Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako malí byli přátelé, jako dospělí už neměli příliš společeného. Ale smrt jednoho z nich svedla jejich osudy dohromady. Tae-su (Du-hong Jeong) pracuje jako policista a vražda jeho kamaráda mu samozřejmě nedá spát, stejné tak i Seok-hwan (Seung-wan Ryoo) nehodlá nechat ruce v klíně. Hlavně proto, že se zdá, že prsty v úmrtí přítele má poslední ze čtveřice, mafián Pil-ho (Beom-su Lee). Začíná cesta za pomstou, cesta plná krve a bolesti. Boj proti desítkám soupeřů, krásným zdánlivě křehkým dívkám, i chladným zabijákům. Na konci se znovu sejdou tři přátelé, dva jako spojenci, jeden jako jejich úhlavní nepřítel. (Chen)

(více)

Recenze (47)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběhově zmatené, herecky nevýrazné ale pokud se na film podíváte jako na sled několika skvělých akčních scén, pobavíte se. Bitky tělo na tělo jsou velkolepé (většinou 2 vs. 20-30 protivníků), skvěle natočené (neobvyklé záběry zhora či přímo z bitevní vřavy) a výborně sestříhané, (žádné oči ničící střihy ale přehledné a mnohokrát překvapivě dlouhé scény) takže zbytečný příběh rádi přehlídnete. Škoda, že ho tvůrci dávají tolik do popředí a mezi jednotlivými akcemi. tak zbývá dlouhá a nudná vata. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově nic moc, taková cesta za pomstou + propojení kamarádů z dětství, ale ty souboje, to je zase věc, parádní choreografie, skvělý asijský bijci a spousta fakt vostrejch komb a ta závěrečná vymlacovačka nějakýho sídla ve stylu kill billa s hodbou jak z westernů Sergia Leoneho, je naprosto cyber brutální, i s pěkelně vostrým závěrem a nějakejma těma kamerovejma vychytávkama, škoda jen, že takovej nebyl celej film. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu, byla dost předpojatá na dětství hrdinů a snažila se u diváka vyvolat iluzi a atmosféru kamarádství na život a na smrt, které si čtveřice(pětice) kamarádů odnese, až za hrob. První polovina za 55 %. U mě první polovina ztroskotala na zvláštním mixu prolínání dějů, které mi nesedlo. U druhé poloviny nastal BackFlip a to doslova, . . . perfektní načasování a choreografie bitek připomene nejednomu divákovi Akční nářez z Hong Kongu 80. a 90. let, závěrečných 20 minut pro mě byly jako zjevení v obdobě monstrózně perfektní mlátičky u které sem vyskakoval z křesla a máchal rukama, nohama. Druhá polovina za 90 %. Naprosto zasloužilých 80 %. Zajímavé komenty : kitano, Shit . ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Po tak vyvedenem zacatku ocekavate mozna vic nez muze byt nabidnuto. Ale zanrova bohatost je tentokrat ke skode a Bullet in the head se nekona. Ale nadruhou stranu atributy jiste a to nekdy velmi slusne originality zustavaji zachovany. Jako pozitivum bych rozhodne bral akcni sceny, jejich choreorafii, plynouci kameru, jako obvykle velmi dobre herce a odkaz na Honk Kong osmdesatych let. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Korejské děcka nevědí co z roztopaše a ve svém volném čase zabíjejí nudu tím, že se kde tu ožerou, něco rozbijou, pobijou a v neposledním řadě opravdu někoho zabijou. Jenomže v tomhle případe šláply vedle, protože ten někdo je sám velký, ehm. Do města se vrací (když tam už nebyli) jeho přátele aby nastolili pořádek, hotová kovbojka. Jak nereálné to místy vypadá nic není ztracené a pomsta je na dobré cestě. Je to takový asijsky akčňak 80. let, v podstatě mi tu opravdu nic moc nevadilo až na ten ukřičeny korejsky slang, hrozneée. 7/10 a závěrečných 30. min je opravdu krvavých, uúu... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Mezi korejskými filmaři koluje vtip, že Jjakpae je jediný asijský film, který The Weinstein Company (Harvey Weinstein je přezdíván "Střihoruký") v Americe uvedla v původní verzi, protože z jeho krátké stopáže (92 min) nebylo co ubírat. (KlonyIlony)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama