Reklama

Reklama

Kjógoku Nacuhiko: Kósecu hjaku monogatari

(seriál)
  • Japonsko 京極夏彦 巷説百物語 (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mladík Yamaoka Momosuke touží sepsat 100 strašidelných příběhů. Během sbírání mýtů narazí na tři Ongyou, nadpřirozené bytosti, které přinášejí spravedlnost tam, kde všechno ostatní selhalo. Odhalují a trestají zapomenuté zločiny, a to způsobem na pohled děsivým. Na druhou stranu, nejsou strašné tresty za strašné činy spravedlivé? Ongyou Momosukeho děsí i přitahují zároveň, stává se svědkem a vypravěčem jejich příběhů. (Subjektiv)

(více)

Recenze (7)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Opět jedno IMHO neprávem opomíjené anime. O čem to je jsem nějak přibližně sepsal v synopsi. KHM se odehrává ve středověkém Japonsku. Myšlenka se točí kolem viny a trestu, práva trestat apod. Jedná se o několik docela inteligentních duchařských story, čerpajících z japonské mytologie. Avšak nejvíce na Kousetsu Hyaku Monogatari zaujme stránka vizuální. Pokroucená perspektiva, nepřirozené úhly, ze kterých je scenérie zabírána, hodně černé barvy, ostré kontrasty, nepřirozené odstíny a další prvky slouží jedinému, navození tísnivé atmosféry. A slouží dobře. Určitou představu si uděláte z obrázku (plakátu), který vidíte nahoře. Vlevo je Momosuke, zbylí tři jsou Ongyou. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ha. Lynch hadr. Tohle je asi maximální využití výhod anime proti hraným seriálům. Atmosféra, která je v reálu skoro nemyslitelná, je jedna z nejlepších, co jsem kdy viděl. Nejen, že budovy jsou naprosto bizardní a prostory uvnitř různě pokroucené a zdeformované, ale barvy prakticky všeho jsou nastaveny jen pro to, aby zapůsobily jak mají, čili často realitě velmi vzdáleně. Nejlepší mi přišla obzvláště podlaha z bílých prken v kombinaci s temným stropem. Postavy jsou taky kapitola o sobě. Nevýznamné osobnosti v podobě spíše loutek se mi taky zamlouvaly, protože příběhy už jsou občas náročnější, a tak úbytek tlaku na paměť diváka přijde vhod. Jejich velikost se může pohybovat od dvou metrů až ke třeceti centimetrům, což je kromě vizuálního ztvárnění o které se snaží Lynch tím druhým, co mi jeho tvorbu připomělo. Díly jsou poměrně vyvážené a pravděpodobně chytřejší, než si myslím z jejich prvního shlédnutí, ale to se snad časem brzo spraví :-) Hlavní hrdina mě sice zpočátku trochu rozčiloval svou naivitou, ale sám jsem se na ní postupně vyladil, takže ten charakter beru více jako klad. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Asi první opravdu umělecké anime, co jsem kdy viděl. Mám sice podezření, že režisér jenom šetřil na animaci a styl nakreslení některých side-charakterů se mi taky moc nezamlouval, ale celkově to překvapivě zanechává docela dobrý dojem. A ten opening je hooodně dobrej. To the next world, we commit thee! ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Ano, animace je zajímavá a první čtyři díly jsem do seriálu vkládala ještě jakési naděje, protože jsem moc chtěla, aby se mi líbil (mám ráda seriály jako Ghost hunt, Ghost hound a Ghost stories:), ale nakonec jsem to dokoukávala jen tak z povinosti - ty jednotlivé příběhy jsou prostě nudné a špatně napsané. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod poviem - Requiem je skvelé a nedocenené anime. Buduje atmosféru a robí to pokrútenými uhlami a perspektívami, neustálym šerom a všeobecne tak nejak zobludňovaním všetkých ľudí a vecí, ktoré nie sú práve v centre vášho pohľadu. Takto budovaná scenéria pôsobí skľúčujúco a keď si k nej pridáte ešte duchárinu, ústrednú myšlienku študujúcu spojitosti medzi zločinom, vinou a trestom, partu sympatických postáv a nikdy nie tak celkom jasný koniec, dostanete psycho, aké sa len tak nevidí. 90%, ja som si to zamiloval od prvého dielu. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Tak prvé čo ma zaujalo bol vizuál. Netradičné uhly, farebné prechody, kresba atď. Potom tu máme atmosféru, ktorá je, okrem vizuálu, tvorená hlavne dejom. Síce tu máme epizodický charakter, každý diel má viac menej ucelený príbeh, hovoriaci o temnote v nás, avšak i napriek tejto epizodickosti, tu možno bádať celistvý dej, najmä posledné 2-4diely. Čo trošku zamrzí je občasné rýchle pojatie niektorých situácií(vhupnutie do deja), kde moja angličtina dostavala zabrať, ale skúsenejším to zrejme vadiť nebude. Pre každého, kto ma rád duchárské historky, ľudskú neľudskosť a netradičné pojatie vrele odporúčam. 8-9. ()

Puslanka 

všechny recenze uživatele

Krásně vystižená strašidelná atmosféra, zvláštní kresba, která ji více podtrhuje, hudba. V mých očích "večerníček pro dospělé" :) 3-4* ()

Reklama

Reklama