Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční drama vypráví o jednom němém nájemném vrahovi (Ha-kyun Shin), kterému není nic svaté. Být vrahem je jeho parketa a je v tom hodně dobrý. Vraždění lidí si přímo užívá. Jednoho dne se v baru potkává se sympatickou dívkou a náhle se jeho styl života mění. (Kamca_)

Recenze (66)

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Cheol-hie Park .. Už jsem myslel, že korejskému filmu došel dech - jenže tento excelentně zábavný, stylově drsný a srdceryvný snímek vyvedl z krátkodobého omylu. Tamní tvůrci (někteří) zkrátka pořád umí. Je to obvyklý mix několika žánrů, které ovšem do sebe krásně zapadají a navzájem se zvýrazňují. Samotný Ha-kyun Shin a jeho trefné monology nemají chybu a působí brilantně, jako nějaké speciální koření. Po dlouhé době 100%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Predpovedateľný príbeh s občasnými, nie vždy vhod komediálnymi prvkami našťastie prekrýva komentár hlavnej postavy (opäť výborný Ha-kyun Shin) v úlohe narátora príbehu, ktorý spolu s hudbou napomáha budovať návykovú, smutnú a melancholickú osudovú atmosféru nevyhnutného ... konca ... . ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Němý hrdina hovoří zásadně hlasem vypravěče a opakovaně je při tom zabíraný spíše v celcích a méně v detailech, jako by nadhled, který nad sebou jako glosátor sama sebe drží, přiblížení znemožňoval. Pouze v momentě, kdy čte prostitutka jeho báseň a přebírá tak hlas vypravěče, nám kamera může poskytnout hrdinovu tvář zblízka, a tím i pohnutky, které se v ní odrážejí. Aby tedy mohl film vyjádřit hlubší duševní rozpoložení němého, musí nejprve přepnout na jinou postavu. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Už od samého začátku velmi zábavný film o němém nájemném vrahovi, jeho obdivu k matadorům, snu o operaci, po které by mohl mluvit, jedné osudové ženě a koneckonců i o tom, co si při tvorbě snímku přál režisér vyjádřit - totiž fakt, že kdyby k sobě lidé byli otevřenější, jejich vztahy by nemusely tak často končit špatně (či dokonce tragicky). Skvělý dojem ze slušného spádu a spousty vtipných momentů (občas vskutku perel téměř na hranici záchvatu smíchu) trochu kazí pár hluchých, a ke konci i snad až příliš patetických míst. I přesto se jedná o film, který stojí za zhlédnutí. (necelé 4*) ()

May 

všechny recenze uživatele

Noir jdouci po stopach Oldboye. Stejny tym lidi tak vytvoril naprosto genialni melancholicky pribeh najemneho vraha s vyjimecnou stylovosti a unikatni atmosferou, ktera vsak kdo vi proc na domaci pude prilis uspechu nesklidila. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Příběh o němém nájemném vrahovi zní skvěle, avšak tenhle nebyl ani zdaleka žádný profík, ale šílený nemotora a introvert. Po akční stránce to nemá tudíž vůbec, co nabídnout. Akce je málo a většinou skončí jedním bodnutím nožem do břicha( who cares?? !!) Anebo scéna kde příjde do bytu za účelem sejmout 4 chlápky s pistolí a přitom uklouzne, spadne a začne střílet do stropu ? Tohle už celkem zavánělo s komedií. Musím sice uznat, že si film udržel mou pozornost, najdou se zde i světlé momenty (intenzivní první sex) ale očekával jsem Akční film, nikoliv Drama. Nadhodnocené. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mne tohle teda naprosto zklamalo. Vizuální orgie jak je u Korejců zvykem, pokoukáníčko výborný. Ale jinak je to fakt blbost. Tak strašně jsem se nudil, celou tu dlouhou stopáž. naprosto dětinskej příběh, trapnej, ubohej, nezajímavej ... kterej se kříží s mlátičkama, zabíjením, krví, probodáváním noži ... Děj o ničem, jakési drama němého dětinského gangstera, který to umí s nožem a nesympatické ženské a malýho kluka, který se na něj přilepí ... Úplně o ničem, nic mne tam nezaujalo a podstatu filmu jsem pochopil až na konci ... a jak jsem byl rád že je konec a bylo mi jedno, kdo to přežil a kdo ne. Ten film je prostě totálně naivně postavenej a nehledě na ztvárněný je to nebetyčná nuda a trapárna. Bohužel, tady to u mě Korejci projeli na plné čáře ... Většině lidem se to líbí, nechápu proč, mě prostě ne a už bych se na to nikdy nepodíval ... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Nemůžu sice říct, že by to bylo přesně moje kafe, ale jistou sílu to mělo. Jde prostě o jiné vyjádření lásky. Občas jsem se musela smát, protože hlavně ze začátku tu bylo několik nenásilně vtipných momentů a výborné byly taky myšlenky hlavního hrdiny. Ha Kyun Shin je pro podobné role asi stvořený, ale už bych ho taky ráda viděla v něčem normálnějším. 3*, ale průměr to není. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Dva mrštní a sympatičtí hitmani, osudová žena, dítě, všudypřítomné melancholično a zážitek, při kterém jsem seděl od začátku do konce v křesle jako zařezaný, zároveň se pobavil u několika skvěle vypointovaných scén a přitom nepokrytě fandil nemluvnému Shin Ha-kyunovi ve výtečně zvládnuté roli zabijáka z rodu Renova Leona. Stylovka, pocitově mi tolik připomínající jeden z nejsilnějších filmů loňského roku, One Nite in Mongkok . ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná vrahounská komedie, která kekonci ztrácí dech a celkově doplácí na chvilkobvou úvodní podobnost s Oldboyem ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V koreji maj nějak v oblibě ty nájemný zabijáky, ale vůbec to neni na škodu, opět se jedná o výbornej film se zajímavou a netradiční hlavní postavou a promyšleným přiběhem, kterej, jak je na Koreu zvykem, skvěle pracuje i s flashbacky. Druhý skouknutí znamená o hvězdičku víc, fakt skvělej příběh i charaktery a nevšední filmovej zážitek, takových kvalitních thrillerů moc neni ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý příběh, vyprávějící osud jednoho němého chlapce, který se v mládí zamiluje do dívky, která mu pomohla. Postupem času, díky nedostatku peněz a s výbornými vlastnostmi v používání nožů se stane zabijákem, aby si mohl zaplatit léčbu, začal tak opět mluvit a mohl najít svou dětskou lásku. Celý film je i přes drsný příběh, pojat celkem odlehčeně a vtipně, to i díky tomu, že bezejmenný zabiják neumí mluvit a pouze se vyjadřuje přes své myšlenky. Výborný hudební doprovod a charismatičtí herci, hlavně Ha-kyun Shin a krásná Ji-hye Yun. 85 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komediálne ladená dráma. Má veľmi dobrý príbeh o nemom nájomnom zabijakovi, ktorý vo svojom obore patrí medzi tých najlepších, ale jeho bezstarostný život mu výrazne skomplikuje zoznámenie s mladou ženou a chlapcom, ktorí si ho hneď obľúbia, ale žena má problémy s mafiou, čo sa dotkne aj jeho. Spracovanie je celkom dobré, film by sa dal rozdeliť na dve čiastočne odlišné polovice, s tou prvou som nadmieru spokojný, celé sa to nesie v takom uvoľnenom duchu, zabijak si vedie v rámci možností kľudný život, zaujímavo sú vykreslené aj vzťahy medzi ním a novými dvomi známymi alebo aj tými staršími a na toto sa veľmi dobre pozerá, v druhej polovici už film zvážnie, získa trochu inú zápletku a aj na toto sa stále dobre pozerá, ale prvá mi sadla predsa len viac. Čo sa týka akcie, tak som celkom spokojný, nevyniká originalitou, alebo výraznejšou nápaditosťou, ale pozerá sa na to dobre, likvidačné akcie, v ktorých sa používajú hlavne nože sú zaujímavé, potešia aj klasické kórejsky podané súboje, v rámci akcie sa je na čo pozerať. Herecké obsadenie je na tom viac než dobre, výborný Sin Ha-gyun v hlavnej úlohe, ktorému táto úloha sadla a potešia aj jeho zábavné vnútorné monológy, poteší aj Yun Ji-hye, slušné vedľajšie postavy a správne nepríjemný Kim Byung-Ok, ktorému tieto záporné úlohy idú skvelo, aj keď tu nemá až tak moc priestoru. Réžia a technická stránka sú klasický slušný štandard tohto typu filmu, takže som spokojný. Síce tá druhá polovica už nie je tak zaujímavá, ale aj tak nie som sklamaný, príbeh, herci, akcia, vizuál, všetko je na slušnej nadpriemernej úrovni. 76% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film na pomezí akčního thrilleru a romantické komedie s úžasnou hlavní postavou, která musí být sympatický snad úplně každému. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Znovu film o nájomnom vrahovi? Našťastie toľkokrát otrepaná téma je v kórejskom podaní vždy niečo originálne. Určite u mnohých zaboduje, nielen krvavými scénami, ale hlavne originálne vyrozprávaným príbehom cez hlavného hrdinu, ktorý je nemý. Jeho vnútorné monológy a často vtipné komentovanie situácií, do ktorých sa dostal, posúva film do kvalitatívne úplne inej úrovne. Hlavný hrdina Ha-kyun Shin má štýl. Nosí slnečné okuliare aj večer, sníva o tom, že bude toreádorom, chcel by dlhší jazyk, miluje morské plody a občas píše básne. Schovaná báseň napísaná na kus papiera, ktorú mu našla jeho láska, má výborne pobavila. Vadou na kráse je iba pár prehnaných súbojov proti mnohonásobnej presile a záver v kaluži krvi. Trošku optimistickejší záver, málinko reálnejšie súboje a dal by som plný počet, pretože ten príbeh je podaný skvele. 80%. ()

balone 

všechny recenze uživatele

To co prožívá němý hrdina tohoto snímku je neskutečné. Že ženy dokážou převrátit náš život naruby se už dávno ví, ale když se k tomu přidá dítě a ještě fakt, že jste vrahem, váš život musí projít změnou. 95% ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Zábavný mix černé komedie a několika vypjatých momentů, typicky korejské střídání žánrů tentokrát bylo vyvážené a nepůsobilo rušivě. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jakoby se potkal na režisérské židli Aki Kaurismaki a Luc Besson, výborné a nápadité, ačkoliv necítím potřebu reprízy... ()

Reklama

Reklama