Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 2

Obsahy(1)

Když rozhádaným manželům (v podání Kate Beckinsale a Lukea Wilsona) dojde benzín rozhodnou se přespat v nedalekém motelu. Brzy však zjistí, že se ocitli ve své nejhorší noční můře. Zdejší majitelé je sledují na každém kroku pomocí skrytých kamer a začne jim jít o život, když zjistí že se stali jen loutkami ve vražedném pornu… (Reiniš)

(více)

Recenze (388)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi osobitý vyvražďovák, který však ničím novým nepřidá tomuto žánru, jen tím nápadem a slušným ozvučením!! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

1 hvězda pro Kate Beckinsale, jinak tato stupidita pro debily po lobotomii, kteří nikdy nic neviděli / nebo si to nepamatují / nestojí za nic. I když i ta Kate hekala a vzývala Boha, který ji očividně nechtěl pomoc, přesně v tu nesprávnou chvíli. Jak říkám, na hysterické scénky je vždycky času dot a podlehnout panice se dá i ve vhodnější chvíli, než když ti jde po krku magor, co tě chce umlátit k smrti:-) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Svižný horůrek o jediných hostech ve zlověstném motelu. Možná si také v jednu chvíli vzpomenete na Psycho, ale srovnávání by tady bylo trochu mimo, jde spíš jen o podobnost prostředí. Motel smrti je takový průměrný žánrový kousek, který má spád a vzhledem k námětu ideální stopáž, takže mu nějakou tu slabinu či předvídatelnost ve scénáři určitě odpustíte. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Atmosférický thriller s mravním ponaučením o tom, že když špatně zahnete, musíte za to nést následky. Řeč je o silnicích, ale bacha i na postel, takhle před svátkama... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tvůrci chtěli nejspíše natočit nepřiznaný remake Straw Dogs obalený zápletkou, která dříve nastolí onu kritickou situaci terorizované dvojice v uzavřeném komplexu motelu partičkou všehoschopných filmařů kvalitního snuffu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Laciný horor, který potřeboval pár aut, jeden motel, kus jedné silnice, 7 herců, jednu podzemní chodbu a dvě pistole. Dva lidé lapeni v pasti a mučeni hrou na kočku a myš třemi nevýraznými záporáky, z nichž jeden je spíš takový nervově nevyrovnaný ťulpas. Masky jsou mizerné, napětí budované tak standardně, že víc už to ani nejde (zástupce americké standardizované produkce), žánrové postupy milionkrát okoukané, takže proč a čeho se tu bát? Ničeho. Ústřední dvojice je ale sympatická a líbí se mi logické postupování. Konečně někdo vysvětlil, kde se ti zabijáci tak náhle za vašimi zády berou, což je sympatické. Ale to je asi tak jedna z mála sympatických věcí na tomto jinak velmi samoúčelovém hororu, u něhož se budete bát spíše zůstat vlivem nudné a okoukané podívané. Jinak konec je...ne nebudu spoilerovat, ale tyhle konce mám rád. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +výborná a houstnoucí atmosféra, kvalitní herecké výkony -pár logických děr, málo krve, prostě víc thriller než horor/// Od tohoto večera už nesjíždím z dálnice a nenavštěvuji zapadlé a odlehlé motely. Nicméně jako divák jsem si Motel celkem užíval. Hodně tomu dopomohl zkušený Luke Wilson a snaživá Kate Beckinsale. O to víc se obávám pokračování s "bezejmenými" herci. Uvidíme, nicméně tento kousek je příhodný pro večery ve dvou v nějakém penzionu :p./// Celkem 67%/// ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

K tomuhle dílku jsem přistupoval spíše s úškebkem na tváři, který ale rychle zmizel, a po skončení jsem jen polkl a pokýval hlavou. Na Beckinsale i Wilsona se dobře dívá, chovají se racionalně v boji o přežití, což je naprosto nezbytné k důvěryhodnosti filmů tohoto typu. V kombinaci se slušnou stopáží jsou to pěkné 4*. Jako jednorázovku mohu doporučit. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nechte se zmýlit českým názvem, kterej jakoby předurčuje film k tomu, aby dostal odpad!. To rozhodně ne. Po pomalejším rozjezdu nastává maraton napětí a strachu, který vás od obrazovky nepustí ani na malou milisekundu. Místy je překlišováno, to ano, ale film je na koukání hodně dobrej i tak. Rozmýšlím se mezi 3 a 4. Nakonec tedy 4.:) Kate to tam sluší a ten hlavní záporák je fakt hnusák. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Není to žádné převratné dílo, ale dobře napsaný a příjemně napínavý thriller se sympatickou hlavní dvojicí v podání Kate Beckinsale a Luka Wilsona. Dopadlo to podle představ a klidně si nechám líbit další takové podobné thrillery, filmy tohoto typu jednou za čas prostě můžu. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tehle film si na nic nehraje, je to čistokrevná vyvražďovačka. Zní to divně - to jistě, v dnešní době konzument takových filmů čeká origininálně natočené, notně krvavé a supra úchylné orgie. Těch se sice ve Vacancy poskrovnu dočkáme, nicméně jsou podávány s takovou realistickou samozřejmostí, že v tom žádné vizuálně-umělecké ambice nejsou. Tím však nechci říci, že film po stránce vizuální nějak strádá. Ba naopak, režisér a kameraman přinášejí opravdu velmi zajímavé záběry a kompozice, které často staví na odrazech ve skleněných tabulích a zrcadlech. Když se k tomu přidá úžasně natočená honička v podzemních chodbách a efektivně použité záběry z amatérské šmírácké kamery, má tehle film opravdu atmosféru, která dokáže nahnat husí kůži. Ale nečekejte nějaké digitální vychytávky, toto dílko je natočeno snad až staromilsky, tradičními způsoby. Vacancy rovněž není žádné psychodrama, nýbrž hodně dynamická honička, takže 80 minut uběhne jako voda, v ději absentuje jakýkoliv oddychový čas, takže tu skvěle funguje gradace atmosféry, od pozvolného začátku až do opravdu brutálního konce. Autentičtější prožitek je vylepšen také díky civilním a lehce uvěřitelným hercům, a ač z úst vypouštějí banalitky na třetí, není to věru tak zlé, jak by mohlo. V rámci žánru 80%, v globále 60%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželé Foxovi rozhodně neudělali dobře, když se na noc kvůli porouchanému autu nechali ubytovat v podivném motelu, který vede ještě podivnější recepční (přesvědčivě ujetý Frank Whaley). Se svými kumpány tu totiž bestiálně vraždí hosty, natáčí si to na video, a pak to prodává. Tenhle horor funguje tak, jak má, zejména díky vynikající režii Nimroda Antala, která spolu s úvodní zlověstnou hudbou zachovává poctivě zlověstnou hororovou atmosféru, která by se s přibývajícími minutami dala krájet a je stále stísněnější. Ústřední dvojka Beckinsale/Wilson nikdy nic pokazit nemůže (Wilson byl ale lepší) a Franka Whaleyho coby zvrhlého motelového recepčního, bych opravdu potkat nechtěl a měl za tenhle výkon shrábnout Oscara. Nějaké logické chybky se asi najdou, třeba proč nelítostní zabijáci nevtrhnou rovnou do pokoje a nezmasakrují Foxovi tak, jako to udělali nesčetněkrát předtím, ale to by zase nevznikl tenhle mrazivý horor, který je výborný si ho pustit v sychravé večery, a navíc uteče jako voda. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzerá super, keď sa ale ukáže, že v tom nie je nič nadprirodzené, je to trochu sklamanie a zvyšok je vlastne už len rutina. Že to točila tá istá osoba čo má na svedomí Revízorov by som asi neuhádol, ale sklamaný nie som. Beckinsaleovej a Wilsonovi to spolu sedí a napätie by tiež ušlo, takže také solídne tri hviezdy. Ps: Frank Whaley by už po Pulp Fiction radšej nemal hrávať vo filmoch. Pôsobí to značne parodicky. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dobře vytvořené atmosféra - strach a bezmoc. Jen pár nejasností - na začátku jsem si říkal, proč neutečou a za další -člověka s kudlou v břiše považuju za mrtvého, ale nejsem doktor. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Rozhádaný manželský pár, podezřelý hotel a ještě podezřelejší recepční. Osvěžující je, že oba hlavní hrdinové jsou napsaní civilně a můžete jim opravdu fandit, aby z "motelu smrti" utekli. Budu spoilerovat, ale líbilo se mi, že tenhle film neměl potřebu přehnaného nihilismu a nechat v divácích nepříjemný pocit, že všechno bylo od začátku marné a hrdinové měli svůj osud spočítaný už od desáté minuty. To je takový nepříjemný hollywoodský zvyk, kterým se nahrazuje chytře napsaný scénář. Jakou má totiž cenu cesta za "vykoupením" (což platí i u našeho rozhádaného párů), když na konci čeká magor se zakrvácenou baseballovou pálkou, že... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slovenský distribučný názov je omnoho výstižnejší, ako ten americký a v tomto prípade našim distribučákom gratulujem za ich vtipnosť. Nič iné ako totálne béčko nás totiž nečaká a názov Vacancy môže predstavovať aj psychologický art. Evokuje to Psycho a Texaský masaker, ale tak ďaleko sa Nimrod dopracovať neplánoval. Škoda, že mu nie je umožnené sa poriadne odviazať, ale tipujem, že v rámci súčasnej pásovej hororovej výroby, ktorú nesledujem, je jeho film ešte solídnou žánrovou zábavou. K tomu patrí aj hromada klišé a až tak to neprekáža. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně tedy nic moc. Film jsem viděl podstatně dříve než je datum tohoto komentáře, na které jste se pravděpodobně právě podívali. Pramálo si z filmu pamatuji. Dal bych dohromady asi základní stavební kostru a tím bych i skončil. Strach ani náznak strachu jsem zde zcela jistě nepocítil, tudíž jako horor film selhal a jako film taky. Snad i na ten odpad si troufnu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Oceňujem pomerne rýchly spád / priebeh deja... ehm... motel smrti, alebo ako opäť spojiť rozhádaný manželský pár do kopy. (o nelogických scénach radšej pomlčim) Miestami som mal pocit, že čumím na romanticku komédiu... niečo mi tu nehralo, samozrejme Kate je skvelá (aj napriek základnemu looku, na ktorý som čumel 81 min v kuse) a preto 4/10 ()

oje 

všechny recenze uživatele

Velmi svižný horror, ve které mne nenudila ani minuta ze zdravě krátké stopáže. Přítmím opuštěného motelu Antal skvěle navodil mrazivý pocit a strach. Nikdy bych netušil, že klepání na dveře může být tolik děsivé! No režisér se zkrátka předvedl. Obsazení Luka a Kate bylo rozhodně dobrým krokem. Známá jména potěšila a díky jejich výkonům se mi tajil dech společně s nimi. Potěšilo i dost intelingetní chování a obratné řešení situací hlavních postav, kdy vrahům rozhodně na kudlu neskákali. Jako horrorový thriller splnil tento nenápadný film účel skvěle a zaslouží si bezzesporu dobré hodnocení. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Skvěle odpočinkové béčko pro sobotní televizní večer. Beckinsale (tedy její postava) by si zasloužila ránu z milosti. :D ()

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama