Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dylan trpí nevyléčitelnou nemocí. Díky televizní show má možnost splnit si poslední přání.  Carol má jediného syna Dylana, který trpí nevyléčitelnou nemocí. Zúčastní se televizní show, kam je pozván, aby mu splnili jeho největší sen. Dylan si přeje strávit víkend se slavnou supermodelkou. Carol, kamarádi i celý televizní štáb jsou připraveni udělat cokoli, aby splnili jeho poslední přání. Dylana čeká nejlepší víkend jeho života! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jestliže se někdo pouští do filmu na téma umírání, měl by to velmi zvážit, protože to vždy nemusí skončit úplně nejlíp. Viděla jsem víc filmú s tak smutným námětem a nemohu se ubránit dojmu, že v tomto případě to bylo všechno až příliš nereálné a účelově pojaté. A co se týká zařazení do žánru komedie/drama o tom bych také polemizovala, protože komediálních prvkú, alespoň tak jak já jsem to osobně vnímala, bylo minimálně. Emotivně to bylo nicméně působivé a za to dávám zlatou střední trojku. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč mě toto srovnání napadlo zrovna u tohoto filmu, ale stalo se. Přijde mi, jako chutný, hezky vypadající pomeranč, ze kterého ovšem tvůrci nevymáčkli všechnu šťávu. Velmi slušný potenciál, chytlavý námět, sympatičtí herci, ale nedostalo se mi něčeho výrazného v ději, co jsem očekávala a přála si. Bylo to hezké, milé, příjemné, ale chybělo tomu něco, co by z toho udělalo ještě lepší Poslední přání. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příběh o pohodovém umírání. Po skončení tohoto filmu mne sužovaly rozpaky. Měla to být komedie, a tak jsem čekal komedii. Ale zasmál jsem se jen několikrát. Moc vtípků tu opravdu nebylo a ani žádná zapamatovatelná hláška. Ale na druhou stranu to byl tak neuvěřitelně pohodový film, který se mi opravdu docela líbil, a tak jsem se dostal do rozpaků. Nedávno jsem dal dvě hvězdičky komedii jen za to, že to komedie nebyla a zasmál jsem se tam jen asi jednou. A tohle je naprosto podobný případ. Ale zároveň mne tenhle film nadchnul, a to je to, co té druhé komedii chybělo. Film Poslední přání, to je citlivě, ale zároveň pohodově podaný příběh o 16letém klučinovi Dylanovi, který co nevidět zemře. Ale má kolem sebe svou milující matku, dobré kamarády, pohodového doktora a slavného fotbalistu, kteří ho podporují a pomáhají mu. Díky pomoci doktora může Dylan vzít svou matku do luxusní restaurace, díky pomoci bohatého fotbalisty se může podívat do New Yorku a perfektně si to tam užít spolu s kamarády. Prostě neuvěřitelně pohodový film o tom, že umírání nemusí být vždy smutné. A ten závěr není nijak zvlášť přeslazený, ale je natočený decentně a perfektně zapadá do kontextu filmu. Jinak herecké výkony byly velmi kvalitní a hercům jsem vše uvěřil. Takže i když jsem se nedočkal salv smíchu a vtipných hlášek, přesto dávám čtyři hvězdčky, protože ten film je dobře udělaný, má hlavu i patu a mně se líbil. ()

balone 

všechny recenze uživatele

I když to měla být komedie, moc mi to tak nepřipadalo, ale určitě se snímek vyvedl. Umírání není snadná věc a žít je možná ještě těžší. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sice mě zkraje dost rozesmálo několik trochu morbidních narážek, ale nešlo o klasickou teen-age komedii, u které sedíte v kině s popcornem a smějete se. Od začátku je jasné, jak to dopadne, vše je moc čitelné, takže koukáte a přemýšlíte, co byste udělali vy, jak stojí za to si užít i poslední chvíle života tak, jak chcete. Je to průměrný film. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Navzdory anotaci se to k mému překvapení odehrávalo vcelku neočekávaně. Nečekejte žádnou další blbou americkou komedii, jak se na první pohled může zdát, ale melancholické drama o smířlivém umírání. Nedojalo mě to, ale ten závěrečný blažený výraz na Dylanově tváři je lepší než tisíc slov. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Originální a sympatické komediální drama, kterému nechybí zajímavé téma a dobří herci ale větší tvůrčí odvaha a silnější momenty, které by si film rozhodně zasloužil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý film mířený na teenagery, který pracuje s nevyléčitelnou nemocí, ale i jasným poselstvím, že když něco moc chcete, může se to splnit. Mladý Dylan trpí nevyléčitelnou nemocí. Když se dostane do televizní soutěže a vyhraje ji, jeho přáním je strávit víkend se slavnou a krásnou modelkou. Ta však odmítne. Dylan tedy spolu se svými kamarády vyrazí za ní, aby ji přesvědčil, že vše myslí upřímně. Poté, co se setkají, zjišťuje mladá žena, že někdo má i větší problémy, než jaká ona má traumata, a nakonec se Dylanovi poslední přání splní. U filmu už od začátku tušíme, či snad dokonce víme, jak skončí, a skutečně ke konci mačká slzičky. Naštěstí se dokáže snímek i sem tam poněkud shodit a ono teenagerovské herectví dělá ze snímku sice nijak velkolepou (jako třeba u noirovky Brick / Zmizení), ale aspoň sympatickou podívanou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Užasne vynikající tenhle snímek byl prostě výborný dlouho se mi nestalo že by mi hrkly slzy ale tohle byla užasne drama menší šmrnc humoru byl na svém místě. Krásny smutny film o klukovi který vy že umírá a tak jsi splní své poslední přaní. Herci byli výborní tohle jsem prostě nečekal. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ani pořádná komedie, ani pořádné drama, každopádně jako celek docela milé. Jen je škoda, že režie a scénář není kvalitnější a film svůj potenciál nevyužil lépe. 60%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Barry Stringfellow. Kamera : Chris Norr. Hudba : Anton Sanko..... Mé poslední přání by bylo...... ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Ehm... proč ne? I když vezmu všechny chyby, který ten film měl (nereálné postavy, občasně stupidní scénář), tak mi to všechno vynahradil sarkastický a cynický humor hocha, na jehož jméno si nevzpomenu. Ale vy víte... takovej ten, co umíral... Každopádně až na to zas někdy natrefím v telce, klidně si to dám znovu... 3* ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jestli jde o nevhodnou komedii, nebo pohodový film o umírání. Většinu filmu převládala první možnost a jako komedie mi to vlastně ani nepřipadalo. Kdyby se to odprostilo od toho komediálního nádechu, tak by to mělo mnohem větší potenciál. V tomhle ne moc vhodným mixu to dopadlo tak, že mě film nerozesmál ani nedojmul. Na víc než lepší 3 to nestačilo. 65% ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Prvky drama tam jsou, ale jestli to bylo vtipné, pak já jsem anglická královna. Příběh - umírající mladý muž, co si chce splnit poslední přání - chce zažít víkend s top modelkou, do které se zamiloval z obrázků, kde je v bikinách. Nu, to mysleli vážně? Hodně přeceňované, pár zajímavých myšlenek tam je, ale nezaujalo mě to.. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Každý z nás by bol rád, keby na sklonku života sme na druhý svet odchádzali s pocitom, že sme si splnili aspoň jeden veľký sen. A o tom je tento príbeh....príbeh mladého človeka, ktorý napriek tomu, že na svete nepobudne tak dlho ako by sám chcel, túži po niečom vysnívanom.....a ide si za tým stoj čo stoj....Veľmi pekný príbeh, so sympatickými hercami avšak chýba tomu niečo čo by vás ešte viac chytilo za srdce a rozorvalo ho v závere na malilinkaté kúsky..... ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Toto ani zďaleka nie je komédia, aj keď netvrdím, že sa tam komediálne prvky nenachádzajú... Je to vcelku smutná dráma o mladom umierajúcom chalanovi, ktorý navzdory svojmu okoliu, ale hlavne preto, že už fakt nemá čo stratiť, prejaví svoj názor a zaželá si víkend so supermodelkou. Film však padá na slabých hereckých výkonoch a nepozdvihujú ho ani zaujímavé cameo roly v podaní Ethana Hawka, či Wyclefa Jeana. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Po výborné první půlce došlo k velkému zklamání. Kdo by neměl přání - dokonce i přání podobné tomu Dylanovu (ačkoliv já bych teda bral radši agentku, než tu nepříjemnou blondýnu), jenže co je moc, je příliš, a nadějně rozehraný příběh je pokroucen a rozšlapán do prachbídné americké pohádkové romantiky s moderními prvky východních filozofií. :-) ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně pohodový film. Cesta za snem ,který se člověku těsně před smrtí může splnit. Snímek je označen jako "komedie", ale tak jednoznačně bych to neviděl... Docela dobře by se zde hodil i žánr "drama", jelikož snímek o umírání k tomu prostě musí vybízet. Poslední přání je vtipné, jako teen komedie a zárověň dojemné, jako správne drama, které člověka nenecha chladným. Michael Angarano mě hodně překvapil. Na herce, kterého neznám se této role ujal jako zkušená filmová star. Sunny Mabrey zase okouzlila krásou a sympatičností. ()

Reklama

Reklama