Reklama

Reklama

Tōi sekai

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Poetický / Romantický
Japonsko, 1999, 2 min

Režie:

Makoto Šinkai

Obsahy(1)

Uchvácení mladé lásky přináší pocity povznesení, ale i osamění a beznaděje. (Dinosaurier)

Recenze (26)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Animátorské cvičení na téma skica a počátky kinematografie, ve kterém nechybí soužící se zamilované srdce ani pro Shinkaie nezbytný vlak. Cvičení, jehož smysl mi naprosto unikl, byť kontrast současného světa s na začátku zmíněnými "tématy" mě zaujal. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Do you want to fly through the sky?“ Yes, I want; film samotný však takto jednoznačnou odpověď nenabízí, za předpokladu, že vůbec nějakou nabízí. Je to japonské a je to poetické. Je to poetické do té míry, že dokonce i mezi žánry se skví „poetický“. Svou délkou i střihem to připomíná nějakou reklamu na „těžko říct co vlastně“, možná na japonskou „neuchopitelnost“. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Čisté, rychlé, bez zbytečného, jen samotný zen příběhu za doprovodu skvělý hudby - takový je první Makotům film (teda hádám, že asi první) a jsou v něm patrný jasný, klasický Makotiny (člověk by skoro řekl, že tam není nic jiného, než věci, které pak využívá ve svých filmech) - vlaky, odloučení, samota, vlaky, záběry na nebe, vlaky, hvězdy, vlaky, osamělá lidská srdce, vlaky, nalezení a taky nějaké ty vlaky... A to všechno za minutu a půl?! Tleskám, vískám, bouřím radostí, freneticky tančím oslavný tanec kolem rozsypaného čaje. " Svět je krásný, že? " ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

No nevim, pár tužkou kreslených obrázků a poetické ladění ještě kvalitní snímek nedělá. Spíš mi to připomínalo reklamu na UNICEF nebo něco podobného. Hlavně ty ruce na konci. Skoro jsem až čekal, kdy po mně někdo bude chtít, abych poslal peníze hladovějícím dětem do Afriky. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

88 sekúnd trvajúci debut stihne nastoliť niekoľko zvláštnych, zaujímavých otázok a za sprievodu hry na klavír Megumiho Odu zachytí v čiernobielej ten poetický realizmus neskorších Šinkaiových diel. Tu niet nad čím rozmýšľať, len sa nechať pozvoľne unášať tónmi hudby rovnako jemnej a jednoduchej, a vypraviť sa do sveta nevyčerpateľnej japonskej fantázie. Ako debut excelentné. 85% Video tu. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Makoto, Makoto, až je mi líto, že mě takřka všechny ty tvoje filmečky obcházejí velkým obloukem. Tuším, co by asi tak mělo Tooi Sekai probouzet...jenže ve mně to po většinu času zůstalo sladce spát a jen pár momentů bylo doopravdy bdělých. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je to séria obrázkov s výbornou atmosférou. Za necelé dve minútky je tu obsiahnutý strach, nádej, láska, túžba aj bolesť. Pre mňa veľmi pekné. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Jakožto počáteční dílo opravdu bravurní kousek. Ovšem lehce matoucí smysl snímku, kde prostě není snad žádná nápověda o tom, co by měl vlastně představovat. Nechal bych tedy hodnocení na průměru. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu, co na tomhle někdo vidí. Ano hudba je krásná - poetická, což je slovo, které se tu mnohokrát skloňuje. Animace jednoduchá, což stačilo, aby sníměk vyzněl. Ale pointa? Já nevím, mě to připadalo velmi nedotažené, nesrozumitelné a ty pocity, o kterých "měl pojednávat" jsem z toho prostě necítila. Jak píše Matty: "Reklama na neuchopitelnost." Tohle to asi krásně vystihuje. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

2 minutový emocionální dynamit, ve kterém Makoto Shinkai zachytil tradiční příběh lásky hrubými černobílými črty. S klasickým piánovým doprovodem Erika Satieho působí i hloupý příběh docela mile ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Každý začátek je těžký. I taková klasa jako Makoto Shinkai není vyjímkou. Jeho první krátkometrážní filmeček vlastně jen naznačil jakou cestou se bude tento tvůrce ubírat, takže žádný zázrak se nekoná... (Stejně tomu bylo i u Tima Burtona) 5/10 ()

Reklama

Reklama