Reklama

Reklama

Jokohama kaidaši kikó

  • Japonsko ヨコハマ買い出し紀行 (více)

Obsahy(1)

Robotka Alfa Hatsuseno provozuje v poklidném postapokalyptickém světě zatopených měst kavárnu. Moc zákazníků nemá, ale to jí dává spoustu času na rozjímání. Jednoho dne dostane fotoaparát a tak se vydá fotit na svém mopedu. Vzhledem k její povaze ji jistě napadne spousta zajímavých myšlenek. Toto anime je jedno z nejlyričtějších, v podstatě postrádá jakýkoliv děj. Téměř celé stojí na vnitřním světě Alfy, a na tom, jak vnímá svět vnější. Yokohama Kaidashi Kikou je adaptací několika kapitol stejnojmenné mangy. (Subjektiv)

(více)

Recenze (12)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tohle anime v sobě neskrývá děj, akci, humor. Vlastně skoro nic, kvůli čemu normálně lidé filmy sledují. Přesto patří k mým nejoblíbenějším. Alfa občas fotí, češe se, mívá návštěvy, jezdí na mopedu, vaří kávu... Vše, co uvidíme jsou jen drobné epizodky z jejího běžného života. Někoho to bude nudit, jiný by hned s chutí poseděl s Alfou u kafe. Já i přesto, že kafe nepiju. Takový poklid snad nevyzařuje z žádného jiného anime dílka. A různé postřehy Alfy rozhodně nejsou nezajímavé. Výtvarně je YKK zpracováno příjemně, velmi připomíná mangu. Animace není nijak výjimečná, ovšem při nedostatku akčních scén o tom asi nebudete přemýšlet. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Každodenní starosti a radosti androidky Alphy. Takřka postapokalyptické prostředí, které nepůsobí depresivně, nýbrž klidným a nostalgickým dojmem. Pomalé tempo vyprávění. Hezká kresba a minimum hudby. Je zajímavé, jak může být film „o ničem“ zajímavý:-) 8/10 ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Lyriku bych nazval jako nádherno, něco příjemného a půvabného, bohužel tady jsem to nedostal. Každý, ale ví jak jeho lyričnost vypadá a na každého asi působí jinak. Toto však nebyl můj pohled. Ale dle hodnocení usuzuji, že se autor dosti lidem trefil do noty. (PS: Roboti nesmí mít city) ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

11 let tvořil Hitoshi Ashinano nostalgický svět v němž čas plyne stejně pomalu jako vlny ukusující stále větší díl z kdysi hustě obydlené Kanagawy. Film není ničím jiným než malou pozvánkou, jejíž tichá atmosféra se může stát i vaší předehrou k ještě tiššímu listování překrásnou mangou, která pokud není uměním, jistě s ním hraničí. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Kdo se trefí do anime náladou, má vyhráno a krásnou hodinu před sebou. Kdo neví, co to vlastně spustil, asi rychle vypne a zapomene. Zde je očividně většina lidí poetického ražení. Proto je hodnocení tak dobré a já s ním nemůžu nesouhlasit. Ono se taky asi nenajde moc lidí, kterým by se anime nelíbilo, dokoukali jej a ještě si dávali práci s vyhledáváním zde :-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak jsem čekal - je to zvláštní. A vlastně i originální, protože jsem snad nikdy v životě neviděl optimistické a příjemně lyrické postapo. Anime moc nemusím, ale tady je naštěstí zbaveno skoro všeho, co mi na něm pije krev (strašně přehnané a nedůvěryhodné emoce, přehršel akčních scén, zbytečně překombinovaný a přitom jednoduchý děj, stupidní zvraty v ději) a snaží se to být hlavně poetické. A v tomhle směru to docela funguje. Zvukem, skvělou hudbou a animací pozadí to skutečně poetické je. A to, že zde skoro není děj, mi vadí fakt minimálně. Horší je to, že ta poetika není dostatečně silná, aby mě to po celou dobu bavilo. Vadil mi tam přehršel monologů hlavní hrdinky, taky o tom postapokalyptickém světě (a hlavně o životě v něm) bych se rád dozvěděl mnohem víc, proč má robotka emoce bych taky chtěl vědět a vadilo mi, že to nemá nic jako konec, prostě ty dvě epizody na sebe sice navazují, ale ta druhá končí tak, jako by měly další epizody následovat, ne jako konec... minisérie? Asi jo. Vidím, že to má ještě pokračování, ale i tak. Každopádně zajímavé to je, do jisté míry se mi to líbilo a naprosto chápu, že si to své fanoušky najde. Ale k mé spokojenosti pořád nechybí zrovna málo. Silné 3* ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to jako takový experiment s postavou, která ve skutečnosti není ničím výjimečná, není důvod ji mít jako hlavní postavu. A fungovalo to vlastně docela dobře. Vše, co se děje je o ní a ona je to hlavní, co je v tom seriálu skoro pořád. Víceméně se nic neděje a to funguje hodně dobře. Myslím, že se dílo snaží tak nějak zapůsobit tou postavou, nějak v ní ztělesnit onoho diváka a v tom udělali velmi dobrou práci. ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit, že tohle anime je opravdu o ničem. Přesto – nebo možná právě proto – má úžasnou, klidnou atmosféru, která mě naprosto pohltila. Příběh o robotce Alfě, která jezdí na mopedu a poznává svět mě svou atmosférou zaujal víc než podobně laděné Haibane renmei. Nemůžu dát míň než plný počet. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Strašné anime. Vůbec se na něj nedívejte, neběhá tam nic prsatého, nic v dráždivém negližé ani jeden seifuku !! Žádnej padouch, či souboje mečů. Žádná tvrdost života filozofujícího poloboha.... Kde je ten pitomý fatalismus?!! ......... Nikde. Tu krásu spatříte pouze budete-li absorbovat, nasávat či saturovat. Nechte mysl stranou. Dovolte srdečnímu svalu aby vám rozeběhl ten proud v žilách trochu víc, než je obvyklé. A snímek vám sdělí to "nejkratší jméno podstatné". ()

Lighter 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní anime, ze kterého rozhodně nejsem nadšen, jelikož je opravdu o ničem a pro to "něco" anime sleduji, ale nemůžu ani říci, že je špatné. Jde zkrátka o totální oddechovku s příjemnou atmosférou. ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

Poetická, milá a odpočinková nádhera v naprosto dokonolém dějovém vzduchoprázdnu. Při sledování jsem si připadal, jako by mi někdo nabídl zmrzlinu a pak mi dovolil se na ní jen dívat. Postapokaliptický svět po zaplavení přímořských oblastí, ve kterém žije veskrze lidská androidka..? To je téma lákající diváka jak včelu na med. Ten pak zcela jistě nedostane to, co čekal, avšak velmi brzy je ukolébán pokojnou nevzrušeností a příjemnou srdečností světa, do kterého byl vtažen a jen zúčastněně přihlíží běžnému "životu" roztomilé modrovlasé Alfy. Na to, že se tam vlastně nic nedělo, příjde až pět minut po skončení závěrečných titulků. Tomu se nedá než tleskat. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

(Pozor, spoilery). Predstava večne ospalej, trocha pojašenej a zľahka precitlivelej milej robotslečny je zaujímavá. Pohľad na svietiace zatopené mesto očarujúci. A myšlienka výmeny dát francúzskym bozkom priam geniálna :-). Príjemná náladovka. Veľmi ľudské. ()

Reklama

Reklama