Reklama

Reklama

Agentura Jasno

(seriál)
  • USA Psych (více)
Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (2006–2014), 86 h 32 min (Minutáž: 41–87 min)

Tvůrci:

Steve Franks

Hrají:

James Roday Rodriguez, Dulé Hill, Corbin Bernsen, Maggie Lawson, Sage Brocklebank, Timothy Omundson, Steve Bacic, Robin Mossley, Kirsten Nelson (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(120)

Hlavní hrdina seriálu Shawn Spencer je člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Tento jeho talent v něm po celé dětství podporoval a rozvíjel jeho otec Henry Spencer, který od něj očekával, že si zvolí povolání policisty jako on. Tím se však Shawn nestal, po škole vystřídal několik desítek zaměstnání, ale u žádného z nich nevydržel dost dlouho. Vše se změní, když jednou poněkolikáté pouze na základě televizní reportáže odhalí a oznámí pachatele loupeže a stane se tak v tomto případě hlavním podezřelým. Díky svému nenahraditelnému talentu a neuvěřitelné dávce štěstí se mu však podaří přesvědčit některé policisty, že je sensibil. To však má dokázat pomocí při vyšetřování případu. Na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Psych není krimi, Psych je komedie. Vysvětlím proč. Psych staví na humoru, který se nedá nijak obhájit. Je nesnesitelně dětinský a místy absurdní. Buď se vám to prostě líbí, nebo ne. Pokud ne, krimi linka seriálu vám nemá sama o sobě co nabídnout. Dalo by se říct, že je velice nefunkční a scénáristicky debilní. To proto, že slouží pouze jako kostra pro komediální složku seriálu. Takhle jednoduché to s Psychem je :) PS: Psych je v překladu absolutně nesledovatelný seriál, natož pak v překladu TV Prima. Buď rozumíte alespoň slušně anglicky a dáte si trochu práce s googlem, abyste tušili, na jakýže film z roku 82 či jakou americkou pochoutku to Shawn odkazuje pomocí do češtiny nepřeložitelné slovní hříčky, nebo spíš nedáte (na imdb 8.8 při 15 tisících hodnocení vypovídá o nutnosti znát souvislosti). Kdybych to viděl poprvé v dabingu, taky bych skončil někde u 2*, ale takhle si za svým hodnocením stojím. http://www.youtube.com/watch?v=VD16T8oAQ8w&feature=search + http://www.youtube.com/watch?v=6qrGht6N1LQ&feature=watch_response ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

[Změnil jsem názor, nemůžu zvyšovat hodnocení jen proto, že momentální průměr a konkurence je hodně nízko, proto 4*] Není to House, není to Sherlock, není CSI, to klišé a není mi jasné proč to má tak nízké hodnocení. Pravdou totiž je, že co se týče armosféry, nápaditosti i zábavnosti, nemá, na poli kriminálek, Psych konkurenci. Ano, jsou tu velké chyby a nesmysli, jde o takové ty klasické "akční" kdy se třeba střílí bez toho že by se někdo pozastavil na dráhou střely atd... Akční scény seriálu opravdu nejdou, ale očividně to k úspěchu nepotřebuje. Psych je prostě komediální detektivka, se zajímavými nápady, ač je to zvláštní, detektivní stránka některých dílů mi dost připomíná Dextra. Každopádně bavím se u každého dílu, často jsem vtažen do děje a celkově si to užívám, vzhledem k aktuální konkurenci musím tedy dát 5* ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ono to vypadá trochu jinak, než jiné seriály, ale pro mě plus. První dvě série mě Shawnovi "jasnovidecké" stavy vadily, jenže pak to tvůrci dost okrouhli a to bylo dobře. Ale jako celek: Vtipné, inteligentní a vytříbené dialogy plné popkulturních narážek a krásného sarkasmu. Shawn a Gus naprosto skvěle vybraní a sedí k sobě. Ostatní herci také skvěle vybraní. Líbí se mi to. Hlavně ta sranda. Libový dialogy. ()

kkomtu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný seriál, který přinesl něco co nikde jinde není možné najít. Prvních několik sérií bylo takřka bezchybných, pak ale bohužel přišel nevyhnutelný problém ve formě repetitivního děje. Autoři seriálu se to snažili zachránit tím, že každá další série hnala děj do čím dál většího absurdna. U poslední série se to už bohužel skoro nedalo vydržet. Já ale rozhodně i přes tento obrovský nedostatek dávám 5* a to zejména kvůli nezapomenutelným prvním sériím. Chtěl bych i podtrhnout něco co se seriálu povedlo a na první pohled nemusí být zřejmé a to je zejména skvěle vymyšlené "odreagování" ve formě vážných dílů s Yin-Yangem a výborně udělaný vývoj vztahu Lassiter-Shawn skrz celý seriál. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Průměrné hlavní herecké duo, průměrné vedlejší postavy a průměrný scénář dohromady tvoří průměrný seriál na zabití odpoledne. Zpočátku ještě zaujmou vkusné záběry na maličkosti, kterých si hlavní hrdina všímá, ale i to později omrzí. Chybí aspoň nějaká příběhová linie, která by jednotlivé díly spojovala a posouvala děj nějakým směrem. Nejvíce se vždycky těším na flashbackové a celkově všechny scény s výborným Corbinem Bernsenem v roli old fashioned policajta. 55% ()

Galerie (759)

Zajímavosti (19)

  • Úvodní skladba „I Know, You Know“ je od Friendly Indians, kapely hlavního tvůrce seriálu Steva Frankse. (Avicii)
  • K tomuto dílu existuje více natočených alternativních závěrů, ze kterých si fanoušci seriálu nakonec pomocí hlasování vybrali ten hlavní. (kkomtu)

Reklama

Reklama