Reklama

Reklama

Nastal konec světa. Pokusný T-virus, vyrobený společností Umbrella, byl vypuštěn do světa a proměnil jeho obyvatelstvo v hordu potácejících se zombie, které mají v oblibě maso. Protože ve městech není bezpečno, dávají Carlos Oliviera a L.J. dohromady skupinku přeživších, mezi nimiž jsou i nováčci Claire, K-Mart a sestra Betty, a vydávají se na cesty. Přesunují se v ozbrojeném konvoji po opuštěných pouštních dálnicích. Hledají další svého druhu – ty, kteří přežili, nenakažené. Nacházejí ale ty, kterých je v pouštích plno: nemrtvé. A budou potřebovat spousty zbraní, tisíce nábojů a pár plamenometů, aby se ubránili. Pod opuštěným vysílačem v Nevadě se ukrývají špičkové kanceláře a laboratoře společnosti Umbrella. Dr. Isaacs, který má neustálý přístup ke špionážnímu satelitu, sleduje pouť konvoje, ale hledá přitom osobu, která je nejen klíčová pro vznik léku, ale také ztělesňuje vše, o co se experimenty společnosti Umbrella pokoušely. Tou osobou je Alice. Alice byla kdysi držena společností Umbrella a podrobena biogenním experimentům, následkem kterých získala nadlidskou sílu, zostřené smysly a zvýšenou obratnost. Ačkoliv se její mutace každou minutou zhoršují, sleduje Alice konvoj a ochraňuje ho v naději, že se jí nějak podaří doprovodit ho do bezpečí. Konvoj zamíří na Aljašku, která slibuje poslední možnost útěku před nemrtvými, ale předtím se musí zastavit v Las Vegas, aby doplnil zásoby paliva, a snažit se neupoutat na sebe pozornost firmy Umbrella. Alice se nezastaví, dokud společnost funguje. Boj teprve začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (753)

Matty 

všechny recenze uživatele

Milla se potřetí probouzí nahá v koupelně a je ještě víc sexy a vyvraždí ještě víc zombies než kdy dřív! Přenesení děje z laboratoří, potažmo z města, na rozlehlou poušť, slibovalo již v traileru pořádnou postapokalyptickou spoušť a co je milé, Mille nedělá problém ji za pomocí roztodivných zbraní (cool kuše nechybí) rozpoutat. Sice to chvíli trvá, ale čekání na „definitivní“ střet mrtvého a živého masa, vám budou krátit scény (úmyslně) vtipné, (slušně) atmosférické i (bez ironie) dojemné. Zodpovědnější přístup režiséra sebou bohužel nese také kladení většího důrazu na příběh, který se dere více do popředí. Stupidními dialogy „musíme se semknou a nakopat těm hajzlům zadky“ je zaplácáno poměrně dost prostoru, jež by lépe posloužil další bezduché akci. Herci v podstatě jenom plní některý z těchto čtyř účelů: vypadají sexy, vypadají drsně, někoho zabíjejí/ jsou zabíjení. Ale na rozdíl od předchozích dílů mi nebylo úplně jedno, jestli budou sežráni v desáté minutě nebo až v osmdesáté šesté. Občas jsem o ně měl strach, občas jsem si vzpomněl na Snyderův Úsvit mrtvých. Zánik má ovšem na poli survival hororů tu výhodu, že hrdinové nejsou uzavřeni v jedné budově/komplexu budov, takže ty žravé sviňky na ně (k jejich smůle) můžou skočit odkudkoliv. Střih akčních scén nejde chaotickou cestou akčňáků poslední doby (War, Shoot Em Up) „čím více, tím lépe, oni už si to nějak přeberou“. Neměl jsem problém poznat, čí krev zrovna osprchovala kameru a občas to bylo i esteticky pěkné (tedy v tom akčním smyslu, tzn. třeba kombinace Milla + jakákoliv zbraň). Sterilní modř vystřídalo žhnoucí slunce, hráče konzolových pařeb opravdový režisér a fanoušci Resident Evilu tak konečně dostali masitou a mimořádně výživnou porci efektivních nesmyslů. Jakkoli se k nim neřadím, Apokalypse jsem dal v dobrém rozmaru tři hvězdičky, zde musím logicky jednu přidat. 75% Zajímavé komentáře: Adrian, Lateef, Cervenak, petero, Dannysek4, Udemented ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rýdze B-cko, ktore prve 3/4 filmu s radostou upomina na slavnejsie a lepsie inspiracne zdroje - od Mad Maxa, cez Romerovych Day of the Dead az po Hitchovych Vtakov ;-) . Postapokalypticky svet v Mulcahovych rukach vyzera uspokojivo (v zmysle spracovania) a hlavne v pustnych exterieroch zo seba film zdima svoje najlepsie okamihy a ma dokonca aj slusnu atmosferu i spad. Diery v logike nema zmysel spominat, pretoze pri tomto druhu filmu su viac menej povinnou municiou. Akcne sekvencie nesetria slusnou porciou brutality a gore, ovsem pracu maskerov casto nici neprehladny strih s naduzivanim detailov. Klincom pre film do rise priemeru je zaverecna stvrtina, ktora si zial berie to najslabsie z druheho dielu (SPOILER): zbytocne zhovadile monstrum, ktore dovtedy slusny survival mod katapultuje k zemi. Oproti Apokalypse je Extincion cesta pohoriami kvality nahor, ovsem skoda, ze vacsinou filmu slubovane Alpy sa nakoniec ukazali byt "iba" Nizkymi Tatrami ;-) [Kontrolna projekcia] ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že sem čekal ještě o trochu víc, přinejmenším svižnější děj, ale ten postapokalyptickej svět je skvělej, něco ve styl mad maxe 2,3 a hlavní hrdinka Alice v podobě Milli Jovovich je opět skvělá, dokonce oproti oboum předchozím dílům je tady ještě nabouchanější a její vostrý komba sou daleko nadupanější a to ani nemluvim o tom, že tady hojně využívá takový jako mačety a brokárnu a když už jako se fakt nic neděje, tak se dá zase aspoň koukat na ní, to se neokouká. Nicméně si myslim, že se děj dal ještě zesvižnit a bojový scény ještě trochu vylepšít, občas mi Milla přišla trochu neohrabaná, ale zase na druhou stranu se jinak v soubojích orinetuje už fakt skvěle a zombáky kosí libově. Škoda jen zavěrečnýho duelu s doktůrkem, kterej fakt za moc nestojí ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trojka znamená návrat série ze sraček. Nenáročný, ničím vychytralý postapokalyptický zombie horor, odehrávající se převážně v nyní pískem zavátých pláních na území USA. Skupina přeživších cestuje z místa na místo, snaží se přežít útoky nemrtvých (dojde i na zákeřný nálet zombí krkavců nebo čeho..), sehnat dostatek jídla a benzínu. Tak narazí na Milu a zaplete se s Umbrellou, zároveň se dozví o údajně dosud nenakažené zemi na Aljašce. Žádný zázrak, zdaleka nezapůsobilo jako jednička, ale zábava slušná. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Westernový kabát Mille sluší, stejně jako poušť celému filmu. Bitky byly hodně našláplý a Milla to s těma zahlejma nožema mega dávala. I ostatní hrdinové byli sympatičtí a prostě to odsejpalo parádně. Ze scény s ptákama by měl Hitchcock tříhodinovou erekci. Jedinou výtku mám k hlavnímu záporákovi, byl prostě to prostě vůl. Série Resident Evil je pro mě sérií zdařilou. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (32)

  • Film se měl původně natáčet v Austrálii. (Othello)
  • Pri scéne útoku havranov boli len dva živé havrany. Zbytok havranov zaobstarali špeciálne efekty. (ladko)
  • Role Claire Redfield (Ali Larter) je zcela jiná, než ve videoherní předloze. Ve filmu vede konvoj lidí přes poušť kvůli přežití, zatímco ve videohře je na misi, kde hledá svého ztraceného bratra, Chrise Redfielda. (viperblade)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Snyderova armáda (ne)mrtvých

Snyderova armáda (ne)mrtvých

28.03.2007

Třístovka se vesele prosekává k 200-miliónové hranici v tržbách z amerických kin (celosvětově už tuto hranici dávno pokořila a je po posledním víkendu na slušných 250 milionech) a filmové weby se… (více)

Reklama

Reklama