu pro svého manžela. Také moderní paní Dallowayová - Clarissa Vaughnová, emancipovaná nakladatelka z New Yorku roku 2001 - chystá oslavu pro muže, kterého miluje: pro básníka Richarda umírajícího na AIDS. Tři ženy, které od sebe dělí téměř osm desetiletí a které musí čelit podobným krizím, spojuje jediné literární dílo. Snímek si vysloužil devět nominací na Oscara, včetně kategorie Nejlepší film, a Nicole Kidmanová získala Oscara za ztvárnění Virginie Woolfové. (HBO GO)

(více)

Recenze (790)

Daninja 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, trochu těžší na pochopení na poprvé díky složitějšímu proplétání paralelních příběhů, ale neskutečně poutavý. Já osobně zůstávám uhranut výkonem Nicole Kidman, skvělý výkon a zasloužený Oscar. J. Moore byla také úžasná a nesmím opomenout ani klasicky více než dobrou M. Streep. Pro mě hezkých 4-5 hvězdiček, za úžasnou hudbu se ale přikláním spíše k pěti hvězdičkám. Děkuji režisérovi a všem zúčastněným za ty dvě krásné Hodiny. ()

effulka_kebulka 

všechny recenze uživatele

Výborně rozehrané drama, překavapující Niclo Kidman, která je téměř k nepoznázní a navíc film, ve kterém jsem poprvé staptřila božskou Meryl Streep. Režisérsky skvěle zvládnuto - zvládnout 3 dějové linky naráz a nezamotat do toho sebe natož diváka chce notnou dávku odvahy ale i talentu. Také pokaždé, co film vidím objevím něco, čeho jsem si předtím nevšimla a nejspíš až se budu dívat znovu (jako že určitě budu) překvapí mě zase něco jiného. Takže plný počet :) ()

jayjay11 

všechny recenze uživatele

Pútavý no miestami zdĺhavý snímok s exelentnými hereckými výkonmi. ALE! V celku ma tento film sklamal, pretože som čakal oveľa viac. Nestotožnujem sa s pointou filmu a to preto, že každý človek si urobí štastia toľko koľko chce 3 hviezdy viac si tento film ani nezaslúži ()

Fleur F. 

všechny recenze uživatele

Hodiny jsou moje oblíbená knížka, o které jsem si vždycky myslela, že se nedá zfilmovat dobře. Kupodivu mě film vůbec nezklamal. Oscarová Nicole Kidman hraje duševně ztracenou Virginii tak dobře, že výkon Meryl Streep i Julianne Moore zůstává upozaděn. Vynikající je i hudba, která dodává potřebnou gradaci. Jediné „zklamání“ je ztvárnění postavy Dana a chvílemi i Richarda, ale na všechny výtky jsem zapomněla v závěrečné pasáži. Úryvek z knihy zakončený větou, která je formulovaná dokonce lépe než v knize samotné! Always the years. Always the love. Always the hours. ()

boticelli 

všechny recenze uživatele

Slza a husi kuze, husi kuze a slza...Kazda scena, kazda postava, kazdy detail v tomto filmu je pro me neskutecne intimni zazitek stale znova a znova... ()

jsozze odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem, nejak som tento film nepochopil o com je. O troch homosexualnych postavach, z ktorych jedna je spisovatelka, druha manzelka a matka 2 deti, ktora opusti rodinu a tretia spisovatel s AIDS, ktory skoci z okna a nakoniec vysvitne, ze to bol syn tej matky. Doteraz neviem ako mam pochopit to vykecavanie Julianne Moore, ze opustila rodinu (2 deti !!! a manzela), akoby reziser chcel vykreslit, ze to je spravne a vlastne vobec....... Nechapem, nerozumiem. ()

maggie785 

všechny recenze uživatele

Co vše se může stát během jednoho dne, který se jeví jako další z mnoha? Daldrymu se podařilo, to o čem může mnoho režisérů pouze snít, natočit kvalitní film s nelehkým tématem a k tomu získat takové herecké obsazení. Oscar neměl padnout do rukou pouze Kidmanové, ale všem třem hlavním představitelkám. ()

lenulapenula 

všechny recenze uživatele

Len muž vie dokonale natočiť to, čo sa deje v hĺbke ženskej duše. Julianne Moore excelentná. Nicole na nepoznanie a úžasná, ochromila ma maximálnym možným spôsobom. Škoda, že sa nedá dať viac * ... ()

Iker.. 

všechny recenze uživatele

Krásný, emotivní a skvěle natočený snímek. Ač takové filmy nevyhledávám, tak musím říct, že The Hours mě dostaly. Co bych ještě vyzvedl jsou herecké výkony a Glassův skvělý soundtrack... ()

klingacik_BA 

všechny recenze uživatele

Skvelý film... originálny námet.. prepracovaný scenár.. hudba dotvárajúca atmosféru.. brilantné herecké výkony. Málokedy zapadnú všetky tieto faktory do seba tak dokonale ako v tomto prípade. Zahrať si jednu z 3 hlavních postáv filmu je snáď snom každej herečky. Streep, Kidman a predovšetkým Moore sa tíchto úloh zhostili naozaj výborne, už len kvôli nim odporúčam tento film vidieť. Hoci nemám vo zvyku pozrieť si filmy ktoré ma zaujali viackrát, Hodiny som si pozrel už asi 3krát, pričom v každom zhliadnutí som v ňom nachádzal ďaľšie a ďaľšie myšlienky. Práve pre myšlienkové bohatstvo, herecký koncert hlavných postáv a celkové spracovanie ho radím medzi moje TOP 3. ()

Dann99 

všechny recenze uživatele

Ano,všetci máme depresie.Od chvíle,kedy sa film začne vás pevne uchopí vďaka úžasne precítenej hudbe a bezchybními hereckými výkonmi a pustí vás až po záverečnych titulkách. Nádhera! Nicole Kidman mi tu veľmi pripomínala Evu Green. U mňa za 5 hviezd. ()

Adina 

všechny recenze uživatele

Někdo tady napsal, že ten film je pochopitelný jen pro ženy. To bych neřekla, já jsem ho nepochopila a především jsem se u něj příšerně nudila. Nejvíc jsem byla zvědavá na dějovou linku s Virginí Woolfovou, ale ta byla nakonec snad ze všech nejhorší. Julianne Moore jsem zase nevěřila ani slovo. Jsem typ diváka, co se dokáže maximálně vcítit do filmových postav a už jsem u podobnejch dramat posmrkala tuny kapesníků, ale tohle mě nechalo chladnou. Bohužel. ()

migr

všechny recenze uživatele

Asi hlubokě , pěkny relax o životě a smrti, ale nijako jsem toto dílo nepochopil, je to knižně podaně filmové. n% ()

Ema22 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem Paní Dallowayovou četla a Woolfová mě dostala svým Flushem, těšila jsem se na podrobnosti z jejího soukromí. Brilantní paralela tří žen, propojených osobou slavné depresivní spisovatelky mě nenechala vydechnout. Dokonalá práce kamery a výkony všech tří hereček, nemohu hodnotit jinak-100%. ()

ELFKA.84 

všechny recenze uživatele

Film, který je skutečným skvostem nejen pro milovníky Virginie Woolfové , ale i pro ty, kteří se zajímají o psychologii a nejsou jim lhostejná psychická a duševní onemocnění. Dokonalé obsazení, brilantní prožitek. Scénárista, režisér, herci, hudební podkreslení scén - dokonalé...! Víc takových filmů by milovníkům inteligentních filmů a žádných ,,béček" jen prospělo. Plný počet hvězd je zcela jasný! ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Film, ke kterému jsem musela dozrát. Když jsem ho poprvé viděla, myslela jsem, že je to jen depka a zmar. Teď po deseti letech později vnímám, že se v něm povedlo dobře vylíčit hloubku ženské duše a hledání štěstí a lásky, která možná stále utíká. Žádná depka, je to drama, ale drama, které probíhá uvnitř nás a učí jak pohlédnout odvážně životu do tváře. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Výkony hereček a Glassova hudba na víc jak lepší 3* nedají. Jakkoli jde o 3 časové roviny, není tam žádný děj. V podstatě jde o dokumentární profily 3 duševně nemocných žen se 3 rozdílnými způsoby "léčby". Nenápadně je vidět i jasný pokrok medicíny: co na začátku století bylo v podstatě neřešitelné (alternativou k "léčení klidem" - v případě Virginie spíše kontraproduktivní - byly snad jen lobotomie nebo šarlatánské nápady), v 50.letech už psychiatrie byla obor s vlastními, částečně úspěšnými farmaky (možná i proto hrdinka zkusila přežít a také se jíto podařilo, ovšem šlo o Pyrhovo vítězství v té nejsyrovější podobě), počátek 21.století je léčba depresí rozvinutá disciplína, která nemocným jejich těžký úděl dokáže ulehčit - ovšem jen pokud o to stojí. Filmy o duševně nemocných jsou pro zdravé lidi zajímavé , ale v paměti zůstanou jen takové, kde je věnována dostatečná pozornost jejich okolí (Čistá duše http://www.csfd.cz/film/4543-cista-duse/ nebo Rain Man). Tady na to nebyl prostor. Propojení postav (autorka románu, jeho čtenářka a přítelkyně syna čtenářky) mi přišlo příliš umělé. ()

Související novinky

Superhvězdná britská špionáž

Superhvězdná britská špionáž

14.11.2010

Inteligentních špionážních thrillerů je dnes zoufale málo (opakuji: „inteligentních“), takže když se David Hare, dvakrát nominovaný na Oscara za Hodiny a Předčítače, rozhodne napsat a režírovat… (více)

Tom a Sandra blízko a hlasitě

Tom a Sandra blízko a hlasitě

24.08.2010

Ještě takhle před rokem by nám tato kombinace jmen zněla nepatřičně. Tom Hanks ve filmu Stephena Daldryho – v pohodě. Ale po boku Sandry Bullock? Jejda! Všechno se změnilo. Sandra je teď držitelkou… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama