Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Hostel II sledujeme tři mladé Američanky, které pod vedením exotické a okouzlující známé z Evropy vydávají z Říma na společný víkendový výlet do lázní s příslibem odpočinku, zotavení a posílení svých přátelských pout. Najdou dívky to, co hledají? Nebo se staly obětí klamu, následkem kterého se z nich stanou pouhé loutky v rukou úchylných a privilegovaných lidí z celého světa, kteří na stejné místo cestují potají za účelem ukojení svých příšerných potřeb a tužeb? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (462)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vyšší rozpočet pokračovaniu paradoxne iba ublížil, pretože v kvalitnejšom formálnom balení ešte viac kričí Rothova scenáristická a režijná neschopnosť. K jeho snahe o psychologizovanie na tému vraždy a viny sa už ani nemá cenu vyjadrovať. Zlatá - síce príšerná ale priznano lacná, béčková a tupá - jednotka... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ten chlapec prostě nepobral mnoho talentu, huba mu přitom mele víc než Tarantinovi. Dvě drsnější scény, jinak jen cucky umělé hmoty potřísněné kečupem a hromada hromada keců. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

-„It's bullshit“ –„It's business“ Hloupý film. Bohužel také film nudný a nezajímavý. Tři pitomé studenty vystřídaly tři hloupé studentky, z nichž (pochválen buď Eli) minimálně jedna netají svou náklonnost ke stejnému pohlaví. Sexu si však moc neužijete, většinu zde prezentovaných praktik preferují lidé úchylní, perspektivou tvůrců lidé, kteří sleduji Pulp Fiction s českým dabingem (takové „děkuji ti, Quentine“). Roth režíruje neobratně, neinvenčně. Bez rozmyslu plácá všechno dohromady. Česká lidovka, malá cigáňata, Island, Český Krumlov, Karlovy Vary. Strach jedině z toho, že to nikdy neskončí, humor převážně nechtěný a když chtěný, tak neškodný. Devadesát minut jsem čekal, kdy se film konečně rozjede. Po devadesáti minutách film skončil. Nějaké to mladé zakrvavené masíčko, uťaté údy, neslušně prořízlé pusy a jiné humusárny nechybí, až na jednu výjimku však těmto scénám chybí nadhled. Nezasmál jsem se, nepozvracel jsem se – účel nesplněn. Jedna hvězdička za kruťase Kňažka. 25% Zajímavé komentáře: Psema, hudryhudry, Ferelen ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

O chlup horší než první Hostel, ale nějaké scény se opravdu povedly (Čachtická paní). Ve výsledku se jedná o mírně nadprůměrný film, který by fanoušky subžánru exploitation neměl nijak výrazně zklamat. Závěr byl docela působivý. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

„Roth dokázal stvoriť taký subžáner, ktorý nemá vo filme obdoby, v tom čo momentálne robí nemá nikto na ňho, v jeho réžii nenájdete špetku talentu.“ Pri prvom počine som bol ešte dosť trpezlivý ale čo je vlastne toto? Eli Roth dokázal spraviť ešte väčší vývar z prvého filmu než by sa dalo čakať, ľudové piesne skombinované z krvavými scénami sú fakt do smiechu, doslova hurónskeho. Herecké obsadenie je takmer z pohľadu diváka úplne neznáme a preto začnem osobou najznámejšou a tak v prvom rade spomeniem Milana Kňažka, ktorý sa tu ocitol v hollywoodskej životnej úlohe. Postavy vykreslenej do mafiánskeho bosa s kľudným pohľadom sledujúcim drsné prostredie vytvorené okolo jeho veľkej autority. Za tento skvostný výjav sprostredkovaný touto umelecky nadanou osobou by malo byť jednoznačné nejaké ocenenie minimálne Zlatá malina. Z hereckého pátosového prejavu všetkých postáv, stojí len za zmienku v celku sympatický zjav herečky Lauren German na ňu sa dá aspoň pozerať, len škoda že okolo jej osoby chodia neustále tak nechutný ľudia, až vás prechádza chuť pozerať sa na plátno a už len čakáte kedy táto ptákovina skončí. a čo je horšie na filme že ani sľúbené krvavé scény absentujú na 90min. je tam fakt strašne málo neviem na čom potom minuli 10milionov dolárov žeby na tie nové autíčka čo boli dosť často v zábere už nepotrebovali asi tie staré rachotiny, stále neviem čo na Rothovi vidí Tarantino čo mu chodí pred domom zametať chodník? ║Rozpočet $10,2miliónovTržby USA $17,609,452Tržby Celosvetovo $35,619,521Tržby za predaj DVD v USA $16,097,262 //počet predaných kusov 979,884║ konečne ľudia dostali rozum a nechali sa odradiť a tak film nezarobil ani polovičné sumy oproti prvej časty, dúfam že bude aj 3 aby sa bolo na čom v kine poriadne smiať /videl v kine: 5%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stejně tupé, hloupé, povrchní a nudné jako minulý díl, ale s jedním rozdílem, že tu je aspoň na pár minut cítit snaha o horor( scéna s kamarádkou Bladea mluví za vše). Je tu strašně věcí špatně a doufám, že někdo Eli Rotha zavře do nějaké malé místnosti tak na 10 let. Třeba dá dokupy něco opravdu zajímavého (aspoň tři hvězdičky, zkus to Eli!). Určitě není dobrý nápad jezdit do ČR nebo SK a točit zde s ne-herci horory, které jsou totálně špatné. raději si tyhle trapnosti točte v Americe, protože jinak si o nás inteligentní američané budou myslet jaká jsme divná země plná "srandy", krve a vraždění( a to nám maličko pošramotí pověst). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eli Roth .. Průhlednější (úvodní snové převyprávění skutečností osvěží předešlý díl, aby se pak jelo téměř po identické příběhové linii), zábavnější (dražba obětí, vše s Bubblegum Gangem, .. Prostě jsem se často usmíval a to nejen samoúčelné stupiditě, jako minule, protože tentokrát si dokázal Roth zachovat nadhled) a zhovadilejší (revoluční brutalita je reklamní výsměch - mordy nejsou vůbec originální, jen hloupě humusné, to ano). Celku hodně prospívá lepší herecké obsazení, ať už jde o sexy ženské oběti nebo hlavně o dva vraždychtivé zákazníky s odlišným přístupem nebo o Milana Kňažka včetně. I po ostatních, filmařských stránkách jde o "lepší" pokračování - krapet kvalitněji a zvláště přehledněji natočené s lidovou hudbou v pozadí, což je minimálně veselý mix. To jsou ale jen drobky, které zvedají Hostel Part II z odpadu (zvláště ve srovnání s Hostel I), ale více než na jednu hvězdičku to rozhodně nemá! Pozdravuj ho nastokrát, tralala.. ()

Adrian odpad!

všechny recenze uživatele

Presne v "duchu druhych dielov" - v pripade Hostelu to znamena odpornejsie, zvrhlejsie a zaroven aj monotonnejsie. Plne si uvedomujem, aky subzaner sa Hostel seria snazi vyplnat, ale priznam sa, ze v dnesnej dobe osobne nevidim jej opodstatnenost. Ano, je pravda, ze Hostel II rovnako ako jeho predchodca znechucuje - ovsem, zatial co niektori divaci to budu povazovat za kvalitu snimku, potvrdzujucu reziserovu uvedomelost v danom zanri, mne osobne Rothov najnovsi pocin pride ako zbytocne mrhanie filmovou surovinou (a dalsie potvrdenie, ze Roth je iba fanusikom bez talentu). Dvojka je nadstavovanou kasou s viacerymi identickymi sekvenciami z predchodcu (SPOILER: Romske deti a Pulp Fiction forever...) s pre mna vyslovene trapnym pokusom dodat nadhlad mrazivym obrazovym sekvenciam pouzitym "ludovej" hudby (zeby pokus o modifikaciu dnes moderneho trendu prepojenia nasilnych scen s klasickou hudbou?). Takze na zaver hodim jednu klasiku za seba: Ak sa vam pacila jednotka, dvojku budete velebit minimalne rovnako. Ak ste boli z jednotky zhnuseni, dvojku radsej vynechajte... . Btw.....ta scena, ktora ma podla samotneho Rotha udajne zmenit historiu hororoveho zanru...ehm....no tak Eli, asi si pri svojich studiach inspiracnych zdrojov par "kapitol" preskocil. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Dneska už se pouhým zobrazováním perverzností neprorazí. Jediné, co na něm stojí za povšimnutí (a to ještě pouze z našeho lokálního pohledu), je ten mediální humbuk kolem něj, zviditelňující (alespoň nepatrně) Českou a Slovenskou republiku... (no a taky tam v komparzu hraje můj bratr) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Jednička byla lepší, ale i tak jsem se skvěle pobavil. Jezení lidského masa u stolu k večeři, useknutý penis a závěrečný fotbálek, neměli chybu. Eli prostě umí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nathan Barr: 1. Amid A Crowd Of Stars [6:33] ,2. Beautiful Skin [2:22] ,3. Train [1:45] ,4. Paxton Meets Sasha [2:09] ,5. Bidding War [2:44] ,6. Portrait [2:16] ,7. Montage [3:08] ,8. The Kiss [0:55] ,9. Stuart [2:26] ,10. Boat Ride [1:37] ,11. The Bath [3:39] ,12. Elevator [1:54] ,13. Escape [2:27] ,14. Todd [2:14] ,15. Turning Tables [3:57] ,16. Snip [1:16] ,17. Axelle [0:40], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Znovu naprosto debilní, ale přesto lepší než první díl. Při scéně dramatického pochodu k začátku mučení na pozadí se slovenskou cimbálovkou jsem totiž dostal nekontrolovatelný záchvat smíchu, stejně jako při zjištění, že oba důležité mučitele znám ze Zoufalých manželek a vidět je v takhle podřadné roli, kterou si ale oba téměř až zvrhle vychutnávali, byl zážitek. Výš než na neseriózní jednu hvězdičku se ale nedostanu. Celé pojetí Slovenska a velestupidně vypointovaný příběh je totiž ostudou. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám rád úchylný filmy a tenhle byl nakonec jedna radost. Jedničku už si vybavuju spíš mlhavě, takže se od ní můžu vesele odprostit. Tohle je pro mě zatím nejlepší Eli Roth... Dobře natočený film s dobře zvrhlým humorem (snídaně pro kočku, cikánský haranti, nůžky a fotbálek v závěru, asi nechtěně i Slovenský Krumlov...) a stejně zvrhlým násilím (dámská jízda s kosou při svíčkách, poprava dítěte, kanibal), který baví od začátku do konce (na ten konec zvlášť). Klíčem je dívat se na to jako na nenáročný béčko, hezky s nadhledem. A asi taky mít jen minimální očekávání. We're the normal ones. (screeny) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem se nenudil. Eli Roth nejspíš přece jenom kámošením s Tarantinem pochytil pár informací o tom, jak se točí filmy, takže druhý Hostel má už něco jako atmosféru a závěr bych opatrně nazval působivým. Není to sice o nic menší sračka než jednička (příběh zůstává stejný, jen oběti jsou teď holky), ale svou hovadností spíš baví než prudí. Využití lidovek (byť českých) mi přišlo docela zajímavé a na Rotha nezvykle osobité. Ale hlavně je tu Milan Kňažko, který se pro roli ultradrsného zabijáka Saši asi narodil - na scénu s cikáňaty nezapomenete, za to ručím! P.S. Zhlédnuto z ripu pracovní DVD kopie, povalujícího se na internetu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hostel 2 je opravdová blbost, nevím jaký jiný odborný termín zvolit. Eli Roth psal scénář asi zhulený, jinak to nevidím. Nejdříve se snaží navodit cool teenagerskou atmosféru drsnými studentkami (slovník, zájem o drogy), ale pak do toho pustí na párty nějaké hopsalala lidovky. To je ještě drobnost, jenže v takovém duchu se odehrává celý film. Jednou si drsňák vytahuje brusku na obličej a pak málem s brekem odběhne k mamince, naopak strašpytel, bojící se tetování by po chvíli vraždil i pohledem. Bohužel má ale smůlu, neboť studentka, dříve, s prominutím, posraná strachy najednou řeže koule jedna radost. Takové "cool" změny nejsou sice předvídatelné, ale poměrně nelogické, atmosféra je pak téměř nulová a vy jen čekáte na závěrečný fotbálek s hlavomíčem... Celkově tedy dávám 1 hězdu za jedinou povedenou scénu kravé koupele (Jestlipak krev čistí lépe než můj sprchový gel?) 2/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Druhý hostel je oproti svému bratčíškovi lepší v podstatě jen díky tomu, že je ještě hloupější, debilnější a směšnější a je tudíž o chlu zábavnější. Jako komedie je to téměř geniální. Vrcholem je scéna kde děti sedí a koukají na loutkové divadlo, kde stojí chlap, mává sekerou nad ženskou a řve na ni (česky!!) "Ty špinavá kurvo!" Ehm..LOL? ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hostel II jede po stejné koleji jako předchozí kultovní brak. Pouze partičku kluků nahradí skupina holek, které jsou přeci jen sympatičnější než nadržené trio. Výlet na zaostalé Slovensko znovu okoření malí degeši a díky tomu, že větší prostor mají organizátoři jatek, dostal šanci zazářit démonický Kňažko. Roth i na druhý pokus zklamal. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

De facto stejná hovadina jako jednička, akorát s tím rozdílem, že tentokrát jsou bruskou opečovávány tři ucházející slečny. Roth režijně povyrostl asi tak jako za léta Jirka Krytinář a scénáristicky se smrknul do velikosti zahradního trpaslíka, který asi neudrží tužku v ruce, poněvadž takhle film zabít v poslední desetiminutovce, na to už musí být člověk po výplachu mozku, nebo po obrně. Komediální kouzlo, vycházející ze Slovenských zvěrstev, se rozplynulo do mlžných oparů lázeňského prostředí, kde není k nálezu nic jiného než hromada vyumělkované vaty a všudypřítomné nudy. Roth potvrdil svou pověst týpka s hlavou v Quentinově zadnici, který se od svého učitele naučil výborně máchat papulou, ale skutek utek. Místo krvavých orgií Eli servíruje jednu poměrně sugestivní scénu s kosou, ke které dokázal přibalit pouze dvě nijak zvlášť zajímavé expozice s bruskou a nůžkami. Není to ani horší, ani lepší. Tam, kde jednička působila amatérsky, tady působí profesionálněji, ve výsledku je to ale pořád stejná hovadina, která navíc v závěru nedává ani trochu smysl. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má dosť dobrý príbeh o trojici mladých Američaniek na výlete v Európe, ktoré sa nechajú prehovoriť na cestu ku Bratislave kvôli liečivým prameňom, no miesto toho sa stanú terčom organizácie na mučenie. Spracovanie je na tom dobre, oproti priamočiarej jednotke je tu scenár prepracovanejší, síce opäť je prvá hodina prakticky rozbeh, ale to neprekáža, keďže sa je stále na čo pozerať a poteší hlavne veľký priestor pre druhú stranu, či už fungovanie organizácie, ale aj konkrétnejšie z pohľadu dvoch mučiteľov. No a zvyšok filmu je už akcia. Krvavých scén je tu veľmi málo, ale sú celkom slušné. Už jednotka bola málo krvavá, no tu je toho ešte menej, ale zase obsahovo sú niektoré scény zaujímavé ako krvavý kúpeľ alebo futbal s hlavou a po trikovej stránke sú všetky prvotriedne. Herecké obsadenie je dosť dobré, príjemná hlavná hrdinka, Milan Kňažko v úlohe Mafiána, dobre zvolená dvojica mučiteľov a ešte niekoľko zaujímavých postáv. Réžia a technická stránka pôsobia ešte kvalitnejšie ako v jednotke, takže tu som rozhodne spokojný. Dvojka celkovo pôsobí kvalitnejšie ako jednotka, má prepracovanejší scenár, výraznejšie postavy a profesionálnejšiu réžiu, ale jednotka mi aj tak príde zábavnejšia, krvavejšia a aj napínavejšia a celkovo mi sadla viac. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 66%. ()

Související novinky

Mission: Impossible trochu jinak

Mission: Impossible trochu jinak

01.09.2010

Film se především nebude jmenovat Mission: Impossible 4 ani M:I:IV. A Ethan Hunt nebude suverénním hlavním hrdinou. O velení se totiž podělí s dalším agentem v podání Jeremyho Rennera. Studio… (více)

Cesta časem, rozvod, zombies a Hobit

Cesta časem, rozvod, zombies a Hobit

29.11.2006

Tak jako minulý týden, i tato středa je mimořádně plodná. Filmových novinek se urodilo tolik, že je prakticky nemožné vybrat mezi nimi tu nejlepší a nejzajímavější - a mě tedy nezbývá nic jiného, než… (více)

Reklama

Reklama