Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá banda opět přepadla vůz s penězi Evropské banky. Bankéř Sam Hamilton se rozhodne používat napříště k dopravě peněz pancéřové auto. Jako řidiče najme závodníka Charlyho Allana. Allan je pozván k Hamiltonovi na večírek. Uprostřed tance s bankéřovou dcerou Bessy jej bandité přepadnou, srazí k zemi a Bessy unesou. Allan si stačí všimnout poznávacího čísla auta únosců a napíše je prstem do písku. Bessy je zamčena v domku v areálu garáží Nicka Houltona. V pátrání po Bessy pomáhá Allanovi jeho přítel Frank. Allan s Hamiltonem zajdou do Houltonových garáží, aby pronajali pancéřový vůz pro přepravu peněz. Allan k svému překvapení objeví v garážích auto únosců, chce osvobodit Bessy, ale je přemožen a uvězněn. Hamiltonovy peníze přepravuje v pancéřovém autě sám Houlton s úmyslem předstírat, že byl oloupen. Allan, jemuž se podařilo uniknout zlosynům, se zmocní auta a přiveze do banky jak peníze, tak lupiče. Houlton se pokusí o útěk, ale je dopaden. Allan se obejme s Bessy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Inspirace Duvivierým Le Mystère de la tour Eiffel je evidentní. Jen Randolf nebyl tak zručný režisér a neměl takový cit pro vizuální stránku filmu. Kousky italského gymnasty Aldiniho nepůsobí příliš důvěryhodně, možná předznamenávají budoucí eskapády dua italských sportovců, plavce a gymnasty, Buda a Terence. Obávám se však, že tento film byl míněn zcela vážně. I když ... čilé děvče Grace... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, neb se jedná o zdařilou dobrodružnou jízdu, ve které nic nechybí, je tu akce i humor a „furt-se-něco-děje“.. Lupičská banda řádně zatápí bankéři a ten si ze strachu z bankrotu pronajme pancéřové auto, k tomu profesionálního řidiče a ten je v podání Carla Aldiniho skvělý.. Tuším, že jsem právě viděla prvního agenta 007.. Bavilo mě to, líbilo se.. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Československý němý akčňák, který by se dal jako akčňák označit i v dnešních poměrech. Jen je to teď černobílé, nemluví se tam a auta vypadají úplně jinak než dnes, ale to je všem asi jasné. Nedokázalo mě to bavit po celou dobu a dojde tu i na pár přehnaných pitomostí, ale celkově bylo dost příjemné to sledovat a v rámci podmínek a doby vzniku se to určitě povedlo nadprůměrně, byť s zahraniční pomocí. A hlavně to pro tehdejší českou kinematografii bylo příjemné žánrové oživení. Pobaví to, zaujme a v drtivé většině scén úmyslně, takže i ta sebe to vnímám jako nadprůměr. Slabé 4* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu velice odvážný akční film, takový pradědeček Jamese Bonda nebo Johna McClanea (nechybí skoky, zdařilé úniky, honička na motorce i v autě, pistole, pád ze skály, rvačka v letícím letadle...). Tak jistě, z hlediska scénáře tam moc logiky hledat nejde, některé střihy jsou děsivé, útěk z vězení skokem plavmo vzhůru a doleva je už přehnaný (i když dobře vymyšlený) a navíc je vidět, jak herci někdo drží nohy, a to už nemluvím o startrekovských přesunech z vod Vltavy do skal Divoké Šárky... Zajímavý je film i výběrem lokací, jsou zde vidět dnes už neexistující místa v Praze, a oceňuji i nadhled a snahu o humor a pár vtipných hlášek (a to nejen psaných, ale myslím i komické gagy v obraze). I když tedy sekretářka, "živé děvče", mi lezla poněkud na nervy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je zrejmé, prečo sa postava Charly Allan nestala ikonickou a nedala vzniknúť celej sérii filmov. Nemá charizmu. Je to síce mrštný silák, s veľkým srdcom, ale nudný kunšaft. S ním ani na pivo. Snímok je remeselne výborne spracovaný, lenže spracovanie nemá čo ponúknuť. Bol súmrak 20. rokov a úsvit 30. a tým pádom tento snímok akosi zostarol na samotnom štarte. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Prahe. (dyfur)

Reklama

Reklama