Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako malí byli přátelé, jako dospělí už neměli příliš společeného. Ale smrt jednoho z nich svedla jejich osudy dohromady. Tae-su (Du-hong Jeong) pracuje jako policista a vražda jeho kamaráda mu samozřejmě nedá spát, stejné tak i Seok-hwan (Seung-wan Ryoo) nehodlá nechat ruce v klíně. Hlavně proto, že se zdá, že prsty v úmrtí přítele má poslední ze čtveřice, mafián Pil-ho (Beom-su Lee). Začíná cesta za pomstou, cesta plná krve a bolesti. Boj proti desítkám soupeřů, krásným zdánlivě křehkým dívkám, i chladným zabijákům. Na konci se znovu sejdou tři přátelé, dva jako spojenci, jeden jako jejich úhlavní nepřítel. (Chen)

(více)

Recenze (47)

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově nic moc, taková cesta za pomstou + propojení kamarádů z dětství, ale ty souboje, to je zase věc, parádní choreografie, skvělý asijský bijci a spousta fakt vostrejch komb a ta závěrečná vymlacovačka nějakýho sídla ve stylu kill billa s hodbou jak z westernů Sergia Leoneho, je naprosto cyber brutální, i s pěkelně vostrým závěrem a nějakejma těma kamerovejma vychytávkama, škoda jen, že takovej nebyl celej film. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

no neviem, neviem. mne sa to akosi az velmi nepacilo. napriek tomu, ze pribeh je velmi jednoduchy, je spracovany hekticky a pomaly som sa nevedel vysomarit o com to vlastne tocia. tie dve hviezdicky som dal hlavne za akcne sceny, kt. niekedy neboli dotiahnute alebo boli velmi nepriehladne. o hereckych vykonoch tu nie je zmienka, vo filme najdete len pateticke vylevy a scenar - skoda reci. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná cesta za pomstou dvou týpků, kteří se postaví kvůli vraždě přítele proti mafiánskému bossovi, který byl v dětství rovněž jeden z tehdejší klučičí party. Film je do první třetiny spíše kriminálkou, později mírně akčním dramatem, které se přehoupne v neuvěřitelnou řežbu ve stylu "dva karate drtiči versus snad dvě stovky nepřátel". Film má perfektní "comixo-videoherní" look, občas zasněné scény ve stylu westernu a ta poslední řežba je fakt něco neuvěřitelného. Korejci jasně prezentují národní bojový sport taekwondo, kde se nejméně v 90% používají nohy. Takže si divák užije neuvěřitelné kopačky, otočky, výskoky atd. Naopak je zde naprostá absence kontaktních hmatů ve stylu juda, aikida atd., podobně jako úderů pěstmi. To se mi líbilo, protože to byla logická změna. Jinak si ale divák užije řežbu krátkými tyčemi, noži apod. Je to perfektní film, ale chvílemi trochu usíná v tempu. Navíc ne každý je zvyklý na korejský styl akční kinematografie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběhově zmatené, herecky nevýrazné ale pokud se na film podíváte jako na sled několika skvělých akčních scén, pobavíte se. Bitky tělo na tělo jsou velkolepé (většinou 2 vs. 20-30 protivníků), skvěle natočené (neobvyklé záběry zhora či přímo z bitevní vřavy) a výborně sestříhané, (žádné oči ničící střihy ale přehledné a mnohokrát překvapivě dlouhé scény) takže zbytečný příběh rádi přehlídnete. Škoda, že ho tvůrci dávají tolik do popředí a mezi jednotlivými akcemi. tak zbývá dlouhá a nudná vata. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slušná řežba. Příběhově mi to trochu připomnělo Get Carter (návrat do rodného městečka, pátrání po vrahovi blízké osoby a pomsta) a Kulku v hlavě (kamarádi z dospívání se později postaví proti sobě) a příběh i přes přímočarost nenudí, díky fajn postavám, hercům a bitkám. A finále je krásně masivní a efektní. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Mezi korejskými filmaři koluje vtip, že Jjakpae je jediný asijský film, který The Weinstein Company (Harvey Weinstein je přezdíván "Střihoruký") v Americe uvedla v původní verzi, protože z jeho krátké stopáže (92 min) nebylo co ubírat. (KlonyIlony)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama