Reklama

Reklama

Tranceři

Trailer

Obsahy(1)

Angel City roku 2247. Už delší dobu ohrožuje obyvatele nového Los Angeles zločinec jménem Whistler. Ten si vytváří své otroky z psychicky slabších tak, že jim přepíše mozek tzv. trancerem a tak konají vše podle jeho příkazu. Tranceři jsou v podstatě takoví techno-zombíci. Whistler se ale zdá být policejními jednotkami poražen a zneškodněn. Ale opravdu jen zdá. Povedlo se mu totiž ukrást drogu, která ho přesune v čase a v prostoru do roku 1985, kde se vtělí ve vysoce postaveného policistu a plánuje zotročit předky těch, kteří Zemi zachránili po tzv. Velkém zemětřesení. A tak zrušit aktuální budoucnost. Do policijení služby je znovupovolán vysloužilý policista Jack Deth, kterému Whistler ztranceřil manželku. Musí také odcestovat do minulosti a Whistlerovy ďábelské plány překazit. Jelikož jeho droga také funguje princip vtělení do postav časů minulých a psychicky slabých, ocitne se najednou v apartmánu hostesky Leeny (Helen Hunt), která právě prožila vášnivou noc s tělem, které dočasně nepatří původnímu majiteli. Právě ho okupuje elitní policista Jack Deth. (liuk)

(více)

Recenze (16)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Doteraz som o tejto sérii nemal tušenie, pritom vidím, že to je tiež nekonečný príbeh naťahovaný do haleluja. Je to taký trashový lacný mix detektívky a sci-fi o cestovaní v čase. Najväčší problém som mal s hlavným hrdinom. Jeho predstaviteľ je nejaký nesympatický dedko. A to ma byť drsný detektív? Ani náhodou. K tomu tu je mladučká Helen Hunt, ktorá nikdy nebola žiadna kráska, ale paradoxne lepšie vyzerá s pribúdajúcimi rokmi. Záporák je tiež nevýrazný a pravidlá a gadgety toho fiktívneho sveta mohli byť prepracovanejšie. Aspoň že to má krátku stopáž a celkom svižné tempo. Vlastne ani neviem za čo dávam tri hviezdičky. Asi nech má vegetol radosť. Som to ja dobrák od kosti. :) Výsledkom je tuctový film na jedno pozretie a na ďalšie diely rozhodne kašlem. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok ma utvrdil aspoň v jednej veci. Že Helen Hunt bola ( je ) sexy ( čo je výraz, ktorý je voči žene v dnešnej dobe neprípustný - vďaka #MeToo! ). Terminátorovský motív ( neberte ako výčitku, pretože oba snímky vznikali v rovnakej sobe ) a klasická béčková atmosféra od Empire Pictures bratov Bandovcov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, já jsem spokojený z toho, co jsem viděl. Je to rychlé béčko, které příjemně odsýpá, má to docela dobré momenty, kdy je to i vtipné, hlavní hrdina je správně drsný a Helen Hunt je ještě mladičká a taková pěkně nevinná. Jo, překvapilo mě, jak mě to bavilo, navíc i ten námět je docela dobrý a není úplně zabitý. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Spousta béčkových filmů sice na jednu stranu bezostyšně vykrádá své áčkové vzory, ale na druhou stranu pro ně někdy sama bývá nevyčerpatelným zdrojem inspirací. Trancers jsou toho zářným příkladem. Navenek sice kopírují Blade Runnera (hard-boiled detektivka začínající v neo-noir budoucnosti) a Terminátora (padouch cestuje časem do 80. let, aby zabil předky svých protivníků), ale uvnitř toho všeho dokáží vytvořit svůj vlastní svět a naplnit ho velkou dávkou do té doby neokoukaných nápadů. Do minulosti se tu např. cestuje tak, že se po injektování drogy přenesete do těla svého předka. Hlavní padouch útočí pomocí zhypnotizovaných lidí. A akčních scény jsou tu zpomalovány pomocí speciálních hodinek manipulujících s časem. Jasně, tohle všechno jsme viděli v pozdějších áčkových filmech, ale odkud to asi vzaly? Děj celkově nedává příliš velký smysl a hlavním tahákem jsou již zmíněné drobné nápady, se kterými si film velmi vtipně pohrává. Když se např. policejní šéf z budoucnosti vypraví do minulosti, tak se přenese do těla osmileté holčičky v pyžamu, která pak v noci přijde hlavního hrdinu seřvat s drsným výrazem Dirty Harryho. Na druhou stranu je tu i řada momentů, které zřejmě nemají být vtipné a jsou nechtěně směšné. Díky skvělé ústřední herecké dvojici (Tim Thomerson je hard-boiled až na kost a chemie mezi ním a sympatickou Helen Huntovou funguje jak má) je to ale fajn zábava, která při skromných 76 minutách uběhne možná až příliš rychle. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

U nas v byvalom Ceskoslovensku hodne neznama seria Trancers. Trancer je psychicky labilny jedinec, ktoremu sa do hlavy dostal zlocinec Whistler - ovsem v USA okolo roku 2247. Slusny namet na film, riesia sa veci ako ze tranceri konaju na prikaz hlavneho zloducha, dalej to vsetko riesi policoia, cestuje sa casom spat do USA v roku 1985 - slusny namet, mne sa to videlo, akurat Reziser Karol Skupina je pre mna dost neznama velicina. Ani sam neviem co poriadne natocil . 56 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Až príliš nízkorozpočtový osemdesiatkový scifi akčňák, ktorý sa snaží byť v niečom originálny, v ostatnom však kopíruje neduhy podobných lacných filmov. Starý hlavný predstaviteľ sa na rolu nehodí, ostatní herci, vrátane mladučkej Huntovej, sú skôr do počtu. Množstvo humorných scénok skôr dehonestuje aj to dobré, čo film ponúka. Ešteže je tu tá mnou milovaná tematika cestovania časom. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Začátek šestidílné série ve vzhledu počítačové hry Quarantine se brzy přehoupne k Helen Hunt v santa oblečku nebo pařící na punk. Zažije i možná i první bullet-time v dějinách filmu? Já ho teda nikde jinde dřív neviděl. Cestovatel v čase Jack Deth se směje tomu, že existuje seriál s postavou John Gun. Trancers jsou vcelku příjemnou variací na Terminátora, která by si mohla odpustit sice pár blbin, ale ve výsledku docela dobře balancuje na tom tenkém ledě mezi vážnosti a zábavnou ujetinou. Snad jen občas to postavám vše vychází příliš jednoduše. Ale to nic nemění na tom, že ve spektru mých 3* jsou Trancers jedny z nejzábavnějších kousků. A těším se na sequely. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ukazkovej osmdesatkovej vizual, ale jinak je to slatanina. Ze bych mel chut videt nejake pokracovani, o tom silne pochybuju., a to jich vzniklo pet...??? :-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Drsnej polda z budoucnosti, zločinec který chce změnit minulost a vyrábí si armádu zombíků, krásná dívka a trochu té akce a efektů. Je to něco jako béčkový lacinější Terminátor, upršená neonová budoucnost mi dala vzpomenout zas na Blade Runner. Na podobný námět bych čekal větší akční nářez, tohle je spíše taková kriminálka, nicméně celkem svižná. Jen ten hlavní hrdina se vzhledem starého dědy mi moc nesedl. A opravdu tahkle začínala Helen Hunt? :-) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková pecka s terminátorovskou zápletkou, eastwoodovsky drsným hlavním hrdinou kterej si škrtá sirky o zuby a záporákem co mění lidi na zombíky. Má to několik super scén a třeba ta se zpomalením času o 14 let předběhla Matrix. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Pokud by něco takového natočili v 50. letech, tak tomu nemůžu vyčítat naivitu, příšerné vzevření, hloupý děj a scénář. I když já bych to udělal, protože i sci-fi z 50. let je daleko lepší. Tohle je spíše velmi nízkonákladový film natočený pro pár přátel. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

AJ keď to na prvý pohľad vyzerá ako ďalšia vykrádačka Terminatora (ísť do minulosti a zničiť predka svojho nepriateľa) a Blade Runnera (detektív špecializovaný na zneškodnenie Trancerov), netreba sa dať obalamutiť. Charles Band v tejto svojej druhej najpočetnejšej a asi aj zároveň druhej najkultovejšej sérii stvoril hrdinu bez bázne a hany, Jacka Detha, (Tim Thomerson), ktorý ako keby vypadol z nejakej noirovky. Aj keď film nemá ani 80 minút, za tak krátky čas dokáže pozornému divákovi naservírovať niekoľko lahôdok. Jack Deth je blázon do potápania, hlavne v potopenom LA, arzenál ma taký, že by naň so závisťou pozeral aj kde aký 00x, hodinky shopné spraviť zo sekundy 10 sú proste úžasné A k tomu niekoľko scenáristických chuťoviek, bitka so Santa Clausom, ktorý nie je ničím iným ako Trancerom, Jackov nadriadený v tele svojej 10 ročnej pra-babičky, neskutočné trio ožranov, punková verzia vianočnej koledy či okúzľujúca Helen Hunt. To sú veci, ktoré by si milovník filmu nemal nechať ujsť. K dokonalosti tomu chýba len trochu väčší budget, hoci tých smiešnych 400 000 je využitých do posledného centa. Nádhera, jeden z mála prípadov, kde by som privítal aj nejaký ten remake, pravda s podstatne väčšou finančnou injekciou. ()

RadaRD 

všechny recenze uživatele

Je to takové rozverné, veselé, úsměvné až infantilní. Ale přitom si to nějakým způsobem ke mě našlo cestu a bavilo mě to. V době, kdy se to nejspíš šířilo po videokazetách, mne to nějak minulo. Vidět to v devadesátkách, asi bych z toho byl paf. Ale takhle mi to přišlo, jakože si to dělá legraci samo ze sebe. Nicméně - určitě se na to dá podívat, a i dalším pokračováním dávám jakous takous šanci na to, že se nejedná o úplný brak. Helen Hunt to tady fakt sekne, kočka. Celkem jsem se bavil a svým kouzlem to na mne dýchlo i díky retro-synth hudbě. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tyhle ty neškodné béčka od Charlese Banda prostě zbožňuji. Jasně, nemůžete od něho čekat dokonalé filmy, na dva filmy z jeho produkce jsem dal i odpad (v době, kdy tento komentář píšu), ale ve většině případech vás zabaví, a pár filmů z jeho produkce jsem ohodnotil 5*. Tady se režie náš Charles Band chopil sám, a asi jsem to tak nějak čekal, že tomuto filmu dám 4*. Je to docela fajn film, herci ok. Z čeho jsem z tohoto filmu měl hotový amok plný potěšení, tak byl Soundtrack, protože ten byl naprosto mistrovsky geniální, že bych se chtěl potkat se skladateli, potřást všem rukou, vychtívat od nich autogram, a nakonec je pozvat na hostinu. Tak proč tedy nedám 5*??? Je to z těchto důvodů: Film má dokonalý námět, ale příjde mi, že je pouze ze 70% využitý. Kdyby to bylo ještě napínavější, tak by to bylo prostě na 5*, a taky by to chtělo o trošičku více akčních scén. 4*. ()

70s80s90s 

všechny recenze uživatele

Velmi solidne zacinajuce sa becko, ktore sa z dalekej buducnosti nemuselo preniest do sucasnosti (1985). Pekne scifi efekty a scifi scenar sa postupne prekopli do krimi akcnaku, ktory ma prestal bavit. Skoda. Od tvorcu scifi Crash and Burn to zo zaciatku vyzeralo na riadny scifi ulet. Vela trapnych momentov, ako tancujuca H.Hunt na pogujucom punkovom koncerte, ci samotny "hrdina", ktory by sa viac hodil do nejakeho lacneho westernu. Hudba a prvotna scena mierne podobne Blade runnerovi. V pozicovniach vhs ma to minulo. Mozno keby to vidim v tej dobe, tak dam z nostalgie o jednu hviezdu viac. Takto iba tri v ramci scifibeckovych akcnakov. Prinieslo Video-Spoj. ()

Reklama

Reklama