Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Uuuf, tak jak začít. Nejprve asi výtkami. Film je krátký a tvůrci jej mohli trochu rozvinout. De facto se odehrává naráz, během krátké chvíle. Preferuji širší rozvinutí s oddychovými momenty. To je první a zároveň poslední výtka. Jinak je Ils luxusní film, u kterého jsem se opravdu BÁL. Famózní a skvostná je práce se zvukem a s kamerou, klasické žánrové postupy jsou oproštěny od laciných lekaček, o to je pro mě atmosféra děsivější a tvůrci napínají naše nervy k prasknutí. Během několika minut na začátku si navíc oba protagonisty zamilujete. Klobouk dolů před castingem, herci jsou vybráni skvěle (narozdíl např. od hororu Temné lesy). Ale nedával bych plné hodnocení, pokud by film sázel jen na osvědčené žánrové postupy. Ty jsou vylepšeny mnoha atmosférickými jevy a nápady, které činí ze snímku hotovou noční můru a rozuzlení - kdo jsou ONI - je nejlepší možné, jaké jsem mohl čekat. Miluju temné, mysteriózní horory/thrillery, které jsou zcela UVĚŘITELNÉ a postrádají příšerky, mutanty, zombie...ne, toto není spoiler, protože ONI jsou skutečně jedineční a budí strach svou bezelstnou brutalitou. Úvodní masoš je tak trochu vtažení do děje a lákadlo, sice nejsem fanda tohoto prvku, ale tady mi přišel vyloženě geniální, protože mladá herečka zahrála strach skvěle a hlas v křoví mě totálně sejmul. Bravo, nevím u čeho jsem se bál víc, jestli u Blair Witch, nebo u Ils. A já po skončení filmu raději říkám: "Pojďte, pane, budeme si hrát." ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Taková komorní vyvražďovačka stříknutá "Záhadou Blair Witch", dobrá práce s kamerou a především různé zvuky - vrzání, skřeky, dupání, rachtání - krásně udržují napětí a mrazivou atmosféru. Lekačky jsou naprosto předvídatelné, ale stejně diváka přinutí sebou škubnout a těm slabším na nervy přivodit infarkt či mrtvičku:-). Prostředí je pro horror zcela ideální, nicméně se mi pořád vtírala otázka, proč musí dva lidi bydlet v baráku, kde by jich mohlo existovat třeba 20, aniž by si překáželi... Kdo jim tam, sakra, uklízel?:-) Ústřední dvojice mi nebyla ani sympatická, ani nesympatická, prostě normální, ničím výjimečný pár, co spolu žije a šustí. První dvě třetiny filmu (s výjimkou seznamovací pasáže) mi přivodily správnou dávku strachu, nijak extrémní - takový ten příjemný, patřící k dobrým filmům tohoto žánru. Po odhalení a ukončení nejistoty, kdo nebo co si s Clem a Lucasem pohrává, přišlo mrazení jiného druhu, závěr přinutil k zamyšlení. Škoda několika do očí bijících trhlin v logice; potenciál filmu byl o něco větší, přesto jde o solidní horůrek, bez efektních příšer a potoků krve, který s málem dokázal dost. 72% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem očekával od filmu trošku až moc. Tuto předlohu jsem viděl až nějaký čas po amerických Strangers, kteří mě nikterak neuchvátili. V této francouzské předloze se ukazuje, že klíčem pro navození dusné atmosféry rozhodně není zapotřebí mít fůru peněz a z toho plynoucí nákladné triky. Začátek filmu a budování napětí je skvělé, bohužel film neunesl tempo. Pobíhání v lese mi trošku připomínalo Blair Witch. 60% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo hodně dobrou atmosféru a kromě asi desetiminutové hodně nudné pasáže, která se celá odehrává ve dne, jsou ty napínavé, mrazivé a strašidelné v noci. Takže doporučuji pustit si to potmě a pak si to užívat. Ovšem asi nejmrazivější je ten konec, který je zároveň pointou celého filmu a ten je vlastně už také ve dne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zvukem řehtačky na sebe dříve upozorňovali malomocní, nyní rumunské děti rostoucí pro šibenici.. Čekal jsem od Ils intenzivní lekci strachu, dostalo se mi instantní ladění spánku. Autoři se sice správně drželi pouček, že strach z neznáma je děsivější a vrzání dveří se nebojí jen výrobci vazelíny, ale já se i přes pozdní identifikaci zla a hrátky se strašidelnými zvuky bál asi jako člen jednotky Delta Force na výstavě koťat a tak mezi filmovými příspěvky o rozpustilé mládeži u mě nadále dominuje mnohem naléhavější Eden Lake. Snad měli kucí na konci platné jízdenky, jinak by se asi museli před revizorem hanbou propadnout.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Podľa režiséra Davida Moreaua herečka Olivia Bonamy trpela klaustrofóbiou a pri scénach v tuneloch to bol jej skutočný strach zo stiesnených priestorov. (ladko)
  • Ako reklamný trik pred uvedením filmu odprezentovala oficiálna internetová stránka falošné video, kde údajná sestra stratenej Clémentine (Olivia Bonamy) prosí, aby sa jej sestra i Lucas (Michaël Cohen) vrátili v poriadku domov. (FromHell)

Reklama

Reklama