Reklama

Reklama

Temný rytíř

  • USA The Dark Knight (více)
Trailer 4
USA / Velká Británie, 2008, 152 min (Alternativní 146 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Kamera:

Wally Pfister

Hrají:

Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Eric Roberts, Ritchie Coster (více)
(další profese)

Další Batmanovo dobrodružství začíná. Jeho protivníkem je tentokrát záhadný psychopat Joker. Vítanou posilou by se Batmanovi mohl stát nový státní zástupce Harvey Dent, idealistický právník odhodlaný bojovat zejména proti mafiím ovládajícím podsvětí města. Dent chodí shodou okolností s Rachel, kterou Batman, alias milionář Bruce Wayne, také miluje. Čínský obchodník Lau, se kterým Wayne odmítne obchodovat, navrhne gothamským mafiánským skupinám pro jejich peníze bezpečný úkryt v Hongkongu, kam nesahá Dentova pravomoc. Do jednání nečekaně zasáhne Joker, který chce polovinu mafiánských peněz za likvidaci Batmana. Ti to odmítnou. Batman vzápětí Laua unese a dostane z něj jména mafiánů. Dent rozjede velkou akci, podaří se mu však dostat za mříže jen méně významné gangstery. Vzápětí Joker vyhlásí, že každý den zabije jednoho člověka, a bude to dělat tak dlouho, než Batman veřejně přizná svou identitu a nechá se zatknout... (TV Nova)

(více)

Recenze (3 887)

Tiferet61 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezduchý film a ani Heath Ledger jako Joker mě neuhranul. Na můj vkus dost přehrával - pitvořením by se hodil spíš do filmů Zdeňka Trošky. ()

Babinicz 

všechny recenze uživatele

Imbecilní scénář. Takhle to vypadá, když se dělá pokračování jenom pro prachy. Policajti jsou blbci, mafiáni jsou blbci, Batman a jeho tým jsou taky blbci. Joker má v každé scéně navrch. Buď proto, že se podílel na psaní scénáře a ví, co se stane, nebo má nadpřirozené schopnosti, nebo jak jsem už psal, ostatní jsou blbci. Jeho do detailu propracované plány perfektně vycházejí, přestože tvrdí, že všichni plánují, on však nikolivěk. Lépe improvizuje, štěstí mu přeje. Jednou chytne s nožem pod krkem Rachel, pak zase policajta, co ho hlídá, unese Denta i Rachel, do basy si projde chlapík s bombou v břiše, sekuriťáci v tunelu po sobě nechají třikrát vystřelit erpégéčkem atd. Asi by mi to nevadilo, kdyby to byla komedie a divák by mohl vypnout mozek. Kromě vražd policistů ale umírají a jsou zmrzačeny také hlavní postavy. Hlavní záporák nakonec ani nechcípne potupnou smrtí. Nelogičnost děje a vypatlané akční scény mi film znechutily už v dobré polovině a chtěl jsem z kina odejít. Zůstal jsem, "protože jsem byl zvědav, jestli i druhá půlka představení bude stejně slabá, jako ta první". Byla horší. Pěkná je úvodní loupež, návštěva Jokera u mafiánů a kouzlo s propiskou. Pak se Ledger okouká. Silná stránka filmu: Bale, Oldman, Caine a Freeman. ()

Leguan23 odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mě asi nejhorší film, který jsem byla nucena zhlédnout. Příběh jsem úplně postrádala, ale zato kolosálních efektů tam bylo hafo. O tento druh filmů se moc nezajímám a tak to taky zůstane. Doufám, že už to nikdy neuvidím. ()

GeorginaAnne 

všechny recenze uživatele

"Why so serious?" ...Tohle byla jedním slovem "jízda", která mě bavila od začátku až do konce. Hltala jsem každou scénu, každý pohyb Batmana a samozřejmě Jokera! U tohoto filmu snad není co dodat! Skvěle natočené, zahrané, hudba skvělá, prvotřídní záporák, který se hodně povedl. Joker je jen jeden a to je Heath Ledger! Pravděpodobně se už nikomu nepodaří takový výkon zopakovat ale snad se k němu aspoň někdo přiblíží, Jared Leto má celkem slušně našlápnuto. S Benem tvoří docela dobrou "dvojku", tak možná někdy... ()

dendev 

všechny recenze uživatele

Skvelé Herecké výkony včele s Christianom Baleom, (neuveriteľným) Heathom Ledgerom, Garym Oldmanom či Michaelom Caineom, príbeh, ktorý tomuto filmu môže závidieť akýkoľvek filmový producent (dokonalá filozofická zložka, skvelé detektívne pasáže, monológy, ktoré Vás nútia sa zamyslieť...) a Soundtrack, ktorý z Hansa Zimmera definitívne spravil môjho najobľúbenejšieho filmové hudobného skladateľa.... 100% + Zaradené do Mojej TOP 10 ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Násilí, šílenství, výbuchy, a jedna fakt pěkná motorka - ta se zasloužila o dvě hvězdičky. Digitální ponurá podívaná s trochu nadstandartním výkonem Ledgera. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Nolanův Magnus Opus a můj zdaleka neoblíbenější film od tohoto génia a nejlepší komiksový film vůbec. Kvalita většiny filmů se pozná tak, že je můžete vidět třeba desetkrát, ale stejně vás neomrzí. Tenhle film je prostě filmová dokonalost, kde jestli mám vyzdvyhnout jednu věc, tak je to Ledgerův Joker. To co ten chlap předvadí je něco neskutečnýho. On má po celý film navrch a Batman je spíš taková jeho hračka. Obrovská škoda, že Ledger předčasně umřel, jelikož to byl jeden z nejtalentovanějších herců, co kdy po tomhle světě chodili. 95% ()

Hohl 

všechny recenze uživatele

Co se týče komiksových filmů, jednoznačně preferuji filmy od Marvelu. Nejlepší komiksový film všech dob však musím připsat DC. Gratulace Christopheru Nolanovi za brilantně odvedenou práci. ()

Coumway odpad!

všechny recenze uživatele

Kedy už konečně pochopíte ,že Michael Caine bol a je a vždy bude iba obyčejný alkoholik ktory sa k filmu dostal iba náhodně a to na proti alkoholickom liečení kde bol 4krat a vtedy sa spoznal s jednou Bulharkou a ona ho doviedla do filmovej branže. ()

Rangifer 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra, temná hudba a temný rytíř chrání temný Gotham proti zmalovanému šaškovi. Jakožto předchozí film, se i tenhle drží víc reality. Trochu film kazí to kecání a těžko pochopitelné filozofování. Za to soundtrack od Hanse Zimmera se mi tak zalíbil, že nějakou dobu jsem si to pouštěl jakožto relaxační hudbu. No a co Heath Ledger? Za mě, nejlepší herec, co kdy hrál Jokera. Jeho psychopatický smích nahání hrůzu, pokud se bavíme o originálním dabingu, jeho grimasy a maska vstoupila do filmových dějin. Odpočívej v pokoji Heathe, posmrtného Oscara si zasloužíš právem. ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, nudné. Heath Ledger v žádném případě kvalit Jacka Nicholsona nedosahuje. A taky Vám řeknu proč. Burton zachoval podstatu příběhu. Nehraje si na dramatického umělce. Natočil prostě ptákovinu o hrdinovi, který v netopýři masce zachraňuje své město. Proto je jeho Joker magor, vtipálek, nevyzpytatelný a veskrze zábavný. A kdo jiný by to mohl zahrát než Jack Nicholson, jehož šílený svit v očích není ani třeba podtrhovat maskou. Ano, dnes už se takto filmy netočí. Máme radši, když je to temné, drsné a "realistické". Jenže takovýto příběh si nemůže hrát na realitu, jinak se stává směšným. Heath Ledger nepochybně předvedl skvělý výkon, ale Jokerem zůstává Jack, který si byl vědom toho, že hraje kreslenou postavu. ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

Joker na hrad... Ale samozrejme, že celý čas som držala palce Batmanovi, lenže Joker mal svoje čaro. Totálne antisexi Harvey Dent tam pre mňa byť ani nemusel, ale chááápem, že tam mal svoj význam. Rozhodne ho bolo treba obsadiť niekým na koho sa dá aspoň trocha pozerať. Nevadí, tento malý nedostatok je zanedbateľný oproti celému kopcu pozitív. Myslím, že Batmanovskú trilógiu si rozhodne ešte pozriem. A nie raz.... ()

JankiCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mám raději Marvel než DC, tak trilogie Ch. Nolana o Batmanovi pro mě zahrnuje nejlepší superhrdinské filmy zatím, ať už samotnou atmosférou nebo skvělým Balem v hlavní roli. Ovšem právě Temný rytíř, tedy druhý díl trilogie, je pro mě z této trilogie nejlepší nejen kvůli Jokerovi, který je mým nejoblíbenějším záporákem v Gothamu a kterého bravurně zahrál Heath Ledger, ale také kvůli všemu ostatnímu. Prostě bezchybný film. Ostatní hercké výkony jsou také nadprůměrné. Musím si však při hodnocení nechat přece jen nějakou rezervu. 91% ()

hmyzovrah 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Tenhle Batman, Joker a další jsou fakt cool. Furt se tam něco děje a film nespomaluje. Výkony herců bomba. Nevím komu pak fandit, Jokerovi? Batmanovi? ()

Korra 

všechny recenze uživatele

Bude to znít neuctivě, ale mám radši Nicholsonova Jokera. Sice uznávm, že Heath to dal slušně, ale film není ani zdaleka taková pecka jako první díl. Batman je na začátku i na konci Batmanem, porazí jednoho záporáka, ale... nějak tam chybí pořádný náboj a katarze. Joker nebyl ani zdaleka takový protivník, jak Qui-Gon... totiž Ras-al Ghul. ()

Související novinky

Batman se blíží k půlmiliardě

Batman se blíží k půlmiliardě

14.03.2022

Druhý týden v kinech a chválený komiksový snímek The Batman už se pomalu ale jistě blíží k půlmiliardě dolarů z celého světa. Film o druhém víkendu zaznamenal jen 42% propady, díky čemuž si v… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama