Reklama

Reklama

Noční můra

  • USA The Return (více)
Trailer 1

Joannu Mills (Sarah Michelle Gellar) pronásledují děsivé vize o brutální vraždě mladé ženy zavražděné neznámým mužem. Některá tajemství však nelze pohřbít, přízraky nikdy nezemřou a vrahem může být i ona sama. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V mantinelech mi to hodně připomíná Předtuchu se Sandrou Bullock – podobně lajdácky odvyprávěné, vše stojící na jedné herečce, které ruce svazuje prázdnota její vlastní postavy a k tomu poměrně mrtvolné tempo vyprávění. Noční můra je mi však sympatická jak samotným vyvrcholením (které má něco do sebe), tak temnějším vizuálním pojetím, ve kterém se nezvykle „bledá“ Sarah Michelle Gellar snaží diváky přesvědčit, že není jen hezkou tvářičkou. Jindy bych napsal, že „jen černá paruka nestačí“, ten subtilní projev jsem jí nicméně věřil a stejně tak ten strach v očích. Největší problém Noční můry je v tom, že se tam toho stane tak na jednu epizodu krajních mezí a ne na plnohodnotný celovečerní film. Coby nenáročná „mystery“ jednohubka pro zabití večera mě to nicméně dostatečně zabavilo… ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $7,749,851Tržby Celosvetovo $11,987,890║ ploché, nevýrazné, nudné, proste film do stratena, ktorý nehorázne otravuje už po prvých 10minútach /5%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Slniečko, Slniečko.“ Prekvapivo nič extra zlé. Meter šesťdesiat vysoká Sarah Michelle Gellarová by sa evidentne rada stala novou hororovou ikonou. Začínala ako Buffy, prešla si VRESKOTOM 2 a VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO a zaparkovala pri americkom remake NENÁVISŤ (a jej americkom pokračovaní). Nevraviac o príšerách všetkého druhu v SCOOBY-DOO 1 - 2. A teraz ju máme v „psychologickom horore“ NOČNÁ MORA. Musím povedať, že hoci za iných okolností nemám „šokujúce“ filmy rád (poznáte to, samé sny v snoch, tajomné retrospektívy, zvláštne sa správajúce tajomné postavy, zatajovanie divákovi kľúčových informácií, zmätený strih), v NOČNEJ MORE mi to sadlo. Sám neviem, prečo. Atmosféra pôsobivá, napätie funkčné... a vôbec. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ani z Jilmové ulice, ani před Vánocemi a podle originálního názvu to dokonce není ani instruktážní video Rogera Federera, jak odvracet servis soupeře. To jen S.M.Gellar má vidiny, jezdí sem a tam autem, čas pomalu plyne a díky kamerovému filtru jsou všichni bledí, jako by zrovna darovali 4 litry benzínu hraběti Drákulovi. Deset minut před koncem mohl být střih na Jonathana Frakese a jeho:„Trpěla Joanna opravdu halucinacemi a nebo vám je pouze vyvolaly pera našich scénáristů? Více se dozvíte na konci pořadu..“ načež by poté s úsměvem pravil:„Ano, tenhle příběh se opravdu odehrál v 90.letech na americkém jihozápadě a kdo tomu věří, tak si o mně doteď myslí, že dělám komandéra na vesmírné lodi..“ Když pominu utahanost vydávanou za plíživé mysteriózno, nebylo to zase tak špatné, ale to by si zvláště ke konci nesměl scénář pomáhat z prstu vycucanými berličkami - co berličkami, to byly přímo King Kongovy francouzské hole.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo hodně slabé. Velmi slabé tři hvězdičky. Na úplné dvě to zase tolik bídné nebylo. Námět průměrného thrilleru v kombinaci s jeho chybným zpracováním vytvářejí celkově velmi ospalý divácký zážitek. Z nevýrazného dojmu Vás možná vytrhne jen pár slušných scén, které aspoň na chvíli vyzvednou Váš, již možná uvadající zájem o děj. Film v podstatě nemá žádné dialogy, které by jakkoli podnítily či vysvětlily děj. Jsou nezáživné, plytké a nedozvíme se z nich v podstatě nic, co bychom v podobných filmech očekávali. Vyjasnění, rozřešení a pointu. Když už na slova dojde, jsou to jen prázdné bubliny. Mám dojem, že kdyby byl film němý, zcela by to postačilo. Sarah Michelle Gellar hezky vlají tmavé vlasy ve větru, pohledem svých kukadel prožívá celou můru a snaží se objasnit její příčinu. Škoda, že snaha tvůrců nebyla tak viditelná a poměrně povedená, jako její výkon. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný hororový thriller. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene, ktorá má už od detstva zvláštne a často desivé vízie z neznámeho prostredia, kde ju prenasleduje vrah, čo jej veľmi znepríjemňuje život a keď nájde stopu, že to prostredie skutočne existuje, rozhodne sa tam ísť, aby o svojich víziách zistila čo najviac. Spracovanie mohlo byť aj lepšie, ale aj takto som celkom spokojný, problémom je hlavne to, že táto zaujímavá tématika tu nedokáže výraznejšie upútať a dlhší čas sa moc nepohne z miesta, ale zase dej je aj tak pomerne zaujímavý, zaobišiel sa bez slabých miest, v poslednej tretine aj celkom slušne vygraduje a páči sa mi aj zaujímavá pointa. Ani tie hororovejšie ladené scény nie sú zlé, niekedy sú aj pomerne napínavé, ako naháňačky a následné ukrývania sa a občas sa nájdu aj niektoré zaujímavé momenty ako scéna so zrkadlom. Herecké obsadenie je na tom dobre, Sarah Michelle Gellar v hlavnej úlohe, zaujme aj Peter O'Brien, ale všetky postavy, ktoré majú nejaký priestor, pričom ich moc nie je sú na tom dobre. Réžia a technická stránka sú celkom vydarené, myslím, že s lepším scenárom by dokázali ešte o dosť viac. Podľa mňa je Nočná mora zbytočne podcenený film, nie je to žiadny hit, ale ako príjemná večerná oddychovka funguje dobre. 62% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Plytký scenár, hlúpe herecké výkony, nedotiahnuté ľakačky a zmätený strih v rozhodujúcich momentoch, ktoré rozhodujú o nastolení aspoň akej-takej atmosféry. Celú hodinu neznámy hlas straší a neznáma osoba naháňa mladé dievča, my nevieme prečo, kto je to, ani čo chce. Následné záverečné minúty plné slušných zvratov a zaujímavého rozuzlenia však nezmažú hodinu nudy a diváckeho trápenia. 40%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Celý film je jeden velký nesmysl.....ono to šlo do prdele někde mezi scénářem a režií. Hodinu jen přemýšlíte, co se to vlastně v tom filmu děje a v posledních 20minutách se to tváří jako thriller, který je ovšem tak laciný, až to bolí. A pokud by někdo tápal na pointou ohledně self-harmingu, tak se jí bohužel nedočká. Kapadia podle mě nemá skoro žádný režisérský talent (zatím jsem měl ale čest jen s tímhle něčím)..pokud tenhle film někdo neuvidí, tak rozhodně o NIC nepříjde. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade nie je veľkou výhrou 2/3 filmu nevedieť koľká bije. I keď záverečné rozuzlenie to objasní, no i tak to celé pôsobí príliš vykonštruovane. The Return by možno chcel byť ako Sixth Sence ale to že o hlavnej hrdinke toho vieme minimum a ani nieje bohvieako sympatická (prečo si zbytočne ubližuje?), príbeh je žalostne priemerný a režisér tomu nijak zvlášť nepomohol. I keď mám rád haluzné filmy ako z poslednej doby Stay (čo rád, priamo ich zbožňujem), na ktorý sa v pár momentoch podobá, nedosahuje ani zďaleka jeho kvalitu. Proste ani príbeh ma nevtiahol ani vizuálna stránka nebola nič čo by sa vymykalo priemeru. Ešte že ten záver nie je úplne trápny čo celí film o kategóriu zhodí (Hide and Seek), no proste budete radi že to nakoniec dalo aký taký zmysel a že ste nezabili hodinu a pol úplnou kravinou. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá věc; nutí k myšlení a zároveň udžuje tajemnou, dusivou atmosféru. Ale jelikož vidím, že to tu nikdo nevnímá, tak nemá smysl se rozepisovat. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Počas celého filmu je divák len pozerajúci na pohyblivé obrázky(a to doslova :) netušil som o čom je daný film a tak som čakal, že počas filmu sa to postupne budem dozvedat, ale nič... nedočkal som sa ...až prišiel záver a samotné vysvetlenie. To ma potešilo, ale i tak je to další podpriemerný film, ktorých je v poslednej dobe až až. Sarah Michelle Gellar mám rád, ale ani tá filmu nepomohla + bolo moc cítit neskúsenost režiséra. 2*=30% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ikdyž Noční můra(nevím proč je takový český název???) není jediný film svého žánru, má něco do sebe. Nebýt trochu pokulhávající první poloviny, bylo by to na víc. Vcelku slušný scénář a pár lekavých momentů, nic víc nic míň.60% ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sympatický Thriller, který se ale tvářil víc než ve skutečnosti je, protože scénář nebyl nijak extra skvělý, ale režisér dělal že jo:)). Dávám tak 3 a půl hvězdy, no kvůli Sarah tam nechám i tu 4. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film, který má sice slibný scénář a docela zajímavé herecké obsazení, ale to je tak všechno. Začátek má solidní rozjezd, který se ovšem po patnácti minutách zasekne a už se nerozjede. Kromě několika lekacích scén jsem se dost nudil. Nezachránila to ani Sarah Michelle Gellar, kterou mám jinak rád, ale tady to nebyla prostě její parketa. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle už jste viděli nebo četli stokrát jinak. Prvních 40 minut jsem byl totálně zmatenej a nevěděl jsem která bije. Tak "rozhádanej", rozházenej, nestabilní ten film je (dokonce jsem přemýšlel, že to vypnu a to se mi jen tak nestává) - skáče to z jedný strany na druhou, nevíte jestli to na co koukáte je zrovna realita, sen nebo představa a jakou to má souvislost s tím, co jste viděli před chvílí nebo uvidíte potom. Asi v 50 minutě mi došla pointa, jenže jsem pořád nevěděl, jak k tý pointě může/mohlo dojít a čekal jsem na to až do samotného závěru filmu (což je jeho velké plus, neodkrývá karty hned). Já tomuhle žánru osobně říkám softhoror, nebo taky salónní horor - tváří se tak, ale nepůsobí tak. Ač se režisér snažil jak chtěl, tohle není příběh na 85 minut. Váhám mezi 2 a 3*, kvůli Sarah Michelle, která tady hraje dost dobře, dám teda 3*. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Sarah je příjemná herečka a tak nás zavede do svého problému kde se postrádá vše co bych čekal a to je pak o ničem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady se o invenci ani nikdo nesnažil. Zkrátka slečna Gellarová má takové halucinace, až z nich začne takřka vyšetřovat vraždu. I přes malou stopáž se děj táhne, hlavní představitelka se místy marně snaží o dramatičtější projev a těch pár laciných, byť i fungujících, lekaček to zrovna nevytrhne. Jedním okem tam, druhým okem ven, ale je fakt, že už jsem viděl mnohem horší žánrovky. 30% ()

ladko 

všechny recenze uživatele

85 minútová reklama na Dodge Ram 1500. A k tomu veľmi zlá. Klasický typ filmu, kedy človek väčšiu časť filmu nevie, o čo ide a na konci to všetko(skoro) do seba zapadne. Pri tomto filme je to všetko ale podané tak nudne, že človeka to jednoducho nezaujíma. A k tomu obrovské množstvo nelogickostí a hlúpostí(Už fakt sa musela ísť skrývať na najhoršie možné miesta? Snacks and food si išla kúpiť na opustenú pumpu, kde čírou náhodou pracuje vrah?). Aspoň, že obsahuje pár celkom uchádzajúcich ľakačiek("Sunshine.":)). ()

Reklama

Reklama