Reklama

Reklama

1 Beongaeui gijeok

  • Jižní Korea 1번가의 기적 (více)

Recenze (12)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vyborna zvolena problematika zivota socialne chudej vrstvy obyvatelstva na periferii Seoulu, ktorej priblizenie sa imho zadarilo najviac prave skrz obycajne, casto vesele momenty. Vo vysledku velmi dobra drama, ktoru zradza na moj vkus vela melodramatickych, drvivo prvoplanovych prvkov. 7/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

I když srovnávat Miracle on 1st Street s Million Dolar Baby je čiročirá blbost, jelikož oba jsou duchem a dějem někde jinde, dovolil bych si to spáchat v případě hlavních hrdinek. A Ha Ji-won u mě i přes svalový a silový deficit nad Hillary Swank vyhrává na body... Jinak Sysel to ve svém komentu vystihl takřka dokonale. Dodám jen, že konec se mi nepříčil a několik okamžiků mě vyloženě nadchlo. Zkrátka Miracle on 1st Street mi na úrovni předložil snad vše, co se mi na jihokorejském filmu líbí, včetně řádné porce dojetí. Pod nálepku "bezva film" se můžu jen podepsat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Korejci tady opět nabalujou na jednu příběhovou linii, o touze Ha Ji-won být boxerskou asijskou šampiónkou kvůli svýmu otci, ještě další a jako obvykle to tady zkouší opět se sociální problematikou, sice to opět funguje a opět to je skvěle natočený, zpracovaný a zahraný, i když Ha Ji-won jako boxerka opravdu nevypadá, ale tak nějak to nemá tu příběhovou sílu jako například Million dollar baby a to hlavně kvůli úsměvným a zábavným vsuvkám s Im Chang-jeongem, který to dokážou výborně odlehčit a to dramatickou linii otupit. Sice to pak neni tak kvalitní drama jako MDB, ale taky to je úplně jinak pojatý, s jinou atmosférou, s jiným prostředím a svým způsobem to až tolik neztrácí, je to jen prostě jiný ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe strávenou so súčasnými juhokórejskými filmami som sa rozhodol siahnuť po nejakej ich zatiaľ mnou nevidenej klasike z minulej dekády, kedy bola ich tvorba na vrchole a navyše s jednou z najsympatickejších herečiek, ale tentoraz sa moje očakávania nevyplnili. Samozrejme zlé to rozhodne nebolo, po celý čas sa na to dalo bez problémov pozerať a viacero prvkov sa mi páčilo, pričom som sa určite nenudil, len jednoducho film sa venuje až štyrom motívom, ktoré ale nie sú ideálne prepojené, moc sa nepodporujú, jedine v tom zanedbateľom a tak v tom najdôležitejšom fungujú vlastne skôr len samostatne. A navyše dva z nich a to tie najvýraznejšie sú v juhokórejskej tvorbe často využívané, či už zmierovanie sa s otcom, ale aj násilné prevzatie pozemkov, no vôbec si ma nezískali tak, ako som očakával, v mnohých ich filmoch boli podané omnoho lepšie. A tak jedine romantická línia s doplňovačom automatov sa mi skutočne páčila, bola tak typicky kórejsky roztomilá, ale zase nedostala moc priestoru. Inak sa to nesie v mojej obľúbenej atmosfére, na ktorú som už z ich tvorby hlavne tej doby zvyknutý a nechýba ani štandardný žánrový prechod, kedy film z odľahčeného prevedenia plynulo prejde do pomerne silnej drámy. Len škoda, že tentoraz to u mňa moc nefungovalo, za čo mohli hlavne postavy, ktoré si ma ani moc nezískali. A to dokonca ani Ha Ji-Won v úlohe temperamentnej boxerky. Ale zachraňuje to aspoň sympatické duo zo spomínanej romantickej línie a poteší aj Jung Doo-Hong, aj keď v akcii sa očakávane moc nepredvedie. A tak som síce od Miracle on 1st Street čakal o niečo viac, medzi podobnými filmami sa veľmi ľahko stratí, ale aspoň ten jedenkrát sa mi na to pozeralo celkom dobre. 64% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkné dílko, vysoce nadprůměrné v mnoha směrech. Miracle je mix klasického dramatu, komedie, romantiky a snad i sportovního filmu. A jelikož se na tenhle film stejně budou dívat jen obdivovatelé Asie, tak jistě stačí jen dodat, že jestli někdo umí žánrové mixy podávat stylem, kdy spokojení jsou všichni, tak jsou to korejci. Mně osobně se trochu příčil konec, ale jinak bezva film. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ono je to hlavně smutné. Netvrdím, že tam nebyly zábavné nebo romantické prvky, převážně mě to ale dostávalo do deprese. Čímž neříkám, že se jedná o špatný film. Přidávám se k zástupu, na který v tomto filmu nejvíce zapůsobily scény s dětmi (přestože v tom hraje Ha Ji Won). ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda boxu, ovšem půvabné a zábavné Ha Ji-won už ano a tyto aktivnější role jí vážně sednou. Od samého počátku film působí jako trochu ujetá komedie, ovšem nenechte se mýlit, postupně dojde i na vážné dramatické záležitosti týkající se lidí bydlících ve slumu jehož existence je ohrožena. Místní dětičky jsou zábavné, hlavní ganster rovněž, naše milá boxerka zdatně plní svou roli a i vedlejší romantická linka nijak nezklame. Ovšem svět není pohádka (ač tak závěrečná boxerská scéna vyznívá) a postupně dojde na střet s tvrdou realitou. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Emoční, vypjaté, smutné, veselé, dramatické, životní. A prostě krásné. Moc zajímavý příběh o chudých lidech, dívce, která se podle vzoru svého otce učí boxovat, skvělé děti hrající si na cestách, bohatí mamoni beroucí si věci i od chudých lidí hlava nehlava a nějaká ta láska. Nevím co bylo emočnější, ale rozhodně mě dostaly plakající trápící se děti. Nevím jak to udělaly, ale já bych jim snesla modrý z nebe. Scény, ve kterých se bořily domečky chudých obyvatelů, byly tak silné, že jsem chtěla někomu ublížit. Ta nespravedlnost. Film, který vás rozhodně a zaručeně dostane. "Znáte píseň o ropuše?" ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Děj, který se odehrává na předměstí Soulu v jednom slumu, je místy dost dojemný, což filmu pomáhá, i když někdy nefunguje jako např. v závěru filmu scéna s pásem šampióna. Obsazení Ha Ji-won mi ale do role boxerky vůbec nesedělo. Film je výborný jen v některých scénách a detailech jako např. házení rajčat, ale celkově je to jen lehký nadprůměr. Naštěstí nás celý snímek provází skvělý korejský humor, takže na pobavení dobré. Za mě plně zasloužených 65% ()

Curlyman 

všechny recenze uživatele

Million Dollar baby po kórejsky, aneb jediné, čo majú spoločné je boxujúca ženská a hra na city. Skôr by mi to pripomínalo Cinderella Man. Je to proste iné, také kórejské a taktiež dobré. ()

Reklama

Reklama