Reklama

Reklama

Agentura Jasno - Série 4

(série)
Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (2009–2010), 11 h 18 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Steve Franks

Hrají:

James Roday Rodriguez, Dulé Hill, Timothy Omundson, Maggie Lawson, Kirsten Nelson, Corbin Bernsen, Cary Elwes, Ed Lauter, Liam James, Nicholas Carella, Jonathan Holmes, Jordana Largy (více)
(další profese)

Epizody(16)

Recenze (1)

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Pod hlavní tanečnicí Minou (Azita Ghanizada) se propadá jeviště, když tančí rychlé otočky. V záběru na její nohy je vidět, že při nich poskakuje. To ale nemohou být skutečné otočky, které by v takové situaci tančila. Aaja Nachle je totiž choreografie založená na břišních tancích a klasickém tanci kathak, kde se otočky tančí tak, že jedna noha dělá miniaturní kroky téměř na místě a druhá noha ji obchází, případně na zem nestoupá vůbec (podobně jako v baletu). Kromě toho je při skákavých otočkách nesmírně těžké udržet rovnováhu. (Ezis)
  • Děj se točí kolem toho, že režisér Jay Singh (Jay Chandrasekhar) původně určil, že hlavní tanečnice bude otočky tančit vlevo od středu jeviště. To by ale choreograf bollywoodského tance nikdy neudělal. V tradičnějších choreografiích, jako je tato, se totiž klade důraz na symetrii. Hlavní tanečnice většinu času tančí uprostřed a do stran se přesouvá jen občas v průběhu sloky. Otočky pro svou rychlost a dramatičnost slouží jako zlaté hřeby choreografie, a proto je hlavní tanečnice tančí vždy uprostřed. (Ezis)
  • Mina (Azita Ghanizada) tančí na titulní píseň z filmu Aaja Nachle (2007). Tento film neměl v Indii velký úspěch, ale písně i choreografie z něj si okamžitě získaly obrovskou oblibu. Je tedy logické, že by si indický divadelní režisér v roce 2009 vybral právě tuto píseň. (Ezis)

Reklama

Reklama