Reklama

Reklama

Severní polární záře

  • USA Aurora Borealis (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před deseti lety ztratil Duncan po smrti svého otce důvod žít. A nyní ho znovu nalézá při setkání s nemocným dědečkem… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Je to film pro náročného diváka a ne každému se bude líbit. Osobně z něho mám celkem smíšené pocity. Duncan (Joshua Jackson) si ve snímku hledá místo v životě, což je pro něho nesmírně obtížné. Je fixován myšlenkami na svého mrtvého otce a na své okolí a to je důvod jeho složité povahy, která mi velmi imponovala... ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nedejte na to, co se tu píše v obsahu. Kdybych si to přečetl před filmem, asi by mě to odradilo. Samozřejmě, že se zmíněná témata ve filmu vyskytují - a ne zanedbatelně. Je tu ale i humor, romantika,... Hlavně bych ale na tomto snímku ocenil atmosféru. Už dlouho jsem neviděl tak dobře namíchané drama. A herci v čele s J.Jacksonem mě také víc než příjemně překvapili. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení. Nenápadný, komorní, volně plynoucí snímek se zajímavým hereckým obsazením. Po dloouhé době jsem měl možnost vidět v akci vrchní sestru Mildred z Formanova Přeletu nad ...... Louise Fletcher, zajímavou roli si zde obdivuhodným způsobem vystřihl Donald Sutherland, další do party je vcelku uvěřitelný a nepřehrávající Joshua Jackson coby Duncan, vzpamatovávající se ze smrti svého otce, hledající si to své místo v životě, resp. hledající samotný důvod proč dál žít a nacházející ho mj. v péči o svého dědečka. Jako třešínka na dortu potom ( pro mě osobně ) Juliette Lewis, které to i v 33 letech zatraceně sluší a ještě návdavkem k tomu, má VELMI slušnej filmovej vkus. Přinést mi DVD-čko Bullitův případ se Stevenem McQueenem, rozhodně bych ji k sobě domů pustil. OK přiznávám, pustil bych ji i bez toho DVD :o) Nejdůležitější u takovýchto typů snímků vždy je, zda-li se tvůrcům ( hercům ) podaří být dostatečně přirozenými, aby jim to divák uvěřil. Toho se zde ( až na pár vyjímek ) podařilo dosáhnout. Žádné útočení na divákovi city, " pouze " citlivě převyprávěný příběh. Ten samotný " srdceryvný " závěr si tvůrci jistě mohli odpustit ( škoda toho ) , nicméně celkový dosavadní dojem ze snímku se jim (v mém případě) zkazit naštěstí nepodařilo, takže výsledkem je velmi solidních 75% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tyhle obyčejné neobyčejné dramata mám prostě rád. Krásné zimní prostředí, výborný Donald Sutherland (doufám, že na tom ve stáří nebudu stejně jako on, docela mě to děsilo) a Joshe Jacksona jsem nikde moc neviděl, kromě Dawsonovo světa, odkud ho zná asi většina lidí. Škoda jen, že jsme se nedočkali té polární záře. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně zvláštní film. Lacině vypadající plakáty tak zcela neodpovídají povaze filmu, stejně jako trailer působí na první pohled spíše divočejším, odlehčenějším dojmem, než jaký snímek doopravdy je. Pocit jakéhosi zmatení rovněž může vycházet z toho, že jsem film viděla pouze anglicky, což by nebyl zas takový problém, kdyby Donald Sutherland nehrál zdravotní stav své postavy tak dokonale, že mu ve většině scén nejde ani pořádně rozumět. Živou skutečností se pro mne právě staly pocity, které musela mít hlavní postava ztvárněná Joshem Jacksonem při konverzaci se svým dědečkem, neboť sama osobně z vlastní zkušenosti vím, jaké je to mluvit s člověkem tohoto typu (a nemluvím zde jen o obou svých pra-pra rodičích, ale zároveň i o praktiku, které jsem jako středoškolák - spolu s uživatelkou widlou, zažila v domově důchodců). Budu-li se však hodnotit tento film bez jakýchkoli konexí na můj vlastní život, je film určitě docela zajímavým miš-mašem složité životní situace protkané záchvěvy štěstí z nalezené lásky. Nebýt však strhující scény ke konci celého snímku, kde filmová pointa defacto graduje a nutí člověka konečně se hluboce ponořit do smyslu ze začátku tak obyčejného filmu, určitě by mé hodnocení bylo mnohem nižší. Důvod, proč jsem dala AURORA BOREALIS v hodnocení čtyři hvězdičky je tedy nakonec velice prostý; ....není to hloupý romantický film (z toho strachu jsem měla snímek v PC asi dva měsíce a nepodívala se na něj), Josh i Donald předvedli v závěrečné scéně podle mě dokonalý herecký výkon a tento film má zároveň hořkosladkou chuť, prolínajících se životů starých lidí na sklonku života a mladých, které život ještě stále čeká. A to je podle mne největší kouzlo AURORA BOREALIS. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama