Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tajemné Stužkonosce ze zámečku Na ovčince... Bohatý a lakomý sedlák Janoš (M. Vávra) způsobil své sestře Mileně (V. Křížová) velkou bolest. Nařídil, aby její oblíbenou ovečku Kudrnku upekli k večeři. Ovečku ale zachrání kuchař Janek (J. Šťastný). Odvede ji do hor a tam se v podivném zámečku setkává se záhadnou zámeckou paní. Zámecká paní Stužkonoska (S. Postlerová) ví o Jankově lásce k Mileně. Pomocí kouzel potrestá zlého Janoše a pomůže mladým lidem ke štěstí. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně, hodně slabá televizní pohádka. Děj je prakticky o ničem. Bohatý sedlák má být potrestaný zámeckou paní za to, že nařídil upíct ovečku k večeři. Do její role se Postlerová vůbec nehodí. Je nepřesvědčivá, stejně jako ostatní herci. Pohádka je vizuálně laděná do hnědo-šeda, což by se u pohádky stávat nemělo. [68. hodnocení, 2. komentář, 46%] ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Některé dialogy jsou lepší než odpovídá průměrné televizní pohádce, jenže všechno to kazí neskutečná pasivita dobrých postav. Zlý bratr jim vlastně nemůže nic udělat, přesto u něj všichni otročí, poslouchají ho a nakonec na něj potřebují kouzla, proč se na něj prostě a jednoduše nevykašlou. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Až na Vendulku Křížovou docela nezáživná pohádka. Přitom lze ocenit, že studio se míchá s reálnými venkovními exteriéry. A zachraňování ovce vzhledem k roku natočení asi nejvíce potěší vegetariány a děti z organizace Greenpeace. Nejzábavnější je, jak se ovce snaží utéct i před hlavními představiteli a Milena má co dělat, aby ji udržela. Evidentně se jí natáčení zamlouvalo. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byla ta ovce která v posledním záběru chce vzít roha...Béééé. Výkvět herců včetně štěku Miroslava Táborského, slabší scénář, milá hudba a hezké exteriéry to vše dohromady dělá vcelku pěknou “studiovku”. Samozřejmě pro excelentního Miloše Vávru byla role chamtivého hrubiána psaná na tělo, vtipné role byly i obě neomalené služky v podání Barbory Lukešové a Jaroslavy Stránské. Ať už je to pohádka jakkoliv jednoduchá princip dobro vítězí nad zlem je dodržen a herci jsou zkrátka skvělí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama