Reklama

Reklama

1942

  • Singapur 1942 - Singapore (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný konflikt v Malajsii v roce 1942. Skupina čtyř vojáků vedená válečným veteránem z čínské války seržantem Takeshi Satem se ocitá ztracená v džungli. Jedinou možností,jak se dostat zpět k jednotce, je probít se z obklíčení. Brzy ale zjišťují, že jejich vojenské mapy jsou nepřesné a rádio nefunkční. Začíná boj na život a na smrt s nepřátelskou džunglí, hladem, žízní a stále narůstající panikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný mysteriózny film. Má výborný príbeh o skupinke piatich japonských vojakoch, ktorí sa stratili svojim jednotkám počas bojov v malajzijských pralesoch a tak sa k nim snažia dostať, ale nefunguje im rádio a cítia, že v okolí je niečo nadprirodzené. Spracovanie je ale rozhodne sklamaním, nie je úplne zlé, až na nudný stred sa na film celý čas celkom dobre pozerá, ale väčšinu času sa nič výraznejšie zaujímavé nedeje, iba pár vojakov bez akéhokoľvek kontaktu s niekým iným postupuje džungľou a občas začujú alebo uvidia niečo zvláštne a to je po stránke deja väčšinu času to jediné. Ale zase musím pochváliť veľmi dobrý záver, ktorý je rozhodne vrcholom filmu a povyšuje ho o úroveň vyššie. Čo sa týka samotných hororovejšie ladených scén, tak ako som spomínal, nie sú obsahovo až tak moc zaujímavé, nič výraznejšie sa v nich nedeje, ale aj napriek tomu majú svoju zaujímavosť a hlavne zvuky sú dobre zvládnuté. O napätí tu nemôže byť ani reči, na to nie je kde, ale páči sa mi atmosféra, teda aspoň v tých mysterióznejších scénach. Herecké obsadenie je dosť slabé, v celom filme sa nachádza len päť hercov a z nich si asi len dvaja udržia žánrový priemer, zvyšok ma vôbec nebavil, skôr otravoval. Réžia z tohto scenára ani viac vyťažiť nemohla, takže ju nebudem kritizovať a podobne je na tom aj technická stránka, ani sa nemá kde výraznejšie prejaviť. Škoda, tento film mal rozhodne naviac, bolo by treba výrazne upraviť scenár a vymeniť väčšinu hercov, ale aj napriek tomu zhliadnutie filmu vôbec neľutujem, pozerať sa na to dá a koniec má dosť vydarený. Hodnotenie je zbytočne malé, ten priemer si určite zaslúži. Objektívna kvalita filmu- 48%, film sa páči mne na 52%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu som bol dosť zmätený, pretože som logicky očakával vojnový film (samozrejme očakával som pohľad z japonskej strany). To čo z toho nakoniec vzišlo, ťažko zaradiť. Málokedy sa zvyknem pýtať sám seba "o čom to vlastne je?" Vysvetlenie/ak to tak vôbec môžme nazvať/ príde na konci filmu, ale kým sa k nemu dostaneme, treba preplávať more nudy a nejednoznačného žánru, v ktorom vidím hlavný problém. Začína to ako vojnový film, potom sú tam hororové vsuvky s duchmi a divným spevom ozývajúcim sa lesom, divné odkazy v podobe zauzleného stebla trávy a nakoniec to má byť umelecký film s pointou? A už ani nehovorím o tom, že vlastne v celom filme neuvidíme žiadnu akčnú scénu a vôbec žiadneho nepriateľského (spojeneckého) vojaka.20%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Eh...co to? Snesu cokoliv. U mnou preferovaného Tichomořského bojiště nad lecčímž umím přivřít oko. Ale u tohohle filmu mi postupně vylézali oči z důlků a ze závěru jsem byl opravdu paf.... Hvězda za ten úvod, kdy jsem ještě věřil, že koukám na malajskou obdobu Kokody ovšem ze strany japonských pěšáků. * ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak trochu exotická válečná verze Blair Witch. Škoda že hororové prvky vyšuměly do ztracena, závěr pak pokazil co se dalo. Pokud jde o námět, kdy skupinka vojáků načas unikne z válečné vřavy aby místo ní čelila nadpřirozenému zlu, mnohem více se povedla třeba německá "Mrtvá hlídka". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejslabší asijský film, který jsem zatím viděl. Po shlédnutí filmu si ještě teď říkám, proč tohle vůbec někdo natočil a jaký to mělo smysl. Skoro v celém filmu převládají nudné a naprosto zbytečné scény, které kdyby vystříhali tak z celého filmu zbylo asi 20.minut. Pro mě je to spíše válečný horor, který se změnil v nudnou černou komedii. Musím vás upozornit, že posledních 5.minut nasadilo všemu korunu debility.Celý film se nese v dost nudném duchu. Převažují tu zcela nudné a zbytečné pasáže, které se filmaři snažili obohatit alespoň trochou komediálních prvků, které mi přišly dost trapné. Například 12 minut filmu si postavy z hladu představovaly jídlo a každý vykládal co má nejraději. Za celý film padly asi dva až tři výstřely, což je na válečný film velká ubohost. Totéž se dá říct i o hororových momentech. Tedy pokud se tomu dá tak říct, tak byli k vidění asi dvakrát. ()

MATADOR odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je ale opravdu ZBYTEČNÉ! Film bez scénáře snad nemůže ani vzniknout. Ale jak zde uvidíte, může. Ale vrchol všeho bezvýznamnoství je tvorba stolu (ano stolu) a následné hodování NIČEHO. Dloubání, zývání to snad bude daleko lepší, než koukání na toto. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

O čem že byl vlastně tenhle film? Nějak sem nepostřehl, že by se jednalo o nějakou kategorii viz. válečný, horor, mysteriózní nebo něco podobného?! Režisér i herci jsou nejspíš nadobro "LOST"!!! ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Šílenost, která nedávala moc logičnosti, pětice vojáků co běhá po džungli a děsí že ženského hlasu, ještě k tomu je to zasazený do 2.světový války. Opravdu šílenost, za 40 minut dokoukáno, jinak bych to nedal a víckrát si to nepustím. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Příběh pěti ztracených vojáků je celkem nudný, ale obsahuje zajímavé hororové prvky a závěr!, za který jsem přihodil hvězdičku navíc. Pod slupkou válečného dramatu se něco skrývá. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Viditelně ultralevný (5 herců, les a louka bez jakýchkoliv kulis) rádoby horor, který působí spíše dojmem studentského filmu než normální produkce. Pokud nevypnete hned na začátku, vyplatí se už vydržet do neskutečné WTF pointy. ()

brando 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení je možná až příliš kruté. I když je film dost atypický a příliš si neláme hlavu s nějakým zaškatulkováním se (chvíli se díváme na válečný film, za chvíli jsme u duchařiny, abychom se obratem ocitli v hororu či mysteriořině) a konec vůbec nemá snahu vše objasnit (a že je čeho), tak se může pyšnit vcelku svižnou atmosférou a hlavně pocitem, že se díváte na něco originálního. Občas mě rušil střih, ale vydržet se to dá. Normálně asi za (slabší) tři. ()

dawe787 odpad!

všechny recenze uživatele

Když já napíšu odpad, tak to už fakt stojí za to!!! Neztrácejte s tím čas, něco otřesného.... Pro milovníky klasických válečných filmů úplná noční můra! Nechápu, jak mohl někdo takový film schválit. ()

gootchy 

všechny recenze uživatele

Fandové filmu, tohle si nepouštějte! Mít nakročeno mezi válkou, mysterem a horrorem je dobrý nápad. Ale dílo nedokročilo. I když ze začátku jsem tomu ještě fandil. Zkrátka hrdinové jsou ke konci někde jinde a i já jsem měl z tohohle díla podobný pocit. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

I s ohledem nato, že Thajsko má poněkud jiný kulturní pohled, musím uvést, že tento film je dosti nepovedený. Spojit mysteriozní námět s válečným příběhem je sice dobrý nápad, ale takovéto zpracování se spíše podobá divadelní hře. Vyprávění je značně kostrbaté a mnohé scény nedovyprávěné. Anebo je to špatným střihem? Nakonec, jak si vysvětlit konec? Nějaká vsuvka ze sci-fi? Nic tu nemá logiku a divák jen kroutí hlavou a ani se nenamáhá přemýšlet nad tím, o co tu vlastně jde. Zkrátka, tento thajský počin považuji za velký omyl a ohromnou ztrátu času to sledovat. To je daleko lepší čučet do zdi. ()

Reklama

Reklama