Reklama

Reklama

Nastal konec světa. Pokusný T-virus, vyrobený společností Umbrella, byl vypuštěn do světa a proměnil jeho obyvatelstvo v hordu potácejících se zombie, které mají v oblibě maso. Protože ve městech není bezpečno, dávají Carlos Oliviera a L.J. dohromady skupinku přeživších, mezi nimiž jsou i nováčci Claire, K-Mart a sestra Betty, a vydávají se na cesty. Přesunují se v ozbrojeném konvoji po opuštěných pouštních dálnicích. Hledají další svého druhu – ty, kteří přežili, nenakažené. Nacházejí ale ty, kterých je v pouštích plno: nemrtvé. A budou potřebovat spousty zbraní, tisíce nábojů a pár plamenometů, aby se ubránili. Pod opuštěným vysílačem v Nevadě se ukrývají špičkové kanceláře a laboratoře společnosti Umbrella. Dr. Isaacs, který má neustálý přístup ke špionážnímu satelitu, sleduje pouť konvoje, ale hledá přitom osobu, která je nejen klíčová pro vznik léku, ale také ztělesňuje vše, o co se experimenty společnosti Umbrella pokoušely. Tou osobou je Alice. Alice byla kdysi držena společností Umbrella a podrobena biogenním experimentům, následkem kterých získala nadlidskou sílu, zostřené smysly a zvýšenou obratnost. Ačkoliv se její mutace každou minutou zhoršují, sleduje Alice konvoj a ochraňuje ho v naději, že se jí nějak podaří doprovodit ho do bezpečí. Konvoj zamíří na Aljašku, která slibuje poslední možnost útěku před nemrtvými, ale předtím se musí zastavit v Las Vegas, aby doplnil zásoby paliva, a snažit se neupoutat na sebe pozornost firmy Umbrella. Alice se nezastaví, dokud společnost funguje. Boj teprve začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (753)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Žádný žánrový milník se nekoná, ale alespoň je to narozdíl od dvojky solidní jízda. Konec je bohužel tradičně trapný (koncept závěrečného "superhrdiny"), nicméně akceptovatelný nadhled tu naštěstí je (solidní hlášky a několik lahůdkových krváren). Atmosféra je slušná, zombíci jsou drsně nemilosrdní a Mila je stále stejně ošklivá. Alespoň to ale není tak pitomé a neakční jako druhé pokračování. V rámci žánru slušný standard. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobrý béčkový homerun ve stylu Šíleného Maxe... Andersonův scénář zlobí až na konci, ale pointa je stylová a Mille to sluší i kope. Vrcholem filmu rozhodně nejsou dialogy nebo propracované postavy, nýbrž akční scény, ve kterých se mlátí zombie do hlavičky. V tomhle směru film neselhává a snaživě tam maskuje dějovou prázdnotu. Mám pokušení dát sedmdesátku, už za to, že stařík Mulcahy vstal z mrtvých a natočil svůj nejlepší film od prvního Highlandera. Nějak mi to udělalo radost. Čtyřku tu máme do dvou let jako na koni. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Zánik pouze potvrzuje smutný fakt, že žánr zombie hororu poslední dobou nenabízí žádnou invenci a každý snímek z tohoto soudku donekonečna předvádí stále samé fígle. Nepopírám, že poušťní záběry nebo útok nemrtvého ptactva na konvoj přeživších mají jistou dynamiku, klasicky šroubované dialogy a ryze béčkoidní děj však v zápětí ničí jakoukoliv snahu. Trojka sice překonala Apokalypsu, ve vodách průměru ji ovšem na vlásku drží jen božská Milla:) (viděno v kině) 50% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Potřetí jiný režisér, potřetí jiný přístup. Andersonův videoherní look a Wittovu okázalou onanii nad vlastním klipem vystřídala Mulcahyho poctivá řemeslná práce s postapokalyptickým světem, který se sice svou intenzitou nemůže rovnat Romerovým předkům, ale potěší nevtíravým nadhledem čistého béčka, která spoléhá na přímý děj bez komplikovaných vazeb na společnost Umbrella, svižnou akci se sympaticky okatými počítačovými triky (nálet ptáků) a solidní práci s hororovým napětím (závěr). Milla je stále tuhá jako prkno, které má na hrudníku, ale zbytek to docela slušně vynahrazuje, takže sem tam probleskne i sympatická hláška či řádné drsná póza. Příjemný oldskůl, který mě překvapivě natěšil na čtvrtý díl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Navždy béčkovitý Paul W.S. Anderson by se možná mohl něco přiučit. V jeho nedávných kouscích se totiž hojně objevovaly momenty, které se jakoby omylem dostaly na filmové plátno. Ve třetím pokračování ale přišel i třetí režisér (nadstandard odvádí v detailně efektní akci) a s heslem do třetice všeho dobrého se zřejmě začalo blýskat na lepší zombie časy. První výhodou je určitě výběr exteriérových lokací. Filmově ne často využívané pustiny á la Šílený Max nebo van Dammeovský Cyborg postapokalyptické atmosféře spolehlivě svědčí. Bez zbytečných odboček o viru, který se katastrofálně rozšířil do světa a Ameriku proměnil v nekonečné písečné pláně, se rozjede první akce a slušivé tempo a přímý tah na branku si trojka zachová až do konce. Kočovnou skupinku přeživších tak doplní sličná Alice s úchvatnými podvazky a efektní likvidace zombií může směle začít. Škodí jí jen nutná porce řečí hlavounů korporace Umbrella, pitomoučké dialogy nebo mírně chaotický střih. Vše se dá ale odpustit, kdykoliv se na plátně objeví kopající Milla Jovovich nebo okouzlující Ali Larter. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (32)

  • Do některých kin byly zasílány kopie filmu pod krycím názvem "Raccoon City", což je město, ve kterém se odehrávají první dva díly filmové série a většina videoher ze světa "Resident Evil". (viperblade)
  • Prvý diel série, v ktorom odznelo slovo "zombie". (zuzulatomas)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Snyderova armáda (ne)mrtvých

Snyderova armáda (ne)mrtvých

28.03.2007

Třístovka se vesele prosekává k 200-miliónové hranici v tržbách z amerických kin (celosvětově už tuto hranici dávno pokořila a je po posledním víkendu na slušných 250 milionech) a filmové weby se… (více)

Reklama

Reklama