Reklama

Reklama

Výstavní párkař a lepič plakátů

  • Rakousko-Uhersko Pražský párkař a lepič plakátů (více)

Lepič plakátů lepí na stěnu hospody U Nesmysla plakát na Český kinematograf. Když chce od párkaře koupit párek, vyleje lepidlo párkařovi do nádoby. Strhne se mela, do rvačky se zapojují náhodní kolemjdoucí. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na začiatku pekne vidno, ako je dav nastúpený za dverami od krčmy a čaká na chvíľu, kedy sa dostanú na scénu. Jedinká chybička, ktorú ako chybu k úplným počiatkom nemožno priradiť. Veľmi jednoduchá ale zábavná minichvíľka. Ja som mimochodom videl tú prvú verziu. Tá bitka je jedna z vrcholných v kinematografii, fakt sa to podarilo. 75%. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kraťas s délkou necelé půl minuty a jeden z milníků naší filmové historie společně ještě se snímky "Smích a pláč" a "Dostaveníčko ve mlýnici" z téhož roku. Jde spíš o takovou malou frašku či taškařici. Lepič plakátů ztělesňovaný Švábem-Malostranským, si vybírá párek, a při tom vylije lepidlo párkařovi do kotlíku, takže se strhne rvačka do níž se postupně zapojí všichni kolemjdoucí podobně jako v "Dostaveníčku ve mlýnici" kde Šváb svádí sličnou mlynářku a až poté kdy se dostaví její manžel tak se strhne obrovská mela. Natočeno před krčmou "U Nesmysla" v areálu Výstaviště. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Och, ty pilíře českého umění: Věstonická Venuše ... Hospodine, pomiluj ny ... Kronika Kosmova ... Párkař ... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Existujú tri verzie, pretože Ján Kříženecký stále nebol spokojný. A vskutku: až v tretej podobe filmu sa totiž podarilo ako-tak ukázať, že lepičovi plagátov sa fľaška s lepidlom do párkov vyliala náhodne, pri preberaní párku. V prvých dvoch verziách totiž lepič plagátov fľašku drží zospodu a cielene ju leje do hrnca s párkami, čo vzhľadom na situáciu na nejakú veľkú švandu nevyzerá. Žiaľ kvalita filmového materiálu najviac utrpela práve pri tretej verzii filmu. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních česky hraných filmů tehdy ještě za Rakouska-Uherska. Jedná se o komedii ve které lepič plakátů omylem vyleje lepidlo do nádoby prodavači párků. Poté se strhne rvačka nevídaných rozměrů....... :-) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zcela stejný koncept jako předchozí Dostaveníčko ve mlýnici, přesto se jedná o klenot české kinematografie. Mimochodem, všimli jste si toho pána, co vešel zprava do záběru? :) Podle mě tam nepatřil. :D ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Druhý "filmový" šot dvojice Kříženecký / Šváb-Malostranský vystavěný na vděčném tématu neštěstí jako zdroj komického potenciálu. Do pomyslného ringu se tak dostává prodejce párků a nemotorný lepič plakátů, jak napovídá samotný titul. Ostatně, ono tam toho víc už ani není. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Už se perou?! Už se perou?!" aneb více jak jedno století stará komedie, kterou je dobré zhlédnout a porovnat s tehdejší světovou kinematografií, která se omezovala na několikasekundové až minutové statické záběry. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dostaveníčko ve mlýnici Reloaded, akorát s párkařem a lepičem plakátů. V podstatě je jedno, proč nebo jaká je záminka, hlavně že se pak všichni servou. Jen mi tohle přijde obrazově ještě víc zmatené - kdybych nečetl obsah, vlastně netuším, co se v záběru děje a proč se melou. Ó, to se lidé tehdy skvěle bavili! Ale ano, je to kus historie, základ české kinematografie, jistě. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Aký malo mať toto zmysel? Ukázať agresívnosť vtedajších ľudí? Možno je to jeden z prvých filmov a preto kvalita nebola nejak oslnivá, ale toto bolo dosť zbytočné. Nevadí, ukázalo to povahu českú a bola to aj mierna sranda, lebo to nebola uveriteľná komédia, hlavne tou masovou bitkou. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Hodnotím především historický význam pro českou kinematografii. Z obsahového ani uměleckého hlediska se to moc hodnotit nedá, není tam ani moc poznat o co jde. Druhá verze je, ale o něco lepší než první. ()

Reklama

Reklama