Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Nick Cherenko (Dolph Lundgren) opustí svou práci a chystá se užívat si klidu se svou rodinou. Jeho žena a syn se však stanou nevinnými oběťmi války gangů. Nick se rozhodne začít znovu, přestěhuje se do Ameriky a pracuje jako mechanik. Náhoda mu však přivede do cesty vrahy jeho nejbližších…a dál už ho žene jen pomsta! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem moc filmů s Dolphem Lundgrenem teda neviděl, ale řikal jsem si, že to je korba neskutečná, která se dokáže rovnat i s takovým Van Dammem, protože jeho frajerskej ksicht na to rozhodně vypadá. Opak je tedy pravdou. Když jsem viděl nedávno jeho zatím poslední film, Diamantoví psi, byl jsem neskutečně překvapen. Kam se poděly svaly? Svaly nejsou, hrudník není, žebřík na něm není. Nic. Ani tento film prakticky není. Kdo o něm ví? Pro koho to točí? Automaticky to šoupou do časopisů a já si to pak kupuju a to mám na stole ještě jeden film s nim. Nevim no :D...Dolph Lundgren mě nijak nepotěšil, ani já ho nepotěšim a okamžitě mu nasázim odpad! Zlatej Žánklód :) ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónov║ Pan Lundgren si asi nevšimol že 80.roky sú už strašne dávno za nami. Len ďalší výplach v boji proti Ruskej mafii. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren je mistr pera, režie a mimického svalstva. Škoda, že se ještě nepostavil za kameru, sám si nezvučil a nehrál i všechny další role, jeho mistrovství by pak bylo dokonalé... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak samozrejme jsem cekal blbost, to se potvrdilo, ale ze by to zase bylo tak spatny, tak to urcite ne. Prvni vec, ktera je naprosto vymastena, je ceskej nazev filmu. Co se tyce pribehu, v podstate je to klasika typu ublizily ste moji rodine, ja se pomstim, jenze to neni naka primocara cesta za pomstou, ale pribeh od toho odbocuje, do toho je tam jeste druhy tema o unosu, proste pribeh je slusnej (v ramci zanru). Problem je, ze neni moc zabavnej a rozhodne by se tam veslo vic prestrelek. Behem uvodnich deseti minut je totiz rodinka po smrti a Dolph se i stihne pomstit, i kdyz je problem to poznat, protoze kameraman si asi slehnul krapet vic drog, takze to je jedna zpomalovacka za druhou, presviceny filtry a i kdyz to vypada celkem cool, je to dost otravny, nastesti se pak film uklidni. Porad je sice neustala snaha vypadat cool, ale krapet se to dari a je to v pohode. Co se tyce Lundgrena, vetsinou ma stejnej vyraz a moc toho nenamluvi, ale obcas neco docela dobre zahraje a vyjimecne padne i naka slusna hlaska, navic neni zadnej velkej slusnak, spis krapet magor, takze klidne kohokoliv sejme nebo sereze. Taky je fajn, ze prestrelky jsou celkem krvavy a hlavni zaporak je dostatecnej. A dalsi fajn vec je, ze Dolph v tom neni sam, ale ma neco jako tym v cele se slusnym Crossem. Jenze i pres to, ze vetsina jednotlivejch slozek je v pohode, jako celek to moc nefunguje a krome zacatku a konce jsem se docela nudil, zvlast, kdyz to je misty docela zmateny, akce neni dynamicka a napinava a vicemene cloveka nezajima, kdo prezije. Lepsi 2*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Super. Přesně v co jsem přes ty hrozný hodnocení tady doufal (mimochodem na IMDB dvakrát tolik). Dolph si napsal do puntíku film jaký se od něj očekává a jaký ví že mu sedne, to znamená akční film podle klasické šablony, kde se bude mstít, zabíjet a ne moc přemýšlet. Příběh je samozřejmě stokrát ohraný, ale to mi u tohohle typu filmů fakt nemůže vadit, jinak bych je těžko snesl. Zkrátka bývalý voják a současný automechanik Nikolaj přijde o ženu a syna, následně se pomstí a má tak relativně klid na duši. Přestěhuje se z Ruska do Států, jenže sedm let od osudné události ho vyhledá matka své unesené dcery, která po něm žádá její osvobození, a krom toho se Nik dozví, že za tím stojí kdo jiný než onen vrah jeho rodiny. Který bohužel přežil. Takže sice ohraný, ale na podobné filmy velmi slušně natočený a slušně odehraný. Akční scény taky dobře zmáklý, působí to docela reálným dojmem a ne jak to bývalo jeden proti všem za svištění kulek do zdi:) Navíc Dolph tady není jediný hrdina. Pár chybek to sice má, sem tam nějaký nedostatek v logice nebo překvapivě hladké zúčtování, ale jsem spokojený jak jen jsem si mohl přát. A hlavně mám radost, že typickým hrdinům mého dětství ještě definitivně neodzvonilo a že takový Sly, Van Damme, nebo právě Lundgren ještě točí. Jejich doba je sice pryč, ale pořád se najde vděčné publikum. Taky mám radost, že se u toho pořád ještě dokážu dobře pobavit. Where... are... the fucking.... WEAPONS? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundrenom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má dobrý príbeh o bývalom príslušníkovi ruských špeciálnych jednotiek, ktorý pri mafiánskej akcii príde o rodinu. Vrahom sa pomstí, odíde žiť do Ameriky, ale po rokoch dostane ponuku zachrániť ženu, ktorú uniesol práve vrah jeho rodiny, ktorému sa podarilo prežiť. So spracovaním ale nie som moc spokojný, ešte prvá polovica sa mi dosť páči, je rýchla, stále sa v nej niečo deje, jednoducho presne taká, aká aj má byť, ale od záchrany ženy sa už začne obyčajná cesta cez východoeurópsky vidiek, čo až na záver vôbec v ničom nezaujme. Akcie je tu pomerne dosť, ale nachádza sa takmer iba v prvej polovici a musím povedať, že sa mi dosť páči. Je presne v Lundgrenovom štýle, teda hlavne prestrelky a rýchlejšie zneškodnenia protivníkov, ale tu sú nadštandardne drsné a krvavé, čo je len plus a patrí medzi to najlepšie, čo Lundgren predviedol v novom tisícročí. Najviac sa mi páči Lundgrenom prvý akčný výstup s kalašnikovom, ktorý je príjemne nekompromisný, ale nanešťastie nie je moc dlhý, ale aj prepadnutie v byte alebo oslobodenie ženy sú na tom dobre. Akčný záver tiež nie je zlý a je aj dosť dlhý, ale neobsahuje žiadny zaujímavejší moment. Lundgren ako akčný hrdina tu spočiatku pôsobí dobre, ale časom zvolí veľmi nevhodné oblečenie a aj pocit drsnosti a nekompromisnosti sa podstatne zmenší. A ostatné stránky filmu už určite chváliť nemôžem, réžia, obsadenie, technická stránka, ale aj prostredie filmu sú na tom podpriemerne a to aj na pomery filmov točených vo východnej Európe. Škoda, že si celý film neudržal úroveň prvej polovice, ale aj takto som pomerne spokojný. A určite je to lepší film ako väčšina Lundgrenových filmov natočených pred týmto v tomto tisícročí. 62% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Yes! Lundgrén v plnej paráde, ako ho poznáme v stupidnom filme, so stupiným príbehom, o stupidnej pomste. Úvodná scéna naznačila, že minimálne akcia by mohla za niečo stáť, a že vypnúť mozog a čučat na šialené guľky je občas celkom fajn. Lenže potom nastalo prázdno. Ťažko rozumne popísateľná epizóda filmu, pre ktorú ma nenapadá iné slovíčko než "nicota". Jednoducho, prostoduchá séria snímkov + sem tam nejaká ta facka, nadávka, výstrel. Navyše Dolph, ako prezieravý režisér spravil (zo svojho, aj z pohľadu diváka) geniálny ťah, že svojej postave naservíroval charekter inrovertného killera, ktorý "málo mluví (navyše ako rus má problém s angličtinou), ale hodně koná" a po svoj bok postavil presný opak, v podobe ukecaného šaška so silným anglickým akcentom, ktorý to zaňho prakticky celé odohral. A samozrejme, že finálnu ukájaciu ranu si nechal pre seba. No nieje to cool? :) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Su dva pripady, kedy by ste si mohli pozriet tento film. Bud ste velmi tolerantny fanusik beckovej produkcie, alebo fanda Dolpha Lundgrena, ktory predsa len vzdy bol trochu lepsi herec ako jeho zanrovy kolegovia. Inak ruky prec. Ultralacne, bez atmosfery, bez naboja, s par peknymi zabermi. Nebyt Lundgrena, ani o tento film nezakopnem. Nie ze by tomu nejak moc pomohol, ale je to proste drsan zo starej skoly. Tot vsjo. (Ps. Uz dlho som sa tak dobre nezasmial, ako pri scene, kde v stajni prebiehala operacia postreleneho muza. OMG!). (3/10) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď už nijaký režisér nechcel riskovať prepadák so švédskym svalovcom Dolphom Lundgrenom, rozhodol sa tento akčný veterán, že si začne svoje filmy točiť sám. "The Defender" z roku 2004 bol jeho režisérskym debutom. Za moc to nestálo. Rok po ňom pán Lundgren v produkcii brakovej filmovej spoločnosti Nu Image zrežíroval snímok "The Russian Specialist". Stvrátnil v ňom agenta Nicka Cherenka, ktorý sa pomstí členom ruskej mafie za to že mu zabili jeho manželku a syna. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já jsem taky pěknej odporník. Přiznám se bez mučení úplně původně jsem tenhle film viděl kdysi dávno, ale po tý úvodní sekvenci která se tedy Dolphovi těžce vymkla z rukou (debilní zpomalovačky, rozostřená kamera, na pěst střih) jsem to vypnul a napálil tomu odpad. To jsem kurva co? No nicméně konečně jsem se vyhecoval a viděl i zbytek filmu a sice to pořád není žádná hitparáda, ale zase uznávám, že úplně na odpad to není, takže měním na 1* asi za to, že jsem fanda Dolfíka kterej se tady podobně jako v Ochránci teprve režisérsky zaškoloval a čas lepších snímků měl teprve přijít. Jinak špatnej film to zase je to nepopírám. Debilní začátek kde Dolph střelí týpka do ksichtu a on nechcípne, pak tuctová akce, bitky skoro žádný. Nakonec sbal holku a vypadni k Finský hranici, nic neříkající kecy, písnička o Rusku který všichni milujem atd. Aspoň finále slušně brutální, ale záporák je tragéd. Na druhou stranu dal jsem 1* i takový sračce jako je Poslední hlídka, takže tedy budiž.20% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Kinematografická pokladnica by sa bez tejto megastupídnej hovadiny určite zaobišla. Niektoré repliky naozaj stáli za to, preto aspoň aký taký bodík. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dej o ničom,Akcie trápne a suché,Herci slabota,Prostredie filmu je doslova a do písmena ako v kravých stájach a cele to stoji za prd.Sam som sa divil,že som to dopozeral do konca.Dolpha Lungrena mam rad ale tu je až príliš nesmrteľný. 20% - 1* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné podívání. Ale přesto, co je na filmu zajímavé ? Lundgren nemá skoro žádný charakter. Hraje dobře, ale něco mi tu nesedí, málo mluví ? Spíš tu chybí nějaké vysvětlení k jeho postavě. Pár akčních scén tu je, konec trošku zvláštní ale přesto mi film trochu přišel zbytečnej. 44% = ** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tomuhle prostě musíte přijít na chut, aby jste si to mohli pustit. Mě to nějakou dobou trvalo, ale pak to přišlo EJHLE mám chut na rusáky.. tak si to pustim. Nebylo to zase tolik špatny, vypadalo to teda dost levně, ale Lundgren rasící rusáky to zachranoval. Zase se mstil protože mu jeden ruskej špekoun vystřílel rodinu a tak tu máme zase film o pomstě a o zachranování jedný holky, z který se stane děvka a její děvkařská kamarádka jí radí, že přitom až jí budou rusáci znasilnovat, tak má čumět do stropu a myslet na to jak ulítne z okna nebo co. No zajímavý dialogy občas no, ale jako ta akce byla dobrá. Sice ta závěreční přestřelka se odehrávala v nějakým zapadákově, ale vem to čert. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když se mi do rukou dostalo DVD na kterém je Dolph Ludngren s brokovnicí a pod ním název Inkvizitor (nevím v které distributorské hlavě tento název vznikl) očekával jsem to nejhorší a puštění filmu jsem dlouho odkládal. Nakonec jsem však byl docela mile překvapen. Očekával jsem, že Dolph předvede něco podobného jako jeho akční kolegové v nynější době ale on to zvládl o dost lépe. Nemá cenu rozebírat příběh pomsty po vyvraždění hrdinovy rodiny jelikož je toto téma ohrané jak Karel Gott ale jde o jeho zpracování. To se Dolphovi, který se tentokrát na filmu podílel i jako režisér celkem povedlo. Film má syrovou kameru a ruské prostředí dodává filmu dobrou atmosféru. A jelikož to je akční film užije si divák dost přestřelek. I ty jsou natočené docela dobře. Nejsou v nich rychlé střihy, občas se v nich objeví nějaká ta zpomalovačka a rozhodně se v nich nešetří krví. Je na nich sice vidět, že film nestál moc peněz a mohly být klidně i delší ale i tak se na ně dobře kouká. Film jsem tedy přežil ve zdraví a nestalo se abych se u něj nudil. Pokud divák přistoupí na fakt, že se jedná o akční béčko ve stylu akčňáků 80. a 90. let bude ho film bavit. Pokud čeká inteligentní akční zábavu tak ať si radši dá poslední Bourneovské dobrodružství. ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Kto si podobne ako ja po vzhliadnutí režisérskeho debutu Lungrena povedal, že horšie to už ani nemôže byť tak sa veľmi mýlil. Ano vážení,frajer Dolph to dokázal a natočil ešte väčši shit!!! Hlúpučký tisíckrát obohraný príbeh o tom, ako "niekomu zabijú rodinu a on sa pomstí". Dolphove toporné herectvo v tomto snímku dosiahlo maximálny vrchol, jeho verbálny prejav sa ešte okresal a obmedzil na minimum, hoci čo veta to perla ako napr: "guns are good" a pod.:) Lungren ako režisér-to je kapitola sama o sebe! Ešte aj akčné scény sú také nudné a stupídne, že sa to nedá vydržať, zvlášť keď akčnú scenériu predstavuje nejaká bulharská dedina...Toto už nie je recesia, pozerať The Mechanik je utrpenie vo svojej najčistejšej podobe! Žalostný,neakčný, meganudný, hyperstupidný prepadák "C" kategórie, ktorý sa môže páčiť iba fanatickým fanúšikom Dolpha (je tu niekto taký?) alebo masochistom. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

1985-1993. 8 let kdy byl Dolph na výslunní a jeho jméno se vyslovovalo společně se jmény Schwarzenegger, Stallone, Van Damme a Norris. V té době videa to byla akční hvězda. Potom začal točit jeden mizerný film za druhým. Pokud nebyl ve filmu jen "hostem". Tady si zkusil i režii (pod scénářem je také podepsán) a ani vystudovaná vysoká škola mu k dobrému filmu nepomohla. Je to příliš přímočaré, primitivní, neosobní, o napětí ani nemluvě. Alespoň nějakou originální akci, kdyby vymyslel. Na druhou stranu, viděl jsem i o dost horší.... ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Namet je super. Klasicky film o pomste za vyvrazdenu rodinu plus zachana nejakej blbej pizdy. Na 5 megovy film tu je aj dost akcie. Hlavne prestreliek. Takze by mi ani nevadilo, ze sa to znova natacalo v nejakej bulharskej hnusnej dedine. Ani to, ze je Dolphik tak vychudnuty, ze by mohol hrat vo filme odohravajucom sa v koncentraku. Problemom je, ze to reziroval Dolphik. A ako uz vieme aj vdaka jeho dalsim opusom, Dolphik je dost mizerny reziser. Znova vsadil na brutalitu, ale prehladnost vsetkych akcnych scen je uplne na hovno. Toci vo velkych detailoch a striha jak o zivot. Vysledkom je, ze som si neuzil ani jednu akcnu scenu. Snad uz Dolphika nadobro presla chut na rezirovanie. Aspon jeden bod z desiatich davam len za to, ze tam je dostatok akcie, ktora milovnikom Megatonovho neprehladneho strihu mozno sadne. 1/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nazvem to Bulharská ( vďaka lokáciám, ktoré tak s obľubou navštevujú aj Števko Seagal a Janko Van Damme ) kravina. Odpad nedávam, a dokonca ani 1*, ale len za to, že Dolph ešte stále nieje spráchnivetý. ()

Reklama

Reklama