Reklama

Reklama

Agentura Jasno

(seriál)
  • USA Psych (více)
Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (2006–2014), 86 h 32 min (Minutáž: 41–87 min)

Tvůrci:

Steve Franks

Hrají:

James Roday Rodriguez, Dulé Hill, Corbin Bernsen, Maggie Lawson, Sage Brocklebank, Timothy Omundson, Steve Bacic, Robin Mossley, Kirsten Nelson (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(120)

Hlavní hrdina seriálu Shawn Spencer je člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Tento jeho talent v něm po celé dětství podporoval a rozvíjel jeho otec Henry Spencer, který od něj očekával, že si zvolí povolání policisty jako on. Tím se však Shawn nestal, po škole vystřídal několik desítek zaměstnání, ale u žádného z nich nevydržel dost dlouho. Vše se změní, když jednou poněkolikáté pouze na základě televizní reportáže odhalí a oznámí pachatele loupeže a stane se tak v tomto případě hlavním podezřelým. Díky svému nenahraditelnému talentu a neuvěřitelné dávce štěstí se mu však podaří přesvědčit některé policisty, že je sensibil. To však má dokázat pomocí při vyšetřování případu. Na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Psych má svůj vlastní velmi svébytný styl, založený samozřejmě na "daru" hlavního hrdiny, ale do značné míry také na jeho pro mě dost nesnesitelném zastydle pubertálním způsobu života a chování k ostatním i k sobě samému. A tím bylo řečeno to hlavní - když se se Shawnem nemůžu ztotožnit, těžko budu s kdovíjakým nadšením sledovat jeho často dost náhoďácké eskapády se "čtením myšlenek", a takové ty vážnější momenty ze života, zejména pak rozmluvy s otcem (mimochodem výborné scény) mě už nijak zvlášť nepřesvědčí, abych se na to díval nebo se nedejbože stal fanouškem tohohle pro spoustu lidí naprosto pochopitelně vynikajícího seriálu. Ode mě 60%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pubertální verze všech těch moderních kriminálek s geniálním hrdinou, která si očividně hodně jako inspiraci bere Měsíční svit (ona ta Cybill Shepherd tu jako Maddy nebude náhodou). James Roday však není Bruce Willis a všechny ty hrátky jsou více povrchní než opravdu nápaditě bořící zažité vzorce (kdo by řekl, že o 20 let starší seriál bude mít v tomhle navrch). Ale má to své kouzlo, o tom žádná. I když je většina nápadů na první dobrou, řada z nich dokáže nahlas rozesmát a i některé žánrové epizody se opravdu moc vyvedly (nejvíce mi asi utkvěl v paměti slasher). Agentura Jasno se divákům hodně podbízí a od první minuty jim kulometně mete do tváře, že by se měli bavit. Upřímně to ale trvá, protože zdejší postavy nepřirostou k srdci zdaleka tak rychle (hodně pomáhá Seanův otec, jehož vztahové epizodky se synem jsou opravdu skvělé). Agentura Jasno nemá na špičku ve svém oboru, ale když jí člověk dá šanci, umí se nakonec dostat pod kůži. 70% ()

T2

všechny recenze uživatele

__Psych: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,146,949 //počet predaných kusov 96,859║ __Psych: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,597,602 //počet predaných kusov 102,818 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Shawn byl od svého svérázného otce od dětství veden k pozorování důležitých detailů, rozkrývání psychologických triků, rozvíjení analytického myšlení atd., čehož využívá k řešení detektivních případů. Na tom by ještě nebylo nic moc, co by "Psych" výrazně odlišovalo od tuctů jiných seriálů. Jenže Shawn není - jak by se dalo čekat - žádný nafrněný narcis, opájející se svou neklamnou racionalitou. Je to rozverný dandy a recesista. Čistě z hecu se vydává za psychotronika a zmatenou policii vodí k dávno rozumem objeveným stopám na základě svých tajemných "vidění". Tím se jednak královsky baví, druhak postrkuje spravedlnost tam, kam by se poslepu nikdy nedoklopýtala. Dáte-li tomuto milému seriálu šanci a přečkáte malinko těžkopádný pilot, bohatě se vám odmění. Kombinuje detektivku, jemný humor a opar nadpřirozena v tak vyvážené míře, s jakou jsem se nesetkal od starého Randalla a Hopkirka. 80% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už po několika dílech na mě Psych působí snesitelně, ale zároveň jistým způsobem nesympaticky. Jako další seriál, na který je možné koukat, snad si ho i užít, ale oblíbit si ho? To si neumím představit. Je nám předložen hrdina, který nám zřejmě má být velmi sympatický - hláškuje, je chytrý a vůbec - je to hlavní hrdina. Bohužel se ale zároveň chová velmi arogantně a už po pár dílech se tváří, jako bysme ho měli mít rádi - bohužel pro něj si ale sympatie ničím nezaslouží. Postava trousící hlášky a tvářící se cool je dnes snad v každém seriálu a jen to samotné k vytvoření sympatií nestačí. Pokud tedy nepřistoupíte na fakt, že jako hlavního hrdinu ho musíte brát jen a jen proto, že vám nic jiného nezbývá, bude pro vás seriál asi těžo snesitelný. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Niečo do nálady........Stačí jedna časť a pochopíte, že v kriminálke už nemusí byť dokonalý hlavný hrdina s partiou namakaných laborantov, ktorí z vreckovky vykúzlia identitu. Zaujímavý nápad, veľmi dobré herecké výkony a vtipný scenár. Čakám ďalšie série. 100% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak není to samozřejmě nic úžasného, ale mě se líbí ten uvolněný styl, takový trošku puberťácký humor, ale naštěstí ne stupidní a hloupý, ale občas i inteligentní. Takže spíš záležitost srdce než rozumu a je to spíše 3,5*. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Na úvod by som bol rád trochu vulgárny. Milý B1aster a ostatní hodnotiaci: PSYCH je nová séria, v ČR a SR zatiaľ neuvedená. Prečo tu teda o nej kurva niečo bližšie nenapíšete ? No ale dosť bolo adrenalínu. --- Táto kriminálno - komediálna séria kombinuje prvky DEXTERa (flashbacky a vzťah s otcom) a komediálne eskapády MONKa. SHAWN SPENCER je chytrák, ktorý policajné oddelenie vo Friscu, pomocou svojho geniálneho pozorovacieho talentu a fotografickej pamäte presvedčí o svojich jasnovideckých schopnostiach. Následne si otvorí detektívnu agentúru PSYCH a - ako to už vieme z mnohých jeho seriálových predchodcov - začne riešiť najrôznejšie zapeklité prípady. Absolútne geniálna je ale komediálna stránka v ktorej exceluje JAMES RODAY ako "jasnovidecký" expert. (1.8.2007) SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 3.12.2007 (30.11.2007) ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 7.5.2008 (28.4.2008) ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je neskutečně všímavý Shawn Spencer, který má tuhle schonost po tátovi, který ho v téhle schopnosti zdokonaloval. Kvůli tomu, že řeší vraždy lépe než policie se vydává za jasnovidce. Pak je tu jeho nejlepší kamarád Burton ,,Gus" Guster, který má neskutečný čich, ale z mrtvol se mu chce zvracet. Nedílnou součástí jsou také detektivové - Carlton ,,Lassie" Lassiter, který Shawna upřímně nesnáší, nejradši by ho zabil a moc rád by se ho zbavil, a Juliet ,,Jules" O'Haraová, která Shawnovým teoriím docela věří. Tyhle všechny vede šéfka Karen Vicková a Shawna usměrňuje jeho otec Henry.Tihle se společně postarají o kopec zábavy, ale největší zásluhu na tom stejně mají Shawn s Gusem. Jejich dialogy a slovní přestřelky jsou úžasné a Shawnova jména pro Guse jsou legendární (skvělé jméno, G-koblížek, že? :D). Zápory odjely v ,,Borůvce", takže hledat je nemá cenu. 100% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som skoro celú prvú sériu, čo ja na moje pomery u detektívneho seriálu obdivuhodná výdrž. Seriál evidentne naskočil na vlnu geniálnych detektívov/doktorov typu Monk alebo Dr. House, ktorý sa na vás len pozrú a už vedia, že ste vinný. Už len prísť na spôsob jak ste zločin spáchal. Ústredné duo je sympatické a vtipné. Neviem si predstaviť jak mohol ten koncept vydržať na rovnako zábavnej úrovni 8 sérií, ale to bude asi len môj problém. Veď všetky možné odrody CSI sú nekonečnejšie ako telenovely. Toto je rozhodne jeden z tých lepších detektívnych seriálov hlavne vďaka komediálnemu pojatiu. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Na primě to nahradilo Knight Rider 2008 - Já se bavil i u tohohle ;-) a jsem rád, že nezařadili nákou píčovinu ! :-) ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Hodne nedoceneny serial, ktery z odstupem casu, a po sesti radach, mezi mnoha show o detektivovi s abnormalne vyvinutou pozorovaci schopnosti povazuju za zrejme nejzabavnejsi. Nepretrzity prival popkulturnich narazek a gagu muze byt sice nekdy az trochu prilis, a Shawnovo nutkani maskovat kazdou stopu do jasnovideckeho zachvatu pusobi obcas otravne, ale byla by chyba nechat se tim odradit. Nedoporucuju ale sledovat v dabingu, mnozstvi ulitlych dialogu, ktere pri nataceni casto vznikaji zivelnou improvizaci, se proste predabovat neda... ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Psych není krimi, Psych je komedie. Vysvětlím proč. Psych staví na humoru, který se nedá nijak obhájit. Je nesnesitelně dětinský a místy absurdní. Buď se vám to prostě líbí, nebo ne. Pokud ne, krimi linka seriálu vám nemá sama o sobě co nabídnout. Dalo by se říct, že je velice nefunkční a scénáristicky debilní. To proto, že slouží pouze jako kostra pro komediální složku seriálu. Takhle jednoduché to s Psychem je :) PS: Psych je v překladu absolutně nesledovatelný seriál, natož pak v překladu TV Prima. Buď rozumíte alespoň slušně anglicky a dáte si trochu práce s googlem, abyste tušili, na jakýže film z roku 82 či jakou americkou pochoutku to Shawn odkazuje pomocí do češtiny nepřeložitelné slovní hříčky, nebo spíš nedáte (na imdb 8.8 při 15 tisících hodnocení vypovídá o nutnosti znát souvislosti). Kdybych to viděl poprvé v dabingu, taky bych skončil někde u 2*, ale takhle si za svým hodnocením stojím. http://www.youtube.com/watch?v=VD16T8oAQ8w&feature=search + http://www.youtube.com/watch?v=6qrGht6N1LQ&feature=watch_response ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ono to vypadá trochu jinak, než jiné seriály, ale pro mě plus. První dvě série mě Shawnovi "jasnovidecké" stavy vadily, jenže pak to tvůrci dost okrouhli a to bylo dobře. Ale jako celek: Vtipné, inteligentní a vytříbené dialogy plné popkulturních narážek a krásného sarkasmu. Shawn a Gus naprosto skvěle vybraní a sedí k sobě. Ostatní herci také skvěle vybraní. Líbí se mi to. Hlavně ta sranda. Libový dialogy. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriály nemám rád, ale tohle je jiné kafe. Velice vtipný seriál s výborně vybranými představiteli hlavních rolí, mezi kterými je skvělá chemie. Každý díl má zajímavou zápletku a průběh pseudovyšetřování ústřední dvojice mě vždycky rozesměje. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Hlavním rysem tohoto seriálu je, že je nudný. Velmi nenapínavé dějové pasáže jsou střídány maličko trapnými dialogy až moc uměle stylizovaných postav. V rámci béčkové kategorie podprůměr. --- To jsem byl zase nějakej kritickej. S odstupem 3. ()

Reklama

Reklama