Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (82)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s jedničkou drží druhý díl ještě krok, kdy je to stejné zpracováno trošku jinak. Rozdílem budiž exorcistické vyvrcholení, které na kvalitě neubírá ani nepřidává, řekl bych. Půl hvězdy ubírám za již zmíněnou neoriginalitu, jinak naprosto v pořádku. 85% Do dalších dílů se pouštět nehodlám, sedmkrát to vidět nepotřebuju. :) ()

charge 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší z dílů o prokletým domě v Amityville. Hororový scény jsou docela vydařený a celkově je děj zajímavější než u předchozího dílu, kterej se mi líbil ještě míň jak remake 3:15. Pro tento film existují dvě dabingový verze, z nichž ta první je herecky líp obsazená (např. postavu faráře dabuje Pavel Trávníček), ale hlas ducha je velmi odbyt (nemutuje), v druhý verzi pro Novu je tomu právě naopak. 70% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Série Amityville, postavená na fikci, že se to opravdu stalo, patří asi mezi nejznámější a snad i nejlepší v žánru ,,strašidelný dům". Dvojka je plagiátem, poctou či kopírováním Vymítače ďábla? Myslím, že je to jedno, i když podobností je více než dost. Jen místo posedlé Lindy Blairové zde máme posedlého Jacka Magnera. Rodina, nadšená z nového bydlení v domě, jehož průčelí vypadá jako lebka, se přestane radovat velmi brzy. Nečekané úkazy a stupňující se hádky směřují k očekávané tragédii. Démon, jenž do chlapce vstoupí, znetvoří jeho tvář natolik, že chvílemi je od Blairové k nerozeznání. Vynikající hudba vytváří patřičnou atmosféru, kde tak stačí pozorovat jen postavy ploužící se vyděšeně temným domem, a o napětí je postaráno. Skvělé mechanické efekty a masky v závěru snímku připomínají, jak opravdověji působily oproti vyumělkovaným digitálním efektům. Damiani, kterého proslavily zejména filmy z prostředí italské mafie, vytvořil snímek, jenž funguje i po letech. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Italskému expertovi na policejní honičky USA debut na poli hororu poměrně vyšel. Sedí mi zde povedená kamera s ponurou hudbou Lalo Schifrina i um maskérů. Samotné mystery si v některých ohledech předchází samotnou jedničku. Během natáčení došlo k selhání vysoce výbušných chemikálíí, které explodovaly a závěrečná scéna kdy hoří boční stěna domu je skutečná. Natáčení probíhalo ve stejném domě jako v původním Horor v Amityville (1979). Dům ve filmu doopravdy není skutečný, jeho replika se nachází v New Yersey. Rodina Montelli v tomto filmu byla fiktivní ovšem vólně založena na skutečném životě rodiny Defea. Adresa Amityville domu ve filmu je 112 Ocean Avenue, Amityville. Ve stejném roce 1982 byl propuštěn scenárista Tommy Lee Wallace, který v té době psal a režíroval neslavně proslulý Halloween III: Hon na čarodějnice. Oba filmy byly pokračováním Amityville. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ty divné záběry kamery (a herec v hlavní roli toho musel hodně uhrát sám právě jen na kameru) a hudba a stále více tísnivá atmosféra jsou skvělé, o tom žádná. Dokonce na incest dojde. A tentokrát, na rozdíl od jedničky, nic neskončí dobře. Jen mi to ale přišlo od určité chvíle únavné - asi jak je jasné, že tomu kluk propadl, tak už si člověk jen dělá čárky u všech očekávaných a nezbytných scén a nějaké větší překvapení se už neobjevuje. Spěje to prostě tam, kam každý podobný horor o nenasytném domu, s třešničkou v podobě vymítání ďábla, ale to napětí už v tom prostě není, není o co hrát. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Rodina Montelliobých v tomto filmu byly fiktivní postavy, ovšem volně založeny na skutečném životě rodiny Defea. (Epistemolog)
  • Natáčení probíhalo ve stejném domě jako v původním Horor v Amityville (1979). Dům ve filmu doopravdy není skutečný, jeho replika se nachází v New Yersey. (Epistemolog)
  • Otec Burta Younga zemřel během natáčení. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama