Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem obvyklou asijskou duchařinu (které už mi delší dobu lezou krkem), ale říkám si proč ne, páni Pangové natočili mé oblíbené Oko, třeba to bude dobré. A ono bylo. Předem musím upozornit, že se nejedná moc o horor, jako spíš fantasy, ale za to v tak povedeném světě, že mi zůstával rozum stát. Nepotřebuji precizní 3D über počítatové efekty, ke spokojenosti mi stačí originalita. A originální to vskutku je, už jen díky vizuálu se na Recyklaci opravdu vyplatí podívat. Příběh už tak skvělý není, ale osobně mne neurazil. Teroreticky by ho mohli pouštět na potratových klinikách, třeba by si to některé dámy rozmyslely:-) I když možná ne, on to zase není tak silný moment (nemyslím tím červené chodby). Dalším kladem je určitě Angelica Lee, která je mi sympatická a příjemně se na ni dívá, byť se tváří tak nějak ospale, ale to bude očima, příjdou mi zvláštní. 8/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bratia Pangovci zdá sa neusínajú na vavrínoch a po pár snímkach sa postupne prepracovávajú do Hollywoodu. Zatiaľ mi ušla ich akčná stránka, no na poly hororu si u mňa spravili očko ;-). Ich Oko 1 a 2 považujem za veľmi dobré horory, Oko 3 som odmietol dopozerať pretože jeho komediálne zaradenie som im proste nezhltol. Našťastie Re-cycle je čistokrvný horor. A duchovia opäť neostali na pokoji. Pri sledovaní som musel uznať že tvorcovia poriadne vykradli Silent Hill a MirrorMask no i na taký Constantine, X-men The Last Stand a The Eye 2 sa tu dá poukázať. Čo je dôležité, že to vôbec nevadí pretože nápad o svete v ktorom sú všetky veci na ktoré ľudia zabudli, taká drsnejšia Alenka v krajine zázrakov, je dostatočne dobrý. A na rozdiel od Silent Hill sme v tomto svete po celí čas. Takže sa pripravte na padajúce mŕtvoly, rozpadávajúce sa svety, prechod cintorínom zabudnutých, svet potratených detí ... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet bol dobrý, ale scenár to žiaľ nezvládol. Pritom potenciál by tu bol. Čakal by som viac akcie vo svete recyklácie. Takto mi to pripadalo dosť ťažkopádne, zbytočne dlhé a hlavne hrozne nudné. Je smutné, keď niekto pri kvázi horore podriemkáva a skoro upadne do limbu, to je znakom toho, že určite s filmom nebolo čosi v poriadku, aspoň čo sa mňa týka. Čakal som omnoho viac, ale miesto toho som dostal iba nudnú prechádzku jednej dievčinky. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že budu u filmu zařazeného do kategorie "horor" plakat. Je možné, že už jsem senilní, ale takovou nádheru už jsem dlouho neviděla. Za ten slabý začátek by se možná patřilo jednu hvězdičku ubrat. Už to vypadalo, že jsem si na nedělní večer vybrala jednu z mnoha asijských duchařin, ale tentokráte velmi slabou. Ale ještě že jsem vydržela. Pak jsem si říkala: "Proč horor?" Odpověď: "Protože to co se reálně děje okolo nás, to co lidé dělají automaticky a ani nepřemýšlejí, že ubližují jiným, ani na chvíli nezaváhají nad svými sobeckými rozhodnutími - to je ten nejhorší horor. Z toho se neprobudíte, před tím neutečete, nepomáhá ani dřevěný kůl či zaříkání. A hlavně - je to čím dál tím horší! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ting-yin je úspešnou spisovateľkou románov pre ženy. Za posledné tri roky napísala 3 bestsellery. Tento krát sa však rozhodla zmeniť žáner a pustila sa do mysterióznej knihy s názvom Re-cykle. Od prvého písmenka sa však stáva hlavnou postavou svojho príbehu. Čaká ju veľké dobrodružstvo, spojené s bojom o život. Horor, ktorý až tak nevystraší, ale jeho prevedenie, myšlienka príbehu, fantazijnosť sú skutočne nadštandard a mohlo by byť príkladom pre mnoho režisérov. Film je však určený len pre úzku komunitu fanúšikov hororu a málo koho bude naozaj baviť. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)
  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama