Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Oxide Pang Chun není režisér pro mě. Jeho OKO 1 mě přišlo jako čiště průměrný film, který naprosto ničím nepřekvapí a nepotěší. Jeho Tesseract je naprostá matlanina, v které ze sebe snaží udělat režiséra, který zvládne i lidské drama z pohledu tři osob(myšlenku takovou měl, ale udělal úplně něco jiného...) a nakonec jeho Re- Cycle. Ten, se tváří jako horor, ale kdo se u něj bude bát je u mě hodně velký srab. Ze začátku vše vypadá zajímavě, Spisovatelka, která jako lék na rozchod s osudovým mužem napsala o nich 3 knihy, které se stali bestsellery. Teď se chystá napsat čtvrtou knihu, kterou jak sama poté zjistí píše o něčem důležitějším než byl vztah jich dvou. Film hodně moc až příliš připomíná Silent hill. Není tu žádné tiché městečko, ale spisovatelkou vytvořený fantaskní svět , do kterého se ponoří a setká se tam s jednou malou dívkou... Projde mnoha zkouškami a nakonci jí má čekat transport zpět do reálného světa. Film má dobrou myšlenku, ale trestuhodně ji nevyužije. Počáteční hororové sekvence, založené na "něco se tam hýbe", "kdo pustil tu vodu" a nebo na stínech za hlavní postavou jsou mrazivé, ale nic víc. Zbytek filmu je jen taková procházka vymyšleným světem na jehož konci žena pozná cenu života a odpovědnost tvůrce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ouu Shit! První půl hodinka docela fajn.. Říkal jsem si.. Wau,žeby Thajská Duchařina? Ale to, co přišlo pak nemělo Obdoby.. S hororem to nemělo nic společného.. Připomínalo mi to hru Final Fantasy!! Takže místo Hororu. Jsem dostal zajímavou pohádku s pěkným vizuálem a perfektní hudbou.. Ale na mě to vůbec nezapůsobilo!! A fakt jsem se nudil.. A opravdu Nemohu uvěřit 5 hvězdičkovému hodnocení místních OO ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Husty, husty, husty a originalni, nicmene jsem se nemoh zbavit dojmu, ze moh bejt film jeste lepsi. Stacilo by krapet vic financi a vic napadu do sveta recyklace. Prece je tolik zapomenutejch veci a ne jen potraceny deti, zapomenuty hroby nebo vyhozene napady. Prvni pulhodinka je docela slusnej horor, kde se objevujou takovy ty tradicni japonsky prvky, jako je ukazovani prstem nebo dlouhy vlasy a zaber na pul obliceje. Nicmene, jakmile se dej presune do jinyho sveta, prislo mi, ze i kdyz tu jsou hororovy prvky, ubylo lekacek a cely to je takovy vic fantasy. Coz me osobne vubec nevadilo, film totiz dokaze po celou dobu skvele upoutat, vetsina scen v recyklaci je uchvatna a obcas hraje i nejaka ta husta hudba. Zaver filmu je taky docela propracovanej. Jediny, co bylo divny, je fakt, ze hlavni hrdince behem filmu rikali pokazdy jinak, ted nemyslim prezdivku, proste mela asi tri ruzny jmena, aspon mi to tak prislo. Ale jinak to je po Oku dalsi skvelej film od Pangu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Spisovatelka Chu-xun se při psaní románu "Recyklace" dostane do fantaskního světa, jež sama na papíře vytvořila... Gwai wik se v prvních minutách tváří, že u Pangů se nic nezměnilo - dynamický střih a hudba, napínavá atmosféra a mihotavé záběry na zneklidňující postavu s dlouhými černými vlasy. Až to celé dělá dojem, že to bude story na způsob The Eye. A to já moc rád... Jenže když se spisovatelka (Angelica Lee měla hlavní roli právě v The Eye) dostane do jiné reality, film rázem přehodí vyhýbku směr temná fantasy pohádka, plná počítačových triků. Nejdříve jsem si odfrkl, co že je to za přeplácanou fantasmagorii, ale postupem času jsem příběhu přišel na chuť. Nevím proč, ale při sledování druhé poloviny snímku se mi vybavila Miyazakiho Spirited Away. Mám rád poetické sekvence a scény před průchodem skrz "hřbitov neuctívaných" mě celkem dojaly. Pangové si však tímto mícháním žánru ukousli poněkud velké sousto - film působí nekompaktně, místy trochu mdle a až moc renderovaně. Dějová linka není bůvíjaká - nenutí nás držet palce hrdinům. Ale na druhou stranu to celkově není vůbec špatné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z řady asijskejch hororů, který mě vždycky zaručeně několikrát vyděsej, protože tyhle filmy mají pokaždý naprosto bezchybnou temně hororovou atmosféru, která už sama o sobě dokáže pekelně napnout a když se do toho ještě vloží skvělý zvukový efekty, tak už neni co řešit a je čas na cucání palce. Tohle všechno re-cycle nabízí docela vrchovatě, jenže je tady takovej malej problém a to, že takhle bezchybnej je film jen první polovinu, druhá se úplně odvrací od hororový atmosféry a stává se z toho spíš takovej mysteriózní film a musim říct, že většina z týhle poloviny mě nudila, protože po tý první části to byl docela velkej sešup dolu a spíš to vytrhne z děje než že by to bylo ku prospěchu. Ale abych jako zase filmu úplně nekřivdil, tak i druhá polovina má pár excelentních chvilek a někdy dokonce i hororových, ale stejně mi to trošku zkazilo náladu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý fantasy horor. Má veľmi dobrý príbeh o úspešnej spisovateľke, ktorá sa rozhodne svoju novú knihu zamerať mysterióznym smerom, ale časom začne u seba doma pociťovať rôzne podivné veci, no to je len začiatok a dostane sa do sebou vytvoreného sveta zabudnutých vecí a musí sa z neho dostať skôr, než bude neskoro. A na ceste jej pomáhajú aj známi z jej minulosti. Spracovanie je na tom dobre, ešte úvodná polhodina sa nesie v klasickom hororovom duchu, takže hlavná hrdinka vidí vo svojom byte rôzne nadprirodzené náznaky a potom sa už film prenesie do iného sveta, kde sa úplne zmení štýl, ale určite nie k horšiemu, pozerá sa na to viac než dobre, pôsobí to originálne a nápadito, viacero prvkov je veľmi zaujímavých ako utrpenie nenarodených detí, neuctených zosnulých a rôzne iné, ale aj tak mám pocit, že sa z tejto fantasy roviny dalo získať aj viac, no to už neplatí o poslednej polhodine, ktorá mi celým svojim pojatím sadla skvelo, je to pôsobivé, prepracované a páči sa mi aj úplný záver. Čo sa týka hororovej stránky, tak tento film na to ide inak, ako je bežné, klasické hororové prvky sú iba v úvode, kde nechýba podivná postava, zvuky a pocity, že niekto je ešte v miestnosti, potom sa to už prenesie skôr do fantasy štýlu. Kvôli tomu to už ako horor vôbec nefunguje, ale to je logické. Hlavná postava putuje rôznymi miestami, ale o život jej prakticky vôbec nejde a tak sa ani o ňu nedá obávať, ale aj tak to má čím zaujať. Herecké obsadenie sa mi páči, Angelica Lee je tu skvelá a na nej to prakticky celé stojí, okrem nej sa tu ešte nájde pár menších postáv a tým tiež nemám čo vytknúť, hlavne postava dievčaťa je výborne podaná. Réžia a technická stránka sú perfektné, páči sa mi vizuál, film má zaujímavú atmosféru a dokonca fungujú aj emócie a to je v tomto žánri mimoriadne výnimočné. A pochváliť musím aj hudbu. Re-cycle je originálny horor, ktorý na mňa vždy správne zapôsobí. Len škoda, že celý film nie je, ako posledná polhodina, to by som neváhal ani s plným hodnotením. 77% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Problém Re-cyklu vidím v dvoch veciach: (1) Nevyužitý potenciál úžasného fantastična (sveta zabudnutých), do ktorého bola ľahostajne (bez silnejšieho ukotvenia v hlavnej myšlienke) nasadena hrdinka a (2) podcenenie publika videoherným rozsekaním jej putovania na levely, t.j. chýbajúca hlbšia štruktúra, kedy je jasné, že po prekonaní nástrah jedného "mikrosveta" sa k nemu už nevrátime (=hádžeme za hlavu a ostávajú len obrázky). Celé toto zvýrazňuje "help" v podobe dedka a dievčatka, ktoré v kritických okamihoch "poradia" (napr. flashback na dávny rozhovor) a ide sa ďalej. Touto zbytočnou doslovnosťou je výrazne obmedzená fantázia a domýšľavosť diváka, čo je vzhladom na celé ponatie filmu (od nápadu až po spracovanie) veľká škoda. Ale aj napriek týmto výtkam je tento zrecyklovaný Silent Hill, Oko a MirrorMask, obdarený o Pangovský rukopis (hlavne interiéry) priam povinnosťou pre milovníkov Alenky v ríši divov. Nevyrovnané, ale vo výsledku stále výborné. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Bratia Pangovci sa rozhodli otvoriť zaprášený šuflík, kde mali mimo hŕby odložených nápadov aj pár starých véháesiek so zombiárňami od Fulciho. Potom spichli scénár, ktorý by tomu všetkému dodal aspoň trochu zmysel. Vznikla obludná fantazmagória, ktorú nedokázal prehltnúť ani tak otvorený a tolerantný divák, ako som ja. (1/10) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zopár horrorov z ázijskej produckie som mal možnosť vidieť. Takže som si myslel, že ma tento snímok už nemá čím prekvapiť. Zo začiatku všetko nasvedčovalo tomu, že to tak bude. Lenže film náhle skĺzol do veľkolepo vizuálne spracovaného poetického horroru. Mladá krásna spisovateľka Ting-yin, pri písaní svojho posledného románu, preniká do sveta zabudnutých vecí, ľudí a myšlienok, kde sa dozvedá trpkú pravdu o svojom živote. Vynikajúce dielo z dieľne bratov Pangovcov. **** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ting-yin je úspešnou spisovateľkou románov pre ženy. Za posledné tri roky napísala 3 bestsellery. Tento krát sa však rozhodla zmeniť žáner a pustila sa do mysterióznej knihy s názvom Re-cykle. Od prvého písmenka sa však stáva hlavnou postavou svojho príbehu. Čaká ju veľké dobrodružstvo, spojené s bojom o život. Horor, ktorý až tak nevystraší, ale jeho prevedenie, myšlienka príbehu, fantazijnosť sú skutočne nadštandard a mohlo by byť príkladom pre mnoho režisérov. Film je však určený len pre úzku komunitu fanúšikov hororu a málo koho bude naozaj baviť. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Vemte 10 deka Silent Hillu, 15 deka Nekonečnýho příběhu, špetku libovolného asijského hororu s podivnou dívčinou v hlavní záporné roli, dle libosti oslaďte dojemnou linkou, přisolte lžičkou romantiky a máte Re-cycle - podivný a místami absolutně nelogický mišmaš, u kterého jsem dvakrát vyletěl leknutím z křesla, jednou jsem klimbnul, jednou se slušně dojal a většinou solidně nudil. V paměti zůstanou některé originální lokace a vizuální stránka, jinak nic, co bych musel vidět podruhé. 50% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Linie vnějšího a vnitřního bytí se jeví zdánlivě pevná a neochvějná, jestliže je ale tato hranice silou mysli narušena, potom zbývá jediné... prozřít. Fantaskně-snová variace zapomenutelna. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bratia Pangovci zdá sa neusínajú na vavrínoch a po pár snímkach sa postupne prepracovávajú do Hollywoodu. Zatiaľ mi ušla ich akčná stránka, no na poly hororu si u mňa spravili očko ;-). Ich Oko 1 a 2 považujem za veľmi dobré horory, Oko 3 som odmietol dopozerať pretože jeho komediálne zaradenie som im proste nezhltol. Našťastie Re-cycle je čistokrvný horor. A duchovia opäť neostali na pokoji. Pri sledovaní som musel uznať že tvorcovia poriadne vykradli Silent Hill a MirrorMask no i na taký Constantine, X-men The Last Stand a The Eye 2 sa tu dá poukázať. Čo je dôležité, že to vôbec nevadí pretože nápad o svete v ktorom sú všetky veci na ktoré ľudia zabudli, taká drsnejšia Alenka v krajine zázrakov, je dostatočne dobrý. A na rozdiel od Silent Hill sme v tomto svete po celí čas. Takže sa pripravte na padajúce mŕtvoly, rozpadávajúce sa svety, prechod cintorínom zabudnutých, svet potratených detí ... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za úvod, který mě zcela zaskočil svou zákeřnou a úspěšnou schopností děsit. Dvě hvězdičky za úchvatné audiovizuální ztvárnění plné pozoruhodných momentů, z nichž bych vyzdvihl jeskyni potracených dětí a útok oběšenců. Forma spolehlivě drtí obsah, nicméně kabátek téhle recyklace je natolik zdatnou součástí díla, že dává záminku ke shlédnutí sám o sobě. Takové milé kombo Silent Hillu a asijských duchařin. Jednoduše, tohle dílko za vidění stojí, už jen pro svou mighty dreadful úvodní čtvrthodinku a spoustu krásných obrazů. Koukat v noci, na story se vykašlat. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Asi byla chyba dívat se na to natřikát, asi byla chyba dívat se na to v blbý kvalitě, asi byla chyba ke konci filmu moc nevnímat. Takové fantasy filmy s mystery zápletkami mám rád, ale tady jsem udělal až příliš mnoho chyb. Nebo to bylo spíš tím, že ten film není prostě moc záživný? Taky možnost. Úvodní dění bylo hodně dobré s dobrou atmosférou, ale jak se hrdinka dostane do jiného světa, tak to upadalo a upadalo. Přál jsem si ať ta její pouť skončí co nejdřív, ale pořád se ne a ne dočkat. Několik silnějších momentů se najde, ale jinak mě to spíš uspávalo. Originální námět to je určitě, ale mohlo s ním být naložene lépe. A ačkoli se jedná o vizuálně krásný film, tak musím říct, že mě si tento příběh nezískal (škoda že není dostupná lepší kvalita a film jsem si nemohl vychutnat alespoň po vizuální stránce, protože ty scenérie opravdu stojí za to). 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Krajní záležitost, která má hloubku a téma, které je originální s atmosférou, která chvílema dokáže přinutit diváka k vnímání obsahu a popřemýšlet o něm. Šikmoocí mají občas opravdu bujnou fantazii. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že budu u filmu zařazeného do kategorie "horor" plakat. Je možné, že už jsem senilní, ale takovou nádheru už jsem dlouho neviděla. Za ten slabý začátek by se možná patřilo jednu hvězdičku ubrat. Už to vypadalo, že jsem si na nedělní večer vybrala jednu z mnoha asijských duchařin, ale tentokráte velmi slabou. Ale ještě že jsem vydržela. Pak jsem si říkala: "Proč horor?" Odpověď: "Protože to co se reálně děje okolo nás, to co lidé dělají automaticky a ani nepřemýšlejí, že ubližují jiným, ani na chvíli nezaváhají nad svými sobeckými rozhodnutími - to je ten nejhorší horor. Z toho se neprobudíte, před tím neutečete, nepomáhá ani dřevěný kůl či zaříkání. A hlavně - je to čím dál tím horší! ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Pangovci překvapili, a to HODNĚ. Po několika úpadových rádobyhororech mně film takhle nabitý fantazií i hodně nepříjemnými scénami (myšleno pozitivně) opravdu málem vyrazil dech. Nene, to říkám špatně, spíš jsem ho držel zatajený až do konce, protože celá ta ponurá scenérie Recycle mi prostě nedovolila ani dýchat... ()

Reklama

Reklama