Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (82)

Lima 

všechny recenze uživatele

Předně nutno zmínit nešťastné rozhodnutí castingu dát do jedné z hlavních rolí Burta Younga, typa, který nikdy neuměl hrát a sotva stačil na malé herecké štěky a tady se opět celou dobu tváří, jako by měl osinu v zadku. Ale jinak to bylo lepší, než bych od louhovaného čajíčku čekal, a to především díky Damianiho režijnímu umu. Je to film o dvou půlkách a vrchol přijde zhruba v polovině, kde Damiani výborně šponuje napětí a hraje si fajnově s kamerou a zvukem. Nechybí také taková ta italská špinavost, takže sem tam probleskne nějaké to gore a navrch nečekaný incest dvou sourozenců. Pak se to ale pro zbytek filmu překlopí do poměrně nezáživné variace na Vymítače ďábla, což je škoda, protože tady Damiani narazil na svůj strop a nic víc filmu nepřinesl. Konec s praskajícím latexem je jak z nějaké béčkové Tromy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Můj "horor na Štědrý den" pro rok 2011 :-) ... Strašně příjemné překvapení, kvalitou na úrovni vynikající prvního dílu. V podstatě už jsem se dostal do stádia, kdy pomalu přestávám věřit, že z období 70. léta a výš objevím horor, který zatím neznám a který mě nějak výrazně nadchne - a druhý Amityville mě z tohoto omylu vyvedl (kéž by se to stávalo častěji). Rozhodně doporučuju tuhle "dvojku" vyzkoušet. Horror movie of the year ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikající horror o posedlosti a strašidelném domě, který dějově předchází slavné Hrůze v Amityville. Damiano Damiany je zručný řemeslník, který ví, jak diváka vystrašit a nebojí se jít až na samotnou hranici (incestní nádech). Bohužel, vymátačský dojezd mi přišel jako trochu zbytečná koule na noze, která táhne předchozí hodinu děje trochu ke dnu. Celkově nedosahuje dvojka decentní vytříběnosti jedničky, ale s přehledem strká do kapsy všechny další díly. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborný horor. Návrat k temným počátkům prokletého domu je možná i tím nejlepším, co v této sérii vzniklo. Nejen, že prohlubuje myšlenku posednutí mladého chlapce amityvillským ďáblem, ale dotýká se i jiných témat (incestní poměr nejstarších sourozenců, knězova sexuální orientace?). Vraždy jdou většinou mimo kameru, ale síla filmu je úplně jinde. Napětí z něj totiž cáká na všechny strany, což neumocňuje pouze zlovolná hudba, ale i skvělá kamera. Některé její zběsilé nájezdy a všeobecná práce s prostorem jsou prostě mňamózní. Zkrátka atmosférická masáž, která navíc příjemně graduje v působivém, závěrečném infernu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že horory z 80 rokov na mňa veľký dojem nerobia, o tomto môžem povedať, že je jedným z mála čo dokázal vôbec zaujať. Obrazne povedané, "3.15 zomrieš 2" rozpráva opäť príbeh o dome, kde sa nasťahuje mnohopočetná rodinka. Do jedného s členov vstúpi diabol, ktorý ho prinúti vyvraždiť celú rodinu. Boj rodinného kňaza s diablom prevteleným do mladého chlapca môže začať. Pokiaľ niekto čaká vyvražďovačky na úrovni talianskych zombie hororov 80 rokov či lakačky ala Paranormal Activity, tak klope na nesprávne dvere. V tomto horore režisér vsadil na atmosféru, ktorá hororom z dnešnej doby tak veľmi chýba. Napriek nie najlepším efektom, jedna z posledných scén skutočne excelentná. Záver síce predpokladaný, ale keď sa strojom času presuniem do doby kedy tento horor vznikol - musela to byť pecka na pohľadanie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1979 natočil režisér Stuart Rosenberg kultový horrorový snímok "Horor v Amityville"  (The Amityville Horror). Zachytáva príbeh rodiny George Lutza, ktorá sa nasťahuje do krásnej vily na Ocean Avenue na Long Islande. Ukáže sa, že tento dom je pekelnou bránou, ktorá žije temným životom, sídlia v ňom démonické sily, je v ňom koncentrované zlo. V roku 1982 natočil režisér Damiano Damiani voľné pokračovanie tohto titulu, ktoré nesie názov "Amityville 2: Posadnutosť" (Amityville II: The Possession). Je to prequel, ktorý sa vracia pred udalosti prvej časti. Film je inšpirovaný knihou "Vražda v Amityville", ktorú napísal Hans Holzer. Šesť členná rodina Montelliovcov sa nasťahuje do veľkej vily na brehu jazera. Netušia, že je to sídlo temných, satanistických síl. Ich najstarší syn Sonny sa postupne stane obeťou démonického posadnutia. Pod vplyvom pekelného zla vyvraždí celú svoju rodinu. Tento snímok je veľmi podarený následovník pôvodného filmu. Je to okultný horror s hustnúcou atmosférou, ktorá vygraduje do dychberúceho exorcismu. **** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil že dvojka je preqelom jednotky a tak kým jednotka len popisovala ovládnutie mysle otca rodiny až po jej útek, dvojka popisuje ovládnutie syna rodiny démonom až po osudnú noc ale tým to nekončí. Nasleduje snaha miestneho kňaza o vyhnanie diabla z tela chlapca ktorý si z osudnej noci nič nepamätá. I keď rodičia sú nesympatický – despotický otec a zdeptaná matka, posadnutý syn Sonny, jeho sestra a farár sú výborný a parádny je aj záver farár vs. démon a celkové spracovanie len prispelo k jednému z najzaujímavejších prípadov v histórii o čom svedčí aj kopa pokračovaní. Amityville II sa tak radí k pokračovaniam ktorí pôvodný príbeh úspešne rozvíjajú. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Série Amityville, postavená na fikci, že se to opravdu stalo, patří asi mezi nejznámější a snad i nejlepší v žánru ,,strašidelný dům". Dvojka je plagiátem, poctou či kopírováním Vymítače ďábla? Myslím, že je to jedno, i když podobností je více než dost. Jen místo posedlé Lindy Blairové zde máme posedlého Jacka Magnera. Rodina, nadšená z nového bydlení v domě, jehož průčelí vypadá jako lebka, se přestane radovat velmi brzy. Nečekané úkazy a stupňující se hádky směřují k očekávané tragédii. Démon, jenž do chlapce vstoupí, znetvoří jeho tvář natolik, že chvílemi je od Blairové k nerozeznání. Vynikající hudba vytváří patřičnou atmosféru, kde tak stačí pozorovat jen postavy ploužící se vyděšeně temným domem, a o napětí je postaráno. Skvělé mechanické efekty a masky v závěru snímku připomínají, jak opravdověji působily oproti vyumělkovaným digitálním efektům. Damiani, kterého proslavily zejména filmy z prostředí italské mafie, vytvořil snímek, jenž funguje i po letech. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Komplexnejšie a určite lepšie ako predošlý film. Väčší rozpočet, viac masiek, efektov, pekná kamera a zaujímavý námet. No čo zo začiatku vyzerá ako trošku kreatívne upravený prequel končí ako za hlavu chytená šaškáreň. Nielenže sa postavy nevolajú tak, ako sa volali v skutočnosti, hlavný "hrdina" tak ani nevyzerá, no vrcholom je záverečná neokrôchaná vykrádačka Exorcistu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jednička mě nepřesvědčila, rozhodně dvojka jde v jiných kolejích a daleko lepších. Napětí je cítit mnohem víc a horory s posednutím ďábla jsou můj šálek. První polovina slabší, ale druhá měla neskutečný náboj, kterého si cením a možná se pustím do dalšího dílu.. 8/10 = 80% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s jedničkou drží druhý díl ještě krok, kdy je to stejné zpracováno trošku jinak. Rozdílem budiž exorcistické vyvrcholení, které na kvalitě neubírá ani nepřidává, řekl bych. Půl hvězdy ubírám za již zmíněnou neoriginalitu, jinak naprosto v pořádku. 85% Do dalších dílů se pouštět nehodlám, sedmkrát to vidět nepotřebuju. :) ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Italskému expertovi na policejní honičky USA debut na poli hororu poměrně vyšel. Sedí mi zde povedená kamera s ponurou hudbou Lalo Schifrina i um maskérů. Samotné mystery si v některých ohledech předchází samotnou jedničku. Během natáčení došlo k selhání vysoce výbušných chemikálíí, které explodovaly a závěrečná scéna kdy hoří boční stěna domu je skutečná. Natáčení probíhalo ve stejném domě jako v původním Horor v Amityville (1979). Dům ve filmu doopravdy není skutečný, jeho replika se nachází v New Yersey. Rodina Montelli v tomto filmu byla fiktivní ovšem vólně založena na skutečném životě rodiny Defea. Adresa Amityville domu ve filmu je 112 Ocean Avenue, Amityville. Ve stejném roce 1982 byl propuštěn scenárista Tommy Lee Wallace, který v té době psal a režíroval neslavně proslulý Halloween III: Hon na čarodějnice. Oba filmy byly pokračováním Amityville. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších ducharín 80. rokov. Základ pre mrazivú atmosféru je už v samotnom dome, ktorého interiér je ukážkovým príkladom posadnutého sídla. Páčilo sa mi postupne budované napätie, hlavne medzi oboma staršími súrodencami, čo sa odzrkadlilo na výbornej atmosfére strachu, ktorej vyvrcholenie potom prišlo počas onej osudnej noci. Na záver došlo aj na výbornú prácu maskérov podľa starej a poctivej hororovej školy. Mohlo ísť o niečo excelentné keby nebolo slabších hereckých výkonov, hlavne čo sa týka toho posadnutého chalana. Nad tým sa dá len ťažko prižmúriť oko keďže išlo o hlavnú postavu. To však nemení nič na tom, že ide o naozaj kvalitný duchársky kúsok. 80/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade nečítajte obsah! Nehanebne, hneď v prvej vete, prezradí najdôležitejšiu časť filmu. Inak veliká pecka. Nebyť záverečnej tretiny, ktorá sa v pôsobivosti úplne nevyrovná predchádzajúcemu deju, dal by som 5*. Intenzívne psycho, doslova od prvej scény. Damiani mal točiť viacej hororov. Zo série som predtým videl iba originál a remake, a veľmi si ich už nepamätám, nemám ale pocit, že by sa vyrovnali tejto úrovni. Zvažujem kuknúť všetky časti. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu rozpolcenej. Pokud film uvidíte samostatně a nebudete nuceni srovnávat s ostatními Amityvilláky, bude všechno v pořádku. Mě ale zklamalo, že Damiani vůbec nebere ohled na počáteční film týhle série a tak nám například vraždy v domě proběhnou jinak, než jsou popisovány v "jedničce", vrah vypadá jinak, než je popisován a ukázán v jedničce a církevní vrchnost by taky neudělala dvakrát po sobě stejnou chybu. Tohle chtělo líp promyslet. Ital sice rozjíždí větší akci s použitím více masek a triků než Rosenberg, ale zdaleka se mu nedaří vystavit tu tajemnou atmosféru Horroru v Amityville, i díky slabšímu hereckýmu ansámblu. I když jsem původně zamýšlel hodnotit hůř, nakonec budu dneska strašně hodnej a hvězdu za tu režisérovu necitlivost vůči vynikajicímu původnímu snímku nestrhnu, protože některý triky ve filmu mě opravdu potěšily a hlavně, vyspal jsem se z toho. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Řeknu to hned. Tohle je nejlepší díl serie, maximální atmosféra a bezcitnost dělá z tohoto díla vynikající duchařský příběh, který nenechá vydechnout. Užil jsem si ho naprosto dokonale, a ani konec mi nevadil, z hlavního záporáka šel opravdu strach... Ještě jednou NEJLEPŠÍ DÍL!!!! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ano, druhé pokračování Amityvillu je díky odvážnějšímu scénáři a skvělé Damianiho režii ještě lepší než výborná jednička. Rosenberg pracoval s náznaky a tajemnou atmosférou, Damiani atmosféru ještě zhutňuje a zlo definuje ďábelskou posedlostí nejstaršího syna nešťastné Montelliovy rodiny. Sice přitom jednoznačně vykrádá Exorcistu, ale nikterak mi to nevadilo, proč taky, nejmenuju se William Friedkin a neoriginálnost není něčím, co za každou cenu pranýřuju, nota bene když je ta kopírka takhle vydařená. Damiani prostě daleko víc tlačí na hororovou pilu a ten řez je opravdu hluboký a čistý. A jen tak pro zajímavost, zatím jsem viděl čtyři části téhle série a musím říct, že jsem se dosud nesetkal s natolik nekontinuální filmovou sérií. Ani dvojka není výjimkou, má býti prequelem k první části, ale události již předestřené právě tam, se zde odehrají poněkud odlišně. Avšak tenhle detail mi vůbec nezkazil nadšený dojem a pálím zaslouženou pětku. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama