Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou je dvanáctiletý Ritsuka, jenž žije se svou duševně nemocnou matkou, kvůli níž si myslí, že je schizofrenik a navštěvuje kvůli tomu psycholožku. Aby toho nebylo málo, jeho starší bratr Semei byl nalezen upálený ve škole v Ritsukově lavici. První den v nové škole, neustále otravován potrhlou spolužačkou Yuiko a s hlavou plnou myšlenek o smrti, se Ritsuka setkává se záhadným Soubim, vysokoškolákem bez kočičích uší, který se znal s jeho zesnulým bratrem. Čím dále Ritsuka následuje Soubiho, aby se dozvěděl více o vrazích jeho bratra, tím více vstupuje do světa soubojů, v nichž každé slovo má obrovskou moc. (Kocicka)

(více)

Recenze (14)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem byl sám (teď tedy už ne úplně sám :)), kdo viděl toto dílko jako vcelku bídné? A co mi tak vadilo. Předně několik shounen-ai klišé, to znamená nevinný puberťáček s s jemu nejasnou sexuální orientací a vysoký tajemný starší zkušený, který by ho pořád líbal. Ale pozor, v tomto shounen-ai se vyskytují i ženy! Pravda jsou to buď pubertální naivky, agresivní naivky nebo starší naivky, které děsí vše sexuální, ač po tom touží. Takže jsou nakonec buď afektované, rudé a zajíkavé či vzteklé. Výjimku představuje matka mladšího protagonisty, která je jen zatrpklá, šílená a taky vzteklá. A možná některé dívky v bojujících dvojicích. Každopádně tam snad není žádná, která by mohla chápat ten složitý, komplikovaný a tvrdý chlapácký svět. Vážně mě překvapuje, že jsme tu jen dva (nyní tři) a navíc zástupci mužského pohlaví, kteří tomuto "skvostu" nedali *****. Všechny ženy naopak pět daly. Příběh už si příliš nepamatuji a hlavně si nepamatuji, jaká je souvislost mezi tím, jak Ritsuka řeší své rodinné a psychické problémy a souboji, které musí podstupovat, což jsou dvě nejdůležitější věci, které se v seriálu odehrávají. Nějaká souvislost tam je, ale IMHO nablblá. A tím končím tento komentář, jehož určitou zmatenost přisuďte prosím tomu, že je tomu už dlouho, co jsem Loveless viděl a co jsem chtěl přemýšlet o jeho "skrytých poselstvích". Slabší **. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak trochu příběh odevšad. Trochu osudovosti, trochu milujícího brášky, trochu nelogična, trochu lásky, obětí, poprsí, lhaní pro dobro kohosi, chlupatých oušek, učeného haranta a mám celý příběh. Nic, co bych musela vidět znova, ačkoliv mám zase o čem přemýšlet - tím myslím posledních asi 5 minut. Ty byly nejzajímavější a potvrdily mou hypotézu. Ale myslim, že by klidně mohlo bejt i hůř. Myslím, že si v klidu mohu přečíst mangu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdosi zemřel za drastických okolností. Mladší bratr se obává, že je schizofrenický a jeho současná osobnost navždy zmizí. Matka zešílela. Prsatá spolužačka dotírá. Motýli poletují. Objeví se dospělý muž a začne se na mladšího kolouška s oušky lepit. Přičemž neustále škemrá, aby ho za cokoliv potrestal. Ten to ale neudělá (když jste masochista, tak si za svého pána nevybírejte dvanáctiletého kluka, to je fakt beznadějný), a to ani když mu tajemný bledolín nikdy nevezme mobil, přestože pokaždé přísahá, že ho vezme vždycky… Objevují se dvojice, které chtějí s bledolínem a kolouškem bojovat, přičemž boj se vždy vede stylem: „Volím tebe, Pikatchu!“. Akorát, že místo nechutně roztomilých příšerek po sobě vrhají kouzla. Sem tam to má atmosféru. Rozjede se to až v polovině posledního dílu…… Správně, v tomhle seriálu jsem se úplně ztratila a myslím, že bez znalosti mangy se v něm ani orientovat nedá. Ne, že by to bylo v anime vždy na chybu, ale tady mi místo toho nenabídli nic dostatečně zajímavého, aby mi přestalo vadit, jak tápu v postavách a jejich motivacích. SHRNUTÍ: Už jsem viděla pár příběhů, jak si Pán vychovává svého Otroka. Novinkou pro mě je vidět, jak si Otrok vychovává Pána. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela přeplácaný, moc komplikovaný příběh s naprosto nepodstatnými, nepochopitelnými, zbytečnými boji. Na stranu druhou romantika, zajímavě se vyvíjející vztah obou hlavních představitelů a taková zvláštní, těžko popsatelná atmosféra. Nápad s kočičíma ušima se mi líbil, postavy se dělí napůl na sympatické (Soubi), napůl na zabití (Ritsuka, Yuiko), animace průměr, pěkný soundtrack, uřvaný opening, nádherný ending. 5/10 ()

skretik 

všechny recenze uživatele

No to bol des... Chaos, správanie niektorých ako malé decká (väčšiny)... Až som sa cítila nepríjemne... Vôbec ma to nebavilo... dokázala som to pozerať len po 5. časť a potom som si pozrela až poslednú... Takže síce neviem presne, čo sa dialo, ale mám pocit, že tá posledná stačila (tá bola ako-tak v pohode, takže za tú 1*). ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Tohle anime mám opravdu ráda. Nepřístupnost Ritsuky, stejně tak jako jeho rozkošnou křehkost, pro kterou ho v anime každý miluje, tajemný Soubi, který nám pomalu odhaluje svojí milulost, všechno to do sebe krásně zapadá. Souboje jsou moc pěkně udělaně, hlavně mám ráda ty, kde něco hrozí Ritsukimu, je tam krásně vidět jak se Soubi strachuje. Jsou tam děsivé momenty s Ritsukiho matkou a mrtvým bratrem, ale co mě opravdu deptalo byl děj těsně před koncem. Myslím ale, že pro neznalce předlohy tam mohou být některé věci vcelku nepochopitelné. Navíc to přeci jen není dokončené, aspoň manga není. Takže doufám, že i anime se dočká pokračování, kde se nám více věcí objasní. ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle záležitost jsem tak docela nepochopila. A teď nemyslím děj, ale spíš to, proč je tady splácaných tolik prvků dohromady - děcka s ušima, souboje, jejichž význam ani pravidla nikdo pořádně nevysvětlí, tajemná minulost, mrtvý bratr, hysterické ženské... a všechny významnější postavy jsou šííleně a hluboce zamilované, pokud možno hned v prvním okamžiku, kdy danou osobu uvidí. Děj skáče od jednoho k druhému, aniž by spolu jednotlivé dějové linie nějak moc souvisely. Ach jo. Nicméně animace byla docela pěkná (plus pár skvělých soubojů). Za hlavní klad pak považuju Ritsukiho matku a totální psycho v posledním díle, který neměl chybu a původně zamýšlené 2* zvedl na tři. Škoda že taková nebyla celá série... ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Kýč nad kýče. Ouška jsou roztomilá, ale jediné co do seriálu přináší je sexuální podtext. Masochistická postava Soubiho, který očividně nemá na práci nic jiného než poslouchat výmysly nevyrovnaného chlapce je pak vyloženě špatně napsaná postava. Animace je velmi pěkná a prostředí soubojů je originální. A konečně v nějakém anime hrdinové vykřikují "kouzla" z nějakého důvodu a ne jen proto, že je to dobrý efekt pro upoutání diváka. Celkově jde pro mě o spíše méně povedené anime. Navíc jsem jako vždy po shlédnutí seriálu nahlédla do mangy a musím říct, že useknutí děje je snad v nejhorším možném místě. Nic není vysvětleno, nic není popsáno a pro nezasvěceného diváka to musí být velmi matoucí. Ale stále je to anime a pro ty já mám slabost. Navíc stále je to méně pitomé než většina v současné době produkovaných "západních" seriálů. ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

Výjimečný seriál, díky němuž jsem získal svoji přezdívku (díky podobě s hlavním hrdinou, ne díky 4% :D) ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Plné klišé, možných nelogičností (nebo jsem to prostě nepochopila), ale prostě tak kawaii ^^ Malý Ritsuka a světácký Soubi a prvky fantasy. Některé postavy mě přímo iritovaly svým chováním, ale byly to ještě děti. Shounen-ai, kde se vyskytují i dívky , tým Zero budiž příkladem. Jo, a Seimei... ten konec se prostě dal očekávat. ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílu tohoto anime je dost nemastných neslaných, ale ke konci se to trochu zlepší, musíte vydržet - ale někdy je to těžké, uznávám. Podání vztahu mezi Soubim a Ritsukou je podivné a nereálné, nedokázal jsem se vžít ani do jedné z hlavních postav. Pocitovost je povrchní, nejde do hloubky - dalo by se z toho vytěžit mnohem víc. Pohnutky hrdinů...Soubiho kontraproduktivní chování při budování důvěry s Ritsukou, často pitomé chování (na to, že má být dospělý se chová méně dospěle než Ritsuka)...Ritsuka je prepubertální chlapec - psychicky (převážně vlastní matkou) i sexuálně stresovaný (Soubi, Yuiko). Ostatní postavy jsou nevýrazné, protivníci také snad s výjimkou Zero - chlapecká dvojice svým sklonem k sadismu a dívčí dvojice přerodem vztahu pán - bojovník do partnerského vztahu. Souboje jsou celkem zajímavé, pár nelogičností se najde, ale nic co by hodně strhávalo celkový dojem. Celkové hodnocení: 5/10 bodů (ale jen tak tak). ()

Aniko 

všechny recenze uživatele

Snažila jsem se hodnotit spíš objektivně, protože já osobně tento seriál přímo zbožňuji. Určitě není pro každého, obzvláště pro ty, co nemusí shounen-ai, tedy lásku mezi muži. Vztah mezi hlavnímy hrdiny je stylizován, jak už to u shounen-ai bývá, do jakési dramatické podoby. Místy se objevují náznaky sadomasochismu, ovšem spíše v poetické formě. "Hlavní" motiv, totiž ty souboje dvojic (sacrifice + fighter) proti jiným dvojicím, je spíš kostrou pro vztahy v rámci těchto dvojic, které se během seriálu různými směry vyhrotí. Seriál byl vytvořen podle stejnojmenné mangy, ale narozdíl od ní skončí dřív než nastane jeden zásadní zvrat. Pokud Vás oslovil, doporučuju se pustit do mangy, i když je trochu dlouhá.....a stále ještě vychází... ()

Reklama

Reklama