Reklama

Reklama

Temný rytíř

  • USA The Dark Knight (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2008, 152 min (Alternativní 146 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Kamera:

Wally Pfister

Hrají:

Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Eric Roberts, Ritchie Coster (více)
(další profese)

Další Batmanovo dobrodružství začíná. Jeho protivníkem je tentokrát záhadný psychopat Joker. Vítanou posilou by se Batmanovi mohl stát nový státní zástupce Harvey Dent, idealistický právník odhodlaný bojovat zejména proti mafiím ovládajícím podsvětí města. Dent chodí shodou okolností s Rachel, kterou Batman, alias milionář Bruce Wayne, také miluje. Čínský obchodník Lau, se kterým Wayne odmítne obchodovat, navrhne gothamským mafiánským skupinám pro jejich peníze bezpečný úkryt v Hongkongu, kam nesahá Dentova pravomoc. Do jednání nečekaně zasáhne Joker, který chce polovinu mafiánských peněz za likvidaci Batmana. Ti to odmítnou. Batman vzápětí Laua unese a dostane z něj jména mafiánů. Dent rozjede velkou akci, podaří se mu však dostat za mříže jen méně významné gangstery. Vzápětí Joker vyhlásí, že každý den zabije jednoho člověka, a bude to dělat tak dlouho, než Batman veřejně přizná svou identitu a nechá se zatknout... (TV Nova)

(více)

Recenze (3 879)

cartyci 

všechny recenze uživatele

Strašne veľa je napísané a myslím , že len malo čo môže byť vytknuté. Ako som čítal ale aj pozeral tak Heath Ledger nemala šancu a bol nesmierne odsudzovaný......ale to ako stvárnil postavu Jokera.Dal jasný odkaz ,že každý sa môže mýliť a predsudky by sa mali vyviesť až na záver .Perfektný film s najúžastnejším Jokerom aký kedy bol. ()

J.Trinity 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší z netopýří série. Heath Ledger tu předvedl výkon, který sem dlouho neviděl, a za který byl také po právu odměněn oskarem a mnoha dalšími cenami. ()

Steven11 

všechny recenze uživatele

What an amazing movie!! Heath Ledger - NEJlepší padouch, od dob Darth Vadera!! Christian Bale - Because he's BATMAAAN. Hudba a režie taktéž neuvěřitelná. Co dodat? Snad jen, že 5* nestačí. ()

Callistor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se bránil vstupu do DC vesmíru, ale čekalo měl příjemné překvapení. Výborné zpracování, špičkové herecké výkony. Rád bych zmínil excelentní výkon Heatha Ledgera (Joker) i Christiana Bale. Od obrazovky jsem odcházel v euforii a hledal jsem, co bych mohl vytknout. - nic nenacházím, 5*. ()

Mountain 

všechny recenze uživatele

Temný rytíř se bezesporu stal fenoménem, zejména po skonu Heatha Ledgera. Batmanovská tématika mi nevadí, nicméně nejsem ani jejím skalním fanouškem. K tomuto snímku jsem přistupovala trošku s rezervou. Ale výsledek nepovažuji za špatný. Pravda, je možná příliš dlouhý, děj sám o sobě není až tolik složitý a kratší stopáž by možná přidala na dynamičnosti. Nicméně toto nijak výrazně nevadí. Ač nejsem ani příznivec velkých efektů, zde nepůsobily rušivě a přehnaně, v globálu vše poměrně slušně ladilo. Výkon H. Ledgera je určitě výborný, vlastně to on drží celý film v nadprůměrné rovině. Narozdíl od jiných si nemyslím, že je tento film tak oslnivě fascinující, ale jde o slušný nadprůměr a své kvality jistě má. Spolu s prvním Batmanem (tehdy hrál Jokera vynikající J. Nicholson) asi nejlepší zpracování tohoto komiksu. ()

J.O.H.N.Y 

všechny recenze uživatele

Kdo by si kdy pomyslel, že jde vytvořit tak epochální snímek podle komiksu. Heath Ledger předvedl dost možná nejlépe zahranou roli, co kdy byla zahraná. Svými výkony nezaostávají ani Christian Bale, Aaron Eckhart, Michael Caine, Gary Oldman a Morgan Freeman. Zimmerova hudba dává příběhu ještě větší tajemnost a dramatičnost. A nakonec Nolanova režie, která je nezpochybnitelně geniální a svou unikátností se řadí na vrchol filmařiny. ()

Artess 

všechny recenze uživatele

Dle mého je to zatím Nolanovo vrcholné dílo. Film nemá žádnou slabou chvilku, děj nenechá diváka ani na chvilku vydechnout a nepřestává překvapovat. Herecké obsazení je opět skvělé (škoda jen, že Katie Holmes nahradila Maggie Gyllenhall) a korunuje ho Heath Ledger, který na sklonku svého života předvedl perfektní výkon. ()

richarsmile 

všechny recenze uživatele

Moja najobľúbenejšia časť v rámci série Temného rytiera (Batmana). Dokonalá atmosféra počas celého filmu, šialený Joker, ktorý vymýšľal vždy nové, a nové prekvapenia. Heath Ledger sa vžil do roly Jokera, a to sa mi najviac páčilo, ako dokonale ho vystihol. ()

Mckay 

všechny recenze uživatele

Nejlepší batman co byl natočen ! Zpracování Jokera v podání Heatha Ledgera je geniální škoda že už nežije.Filmu se nedá nic vytknout příběh,hudba, napětí,efekty a samotný Joker vše je dokonalé.Jeden z nejlepších filmů vůbec. ()

Btmn.99 

všechny recenze uživatele

OBSADENIE: 10/10 HUDBA: 10/10 EFEKTY: 10/10 AKCIA: 10/10 DOJEM: 11/10 II Ó Bože! Ako môže byť niečo také dokonalé ako tento film. Temný rytier zo mňa spravil totálneho batmanofila a vždy keď si ho pustím tak ani len nedýcham (napätie by sa chvíľami dalo aj krájať) a zabúdam čo sa vôbec deje okolo mňa ako po prvý krát keď som si uvedomil že sa pozerám na niečo výnimočné, prelomové. Skvelý herci (Bale, Freeman, Ledger), skvelý dej, parádny batmobil a impozantný soundtrack - toto robí z TDK niečo viac než len obyčajný film, ktorý si len tak pozriete a po 5 minútach zabudnete že čo ste to vlastne pozerali. Absolútna a pre mňa neprekonateľná filmová dokonalosť! ()

Cezar209 

všechny recenze uživatele

prehliadka toho ako dokazu informacne technologie aplikovane do kreativneho priemyslu zmenit pohlad na film..ako taky. Uzasne efekty, spracovanie,....hudba a ...motorka :o) k scenaru sa v tomto pripade netreba vyjadrovat. Akcne scifi podla komiksu ktory "pozname" vsetci :o) ()

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Předem bych chtěl vysvětlit,že filmy na motivy komiksů jsem většinou zvlášť nemusel.A předešlé Batmany už vůbec.Pak se však taktovky ujal Ch.Nolan a vykouzlil pro mě nový svět,který od začátku vsadil na reálných základech a celou ságu dosadil do uvěřitelných reálií.K tomu připočítám skvěle stupňující napětí a vyšinutý Joker a máme zásah do černého.Hudba Hans Zimmer.Podtrženo,sečteno.Pětka hvězd jako vyšitá! ()

LikamCz 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s Batmanem! Nolan prostě umí , a herecké obsazení je snad geniální Heath Ledger tady hraje nejlepšího Jokera. Two-Face v podání Arona Eckharta je taky skvělý . Pokud máte rádi Batmana a nevíte s jakým filmem zacit tak s tímhle rozhodně !! Navíc pokud jste neviděli původní první film tak to ani nemusíte ale doporučuji také --5/5-- ()

Bury 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování prvního dílu Batman začíná naprosto předčilo mé očekávání. Tento film se naprosto liší od klasických super hrdinských filmů a právě to mne tolik fascinovalo. Joker byl fantastický. Charakter i herecký výkon Heatha Ledgera byl fenomenální a do dnešní doby s žádným jiným jokerem nesrovnatelný. Soundtrack Hanse Zimmera byl podle mého názoru jeden z jeho nejlepších výtvorů. Za to mluví i častý výskyt těchto skladeb na Zimmerově koncertech. Film je pln dynamiky a při sledování jsem měl pocit, že jsem stále o krok pozadu. Překvapivý vývoj událostí tedy nebyl výjimkou. Pro mne doposud nejlepší super heroe- film. Pro nic za nic není tak dobře hodnocen... ()

cineczeck 

všechny recenze uživatele

Nej zklámání, které jsem v kině kdy zažil.. Na mě bylo až moc temně přebatmanováno a přejokerováno. Když se na scéně objevil Temný hrdina, chtělo se mi zívat. Tajně jsem doufal, že se hlavní postavou stane policista Oldman a příběh se začne ubírat uplně jiným směrem. Protože podobné akční scény můžu vidět v každém dalším lepším komiksu a vztahové peripetie v každém lepším českém seriálu. Nic méně marketing dokonalý. Udělat ze svého filmu kult, ještě před uvedením do kin je opravdový kumšt. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Po docela dobrym Batman začíná se nám dostala do rukou tahle paráda. Ne všechna pokračování musí být špatná. A tohle opravdu, ale opravdu není ale vůbec špatný. Ba naopak. Je to geniálně skvělé. Promyšlenost celýho příběhu vás totálně zarazí do sedačky, gauče, židle atd. atd. a vy pak přes dvě hodiny držíte moč jen proto, aby jste nepřišli o jakýkoliv detail. Už v Batman začíná bylo všem jasný, kdo asi bude hlavní záporák Temnýho rytíře. Po burtonovském Jacku Nicholsonovi jsem ani nečekal nějakej extra zázrak. Ale zázraky se dějí. Heath Ledger nastavil laťku tak sakramentsky vysoko, že další ztvárňování Jokerů bude sakra těžký. Nejenom, že odvedl naprosto famózní výkon (za který bohužel dostal alespoň Oscara in Memoriam) ale v horším případě inspiroval tolik lidí v reálnym životě, že se snaží napodobit jak jeho styl, tak i jeho činy. Škoda, že si to samé neřekli i fanoušci Batmana (kterej je ve filmu díky výkonu Ledgera nebo Eckharta tak trochu upozaděn). Inu hopsat po střechách v černejch hadrech asi pro ně není ta správná anarchie :D Úplně každá postava v tomhle filmu má svůj účel a nikdo tak není jen blbý křoví, ale opravdu postava s účelem pro příběh. Co mě kromě Heathova Jokera potěšilo, byl pro mě docela nečekanej výkon Aarona Eckharta co by Harvey Dent/Two-face. Po Batman navždy jsem ani nečekal dramatickou postavu s rozdvojenou osobností. Snad jedinou výtku mám k jeho filmové partnerce Rachel v podání Maggie Gyllenhaal. Postava ve filmu je v pohodě, ale ta herečka. Bože jak tohle šeredný stvoření vůbec může běhat po světě. FUJ! Tome, vrať nám Katie Holmes a neser :D Výbornej visuál, výborná hudba, geniální herci. Nelze jinak ... pět hvězd zcela právem. ()

MEGAmarvel 

všechny recenze uživatele

,,Why so serious?" Musím zatleskat Ledgerovi za jeho děsivou a chaotickou verzi Jokera. Tak skvělý záporák ve filmu ještě nebyl a ta Zimmerova hudba! Temný rytíř je našlapaný a strhující snímek s výborným scénářem a promyšlenými postavami. Napínavý příběh vás pak prostě chytne a nepustí. Jestli tohle nebude jednou klasika, tak nevím. ()

MZ91.EOLB83 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film natočený podle komiksové předlohy. Nejdůležitější položka ve fimografii páně Nolana. Dokonalý Zimmerův motiv má pro film podobný význam jako hudba Howarda Shorea pro Pána Prstenů. - He's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A dark knight. ()

Batwayne 

všechny recenze uživatele

Ako sa vraví, prvý diel je vždy ten naj. Toto ale neplatí pri Temnom Rytierovi. Ten posúva sériu do nebeských výšin kinematografického neba. Aj keď subjektívne sa mi viac páčila jednotka, z objektívneho hľadiska musím uznať že The Dark Knight je o level vyššie. Či je to príbehom, skvele vykresleným konfliktom Bruce Wayne a Batman (a pritom sú still the same), väčším množstvom akcie, vyšším rozpočtom alebo proste iba Heathom Ledgerom, ktorý je maskou celého filmu. Jedno je jasné, názov The Dark Knight sa hrubo zapíše do filmových análov ako revolučný snímok, ale najmä sa nám vryje do sŕdc ako nezabudnuteľné veľdielo. ()

Související novinky

Batman se blíží k půlmiliardě

Batman se blíží k půlmiliardě

14.03.2022

Druhý týden v kinech a chválený komiksový snímek The Batman už se pomalu ale jistě blíží k půlmiliardě dolarů z celého světa. Film o druhém víkendu zaznamenal jen 42% propady, díky čemuž si v… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama