Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong-cheol (Soo-ro Kim) je obyčejným chlapíkem se šťastnou rodinou. Sám si na živobytí vydělává poctivě, aby také ne, když se chce stůj co stůj vyhnout všem problémům. Jenže problémy se nevyhýbají jemu, a tak se tajně, bez vědomí své manželky, zadlužuje u místního lichváře přezdívaného White Head (Byeong-ok Kim), aby byl schopen udržet chod domácnosti, jak tomu bylo doteď. Jak ale úroky narůstají, Dong-cheol zjišťuje, že mu jeho běžná gáže už ani zdaleka nestačí. A proto se ze zoufalství rozhoduje k radikálnímu řešení; k únosu. Jen co se ale do komického únosu vzpurné středoškolačky majetného podnikatele (Kwang-rok Oh) zaplétá jeho nerozvážný a často infantilně se chovající přítel Man-ho (Seon-gyoonn Lee), který mu tak akorát celou situaci komplikuje, dozvídá se, že i on sám se stal terčem jistého únosce, který si na paškál vzal jeho vlastní dceru. Ta se tak stává středem celého případu, v němž už nejde jen o peníze, ale hlavně o její záchranu, která ale spočívá na předání výkupného, které ale Dong-cheol nemá. Prozatím. (Conspi)

(více)

Recenze (7)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nepoznáš ruské príslovie, že prachy iných majú ostré zuby?..." Spojenie krimi a komédie sa vydarilo a slušne som sa pri filme bavil. Prehrávanie a ksichtenie hercov naznačuje, že film bude v prvom rade komédiou, ale mafiánska vydieračská linka pôsobí rovnako dobre a vtipne. Film občas spestrí niekoľko zaujímavých postupov, ale oceňujem i záhadného muža, ktorý má únoscov celý čas v šachu. Kórejský humor ma baví, film pôsobí príjemným a odľahčeným dojmom a ak máte chuť na nenáročný film, tak smelo do toho. Dcéra hlavného hrdina bola roztomilá . "I love you!! ....Mee tóó..." Na záver pridávam trailer pre lepšiu predstavu a motiváciu, prípadne ako odstrašujúci prvok. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRACHY JINÝCH MAJÍ OSTRÉ ZUBY“....... /// Dva idioti mají problém s prachama. Ať udělaj cokoliv – skončí to katastrofou (to má bejt vtipný?). Smolaři! SMOLAŘI! A za chvíli z nich budou vyřízení (smolaři), protože sehnat prachy na splátku dluhu, je čím dál těžší. Korejskej černej humor EXISTUJE! Svižnej příběh o výkupným, který se kurevsky zkomplikovalo, a do kterýho jedině Korejci dokážou nacpat víc, než se tam vejde. Milovníci zvrácených korejských černohumorných choutek budou spokojeni – i díky morálnímu aspektu (kurva, já su vzdělanej!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslel jsem, že jedinej šílenej vyjednavač o výkupným je Mel Gibson. 2.) Miluju překombinovaný únosy a předávky prachů. (Zvlášť, když to má bejt vtipný.) 3.) Thx za titule ,,Pablitofracek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný komediálne ladený krimi thriller. Má dosť dobrý príbeh o dvojici smoliarov, ktorých každodenným problémom je zháňanie peňazí, aby mali na zaplatenie splátky bohatému úžerníkovi, ale raz ich už tento život v neustálom strese prestane baviť a tak sa spoja, rozhodnú sa pre únos dcéry bohatým rodičom, aby sa výkupným zbavili všetkých svojich problémov. Lenže všetko sa skomplikuje a v tom istom čase je unesená aj dcéra jedného z nich, pretože tajomný muž má záujem o veľký podiel z výkupného. Spracovanie ma ale skôr sklamalo, ešte úplný úvod vyzerá zaujímavo a ponúka slušný potenciál pre vydarenú komédiu, ale to sa hneď zmení, len nanešťastie k horšiemu. Celá prvá polovica mi moc nesadla, síce dobre zoznámi s hlavným duom, pár situácií je zaujímavých a ten jeden nápad uniesť dieťa únoscovi výborný, ale inak tejto časti chýba výraznejší náboj v akomkoľvek smere, buď to malo byť podané svižne a humorne, čo sa nestalo, tempo je skôr pomalšie a vtipných scén úplné minimum alebo vážne v štýle poctivého krimi thrilleru, lenže ani takto film nefunguje, celé je to také priemerné. Ale našťastie dojem výrazne vylepšuje druhá polovica, ktorá sa už konečne správne venuje celej tejto tématike únosu a predaniu výkupného, snaha o humor sa takmer úplne vytratí a ten, čo zostane je už lepší, dej začne byť dynamickejší a už je všetko podľa mojich predstáv. A k tomu poteší aj vydarený záver, síce neviem, nakoľko je originálny, niečo podobné som už párkrát videl, ale zase je pravda, že to boli o niečo novšie filmy, takže kľudne môže byť. Herecké obsadenie je iba priemerné, hlavné duo dvoch smoliarov mohlo byť vybrané aj lepšie, ani jedna postava nie je až tak moc zaujímavá a navyše kvôli svojej povahe robenia dlhov všade, kde sa len dá sa im ani nedá až tak moc fandiť a tak najlepšou postavou v celom filme je jasne Kim Byung-Ok v úlohe úžerníka, ktorý sa pre tento typ postáv hodí najlepšie a ešte pár dobrých vedľajších postáv ako Oh Gwang-Rok v úlohe otca unesenej alebo policajný šéf. Réžia a technická stránka na mňa pôsobia len priemerne, neurazia, ale ani v ničom nenadchnú. Škoda, keby bol celý film ako vážnejšia druhá polovica, tak by som bol o dosť spokojnejší, ale aj takto to za to jedno pozretie stojí. 62% ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

V zaveru temer petihvezdickova zalezitost A Cruel Attendance me hodne prijemne prekvapila. Vyborny scenar. Oznacenim komedie celkem sedi, ... celkem ... ;-) . ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uvod je dynamicky a zabavny, takze som sa dobre naladil na film. Lenze potom nastava zvolnenie tempa behom ktoreho nielenze ubudne vtipov, ale hlavne som si uvedomil, ze ustredna dvojica si za svoje problemy môže sama svojou blbostou a neschopnostou, vdaka comu mi prestali byt sympaticky. Zrazu som stratil dovod im fandit a dokonca som si prial, aby dostali riadnu príučku. Nastastie zaver prekvapil a rapidne zdvihol kvality filmu. Taku originalnu pointu som necakal a dokonale ma uspokojila. P.S. Gibsonov vyjednavac z Vykupneho je oproti jednej postave v tomto filme totalny sráč. 7/10. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Za začátek a za konec by to bylo na plný počet, škoda že si to neudrželo tak supr tempo ale i tak jsem se perfektně bavil. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

První půle spíše komedie, druhá drama. Velmi dobrý mix, který vůbec nenudí, některé momenty jsou k popukání. Velmi nadprůměrný film. ()

Reklama

Reklama