Reklama

Reklama

Temný rytíř

  • USA The Dark Knight (více)
Trailer 8
USA / Velká Británie, 2008, 152 min (Alternativní 146 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Kamera:

Wally Pfister

Hrají:

Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Eric Roberts, Ritchie Coster (více)
(další profese)

Další Batmanovo dobrodružství začíná. Jeho protivníkem je tentokrát záhadný psychopat Joker. Vítanou posilou by se Batmanovi mohl stát nový státní zástupce Harvey Dent, idealistický právník odhodlaný bojovat zejména proti mafiím ovládajícím podsvětí města. Dent chodí shodou okolností s Rachel, kterou Batman, alias milionář Bruce Wayne, také miluje. Čínský obchodník Lau, se kterým Wayne odmítne obchodovat, navrhne gothamským mafiánským skupinám pro jejich peníze bezpečný úkryt v Hongkongu, kam nesahá Dentova pravomoc. Do jednání nečekaně zasáhne Joker, který chce polovinu mafiánských peněz za likvidaci Batmana. Ti to odmítnou. Batman vzápětí Laua unese a dostane z něj jména mafiánů. Dent rozjede velkou akci, podaří se mu však dostat za mříže jen méně významné gangstery. Vzápětí Joker vyhlásí, že každý den zabije jednoho člověka, a bude to dělat tak dlouho, než Batman veřejně přizná svou identitu a nechá se zatknout... (TV Nova)

(více)

Recenze (3 887)

Luteka 

všechny recenze uživatele

Nolan to tady opravdu roztočil, není to přehnané, ale je to na efekt, není to smutné, je to dramatické, není to šílené, je to odvážné ... Díky ti :) ()

Linkyc 

všechny recenze uživatele

Co napsat k už tak dokonalému filmu? Snad jen... škoda že musí být na druhém místě v mém TOP hned za Inception. Nolan je čím dál tím lepší a zraje jak dobře uleželé víno. Vím, že nikdy nevíte, zda se víno za 10 let nepromění v ocet, ale já to risknu a ochutnám ho kdykoliv to bude jen možné. Hudba, herci (Joker Ledger předevsím), efekty, zvuky. Taková dokonalost je blahem pro všechny smysly. Lázeň pro duši diváka s vytříbeným vkusem. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Co to ten Nolan vytvořil...nejlepší komixovou adaptaci v historii, nejlepšího záporáka v historii, nejlepší chaos v historii. Sorry, už i tak je to hodně titulů na jeden film. Rejža s týmem vyspinkaní do růžova, natočili komix bestiálně fungující v rovinách thrilleru, akce, napětí, úžasu, boje dobra a zla, to je jednoduše bez komentáře. Pár dodatků - RIP HL, vycházející hvězdička schopna překonat DiKapra. Nevím jestli se Snyderovi povede natočit alespoň něco tak dobrého, jako bylo toto, ale držím mu kurva pěsti, protože já chci další takový kousek. A poslední dodatek, jestli se někdy Nolanovi podaří překonat jiným filmem kvalitu Temného rytíře (pardóóón, ale Intershitter fuckt ne), koupím si ho ve speciální edici za 100$ a více. Já vím, motivace jak přejeď Bartošovou, ale co... ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to tak zlý nebylo, dost se mi líbilo jak to začalo v pulce filmu nabírat spád a celý město začalo padat. Aspon 2* sou za jokera. ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Příchod Jokera do Batmanské série rozhodně rozzářil hodně fanoušků, Nolan znovu předvedl své umění tvořit bezchybné filmy a rovněž Ch. Bale i H. Ledger se do své role vžili perfektně. A vznikl z toho nejlepší film s Batmanem. 100% ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Abyste z těch oslavných písní neochraptěli. Mně to přišlo jako obyčejný, lehce nadprůměrný akční film. Jediný, co mě trochu osvěžilo, byla Jokerova vynalézavost na cestě za totálním chaosem. Nemocnice, lodě... Ale jinak mi ten humbuk kolem Temného rytíře připadá jen jako davová psychóza zpuštěná médii a Ledgerovou smrtí. ()

Aberforth 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že tento film som odmietal a už len tá predstava, že sa jedná o Batmana sa mi zdala fakt smiešna, nakoniec som sa k tomu dokopal a zistil som, že triedim príliš skoro. Jedná sa zrejme o najlepší akční film aký som mal možnosť vidieť. Dej sa stále perfektne stupňuje a nepustí diváka ani na WC, príbeh jednoducho perfektný, efekty a hudba si myslím, že nieje ani treba rozpisovať, ale čo robí skutočne tento film úžasným, je každopádne Joker. Heath Ledger stvárnil postavu vyšinutého blázna tak perfektne, že mi z neho behali zimomriavky po tele a mal som pocit, že Ledger sa premenil na ťažko stráženého schizofrenika. Čo dodať? dokonalosť. R.I.P Heath Ledger. ()

Liflaen 

všechny recenze uživatele

To je nádhera ! Bezpochyby lepší než první díl, temná atmosféra z tohoto filmu mě jen tak nepustila. Batmanovská sága mě prostě chytla a jen tak nepustí. Neomrzí se ani po několika shlédnutí znova. Jsem zvědav zda toto trumfne Dark knight rises, ale skutečně o tom pochybuji. Takto brilantní a dokonalý film se jen tak nenatočí. Děkuji pane řežisére !! ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Temný rytíř exceluje všude tam, kde mi to v jedničce skřípalo, pořádně zamakal a je to minimálně o třídu lepší film. Na scény, ve kterých si v Batman začíná nebyl jistý v kramflecích se vykašlal a soustředil se na super akci (souboje, honičky, výbuchy), hutnou atmosféru a naprosto geniálního Jokera. Lze bez nadsázky říct, že to byl životní výkon Heath Ledgera (blbej vtip). Ty jeho nápady byly ultimátní, ohromilo mě například, jak nechal zmizet tužku. Ale třeba i hned úvodní scéna s vyloupením banky. Asi díky Jokerovi všechno tak hladce zapadalo a já jsem si celou dobu mlaskal. Po shlédnutí trojky mi nezbývá než nadávat sám sobě, že jsem toto neviděl v kině. (90%) ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komiksový film všech dob, který ovšem je komiksový opravdu jen minimálně. Film je laděn více realisticky a velmi temně než komiksově, ale to filmu spíš prospívá. Když jsem film viděl poprvé tak sem z něj byl nadšen a ani po dalších shlédnutích jsem se vůbec nenudil. Skvělý scénář, režie, akce, hudba, atmosféra a hlavně postavy v čele s Jokerem dělají z tohohle filmu pro mně nejlepší film roku, a jeden z nejlepších filmů celého desetiletí. Právě díky své realističnosti a výborným záporákům tenhle díl mnohonásobně předčí díl minulí od kterého se opravdu velmi liší. 100% ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Tento diel Batmana zostal ďaleko za Burtonovým gotickým či Schumacherovým fantasmagorickým Batmanom. Dark Knight je poctivý thriller o boji proti zločinu a temná atmosféra jedničky sa posúva do vyššieho levelu. Je to drsný thriller o tom ako sa pár správnych chlapov snažilo zlepšiť svet a svet im na oplátku zlomil vaz. Heath Ledger ako Joker tu podal nadľudský výkon a je mi strašne ľúto že ho už nikdy vo filme neuvidím. Mistrovsky natočený film, ktorý by nemal ujsť žiadnemu fajnšmekrovi. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Excelentní Joker tomu dal šťávu. Celkově super podívaná na netopýřího muže. Oproti předchozím dílům z devadesátek se Batman stal opravdovým super hrdinou. A hlavně má spoustu fajn hraček, které mu může závidět i James Bond. ()

Dexter256 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan a jeho Temný Rytíř. Co k tomu dodat??? Asi to že je to perfektní od začátku až do konce. Na tomto filmu je prostě skvělé úplně všechno. Ať už hodnotíme režii,scénář,herce všechno je prostě jedním slovem perfektní. Co je,ale víc než perfektní je Heath Ledger!!!! Jeho fantastický výkon v roli Jokera je prostě nepřekonatelný. Heath Ledger byl a vždy bude jediný Joker Batmana.!!!! Jediný,který tuto roli ztvárnil naprosto dokonale a neskutečně skutečně. 95% ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování Nolanova epického díla. I když mám nejradši Batman začíná, Temný rytíř je masami nejoblíbenější a není se čemu divit. Úchvatný Heath Ledger jako Joker, skvělý Christian Bale jako Wayne/Batman, Aaron Eckhart jako Harvey Dent, Michael Caine jako Alfréd, Gary Oldman jako Gordon, Morgan Freeman jako Fox..To jsou jedny z mnoha hereckých hvězd, které z tohoto filmu vytvořily perfektní zážitek. Pod Nolanovou režií rozehráli další partii v bitvě o Gotham, která skončila až dalším dílem. Věčná škoda že Ledger zahynul, Joker zůstane navždy jeho nejskvělejší rolí. Děj filmu je skvělý-chaos ovládá město, nic nemá řád, ani pravidla. Skvělé scény-obzvláště likvidace policejního komisaře Loeba a soudkyně Surrilové, stejně jako smrt Rachel, za doprovodu neskutečného Zimmerova sountracku jsou přímo zlaté perly v tomto snímku. Harveyho: "No, why you come for me?!" mi bude znít v hlavě ještě hodně dlouho. Gotham ztratil vše. Batman byl zostuzen a vyhnán. Ale vítězství bylo nakonec dosaženo..a proč? "Sometimes the truth isn't good enough, sometimes people deserve more. Sometimes people deserve to have their faith rewarded..."---------"He is the silence warrior, a watchful protector...A Dark knight" 5* bez pochyb, Nolan se zapsal do historie celou Batmanovskou ságou. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

myslím že svoje nejoblíbenější filmy definuji tím jakou hrůzu a psychickou bolest mi působí. Když dostává Batman na prdel, když Heath Ledger odřezává jeden kousek Gothamu za druhým, jen proto, že chce, když nepochopitelně všechno padá, není většího filmového potěšení, než když můžete cítit jak z toho popela hrdina vstává, fyzicky a psychicky jde nahoru i přes tu strašnou bolest, jaké to všechno znamená. ()

Související novinky

Batman se blíží k půlmiliardě

Batman se blíží k půlmiliardě

14.03.2022

Druhý týden v kinech a chválený komiksový snímek The Batman už se pomalu ale jistě blíží k půlmiliardě dolarů z celého světa. Film o druhém víkendu zaznamenal jen 42% propady, díky čemuž si v… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama