Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 2

Obsahy(1)

Když rozhádaným manželům (v podání Kate Beckinsale a Lukea Wilsona) dojde benzín rozhodnou se přespat v nedalekém motelu. Brzy však zjistí, že se ocitli ve své nejhorší noční můře. Zdejší majitelé je sledují na každém kroku pomocí skrytých kamer a začne jim jít o život, když zjistí že se stali jen loutkami ve vražedném pornu… (Reiniš)

(více)

Recenze (388)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Hodně předvídatelný horor na již tisíckrát ošoupané téma.Ale některé scény mě bavily a i celkem vylekaly...Ale jinak v tom nehledejte žádný zázrak... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Mladá dvojice jede v noci autem, které má jak na potvoru poruchu. Po chvíli dohadování a stupidních dialogů se tedy rozhodnou přespat v nedalekém motelu (smrti), který však už od pohledu nevěstí nic dobrého, ale to hlavní dvojici vůbec nevadí. Už od prvního pohledu přinejmenším divný správce zavšiveného motelu dvojici ubytuje a hra o přežití tak může začít. Když nepočítám velké množtví předvídatelných scén a lekaček, logických nesmyslů a partu vrahů, kteří sice nejsou moc bystří, ale naštestí to trochu dohánění svým zjevem, neměl mě Motel smrti ničím příjemných a neokoukaným překvapit a celou dobu se vlastně držel v zajetých kolejích schématu typického tuctového hororu. Škoda. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] Film se zápletkou, která byla použita už mnohokrát. Také kvůli tomu z tohoto snímku doslova čiší béčkoidnost. Mladá dvojice se ubytuje v opuštěném motelu s podivným majitelem. Jediné napětí je cítit ve scéně, kdy muž si pouští na pokoji VHS, na které je natočeno hrubé násilí odehrávající se v hotelovém pokoji. Následně mu dojde, že ten pokoj, který vidí, je právě ten samý, kde se s přítelkyní nachází. Po prohledání pokoje zjistí, že jsou snímáni kamerami. Filmu bych vytknul hlavně ten závěr, kdy je vidět, že režisér se snažil dílo rychle dokončit. Alespoň na mě to tak působilo. Název filmu mohl být mírnější, protože když si někde přečtete Motel smrti, tak to ve vás vyvolá pocit obrovské brutality, kde potečou hektolitry krve, což zde chybí. Snímek hodnotím slabými třemi hvězdičkami. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

A pozor!!! Film, od které jsem čekal obyčejnou (a nejlépe) teenagerovskou vyvražďovačku se prokázal být velmi vydařeným thrillerem u kterého jsem měl velmi znepokojivý pocit a nervy v kýblu. Ano, bylo to tak moc napínavé. Ačkoliv se něco začne dít zhruba po 25 minutách, tak i těch předešlých 25 minut dává silně najevo, že něco není v pořádku a má to výbornou atmosféru. Atmosféra by se dala krájet a dobré je, že film si jí drží celou svojí délkou. Udržuje diváka v nejistotě a se zatajeným dechem donutí diváka sledovat, co se bude odehrávat dál. Samozřejmně víme, jak to může dopadnou, ale nevíme, jak se k tomu dopadu dostanou hlavní hrdinové. Během sledováním se mi v hlavě objevilo asi tak 10 možností, jak by z toho mohly vyváznout a ani jedna možnost se neukázala být pravděpodobná na ukončení trápení manželského páru. Takže mně konec lehce překvapil. Líbílo se mi, jak vraždili obyčejní lidé. Ne nějaké nadpřizozené bytosti. Jsem rád, že se v hlavní roli objevil Luke Wilson. Přeci jen, zatím nehrál v nějakém pořádném filmu. Tím nechci říct, že by Motel Smrti byla nějaká luxusní záležitost, ale Wilson ukázal, že má skutečně herecký talent. Jeho manželku ztvárnila krásná Kate Beckinsale, která v roli střílící ženy neměla rovněž chybu. Motel smrti mně opravdu mile překvapil, protože v dnešní době vidět thriller s prvky hororu, který by byl takto napínavý se už jen tak nevidí! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zápletka Vacancy je čistokrevně béčková - rozhádaný manželský párek měšťáků se stane obětí útoku vyšinutých sadistických buranů v zapadlém motelu. Je to pohledné a povedené béčko, určitě aspoň po vizuální stránce, hned na úvod mě třeba nadchly výtvarně krásné i hudebně dramatické titulky. Navíc v něm hraje krásná Kim Backinsale a výborný Frank Whaley, který si svou roli evidentně skvěle užívá. Ale taky je to s prominutím hrozná blbina. Slaboduchost některých béčkových scénářů mě někdy štve a jiné si zase dokážu bez zábran užít a zvráceně vychutnat, jak kdy. Tenhle řemeslně slušně provedený nízkorozpočťák je tak na půli cesty. Docela mě bavil, je to takový ten příjemně oddechový a nekomplikovaný thriller na dobrou noc, ale člověk nad ním radši nesmí moc přemýšlet. Spotřební záležitost na dvě tři použití. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

a je to tu znova - slušný námet aj zámer, ktorý ku dnu strháva kopec nelogičností a kilogramy pohodlnosti samotných tvorcov... nie, nie a ešte raz NIE!!!!!!!!! (2* za to, čím to mohlo byť, teším sa na a verím v Eden Lake) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobře Antal. Když má člověk talent, stačí mu jen malej motel a dva herci. Nic originálního, nic překvapivýho, ale přesto je to zatraceně napínavý. 80% ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nimród Antal mě přesvědčil, že nejlepší cesta z manželské krize vede přes jistý zapomenutý motel ukrytý kdesi v americké pustině. Pravda, majitel má poněkud zvláštního koníčka a navíc se pyšní videotékou, za kterou by se nemusel stydět ani samotný Jack Rozparovač. Ale to k tomu už zkrátka patří. Podobný folklor je s ubytovacími zařízeními tohoto typu již neodmyslitelně spjat. Takže pokud Vám to ve vašem hnízdečku lásky lehce skřípe, není nic jednoduššího, než popadnout svou drahou polovičku, vyrazit si na výlet a pokusit se všechny chmury vyhnat z těla trochou toho neředěného adrenalinu. Funguje to. Kate Becknisale a Luke Wilson by mohli vyprávět :-) ()

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Vacancy je u nás něco jako Motel smrti a je to u nás stejně jako ve světě průměrný horor na sobotní poledne. Jo rád bych vám napsal něco o Buňuelovi či rozebral klasiky literatury Solženicina, či Leonova - ale nepojedl jsem dnes dost pomerančů a předkládat vám denodenně důkazy, že mé hovna mají estetický základ doopravdy není věc, co by mě táhla. A ten horor je o tom, jak mladý a jak jinak, traumatem poznamenaný, manželský pár přijíždí a následně se i ubytovává v jednom zapadlém hotelu. O pár filmových minutek samozřejmě zjišťují, jedná se o krvelačné místo, doupě bandy, která si krátí nudu v arizonském zapadákově masakrováním zákazníků, což točí na video a rozhodně to neprodávají na youtube. Ve vzduchu vysí docela dusno, na pokoj jim rozhodně nikdo nedonese šampaňské a ten soused od vedle pořád tluče na dveře. Začíná děs. A to jim ještě ke všemu ani nedali mýdlo do koupelky. Ten maďarský režisér, co natočil Revizory, a kdybych byl pseudo-internetový-všeznalec intelektuál rozhodně bych vám sem i napsal jeho jméno, se vydal v hollywoodských vodách do končin béčkového braku, mýdlové krve a obligátního křiku. A když vezmu v potaz fakt, že to co vzniklo, zřejmě nebude jen jeho svobodná vize, ale i přístup ke hře studia, musím uznat, že došel malého vítězství. Jelikož: i když mladý pár má občas inteligence menší nedostatek a běhá slangově nahoru po schodech tak to funguje. Tam, kde tomu režisérovi, co natočil Revizory, občas podráží nohy scénář o rozloze stránka krát dvě maximum, dokáže z toho vybruslit, motivem, scénou a atmosférou, která se rozleze z očí do očí. Takže pocaď je to fifty fifty. ale před námi je konec a ten zařídí, že váš zážitek zase o pár stupínků stoupne. Ono se to totiž má takto: Nepřijde žádný zvrat, pointa, ani obživnutí protivníka, ani jeho ldouhý monolog před smrtí a radujme se, ani nepřijde na scénu složité či vynalézavé sejmutí toho grázla. Prostě konec. Má to přes osmdesát minut. Co víc si přát. Čistá práce, která je blbá, ale hezká. Hodnocení: Chvalitebný 8/10 ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Už 26 dní som nevidel film za 5* a konečne to prišlo. Za tých 81 minút som prežil všetko na čo som tých 26 dní čakal. Pekná Kate, napínavý dej a zopár ľakacích momentov v tomto podaní si odo mňa plný počet zaslúžia. 85% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Zajímavý děj a jeho průběh. Oceňuji ho hlavně kvůli realističnosti situace a málokdo po tomto asi zastaví v motelu. :) Také herci odvedli dobrý výkon a hlavně, jednali normálně a ne jak v 90% béčkové horor produkce, což jen umocnilo atmosféru snímku, která po přijetí do motelu krásně houstla a houstla. Pro mě ale kámen úrazu je sálodlouhý začátek. Chápu že takovéto filmy potřebují ten čas aby divák pochopil děj, proč se dostali do motelu apod. Ale opravdu musí trvat 20 minut (což je zde 1/4 snímku), než se něco začne dít? Což by popravdě ani tak nevadilo, kdyby předchozí děj nebyl proložen dialogy, kde 2 minuty rozebírají svůj rozvod a předtím X minut proč nejel po dálnici, ale sjel na vedlejší a co budou dělat. Celých těch 20min se dalo sestřihnout do dynamičtějších minut deseti a bylo by to lepší. Konec jsem ani jiný nečekal, leč jsem v jiný doufal. Škoda. Nicméně místy má snímek atmosféru opravdu dobrou a díky hercům a ději po 20min se člověk nenudí. Za mě slabší 4, ale rozhodně se nejedná o špatný snímek, nicméně také o nic k čemu bych se vracel nebo nějak extra doporučoval. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nevím z koho chce tento film udělat většího hlupáka, jestli z vrahů,obětí nebo diváků. Vrahové nechtějí zabíjet a oběti nechtějí utéct. Jenže přestat ztrácet čas a rozběhnout se do lesa nebo se aspoň nevracet opakovaně do motelu znamená dostat děj mimo motel, nejspíš ho i předčasně ukončit a to je nežádoucí. Takže ano, koukat se na to dá, jakési napětí lze pocítit, herecké výkony dobré, jen je potřeba být imunní proti podobným scénářům a neřešit ani to, že někdo zapaluje a následně rozdává prskavky jako dárky u benzínové pumpy. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Další céčkový horor, který jsem mohl za poslední dobu vidět .. už prahnu po výborném hororovém zážitku, tak jsem sáhl po tomto titulu. Nejlepší volba to zrovna nebyla .. už ta chabá atmosféra vůbec naznačovala, že se nejedná zrovna o "pecku" tohoto roku. Parta zabijáků, kteří nekompromisně kuchají do lidí mě zrovna neláká, tudíž hodnocení 35% je na tento titul poměrně dostačující. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Řeknu zcela upřímně, že mi to nahnalo strach a adrenalin do žil a nedonutilo mě to cítit se nechutně, to jsem ocenila. Občas mi byla postava, kterou hrála Kate B., velmi nepříjemná tím, že se nechovala tak chladnokrevně, jak bych si přála. Na konci jsem se téměř modlila, aby to nezkazili nějakou trapárnou, například tím že je někdo "nesmrtelný" a ani několik ran do srdce ho nezastaví. Byla jsem tuze ráda, že se to nestalo. K tomu příjemná délka filmu, nemohu jinak než hodnotit na 70% :)! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Obložená misa s všakovakými klišé. Či už ide o situácie, alebo charaktery. Pre určitú skupinu divákov to bude mať grády ( pre tých, čo väčšinou sledujú TV ), pre tých žánrovo založených pôjde iba o médium rezeň ich každodenného konzumu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o dvojici nie moc šťastných manželoch.Chcú sa dostať na diaľnicu a zablúdia.Tak na jednú noc idú prespať do motela.Keď sú už v izbe tak pozerajú kazety kde sú natočené vraždy,a za nejakú chvíľku im dojde,že tie vraždy sa odohrávajú v ich izbe.V zápatí zisťujú,že sú sledovaný kamerami a ide im o život.Tak začína hra na mačku a myš.To je asi tak k filmu.Jednoduchý príbeh bez nejakých efektov,tu ich ale ani netreba.Stále sa tam niečo deje a je dosť dlhá doba čo som držal palce hlavným hrdinom aby to prežili,aj sa mi to viac menej splnilo.A bol som prekvapení,že hlavné postavy aj logicky a triezvo uvažovali a neskĺzlo to do nelogickej tuposti.Filmu ku koncu dochádzal dych a to predvídateľné finále ani neriešim,ale celkoví dojem s filmu mi to aj tak nepokazilo.A ešte nemožem nespomenúť príjemnú a sympatickú dvojicu K.Beckinsale a L.Wilson a hlavne nevýrazného ale zas nie zlého hlavného zaporáka F.Whaley,ale vedel by som si predstaviť napr.S.Buscemiho,ten by tam zahviezdil. ()

nigga 

všechny recenze uživatele

Seděl jsme tu v marné touze, chtěl jsem sr*t, však prd*l pouze - toš, takový pocit mám z tohoto filmu, mohl to být nářez, ale nebyl, radši tam bylo spousta klišé (brokovka v policejním autě je vážně něco), nedotažeností, málo brutality (tento film si o to přímo říkal) a logických nesmyslů. Ještě, že je to tak krátky a ještě, že ulítávám na Kate Beckinsale, která tu i dobře hraje, i když má v galerii jen jeden výraz, tak to tak úplně není. 60% ()

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama