Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý kriminálnik Tae-sik je prepustený z väzenia. Vracia sa späť po 10 rokoch a je z neho úplne iný človek. Pokúša sa zabudnúť na minulosť a krivdy, ktoré napáchal ľuďom, lenže pred minulosťou sa ukryť nedá. Jeho matka vlastní reštauráciu uprostred pozemkov, na ktoré má zálusk arogantný boss mesta, aby tam mohol postaviť zábavné stredisko. Lenže ona odmietne svoj pozemok predať. Taek-sikovi a jeho rodine začnú robiť bossovi gangstri nepríjemnosti a on stojí pred rozhodnutím vysporiadať sa s problémami spôsobom, akým by to riešil pred 10 rokmi. Lenže to by porušil krédo nového života: „Prestanem piť, nebudem sa biť a nebudem plakať.“ (badygorila)

(více)

Recenze (22)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sunflower je Korejská gangsterka,která pojednává o gangsterovi Tae-sikovi,který je propuštěn z vězení a vrací se zpátky do města žít v malé restauraci se svou Matkou a sestrou,kde žije místní Boss,který má zálusk na jejich restauraci a budou jim po celý čas působit trable.Film je převážně Drama s velmi skvělou zápletkou. Hlavní protagonista drží své předsevzetí z vězení, že už nikdy nikoho nezbije, a tak místním Gangsterům bude vše procházet a Tae Sik dostane hodněkrát slušně na prdel!! Krásné,dojemné a v závěru slušně akční. Doporučuji všem! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu vím, že Rae Won Kim je Pan herec a touto rolí mi to jenom potvrdil. I když jsem čekala mnohem víc akce, jsem ráda, že to bylo takové, jaké to bylo. Ani by mě nenapadlo, že by revenge mohla být pojata tímto způsobem. Bylo tu i několik dojemných částí, kdy jsem musela mrkat opravdu intenzivně. 4,5* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že v originále vypustí postavy z úst v určitých situacích takové pochybné hlody, jaké jsou k nalezení v titulcích, takže jsem se k tomu rozhodl při hodnocení filmu nepřihlížet. Byla by škoda kazit si tím toto jinak nadprůměrné akční drama s bezchybným formálním zpracováním a několika silnými momenty. Uznávám, že někomu nemusí sednout panická obava a úcta gangsterů k člověku, jenž byl podstatnou část svého života za mřížemi, ani podvratná hra tvůrců s divákovým očekáváním. Korejci umí být nečitelní a překvapit. Několikrát jsem byl na vážkách, zda kladně nebo záporně, ale rozuzlení mě ujistilo, že 7/10 zaokrouhlím nahoru. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

U korejců obdivuju jak pokaždý dokážou přijít s nějakým zajímavým příběhem, byť třeba neni vždy originální, ale vždycky ho dokážou něčim ozvláštnit, něčim doplnit, přidat zajímavou minulostní linii, která z příběhu udělá něco víc a něco strašně zajímavýho. A to je tak trošku případ i tohohle, sice ne úplně doslova, jelikož základní příběhová linie neni zase tak omletá, ale díky minulosti hlavní postavy se z toho nakonec stává výborný akční drama a závěr je opět úžasná drsná korejská cesta pomsty ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená akčná dráma z kórejskej produkcie. Má výborný príbeh o bývalom gangstrovi, ktorý za zabitie protivníka skončil vo väzení, ale po príchode je z neho úplne iný človek, nasťahuje sa k nevlastnej mame a jej dcére a chce žiť kľudný život bez násilia a gangov. Lenže reštauráciu jeho nevlastnej mamy chce kvôli pozemku získať vplyvný mafián a ten sa nezastaví pred ničím. So spracovaním som nadmieru spokojný, žáner dráma tu prevláda omnoho viac, ako akčný, takže taký je aj scenár, väčšina času sa venuje hlavnému hrdinovi, ktorému sa tu nedá nefandiť, je to správny slušný mladík, ktorý chce byť čo najlepší k svojej novej rodine a preukazuje rešpekt všetkým, aj tým, ktorí si to nezaslúžia, ale neustále problémy s gangstrami tu pôsobia až príliš kruto, neustále niečia reštauráciu a napadajú hlavné postavy, pričom to celý čas graduje až dospeje do drsného mafiánskeho konania, ale našťastie nechýba finále plné pomsty. Akcie tu až tak moc nie je, ale tá je dosť vydarená. Gangsterské bitky pôsobia dosť drsne až surovo, takže som útočníkom prial stále len to najhoršie, že som sa len bál, aby to neskončilo maximálne nespravodlivo, čo sa ale našťastie nestane a finále je správne krvavé a drsné so slušnými likvidačnými technikami. Herecké obsadenie je na tom dobre, Kim Rae-won, ktorý rovnako zvláda jemné úlohy, ako takéto drsné, slušné kladné postavy, ktorým sa nedá nefandiť a správne nepríjemní záporáci na čele s Kim Byeong-okom. Réžia a technická stránka sú presne v štýle podobných filmov, takže slušná kvalita, kde nič nesklame. Sunflower je ďalšia vydarená juhokórejská drsná dráma, ale tentoraz až nadmieru krutá, takže zapôsobí. 79% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočne reálne poňatý snímok, avšak divák by mal vedieť, že takmer z 95% je úplne bez akcie. Je to príbeh o človeku, ktorý sa po mnohých prešľapoch snaží všemožným spôsobom opätovne zaradiť do života. Kým jednu skupinu bude táto dlhočizná "predohra" nudiť, tých druhých si hlavný hrdina svojim hereckým prejavom natoľko získa, že nebude dúfať v nič iné, ako v poriadny revanš. Priznám sa, Ja osobne sa vždy obávam práve tohto. Nemám totiž príliš v láske tie za vlasy pritiahnuté fighty "jeden na 100", čo značne uberie na prejave či prezentácií samotného, inak v mnohých prípadoch kvalitne spracovaného filmu. Takže za 4 .. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ach Tae-sik sa veľmi zmenil..." Príbeh gangstra, ktorý sa po návrate zmenil na nepoznanie môže pripomenúť DePalmovu Carlitovu cestu. Ako gangsterský film je dosť mierny, ešte do polovice by som ho za taký vôbec nepovažoval. Postupne nenažratosť starostu mesta a jeho mafiánskych kumpánov narastá a Tae-sik sa pod tlakom bude musieť vrátiť k svojej dávnej povesti smrtiacej zbrane...Celý film príjemne odsýpa, nevlastná rodina gangstra príme ako svojho a jeho cesta od mafiána k slušnému človeku mu takmer vychádza. Finále, ktoré sa nezadržateľne blíži je v skratke fajn. Pri podrobnejšom rozbore je to však škoda, pretože stačilo málo a mohlo ísť o veľmi slušný mafiánsky film. Vlastnými rukami pozabíjať 30 mafiánov je už trochu moc, zvlášť keď vezmeme do úvahy fakt, že strelné zbrane sa v kórejských gangstrerkách akosi nenosia. Napriek trochu zbabranému záveru si 4 hviezdy zaslúži. Na záver trailer. 80%. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Celkem mily snimek, ktery je, ale na muj vkus az prilis dopredu citelny. Take pateticke emoce z divaka loudi az prilis okate. Ale jak rikam mily snimek. Roli zaporaka si opet s chuti strihnul Kim Byeong-ok a jde mu to jako vzdy velmi dobre... budi opravdu nenavist odpohledu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi veriť, žeby postavy vo vyhrocujúcich sa situáciach užívali hlášky ako : " Chci udělat dojem. " atd, ale u Korejcov je všetko možné... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako klasický film o návrate gangstera domov po rokoch ktoré strávil vo väzení. Snaží sa zmeniť a začať nový život, ale starí kunčafti mu nedajú pokoj. Namiesto gangsterskej línie tu má oveľa väčší priestor tá rodinná v ktorej sa snaží znova nadviazať vzťah s matkou a sestrou. Atmosférou mi to pripomenulo napríklad film Sling Blade. Celý čas viete, že sa to pre hlavného hrdinu dobre neskončí, ale o to viac si užívate tie krátke chvíle šťastia ktoré konečne zažíva jak on tak aj jeho rodina, ktorej chamtiví gangsteri nedajú pokoj kvôli pozemku. Hlavný hrdina sa ale za každú cenu snaží zmeniť a dlho sa mu to darí. Na jednej strane si pri tých útrapách ktoré kvôli ním zažíva s rodinou prajete, aby sa konečne utrhol z reťaze a všetkých zmlátil do guličky ale zároveň viete, že by to pre neho znamenalo definitívnu prehru, takže trpíte s ním a sústredíte sa na tie krátke okamihy šťastia. A tie sú fakt nádherne a plné emócii. Obyčajná scéna s darčekmi dokáže neskutočne dojať. Vydarili sa všetky tri ústredné postavy. Hlavný hrdina síce pôsobí trochu jak retard, ale to sa len snaží ovládať, aby nevypuklo inferno ak by to nedokázal. Jeho matka je klasická trpiteľka a sestra je dokonalá roztomilá frfloška. Príbeh obsahuje aj nejaké to zaujímavé odhalenie, ktoré nepôsobí nevierohodne a o to viac prehlbuje emócie medzi postavami. Lenže gangsteri sú totálne nenažraní a nakoniec prekročia hranicu, ktorú bol ochotný hlavný hrdina znášať a vo finále si užijeme štandardne špičkovú hromadnú bitku. Tentokrát ma ale ta bitka až tak nebavila. Kvôli hudbe a spomalovačkám pôsobila tak melancholicky, ale nejaké veľké zadosťučinenie som pri nej necítil. Záver mohli pojať nejak inak. Menej akčne a viac dramaticky. Ale to je len taká malá drobnosť, ktorá mi nesadla. Celkovo táto dráma funguje veľmi dobre, takže som rozhodne spokojný a dávam silných 8/10. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Většina filmu je v klidu aby to mohlo vygradovat do skvělého finále. Film o bývalém gangsteru, který si odsedí několik let za vraždu nějakého kluka a přichází za jeho matkou, která ho vezme k sobě jako vlastního- navazuje postupně vztah se svojí novou sestrou, ale bývalí kumpáni mu nedají pokoj... ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Přenádherně zahraná poezie života o změně lidského charakteru. Všechny minulostní cesty se nakonec spojí a hlavní hrdina nemá kam utéct, i přestože zkusil změnit na sobě úplně všechno (přestat kouřit, bít se, pít alkohol a hlavně přestat dělat věci nelegálně). Nejvíce uspokojující je určitě vidět hrdinu jít na vrchol svých cílů zapřením svojí minulosti a nejvíc bolestivé je vidět jeho pomalý pád do stejného dna. Korejci vezmou ohrané téma a vždy to přemění v něco naprosto divácky úchvatného a srdcervoucího. Výborně napsaný scénář s nejlépe gradujícím finále. I přes výraznou absenci násilí a brutality se jedná o jeden z nejpovedenějších filmů z JK produkce. Více podobných počinu bych jedině rád uvítal, ale určitě ne v rukou jiných států, kde by se přemítalo několikrát viděné klišé. V tomhle ohledu si Korea drží velkou hrdost ke své filmové distribuci a zde to dává příkladem hodně okatě najevo. Jedna projekce mi určitě nestačila a věřím, že s vyšším rozpočtem na danou dobu by se jednalo o něco i vizuálně strhujícího. Pět hvězd. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Hm, nejsem typ co by akčním filmům naděloval plná hodnocení, tady jsem to nejprve udělal, ale pod tíhou dalších shlédnutých snímků nakonec jednu hvězdu ubírám. Nicméně snímek mne chytnul od samého počátku a než jsem se probral, byl jsem v půlce filmu - působivé dojemné drama s příměsí akce i koneckonců nějaké té romantiky, a ani humor se tu neztratí. Vypíchul bych herecký výkon hlavního hrdiny, ačkoli ani jeho lehce potrhlá mladší "sestra" nezůstala příliš pozadu. 85% ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Vypujčím si text z "písně" jedné skupiny kterou nesnáším a trošku pozmením..."Čekám na bitku, ta nepřichází a tak čekám dál" Fakt celej film čekám kdy se ten fackovací panák sebere a všechny rozkope a ono nic, to nepřehledné plácáni na konci fakt nepočítám. Naštestí je to celý dost dobře natočený a dokonce sem se nachytal jak s postavami citím. Až bude mistrovství světa v pohlavkování tak korejci bezpochyby vyhrajou. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Akční, kruté, zlé, nenávistné, nespravedlivé, pomstychtivé. To teda zase něco bylo! Celou dobu jse čekala, kdy se už hlavní hrdina konečně správně nas...e, a všechny je tam pozabíjí. A ono nic. Oni musej udělat tamto a tuto a pak se to možná našemu hrdinovi rozleží v hlavě. Nějak mi tam nesedla ta srdceryvná hudba. Děj není vhodný pro slabší povahy. ..no stejně si myslím, že na ně byl moc hodný.. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Haebaragi je typ filmu kde čakáte dlho, predlho na klimax, ku ktorému sa schyľuje už hádam od prvej minúty. Logicky teda máte veľké oči a očakávate veľkolepé finále, ktoré... Ktoré nepríde! Približne 3/4 minutáže sú vlastne len takým prológom, ktorý vedie k nepeknému sklamaniu. Mne osobne sa však práve tieto 3/4 veľmi páčili, film pôsobil veľmi prirodzene a príjemne. Tu nám však režisér silou-mocou začne tlačiť kaleráby, celú túto dobu buduje prehnané očakávania a tesne pred koncom už takmer nič nefunguje. Film sa stáva obyčajným, dokonca tuctovým a zápletka s vyvrcholením je prakticky nudná. Aj napriek tomuto si neviem predstaviť lepší koniec, viem si ho však predstaviť lepšie natočený :) ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Prijemny film s klasickym, prevarenym pribehom o začarovanom kruhu pomsty, odpustenia a vykupenia. O tom, že vstupiť druhy krat do tej istej rieky, je niekedy nutne, aj keď sa človek všemožne snaži, aby nemusel. No nie vždy ma človek na vyber. To je aj pripad Tae-sika, ktory sa vracia z väzenia, chce zabudnuť na nasilnicku minulosť a chce začať novy život po boku ľudi, ktorym ubližil. Rodinnu idylku však narušuje miestna mafia, ktorej ide o biznis, no nemôže ho rozbehnuť, lebo jej v ceste stoji jedna prekažka. A tu treba odstraniť.... Na žanrovy mix som si už zvykol, ale pekné, pomaly plynuce sceny su tu prerušovane rychlymi, akčnymi, nasylnymi scenami, čo nie vždy pride vhod. Taktiež je na škodu občasna gyčovitosť a citove vydieranie. Rozhodoval som sa preto medzi priemernym a vyššim hodnotenim, ale tradične dobry Rae-won Kim a tiež jeho (2) sice kratke, ale zato podarene bojove sceny ma nakoniec presvedčili. A nakoniec, ani chviľu som sa nenudil, takže slabšie 4* su zaslužene. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Já jim ty hry na city někdy rád sežeru i s navijákem. V původním znění je vše lepší. Kromě teda "našeho" Četníka ze Saint-Tropez. Do postav se dá velmi lehce vžít, námět celou dobu směřuje k neodvratnému konci, budování příběhu je luxusní. Ano, uznávám, že konec je trochu přitažený za vlasy, ale přál jsem si, aby to tak skončilo. Dostalo mě to, ikdyž je to dost prvoplánové. ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem neměl zrovna šťastnou ruku při vybírání filmů, ať už se jedná o ty asijské či z jiného kouta světa, a tak nějak ze mě při jejich sledování vysávaly energii a chuť koukat na další. Jsem rád, že jsem narazil na tento podle mého podhodnocený skvost, který mi dodal potřebnou energii a chuť do sledování dalších filmů. Od začátku filmu je zřejmé, že dojde k pořádné bitce nebo aspoň se o jednu takovou modlíte, ale i kdyby k ní nedošlo, jednalo by se z mého pohledu o jeden z nejlepších jihokorejských filmů všech dob. ()

Reklama

Reklama