Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Madison 

všechny recenze uživatele

Do tejto snímky som ešte pred vzhliadnutím vložila obrovské nádeje a tie sa, našťatie, vyplnili. Režisér Todd Field nám na podnose priniesol dravú chuť nenávidenej nevery a trpkých osudných právd a my, diváci, len postupne zapadáme do obtiažnych životov hlavných postáv, ktoré si bez rozmýšľania obľúbime a naplno s nimi všetko prežívame. Toto dielo je citlivé nielen svojím dejom, ale aj úžasnými hereckými koncertmi, najmä mojej obľúbenkyne Kate Winslet. Oscarová Jennifer Connelly tu síce hrá len druhé husle, ale svoje herecké nadanie dokázala svetu ukázať i v tých krátkych filmových sekvenciách, v ktorých ju jej filmoví nadšenci môžu vyzdvihnúť až ku hviezdam. Je naozaj pozoruhodné, koľko môže táto snímka prostým ľuďom dať. Ak sa obyčajný človek rozhodne siahnuť po tomto diele, určite ho neodloží s pocitom, že sa duševne ochudobnil. Môžete nadobudnúť pocit, že vás z vášho zakomplexovaného života ktosi vyslobodil, hoci len prostredníctvom dvojhodinového filmu. Je stvorený pre milovníkov nie pochabej romantiky a rozhodne od neho nečakajte láskyplné vzplanutia z pera Danielle Steel. Je to film o bežných ľuďoch, ktorí strácajú a znova nachádzajú, padajú a znova vstávajú. A nikdy... ani v tej najkritickejšej situácii nestrácajú svoje ideály, vďaka ktorým veria na plnohodnotnejší život. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný filmový zážitok aj cez prepálenú stopáž. Linka melodrámy, citových rán a poníženia sa strieda s humorom. Nevtieravú tieseň však smiech nezaplaší, len poskytuje nadhľad a milosrdný odklad búrlivej noci, ktorej záverom je očistenie. Celá herecká zostava pôsobí veľmi kompaktne, postavy sú dobre napísané, chémia funguje, ústredný konflikt bez problému vtiahne, tak prečo teda nedať najvyššie hodnotenie? To je práve ten najväčší paradox celej veci. Čert zober prepálenú stopáž a naháňania príliš mnohých zajacov naraz. Je to dobrá dráma a (nielen) svojim rovesníkom ju odporúčam všetkými desiatimi. Krásna Kate Winslet a Jennifer Connelly potom už len chutnými čerešničkami. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jsem spíš lehce zklamaný. Jména Winslet a Connelly mě spolehlivě nalákaly do kina, ale výraznou roli má ve filmu jen první ze zmíněných hereček. Nekoná se tedy žádný milostný trojúhelník, jak by mohly napovídat některé reklamní slogany, ústřední dějovou linií filmu je skrývaný vztah dvou svým způsobem osamělých lidí, kteří nejsou tak úplně spokojeni ve svých manželstvích, tedy Sarah a Brada. Bradova manželka Kathy (hraná právě Connellyovou) dostává vyloženě minimální prostor. Začátek mě nadchl (stejně jako extradiegetický, "knižní" vypravěč, který se kdovíproč vzápětí vytratil), poté se film začal natahovat, aby nějak nabral přehnaných 130 minut a silný závěr sice mnohé zachránil, ale neobohatil film o nic výjimečného, což je asi největší problém, který s ním osobně mám. Kate mě jako obvykle nezklamala a Jennifer to zas aspoň hromsky slušelo... 60% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, nejlepší zážitky jsou vždycky ty neplánované! Už v dobách, kdy jsem ještě nežil spořádaný abstinenční rodinný život a oddával se mladickým neřestem a bezstarostným jízdám jsem si vždy dlouho dopředu plánovanou velkoopíjecí superpařbu užil mnohem méně než spontánně přepísklou, na několik dní prodlouženou zastávku na jedno malé pivo před odpoledním vyučováním! Na tuhle sebedestrukční dobu neustálých mejdanů, pařeb a flámů velmi rád vzpomínám (i když si většinu nepamatuji) a o co jsem toto životní období měl myslím intenzivnější než je běžné, o to dříve jsem se uklidnil a to že jsem ve čtyřiadvaceti fotřík od rodiny, každé ráno vstávám do práce, splácím hypotéku a v sobotu večer koukám doma na televizi si užívám plnými doušky! Stejně tak jsem si užíval naprosto nečekaný zážitek v podobě nenápadného snímku Jako malé děti. Ano, kdysi jsem o něm něco četl, ale pak se po něm slehla zem a já ho zcela vytěsnil z paměti. Náhodou jsem jsem na něj narazil v programu kabelovky a rád si ho nenechal ujít a vychutnal si příběh jednoho snobského a absolutně spořádaného amerického předměstí ála Zoufalé manželky a Americká krása. Kate Winslet je vdaná žena a matka, její manželství absolutně neklape, seznámí se s ženatým mužem a otcem Patrickem Wilsonem - manželství by fungovalo, kdyby byla snaha ho udržovat, zamilují se do sebe a bezvýchodná a zničující zápletka je na světě. V příběhu zaujímá velmi výraznou pozici s ústřední dvojicí zdánlivě nesouvisející linie sledující osudy místního rodáka, z vězení se navrátivšího sexuálního devianta Jackie Earle Haleyho, proti jehož znovuzačlenění do uzavřené komunity sousedství vznikne organizovaný výbor. Dvě dějové větve se o sebe občas otřou, někdy se vzájemně na okamžik zapletou, celkově se však ovlivňují jen minimálně. Celý film je komentován třetí osobou vypravěče, což lze považovat jako scénáristickou berličku, mě osobně to velmi vyhovuje téměř v každém filmu, dodává to větší hloubku postavám a jejich pocitům, aniž bychom museli koukat na dlouhé záběry zkřivených obličejů a snažit se v nich něco vyčíst. A že by to byl ústupek neschopným hercům se říct taky nedá, že Jackie Earle Haley, Kate Winslet a Jeniffer Conelly umějí hrát výborně a ještě lépe vypadají je prostě fakt. Bez dalších průtahů dávám jednoznačných pět hvězdiček!...po druhém shlédnutí zařazuji do top 30, vskutku úžasné dílo! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl (podľa ČSFD) pred dvoma rokmi, málo si ho pamätám a neviem, či to vypovedá viac o jeho kvalitách alebo o mojej pamäti. Opakovane som si ho pozrel iba kvôli komentáru. Námet nie je nový a toľko chválený scenár obsahuje okrem zaujímavých pasáží aj nudu, klišé a neprirodzené správanie postáv. Komentátor bol vhodný iba miestami a väčšinu času pôsobil skôr rušivo. Herci v prvej línii sa snažili zo všetkých síl, ostatní o poznanie menej. Patrick Wilson je síce fešák, ale do úlohy otca na materskej, ktorý si obľúbi žiť pasívnu úlohu, by typovo patril iný herec. Film ako celok je značne nevyrovnaný, čo však vôbec neznamená, že je priemerný alebo dokonca zlý. Len vo mne toho veľa nezanechal. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Bullhorn Bob se v knižní předloze vůbec neobjevuje. (Martin00x)
  • 26milionové drama distributora New Line debutovalo na 42. příčce amerického žebříčku návštěvnosti (6. – 8. 10. 2006) se ziskem 97 953 dolarů z pěti kin. Celkový obrat v USA se pak vyšplhal na pouhých 5 milonů. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama