Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

genetique 

všechny recenze uživatele

Úžasne spletitá mozaika rozmanitých ľudských príbehov. Komorný dej s dostatočným dôrazom na psychológiu postáv, či už hlavných alebo vedľajších. Tieto dva druhy postáv dokonca ani nie je ťažké rozlíšiť, ťažšie však je odsledovať, ktoré z nich viac oplývajú na dej, ako aj ich ich celkovú dôležitosť, pretože každá z nich zaujme v deji svoje osobitné a nesmierne dôležité miesto, bez ktorého by bol film len prázdnou škrupinkou. Záverečné spojenie čiastočne samostatných príbehov a ich následné neurčité rozuzlenie bolo v danom momente zavŕšené tým najlepším možným spôsobom. Drsne krehká a trpká romantika podaná kruto reálnym a citlivým spôsobom, ktorý rozochvie nejedného diváka. 85%. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, nejlepší zážitky jsou vždycky ty neplánované! Už v dobách, kdy jsem ještě nežil spořádaný abstinenční rodinný život a oddával se mladickým neřestem a bezstarostným jízdám jsem si vždy dlouho dopředu plánovanou velkoopíjecí superpařbu užil mnohem méně než spontánně přepísklou, na několik dní prodlouženou zastávku na jedno malé pivo před odpoledním vyučováním! Na tuhle sebedestrukční dobu neustálých mejdanů, pařeb a flámů velmi rád vzpomínám (i když si většinu nepamatuji) a o co jsem toto životní období měl myslím intenzivnější než je běžné, o to dříve jsem se uklidnil a to že jsem ve čtyřiadvaceti fotřík od rodiny, každé ráno vstávám do práce, splácím hypotéku a v sobotu večer koukám doma na televizi si užívám plnými doušky! Stejně tak jsem si užíval naprosto nečekaný zážitek v podobě nenápadného snímku Jako malé děti. Ano, kdysi jsem o něm něco četl, ale pak se po něm slehla zem a já ho zcela vytěsnil z paměti. Náhodou jsem jsem na něj narazil v programu kabelovky a rád si ho nenechal ujít a vychutnal si příběh jednoho snobského a absolutně spořádaného amerického předměstí ála Zoufalé manželky a Americká krása. Kate Winslet je vdaná žena a matka, její manželství absolutně neklape, seznámí se s ženatým mužem a otcem Patrickem Wilsonem - manželství by fungovalo, kdyby byla snaha ho udržovat, zamilují se do sebe a bezvýchodná a zničující zápletka je na světě. V příběhu zaujímá velmi výraznou pozici s ústřední dvojicí zdánlivě nesouvisející linie sledující osudy místního rodáka, z vězení se navrátivšího sexuálního devianta Jackie Earle Haleyho, proti jehož znovuzačlenění do uzavřené komunity sousedství vznikne organizovaný výbor. Dvě dějové větve se o sebe občas otřou, někdy se vzájemně na okamžik zapletou, celkově se však ovlivňují jen minimálně. Celý film je komentován třetí osobou vypravěče, což lze považovat jako scénáristickou berličku, mě osobně to velmi vyhovuje téměř v každém filmu, dodává to větší hloubku postavám a jejich pocitům, aniž bychom museli koukat na dlouhé záběry zkřivených obličejů a snažit se v nich něco vyčíst. A že by to byl ústupek neschopným hercům se říct taky nedá, že Jackie Earle Haley, Kate Winslet a Jeniffer Conelly umějí hrát výborně a ještě lépe vypadají je prostě fakt. Bez dalších průtahů dávám jednoznačných pět hvězdiček!...po druhém shlédnutí zařazuji do top 30, vskutku úžasné dílo! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MY LIDÉ JSME ZÁZRAK, PROTOŽE SI KAŽDÝ DEN JDEME ZA SVOU PRACÍ A CELOU TU DOBU VÍME, ŽE VĚCI, KTERÉ MILUJEME, LIDÉ, KTERÉ MILUJEME, NÁM MOHOU BÝT KDYKOLIV ODŇATI. ŽIJEME S TÍM VĚDOMÍM A PŘESTO JDEME DÁL. TOHLE ZVÍŘATA NEDĚLAJÍ“..... /// Film, co se zabejvá takovým tím zvláštním silným zmatkem uvnitř, jako by vás unesli mimozemšťani, a pak vás zase bez úhony (o pár hodin později) propustili. Nebo pocity, jako když se váš svět najednou otevře úžasným novým možnostem. Taky jde o hledání svýho bývalýho JÁ, při kterým zjistíte, že je hloupý bojovat s vlastníma touhama, a že nový věci zkoušíme i proto, abychom zjistili, že jsme na živu. A tím vším filozofováním, melancholicky a přesně udeří do těch míst, kde máte bolístky. A protože je to film spíš pro ženský (nebo ženským pohledem?...), povyšuje podvádění na touhu. Pár osudů a finále, který mohlo bejt krásně dramatický. I tajmingem. Jenže se něco nepovedlo. Škoda, protože v tomhle příběhu plnýho dospělejch, co se vobčas chovaj jako malý děcka se může poznat každej. (nebo skoro každej) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 2004 Tom Perrotta jsem nečetl. 2.) Chtěl bych zdrhnout z domu! (Fotr? Hovno! Manželka!) 3.) Často se hrabu v životě Emy Bovaryové. 4.) Thx za titule ,,Budgie284“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že Jennifer Connelly nehraje roli Kate Winslet :-) Hned by o maximálním hodnocení nebylo pochyb. Tím jsem myslím dostatečně popsal erotický náboj filmu (poznámka pro ženy - pokud chcete vidět zadek a létající šourek Patricka Wilsona, předešlou část komentáře ignorujte), teď přejdu k té herecké. Tady Jennifer stačí i minimální prostor, jediný pohled, aby každý divák okamžitě poznal, co se jí honí hlavou. Ostatní role také obsazeny bezchybně. Jediný zápor filmu je příliš divoce useknutý konec a pár zbytečných scén. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, jako muž závidím hlavnímu mužskému hrdinovi jeho problém rozhodnout se mezi okoukanou manželkou ztvárněnou Jennifer Connelly a zajímavou maminkou ze sousedství Kate Winslet. Jo jo, to jsou starosti. Jako malé děti je vztahové drama sympaticky posazené mezi komediální a tragickou polohu a výborně naplňuje funkci vztahového romantického dramatu s řadou zajímavých postav a dobře odpozorovaných scén ze života. Není to sice film, který by patřil ke špičce svého žánru a o kterém by člověk dlouho a zásadním způsobem přemýšlel, ale emocionálně funguje velice dobře. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Do titulků se nedostalo jméno vypravěče, kterým je Will Lyman. Jeho hlas je známý z množství televizních dokumentů a seriálů. Slyšet jsme ho mohli například v Západním křídle. (imro)
  • Autor literární předlohy Tom Perrott se v snímku objeví jako postava příznačně nazvaná Malý muž. Ve světě filmu není nováčkem, protože už v roce 1999 vznikla podle jeho novely „Election“ svižná komedie Kdo s koho (r. Alexander Payne). (imro)
  • Do úlohy Brada navrhla Patricka Wilsona sama Kate Winslet. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama