Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční drama vypráví o jednom němém nájemném vrahovi (Ha-kyun Shin), kterému není nic svaté. Být vrahem je jeho parketa a je v tom hodně dobrý. Vraždění lidí si přímo užívá. Jednoho dne se v baru potkává se sympatickou dívkou a náhle se jeho styl života mění. (Kamca_)

Recenze (66)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Nemůžu sice říct, že by to bylo přesně moje kafe, ale jistou sílu to mělo. Jde prostě o jiné vyjádření lásky. Občas jsem se musela smát, protože hlavně ze začátku tu bylo několik nenásilně vtipných momentů a výborné byly taky myšlenky hlavního hrdiny. Ha Kyun Shin je pro podobné role asi stvořený, ale už bych ho taky ráda viděla v něčem normálnějším. 3*, ale průměr to není. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Víte, co je největší romantika? Když zabiják napíše básničku o tom, jak telátko saje mléko své matky v poli plném FORSYTHIÍ :) To ostatní, jako skvělé vyprávění němého vypravěče a jeho neméně skvělý herecký výkon, sem tam nějaká ta krvavá dýka a povlávání mulety, pár přitroubých korejských vtípků, tragická láska a tak vůbec, to už jen tak pro dokreslení. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komediálne ladená dráma. Má veľmi dobrý príbeh o nemom nájomnom zabijakovi, ktorý vo svojom obore patrí medzi tých najlepších, ale jeho bezstarostný život mu výrazne skomplikuje zoznámenie s mladou ženou a chlapcom, ktorí si ho hneď obľúbia, ale žena má problémy s mafiou, čo sa dotkne aj jeho. Spracovanie je celkom dobré, film by sa dal rozdeliť na dve čiastočne odlišné polovice, s tou prvou som nadmieru spokojný, celé sa to nesie v takom uvoľnenom duchu, zabijak si vedie v rámci možností kľudný život, zaujímavo sú vykreslené aj vzťahy medzi ním a novými dvomi známymi alebo aj tými staršími a na toto sa veľmi dobre pozerá, v druhej polovici už film zvážnie, získa trochu inú zápletku a aj na toto sa stále dobre pozerá, ale prvá mi sadla predsa len viac. Čo sa týka akcie, tak som celkom spokojný, nevyniká originalitou, alebo výraznejšou nápaditosťou, ale pozerá sa na to dobre, likvidačné akcie, v ktorých sa používajú hlavne nože sú zaujímavé, potešia aj klasické kórejsky podané súboje, v rámci akcie sa je na čo pozerať. Herecké obsadenie je na tom viac než dobre, výborný Sin Ha-gyun v hlavnej úlohe, ktorému táto úloha sadla a potešia aj jeho zábavné vnútorné monológy, poteší aj Yun Ji-hye, slušné vedľajšie postavy a správne nepríjemný Kim Byung-Ok, ktorému tieto záporné úlohy idú skvelo, aj keď tu nemá až tak moc priestoru. Réžia a technická stránka sú klasický slušný štandard tohto typu filmu, takže som spokojný. Síce tá druhá polovica už nie je tak zaujímavá, ale aj tak nie som sklamaný, príbeh, herci, akcia, vizuál, všetko je na slušnej nadpriemernej úrovni. 76% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu umí jen Jihokorejci - vezmou hrdinu, co vypadá jako jojo, obohatí ho bizarními a směšnými kamarády, přidají prvky absurdity, milostnou linku, flashbacky a na závěr z toho vykřešou syrové a dojímavé drama, kde každý prvek této žánrové koláže padne přesně na své místo...O audiovizuální stránce mluvit netřeba... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Přesto, že v žánrovém rozdělení "No Mercy for the Rude" nenajdete slovo komedie, já byla pobavená a s klidem bych pro tento snímek vytvořila subžánr, a to úsměvné akční drama:-). Asijská poetická romantika, dva sympaťáci nezvyklého povolání, překrásná hudba, skvělý vizuál, stylem trochu Kusturica, trochu Tarantino... hmm,hmm a já držela palce dobrému konci, jenže, byl to korejský film... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama