Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rowena je investigativní novinářka, která své články vydává pod pseudonymem David Shane. Několik měsíců pracovala na reportáži, která měla odhalit homosexualitu jednoho senátora, který bojuje právě proti homosexuálům. Její článek byl ale zastaven, takže Rowena dává v opilosti výpověď a jede domů. V metru narazí na kamarádku z dětství, která se jí svěří s tím, že se po internetu seznámila s Harrisonem Hillem, který je velmi bohatý, známý a ženatý. Harrison a Grace spolu udržovali milenecký poměr, ale on se jí náhle začal vyhýbat. Grace chce, aby o tom Rowena napsala. Po několika dnech Rowena zjistí, že někdo Grace zabil a snažil se její tělo schovat v řece. Grace byla dokonce těhotná. Rowena se tedy rozhodne dokázat, že Grace zabil Hill. Roweně jako vždy pomáhá její kamarád Miles, který je odborníkem na počítače a umí zjistit úplně všechno. Miles Rowenu miluje, ale ona nic netuší. Rowena se nechá zaměstnat u Hilla ve společnosti a tam se jí podaří dostat se k němu blíž, dokonce spolu naváží milostný poměr. Rowena si s ním píše i na online seznamce, kde se seznámil s Grace. Rowena na seznamce předstírá, že je bývalá stážistka, která s Hillem spala. Hill ale nakonec zjistí, že ho Rowena sleduje a myslí si, že jde o průmyslovou špionáž. Hill tedy s Rowenou skončil, ale to je problém, protože se mu Rowena nedostala do počítače a chybí jí důkazy o jeho emailové korespondenci s Grace. Miles to tedy zkusí sám a zkouší se dostat Hillovi do počítače, ale Hill je velmi opatrný... (TV Prima)

(více)

Recenze (200)

Cival 

všechny recenze uživatele

Sexy tělo Halle Berry v naprosto nezajímavé mršině, která není natočena špatně, ale zato absolutně nudně a bez života. Prostě kastrát nejtěžšího kalibru, v němž lze hádání point brát nakonec spíš za zábavný sport, než za požitek hodný naratologa. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nudný thriller s ucházející Berry, zajímavým Ribishim a nevýrazným Willisem. Foley zklamal. Po vizuálné dynamickém Chladnokrevně servíruje naprosto nezajímavě story o jedné vraždě, která sice nemá blbou pointou, ale ten zbytek je tak nevzrušivý, že tomu ani celkem zajímavé finále nemůže dodat šťávu... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatný, ale filmu by prospělo víc prcání , aby měl trošku jiskru a nešel z něj takovej chlad. Po herecký stránce nemám nikomu co vytknout. Na Bruce i Hally se fakt dobře kouká, stejně jako na překvapující i když směšný konec filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Někdo ve filmech vyhledává prcání, jinej zase parádní akci. Bodnul by taky dobrej příběh, herci už jsou jenom šlehačka na špičce dortu. Jenže když chybí všecko a jsou jenom ti herci, zůstane jen ta šlehačka, a kdo by si dával jenom šlehačku samotnou. I když pravda, občas jsem to dělával, na chuť, z mlsoty, a stejnak to bylo k ničemu. Hlad jsem měl stejně. Slyšel jsem ale, že šlehačka se dá využít i k jiným věcem. Když je člověk nalitý a chce jít spát, bojíc se centrifugy...stačí vdechnout čtyřikrát plyn ze šlehačky a budete spát jak nemluvňata. Bacha na to, aby Vás pak nějaký neznámý svůdce neojel. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $23,984,949Tržby Celosvetovo $73,090,611Tržby za predaj DVD v USA $23,710,726 //počet predaných kusov 1,378,283║ Otrasnosť, nudný suchý paškvíl. /10%/ ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Film od totálnáho propadáku a nudy zachraňuje charismatický Bruce Willis a nádherná Halle Berry. Neznámý svůdce je film na jedno zkouknutí, na který zapomenete minutu po projekci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Má to být thriller, ale napětí se to zdárně vyhýbá (příkladem budiž scéna, kdy se jehlovým podpatkem vypíná prodlužka). Mohlo to být erotické, ale vrcholem bylo přehrabování se v šuplíku s dámským spodním prádlem (a to od Plesu příšer víme, že se do toho Halle umí opřít). Lákadly jsou právě investigativní žurnalistka Berry, které v práci pomáhá, že je o něco pohlednější než Josef Klíma a postavení zneužívající playboy Willis, který to má nahoře na Maguu a dole lehce neposedné, nicméně po herecké stránce je v tomhle festivalu lží hravě strká do kapsy rozevlátý úchylák Ribisi. Nakonec dám tu třetí hvězdu za finále, kdy jsem si chvíli myslel, že to skončí jako jisté soudní drama s Harrisonem Fordem, na jehož konci se najde v bedně s nářadím podezřelé kladivo, ale tady mi Foley zlomocným rulíkem trošku vytřel zrak.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa tá neznámosť z názvu filmu sa neprenáša viac aj do deja, pretože scenár bolo spolovice staré známe klišé. Prvá hodinka to boli len šteklivé a zvodné pohľady a chodenie okolo horúcej kaše. Halle si drží svoj herecký štandard, ako záchranca v mori hercov sa však objavil Giovanni Ribisi. Na prelome polovice filmu to už konečne začína mať svižný thrillerový ráz, škoda, že Willis tu postavovo hrá len druhé husle, i keď je dôležitosťou hlavná postava. Záver je trošku prekombinovaný, tá náhodnosť strašne bije do očí, no celkovo som bol spokojný. 65%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

I kdyby bylo dvacet různých verzí závěru filmu, pořád to bude nudná a stokrát viděná břečka, kde zaujmou ledatak fyzické parametry Halle Berry a suverénně zahraný prezident korporace v podobě Bruce Willise. Thriller o ničem, nezáživně zpracovaný, bez dynamiky a drajvu, navíc ne příliš obratně napsaný, toť je zhruba ve zkratce Perfect Stranger. Kdo má rád na závěr pořádné překvápko, nechť si pustí šestý smysl. Foley totiž ani zdaleka neumí atmosféru tak jak by bylo potřeba a i ta potencionálně sebelepší scéna tak vyznívá díky sterilnímu přístupu poměrně do ztracena. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

I kdyby tam najednou vlítl McBain a začal střílet, nepřestal by u toho člověk zívat. Někdo má dar točit poutavě i jak voda teče do dřezu, jinej má zas dar natočit zcela sterilně, neinvenčně a strašlivě nudně erotickej film bez erotiky, a to má k ruce minimálně tři schopný herce + Halle Berry je sexy kočka, o tom žádná. Pointa mi přišla debilní a stejně to v tu chvíli už nikoho nezajímalo, nikde žádnej sex a nahota, dokonce ani ty kalhotky co o nich furt mluvili nakonec na nikom neukážou. Bruce Willis hrál to svoje, nasmíval se o sto šest, ale k žádný akci se nedokopal. Jediný, co mi přišlo aspoň trochu zajímavý, byl posedlej voyerskej úchyláček Giovanni Ribisi. Měla jsem o filmu jinou představu, že se poveze víc na vlně Základního instinktu, zatímco zábavnější by bylo čumět v kotelně na kotle. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Chvilami je film az prilis zbytocne natahovany nudnymi scenami, prilis malo napätia, za to ale sokujuci koniec a uz len kvoli nemu sa oplati film raz vidiet. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dle relativně nelichotivých ohlasů jsem tomuhle utahanému thrilleru nevěřil už od samého začátku, stejně mě ale nalákala případná zajímavá hra mezi stále charismatickým Willisem a stále krásnou (ba dokonce krásnější) Halle Berry. Naplnila se ale nelichotivá prognóza naprosto sterilního, rutinního příběhu bez špetky napětí o jedné investigativní novinářce, kterou provází neuvěřitelné zvraty a scénárista postupem děje přidává další ingredience, kterými ale o to víc prohlubuje logické díry. Herecky je Willis, nasazující kamenný výraz číslo 14, nepřesvědčivý, Berry zase zejména v emocionálně vypjatých situacích přehrává a v mezích přesvědčivosti se tak podařilo udržet pouze třetího v řadě, Giovanni Ribisiho. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Klidně mě ukamenujte, ale tohle nebyl takový průser, aby to mělo 57 %. Ok, beru, v některých scénách film byl naivní (Bruce chytne Halle v jeho kanceláři a skočí jí na tu výmluvu?) ale co na tom, když ten konec byl opravdu úderný? Ani mi nepřišlo, že by tam byl jen na efekt, protože vše krásně zapadlo. Navíc, úplně poslední záběr tomu dal takový krásně černo-humorný nádech. Jinak Bruce jako vždy válí a Halle to jako vždy sluší a to neskutečně. Takže si myslím, že takových 70 % je tak akorát. A znovu to musím zopakovat - tohle není takový průser, jak by se podle hodnocení mohlo zdát. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť špatný a zároveň ani nijak zvlášť dobrý film, který by - nebýt ústřední herecké dvojice - normálně nikoho možná ani nezajímal. Neznámý svůdce (tyhle "překlady" mě jednou zničí, vím to) má zajímavý rozjezd, lehce nudný střed a povedené finále s vcelku chytrou pointou. Škoda nenápadité režie a dramatičnosti, která ve filmu původně měla být, ovšem těsně před začátkem natáčení si to mrcha rozmyslela, sbalila se a odjela pryč. Hodně, hodně daleko. Tři průměrné hvězdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neznámý svůdce je extra nepřekvapujícím thrillerem. Nebo i přestože vlastně překvapující částečně je, tak tvůrcové tento nečekaný závěr neumějí ani na chviličku prodat a něco z něj přece jen vytěžit. Ono celkově scén, které něčím gradují nebo jsou napínavé, nenapočítáme ani na prstech jedné ruky. PS: Halle Berry tentokráte nedává k dobru žádnou svou nahatou scénu. Alespoň tohle mě překvapilo:) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Podle mě dobrý.... Průměrný thriller s dobrejma hercema, a velice zajímavým a nečekaným koncem.... ten oceňuji. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Zas táhlý film, který alespon místama zaujme. Především Halle Berry. Tajemný Willis celkem padnul dobře do role, ale to je asi tak všechno. 30% = ** ()

k212 

všechny recenze uživatele

Giovanni Ribisi opět exceluje v roličce ujeťáčka, a musím konstatovat, že Halle Berry mu více než sekunduje. Jejich oboustraně perverzní vztah je to nejzajímavější na celém filmu, byť je totálně nedotažený. I když vizuální třešnička v podobě příjemně zestárlého a neustále božského Bruce Willise... vlastně já hodnotím film a ne plakát, tak tedy zpět. Děj je zoufale překombinovaný a logicky prostřílený přinejmenším samopalem, charaktery jsou sice značně prohnilé, ale bez propracovanějšího psychologického pozadí, no a pokud je neobratně nazanačeno, je uvařeno z převařené a předžvýkané kaše. Režijní rutina všechny tyto nedokonalosti pouze podtrhuje. 40%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Halle Berry a Bruce Willis se sešli v thrilleru, který dokáže divákovi zamotat šišku. Není to žádná napínavá a dynamická jízda, ale spíše film v pomalejším tempu se zajímavými herci, ve kterém není nouze o zvraty. Vlastně je to taková vyčkávací hra, ze které hned nevíte, co by z ní mohlo nakonec vylézt. Vizuálně se film nemusí za nic stydět, ale v thrilleru je důležité, aby byl napínavý, a to se tady skoro vůbec nedaří. Nebo se to daří jen občas. Nečekané závěrečné rozuzlení donutí diváka nějakou chvíli o filmu přemýšlet. Halle Berryové to zase sluší, a to je hlavní. 60% ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Celý film je naprosto nenapínavá a nudná kriminálka, které nepomůže ani občasná přítomnost Willise. A závěr by urazil i čtenáře šestákových detektivek. Foley mohl natočit blbou kriminálku, ale on si řekl, že to je málo a natočil nejblbější kriminálku. ()

Reklama

Reklama