Reklama

Reklama

Kleofášek

(TV film)

Obsahy(1)

Veselá pohádka s Oldřichem Kaiserem v titulní roli hodného čertíka. V jedné chaloupce jako z cukru bydlel dědeček se stařenkou. Snad proto, že jim osud nedopřál děťátko, hodná stařenka hartusí, zlobí dědečka, až ten vysloví přání: aby ji čert vzal! V cukuletu se objeví čert, tedy spíše čírtě, které stařenku nejenom že neunese, ale ještě se při tom uhodí. V chaloupce se vše změní, hádky přestanou, vždyť se starouškové konečně mají o koho starat... (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Žili byli děd a babka, bez dětí, sami opuštění, dědek pod pantoflem, babka jedubába a domina. Když už to vypadá, že by bábu mohl odnést čert, ukáže se, že ďábelský dorostenec si s těžkotonážní seniorkou nedokáže poradit. Zranění a čertovské slzičky rozbuší měkké srdéčko dědovo a naruší i tvrdou slupku, jíž se nechala obrůst bezdětná frustrovaná stařenka. Takhle trojka si nakonec poradí i s nástrahami pekla, jen tanec a rozsáhlejší domácí práce a stavební úpravy pro ně zůstanou nezdolatelnou překážkou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá televizní pohádka nemá žádný silný příběh, ani vtipný nápad, ale ústřední trojice hraje na úrovni a písnička čertů v pekle je dobře otextovaná. /21. 8. 17./ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dokola, dokola než Lucifer zavolá…Ještě nikdy neutekla, chytrá lidská duše z pekla…Další z řady poněkud zapomenutých pohádek, které by si ovšem zasloužily zcela po právu tu a tam se objevit v nějaké naší televizi. Ani tato černobílá jednohubka není vůbec špatná. Havelková i Pešek odvedli slušnou práci, Kaiser se ukázal jako výborný houbař, leč celému peklu byl pro ostudu, Přeučil vládce pekel vypadal dobře (nic bych ale nedal za to, že zpívané pasáže za něj odzpíval někdo jiný). ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

"Bylo, nebylo, žil jednou dědeček s babičkou. Děti neměli, a ještě ke všemu se začala babka na stará kolena hádat..." ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Babka zatracená !! Ale jak z toho teď ven ?!" Skvostná polomuzikálová rarita, v níž se Jan Přeučil staví po bok těch nejlepších vládců pekla.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Věčně rozhádaní baba s dědkem si adoptují kluka - čertíka. Absence potomka byla asi příčinou jejich partnerské krize. Pak už stačilo jen v pekle vydržet hlad, tanec a zpěv čertů, aby dodnes mohli spokojeně žít v chaloupce všichni tři a smát se tomu, jaká jsou nemehla. Nevím, zda tato kulisová pohádka o několika hercích, na dvou scénách, navíc čb, dnešní děti osloví. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Hopsa hejsa kolem dveří, hejsa hejsa u kamen. Ten kdo věří, ať sem běží, kdo nevěří, ať jde věn..." Libuše Havelková s Ladislavem Peškem jsou kouzelní starouškové, i když se hašteří. Vcelku roztomilý je i mladičký Kaiser jako čert Kleofášek. A když se k tomu přidá pár veselých písniček, je zaděláno na příjemný pohádkový zážitek. I když jde vlastně jen o takovou jednohubku. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

O tom, že přítomnost dítěte rozjasní každou domácnost. Kromě zřetelného poselství přináší pohádka také strašidelné momenty (ruka vytrčená z kamen) i vtipné pasáže (hudebně-taneční přivítání v pekle :). Poctivé tři hvězdičky. "Kdybyste byli na sebe hodní, tak jsem k vám nemusel a nic by se mi nestalo!" ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Ladislava Peška a Libušky Havelkové která na 100 % uměla hrát. Jak ukazují i jiné filmy. Například Babičky dobíjejte přesně nebo Perníkový dědek a pak po tom všem jako nejhodnější kouzelná babička v Kouzelné školce. :-) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Klasika. Asi sedmé vystoupení mladého pana Kaisera před kamerou. Neškodná věcička, pro děti jako stvořená. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pěkné obsazení a hudba. Děj přímo odkazuje na fakt, že bez dětí se žít nedá, což je nesmysl. Ti dva si dávno mohli najít jinou zábavu, ale to byla jiná doba než dnes. Dnes ženy po dětech netouží, tehdá se ovšem bezdětné ženy stávaly frustrovanými a vozily se po dědcích. A čert, odnášející zlé do pekla, odmítl sloužit své povinnosti a teplo pekelného krbu vyměnil za celoživotní vidinu práce a dřiny bez ocenění. Takže peklo číslo dvě. Pozorný divák si všimne, že když Ladislav Pešek natírá strop, ten se třepe jak osika. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Já na tuhle pohádku málem zapomněla,přitom jsem se na ni jako malá velice ráda koukala a babky Havelkový se tak trochu i bála. Víc jak Lucifera Přeučila. Je moc fajn,že na ČT dávají pohádky pro pamětníky.... ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Pohádka prakticky bez zápletky, příliš jednoduchý příběh. Celou dobu jsem čekal až se začne něco dít a najednou byl konec. Dvě hvězdičky pouze za herecký výkon Peška a za mladého Kaisera v titulní roli. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Pohádku povyšují herci, hudba Luboše Sluky a vcelku pěkné kulisy. Jinak jednoduchý námět o osvojeném Čertovi a spravedlivém pekle. Pohádka má poučení že lepší je žít v harmonii i třeba s čertem z pekla než se zlaťáky nebo kouzelným ubrouskem, svatá pravda která byla aktuální jak v době Husákově normalizace tak zejména v dnešní české neurotické době, kdy se všichni honí za něčím a řeší něco a zapomínají že morálka a mezilidské vztahy je to nejdůležitější. ()

Reklama

Reklama