Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Po prvej rekapitulačnej epizóde budeme svedkami pokračovania anime Hachimitsu to Clover (2005). V pokračovaní sa stretneme so známymi postavami a pribudnú aj nové. Príbeh pokračuje okamžite po Takemotovom seba-objavujúcom výlete krížom cez Japonsko. Nazrieme hlbšie do minulosti Morita a jeho brata, kde sa zoznámime aj s ich otcom. Uvidíme, či sa Mayama odhodlá podniknúť nejaké kroky k získaniu Rikinej náklonnosti. Hagu bude postavená pred rozhodnutia, ktoré môžu v jej živote veľa znamenať. Dozvieme sa aj to, či Takemoto nájde cestu smerujúcu k dospelosti a či Yamada dokáže prekonať nenaplnenú lásku. (Hees)

(více)

Recenze (10)

strougy 

všechny recenze uživatele

Vinou ne úplně povedené linie s Moritovým bratrem a v některých pozdějších dílech občas až příliš velkého tlačení na emocionální pilu zaostává druhá řada o kousíček za první, přesto si ovšem stále drží tak vysokou kvalitu, že si o ní většina ostatních anime může nechat maximálně zdát. Byly to krásně strávené chvíle, ach... ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechytlo mě to tolik jako první řada, snad proto, že postavy jsem už měl lehce okoukané a nic moc zas tak převratného nového se nedělo. Prostě vše ve starých kolejích, ovšem naprosto pohodově koukatelných kolejích, to zase jo... ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně prázdné a sterilní jako první řada, ale aspoň se konečně někam posouváme, co se děje i postav týče. I animace je lepší a opening zase divný. Hlavně jsem ráda, že první epizoda byla recap, protože za ten (necelý) rok už si toho moc nepamatuju a je to skoro až vtipné, jak málo se toho za těch předešlých 24 epizod stalo, aby to nešlo všechno pohodlně dát do jednoho dílu. Co mi ale na druhou stranu celkem vadí je, že tady z nějakého důvodu všichni pomalu v každé druhé scéně brečí, i když mají třeba jen škytavku. Celkově jinak opět platí, že kdybych se na to dívala v době vydání, asi bych to viděla jinak, ale dnes už mě to prostě neohromí. 6,5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie anime Hachimitsu to Clover. Zbytočný prvý diel je v podstate rekapituláciou celej sezóny s pridaním nejaký nových scén (mám taký pocit). Druhá sezóna pokračuje tam kde skončila prvá. S novým lepším openingom sa dáva do boja a snaží sa zaujať diváka. Táto séria čo má menej dielov si berie úplne za vzor svojho 24 dielového predchodcu. Treba povedať, že je o malý kúsok dospelejšia a hrá sa zo zaujímavými témami. Napredovanie však vo vzťahoch v podstate bude, ale nie tak výrazné (ale bude). Skôr sa tu hrá s veľmi dospelou témou rozdielnosti ľudí. Či ľudia naozaj dostanú dar už pri narodení je otázne. Niekto tento dar nemôže ani celý život nájsť (ak nejaký má). Výchova a zázemie tiež dávajú človeku veľa. Téma čiže dobrá a zaujímavá. Postáv je viac a do nových postáv je investovaný čas, čo by som samozrejme chcel, aby sa vyriešia témy okolo postáv z minulej sezóny. Ale Hachimitsu to Clover toto robil celý čas a nesnažil sa nič definitívne vyriešiť takže som nebol prekvapený. Ku koncu sa niečo vyrieši, ale inak veľa vecí zostane otvorených a tomu som sa tiež nečudoval. Postavy už lepšie prejavujú svoje city a tiež je zaujímavé pre koho sa Hagumi rozhodne a z akého dôvodu (to pozorne sledujte). Vtipné scény budú, ale je ich menej. Som rád, že postavy vyriešili svoje problémy, ktoré nemali nič spoločné s láskou. Prvá séria mi pripadala ucelenejšia, ale aj táto sa mi dosť páčila. Koniec je horko-sladký (ako sa to celú dobu prezentuje) a ešte výborne sedí k názvu anime. Prvá séria mala hodnotenie 5 hviezd a táto (Hodnotenie 4,5). ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním slovem: DOKONALOST! Méně je více a posledních 12 epizod překypovalo skvělým tempem, rozvojem postav a zvraty, které naprosto překopaly celou výslednou pointu. U první série jsem si stěžoval na to, že se některé epizody příliš soustředily na několik dějových linek a žádné z nich pořádně nerozvíjely. Druhá série toto převrátila o 360° a občas jsem měl pocit, že sleduju úplně jiné anime - což je zatraceně dobře. Bylo to vážnější, humorné vložky vybalancované a nepůsobily tolik na sílu. A opening TOP! Každá epizoda mi navodila příjemnou náladu už jen svým hudebně-uměleckým začátkem. Nejvíc se mi líbilo, že jsem se konečně dozvěděl, co měl Shinobu (a jeho bratr) vlastně za lubem a co zahrnovala jeho tajemná zmizení za ještě tajemnější prací. Hagumi se vyšvihla od ustrašené holky bez pořádného charakteru k silné ženě a i ta uječená Ayumi mi naprosto přestala vadit tím, jak se smýšlením posunula kupředu. Jak jsem řekl, jsem nakonec spokojen závěrem příběhů všech hlavních postav, které rozhodně nehrajou na vlnu ideálu, ale spíš razí motto „nevzdávat se kvůli někomu toho, na čem člověku opravdu záleží“ a stejně tak, že „nic netrvá věčně“. Druhá série Medu a čtyřlístku je nakonec tím skutečným důvodem, proč jde o moje TOP anime a zřejmě se to už nikdy nezmění. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám úplně opačný dojem než Pirkaf. Druhá řada na mne působila mnohem lépe, mimo jiné protože zmizely crazy scény jakož i přehnané anime emotions. Přiběh ještě více zvážněl a získal na hloubce. Nutno podotknout že H&C II patří na ANN do top 20 a obávám se že po právu. ()

q66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážnější a hůř vyvážené, než první série. Změna režie jde vidět a druhá část se snaží být až moc emotivní a úplně se to nedaří. Animace je lepší, než v první sérii (nejspíš díky menšímu počtu dílů), ale celkově se to jedničce zdaleka nevyrovná a 6+/10. ()

Reklama

Reklama