Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmu je ten, že si neudrží pozornost ani těch 84 minut a to ho autoři natahují všemi možnými a nemožnými způsoby. Oproti snímku z roku 2003 se počet vymrzlých a dokonale proslazených těl ztrojnásobil, zábava je to ale pořád stejná - nudná. Postavy se v afektu mlátí, bodají noži a dělají spoustu jiných nerozumných věcí. Jediné, co může být trochu působivé, je fakt, že tento příběh nemusí být až tak nereálný. Jinak je to opravdová nuda, která je natahována hloupými zpomalovačkami, zmatenými flashbacky(zejména v samotném závěru) a která je prostřihávána záběry na plačící dítě na palubě(když si uvědomíte, že by to dítě mělo být Vaše, tak to má atmosféru). Autoři si měli dát větší práci s vykreslením charakteru jednotlivých postav a nemuseli by pak vymýšlet tolik sáhodlouhých a nic neříkajících scén na moři. Mimochodem možná to přežilo víc lidí, jestli tu paní nesežral žralok(ve filmu se neobjeví ani jeden, čemuž je třeba uznale pokývat hlavou), tak možná ještě plave pro pomoc ke břehu:) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Aneb Jak si zaplavat (přímá asociace na název jednoho z Neobvyklých příběhů). No, že by se mi tomu teda tak nějak celkově chtělo věřit, to fakt moc ne, ale že by nikoho po celou dlouhou dobu ve vodě nenapadlo to nejjednodušší řešení, to už je fakt za čarou... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle volovina se prej v půjčovnách děsně pučuje. Lituju těch, kteří si ji pučili, tedy i sám sebe, jelikož jsem na to naletěl. Ono nejenom, že to je pokračování, což názvem parádně zastřeli, ale také je to podle skutečné události a to má přidávat na dusivosti a znechucení oné atmosféry, která vodou překypuje nejen v ale také nad a voda vlastně teče uplně všude, takže tý se divák užije dosytosti. Samotný film je jedna velká: nuda, nuda, která ne a ne skončit a když už jsem se zbavil ke konci šance připlutí náhodného žraloka k oné jachtě, objeví se ledatak tak dementní konec, že nejsem schopen ani uvěřit, že nějaký základ pravdy tahle story z moře má. Možná jenom to, že si parta lidí vyjela na moře, ale zbytek...? Tohle mohli natočit fakt jen Němci, už jenom fakt, že se jachta na vlnách nepohupuje prakticky vůbec...alespon se u toho člověk chvílemi zasměje. --- Tak blízko nikdy nebylo tak daleko ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet €1,2miliónaTržby Celosvetovo $6,816,129║ Stupídnejšie podanie som si ani nevedel predstaviť, brak ako sa patrí, k tomu otrasná kamera, prvotriedna amatérčina. /10%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nudíte se? Vezměte jachtu, vyjeďte na volné moře, naházejte neschopné herce do vody a nechejte je 95 minut přehrávat, hýkat pitomé existenciální fráze, hystericky naříkat, umírat těmi nejdebilnějšími způsoby a celé to zakončete čímsi lynchovsky nepochopitelným. Výsledkem nemůže být (a není) nic jiného než grandiózní hovadina uvěřitelná asi jako projevy Mirka Topolánka a sexy jako zadnice Jirky Paroubka. Hans Horn bohužel nemá na to dosáhnout Bollových kvalit, protože respektuje určitou nepřekročitelnou normu blbosti a Odsouzeni zemřít není formálně až tak ukrutnou slátaninou jako Uweho projekty. To není pochvala, vážení přátelé, to je míněno jako kritika. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Otevřené moře, loď, parta lidí, nevázaná zábava, blbnutí, hromadný skok do vody, pohled na vytažené schůdky, tečka, konec. Tak v takovéhle krátkometrážní podobě by to mohlo na Youtube výtečně fungovat. Z nepochopitelných důvodů je to však ve formě celovečerního filmu určeného pro kina. Ti lidé, dle jejichž osudu to je natočeno, by za svou tupost zasloužili posmrtné udělení Darwinovy ceny (ve skutečnosti všichni zemřeli, zde je však pro některé připraven sladký happyend). Režiséra by po zásluze měl potkat osud jeho postav. A scénáristi? Těm fandím, jelikož věřím, že mají záchvaty smíchu ještě teď, když si vzpomenou, že jim fakticky všem čtyřem zaplatili za těch pět minut "práce" s pár řádky "děje a dialogů". Špatné, nudné, nesměšné a iritující. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film mne příjemně překvapil, je 100 x lepší než OPEN WATER I (ten byl nudný!). Trošku mne už od počátku zarazilo to, že jsou ti lidi tak hloupí a nikoho nenapadlo aby 2 kluci dali ruce k sobě a jedna štíhlá dívčina na ně vyskočila! Copak nikdy neblbli na bazéně???? To tu holku muselo napadnout až 5 minut před koncem, když už zůstali jen dva na živu. Promiňte, ale pokud je to opravdu podle skutečné údálosti a pokud se to opravdu stalo v Německu - tak jsou Němci naprostí IDIOTI ! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem jedničku - tím to má u mě plus. Nápad má film zajímavý, některé scény jsou působivé, ale blbost je to nehorázná. I když se nad filmem nezamyslíte, napadnou vás už pět minut po pádu do vody dva způsoby, jak z ní ven. To si potom umíte představit, kolik vás jich musí napadnout, když se zamyslíte. Taky by to chtělo nějaké ty herecké výkony a herce, kteří umí hrát. Takhle je film jen zajímavý nápad, pár docela ucházejích scén a pak nic... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečnosti? Tohle mi spíš připadalo, že někdo hodil do moře 6 špatnejch herců a řek jim, ať se chovaj jako totální dementi. Vrcholem je, když si jeden rozbije hlavu o lodní šroub a v dalších minutách nasadí výraz jako Luděk Sobota po lobotomii. Dobrý taky je, když druhej týpek bodne nožem třetího a pak se mu hrozně omlouvá. Legrační byla taky scéna, kdy se jedna z postav snaží vyšplhat na palubu po americký vlajce. Je to sice k nevíře, ale americká vlajka zklamala a roztrhla se. Mimochodem mě fakt dostávalo, jak se jeden snaží vyšplhat a ostatní ani nenapadne, že by mu třeba pomohli a místo toho na něj čuměj a povzbuzujou ho stylem "Ještě kousek, ty to dokážeš! Zvládneš to!". Celou dobu jsem doufal, že připlave žralok a sežere je, což se nestalo... Budiž filmu ke cti, že snad kromě úplnýho konce jsem se ani moc nenudil. Je to sice blbina, ale dá se na to koukat. 35% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Větší stupiditu jsem už dlouho neviděl, všechny postavy maj ptačí mozeček a jsou naprosto, ale fakt naprosto retardovaný, že by něco tak blbýho nevzešlo snad ani ze zkřížení prasete, slepice a německýho scénaristy, neuvěřitelný. Jestli si chtěj němci chcípat na moři vedle jachty, tak ať to pro mě za mě klidně dělaj, ale ať už to proboha netočej ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se nenudil, ale už dlouho jsem neviděl film, jehož postavy by byly tak ne-u-vě-ři-tel-ní IDIOTI !! Bylo jich tam šest, proboha, to by pět z nich nedokázalo pozvednout jednu z dívek tak, aby dosáhla na palubu?? Proč se o to aspoň nepokusili? A když už si udělali lano z plavek, tak proč nepodpírali toho, kdo po něm šplhal, aby snížili jeho hmotnost? Není trauma z dětství to největší klišé na světě? Opravdu bylo nutné zabíjet se nožem? A proč sakra ta dívka, která se nakonec dostane nahoru, má na sobě spodní prádlo??? Neměla ho náhodou předtím věnovat na výrobu lana? A kdo vlastně na konci umřel? Proč ten rybář na palubě nikoho neviděl? A co se stalo s tou holkou, která plavala k pobřeží? Otázky, samé otázky... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tento kousek o partě naprosto vylízaných lidí, který je navíc podle skutečné údálosti, bude pro většinu diváků spíše komedií. V posledních zhruba dvaceti minutách je snaha tvůrců přesvědčit diváka, že sleduje velice dramatický thriller už dost trapná. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Takový lepší německý televizní film, který ti nešťastníci museli hned nacpat do kin. Jednoduchá zápletka, kterou si každý divák rozvíjí po svém (a nevypne film před koncem, protože se zkrátka MUSÍ dozvědět, jak to dopadne) dělá svoje, k tomu se podařilo vystřihnout pár pěkných záběrů (přelet letadla z pod vodní hladiny) a dokonce i sehnat tři docela hezké Němky. Zápory - dobrá polovina filmu je vata a není tu nic, co by vás jen trochu překvapilo, tedy kromě idiocie hlavních hrdinů, z nichž dva se dokáží ve vodě krajně hloupě smrtelně zranit jako by nestačila únava a podchlazení. Závěrečné řešení je až nepříjemně prosté a kdyby hrdinové jen trochu mysleli, přišli by na něj hned na začátku, dokud byli všichni naživu, ale to beru jako ironii. Názvem se film hlásí k podobnému OTEVŘENÉMU MOŘI, podtitul si zase vypůjčil od druhého ÚPLNÉHO BEZVĚTŘÍ. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události? Zapomněli říct, že tehdy ta skupina obeplavala loď a našla žebřík na druhé straně.. Přiznávám se, že jsem už dlouho neviděl něco tak neskonale iritujícího a urážejícího diváckou inteligenci. Zápletka? Jachta, šest dementů ve vodě a s nimi nafukovací delfín - zjevně nejinteligentnější tvor v tomto seskupení. Neřekl bych ani popel, kdyby se měli vyškrábat na palubu letadlové lodi, ale čeho je moc, toho je příliš. Vzýval jsem Neptuna s Poseidonem, ať se objeví Orca, Moby Dick, či cokoliv zubatého, co by urychlilo likvidaci tohoto sextetu imbecilních akvabel, který by měl problém i vylézt doma z vany a v němém úžasu mě napadaly další způsoby, jak by se dostali ven. Třeba poslat toho delfína hledat pomoc (než se vyfoukl), nebo si rozříznout nožem břicho a udělat ze střev improvizované laso se smyčkou, či nejrozumnější varianta, že by počkali, až se to nemluvně naučí chodit a pak by jim tlačítkem ten žebřík spustilo, ale ti dnešní mladí lidé jsou hrozně netrpěliví a nerozhodní.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. To nejhorší, co může potkat podobné filmy je zas a dokola scénář. A také neúnosné chování postav, které vyplývá právě z bídného scénáře. Ten byl v tomto případě velmi děravý, takže všechny chyby byly dokonale zřetelné. A bohužel nejen v dialozích. Příkladem jmenuji, v jednom záběru dítě poklidně tvrdě spinká, ale v dalším má v ústech dudlík, ačkoliv všichni byli mimo jachtu, zřejmě moc šikovné batole. Všichni se svlékli, aby z plavek vytvořili provaz, ale na konci měla slečna prádlo opět na sobě, zřejmě se stihla ve vodě i převléci. Týpek roztrhl vlajku, když se po ní chtěl dostat navrch, ale v dalších záběrech již opět nepoškozená poklidně vlaje. A co se stalo s tou dívkou, která odplavala pro pomoc? No a ten pomatený konec... Po většinu času mi unikal smysl chování všech postav. Tu blondýnku, která dostávala hysterické záchvaty, jsem měla chuť už po minutách něčím praštit a když se začala ve vodě modlit, těžce jsem nechápala. Přála jsem si, ať se tam někde objeví Megapiranha, Megalodon, nebo prostě něco, co by trochu rozvířilo vodu a pořádně nakoplo tu bandu vylízanců. Pobavilo mě pár hloupých, ale vtipných slovních výseků, které by za jiných podmínek působily přirozeně, ale zde se uchylovaly až k trapnému podtónu. Jsem zaujata zdejšími komentáři, díky nimž jsem přišla na to, že ty nejtrefnější a nejlepší jsou napsány k nízce hodnoceným a odpadovým filmům. A jak v tom jednom zní, oni se vlastně pozabíjeli sami. "Co kdyby sis z prdele vytáhl tu vrtuli a vynesl nás nahoru?", "Já jsem taky člověk, nechci tu umřít.", "Mám nápad. Uděláme provaz.", "Musíme zavolat policii." :D ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Už jednička byla na svou stopáž má nedostatečně "dějově vybavena"..dvojka se sice tento nedostatek snaží napravit, ale ani tady se nejedná o žádnou slávu....NAOPAK - je to ještě horší. Z téhle situace by se dalo dostat během pár minut hned na začátku...jediné, co se dá ocenit jsou nehody, které následuje smrt. Jinak ovšem nuda a šeď. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený. Trochu viac popracovať na pokusoch o záchranu a "technicky vychytať" jachtu a nemal by som výraznešie výtky. Ono námet sám o sebe je veľmi mrazivý a aj keď to tu už raz bolo v blede modrom, tak som sa teraz bavil oveľa viac. Herci svoje minimum zvládali s prehľadom a tradičné patetické barličky (decko, trauma) nerušili. Dvojka MÁ aj cez sponínané nedostatky potenciál (ak si ju pustíte k telu) obdarovať silným "disturbing" zážitkom. Žmurim oko a dávam 70%, lebo som absolutne NIČ nečakal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První Open Water z roku 2003 bylo DOCELA příjemným překvapením. Nepřímý nástupce nám nabízí rozjařené páry, jenž uprostřed taneční juchandy na luxusní jachtě naskáčou do vody, aniž by si spustily žebřík, po kterém je snadná cesta zpět na palubu. Stát se to může!! A mrazivě to působí!! Právě paluba je zdánlivě na dosah, ale co teď s tím? Logicky smýšlející člověk by během prvních deseti minut dané situace přišel na celou škálu možností, jak se alespoň pokusit dostat zpátky na loď. Jenže naše banda výletníků na to potřebuje půl dne a ještě k tomu se dokáže slušně pohádat, vzájemně pobodat (bezpochyby nejabsurdnější část celého vyprávění) a nesystematicky rozhodovat. Řetěz z plavek by HNED napadl i desetileté dítě, přičemž ani to by tam rozhodně nepouštělo devadesáti kilového chlapa, ale nějakou ze slečen a ještě ji podepíral, aby snížil její hmotnost. Což šlo udělat už dávno. A stačila by osa dva chlapi – jejich ramena – holka na ně a šup. Dramatická situace je tak prostá, až to bije do očí, přesto se britsko-německý štáb nepokouší o NĚCO nového. O žádný umný tah se tu nikdo nesnaží, oproti jedničce jde o čistokrevnou zábavu (nejednoznačný první díl se utápěl v ručních roztřesených záběrech) překvapivě bez žraloků, obohacenou o vděčnou nálepku „založeno na skutečných událostech“. V triviálním dialozích je tu navíc neuvěřitelný nával klišé (tklivá hudba, dítě na palubě, Bůh záchranář, traumatické zážitky z dětství, milionář lhářem) a neustále mi v hlavě ležely myšlenky, jak to šlo udělat lépe. A když už nic jiného, tak se v rámci zmiňované „záchranné“ akce svlečou všichni přítomní z plavek, jenže do konce filmu, ač se snažíte sebevíc, žádný pořádný záběr nenajdete!! Což už při tom málu vyloženě naštve!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti snímku "Otvorené more", ktorý bol natočený v roku 2003, som napísal niečo v zmysle, že je to film o poriadne nepríjemnej situácii, v ktorej sa môže človek ocitnúť. Zúfalí ľudia uprostred otvoreného oceánu. Bez lode, bez telefónu, bez vody a stravy... koľko to vydržia a koľko to vydrží divák? Pretože to je len zbytočne naťahovaná záležitosť, ktorá by sa dala rozpovedať za dvadsaťpäť  minút. Dal som tomu dve hviezdičky. O tri roky neskôr, v roku 2006, bola však vyprodukovaná aj druhá časť "Otvorené more 2: Odsúdení zomrieť". Je to v podstate to isté ako to, čo som videl v pôvodnom filme, akurát že teraz som sa pri tom nudil ešte o trocha viacej. * ()

Reklama

Reklama