Reklama

Reklama

Temný rytíř

  • USA The Dark Knight (více)
Trailer 6
USA / Velká Británie, 2008, 152 min (Alternativní 146 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Kamera:

Wally Pfister

Hrají:

Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Eric Roberts, Ritchie Coster (více)
(další profese)

Další Batmanovo dobrodružství začíná. Jeho protivníkem je tentokrát záhadný psychopat Joker. Vítanou posilou by se Batmanovi mohl stát nový státní zástupce Harvey Dent, idealistický právník odhodlaný bojovat zejména proti mafiím ovládajícím podsvětí města. Dent chodí shodou okolností s Rachel, kterou Batman, alias milionář Bruce Wayne, také miluje. Čínský obchodník Lau, se kterým Wayne odmítne obchodovat, navrhne gothamským mafiánským skupinám pro jejich peníze bezpečný úkryt v Hongkongu, kam nesahá Dentova pravomoc. Do jednání nečekaně zasáhne Joker, který chce polovinu mafiánských peněz za likvidaci Batmana. Ti to odmítnou. Batman vzápětí Laua unese a dostane z něj jména mafiánů. Dent rozjede velkou akci, podaří se mu však dostat za mříže jen méně významné gangstery. Vzápětí Joker vyhlásí, že každý den zabije jednoho člověka, a bude to dělat tak dlouho, než Batman veřejně přizná svou identitu a nechá se zatknout... (TV Nova)

(více)

Recenze (3 886)

Saimon 

všechny recenze uživatele

Strašně mě u toho bralo dokonce i u kino projekce spaní...Nevím možná jsme to s kamarádem projednou přehnali se silou zkouřeného modelu,ale jediné,co drželo mou mysl bdělou byl Heath a jeho brilantně bizarní Joker. *** PS: Přísti tyden se chystáme na Mumii 3 a jejího dračího císaře,tak dám jestě dodatečne vedet,jestli byla ospalost způsobena "modelem" a nebo samotným filmem.:) ()

Markinho 

všechny recenze uživatele

Pln očekávání jsem dnes zavítal do kina na nový film Christophera Nolana! Řeknu jen 3 slova..Neskutečný, výborný, strhující, famozní...opravdu nejlepší film desetiletí. Zejména jeho psychologická stránka je fantastická. Znalec a milovník filmů si tento neskutečný zážitek nemůže nechat ujít...opravdu! ()

Tyna31 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger by si jistě Oscara zasloužil. Ovšem nebýt jeho...Popravdě jsem se v kině párkrát přistihla, jak koukám, kde co lítá. Nejsem na tenhle žánr a asi ani nikdy nebudu. Nebýt mých oblíbených herců jako Caine nebo Oldman, asi bych v kině usnula. A co ta Maggie, proboha?! Jako hlavní ženská hrdinka mi neseděla už vůbec. ()

CorteX^ 

všechny recenze uživatele

Jednoduše? Jeden z nejlepších filmů jaké jsem kdy viděl. Žádný filmový fanšmejkr by si to neměl nechat ujít! ()

MeaCulpa 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejlepší komiksový film všech dob. Brilantní herecké výkony, výborná režie a možná trošku překombinovaný scénář. Nolan oproti prvnímu dílu zlepšil akci, zhustil děj a přidal na emocích. Přesto mě konečné finále nechalo překvapivě chladným a nejvíc na mě zapůsobil explozivní konec jedné z postav ve skladišti. 90% ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Drsný temný film. Ledger hraje jako bůh - má úcta. Bale podle mého není nejlepším představitelem Batmana. I jiní by to zvládli. Navíc nevypadá dost drsně - na začátku filmu jsem se musel smát, když jsem Balea viděl v převleku, jak špulí ústa a přitom mluví drsným hlasem. Jsem asi mimo, ale mě se ani první film s Balem nelíbil. Nezapůsobil na mě. Tento druhý je lepší, ale pořád je to slabota. A mohl být klidně o 45 minut kratší. Podle mého, kvalit batmanovských filmů s Keatonem nedosahuje. Ano, nový Batman je naprosto jiný, než Burtonovské dva díly. Ale Keaton byl přesto pro mě zatím nejlepším Batmanem. A to co bylo mezi ním a Balem byla jen srágora, vycpávkové díly. ()

Louie 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání po všech těch oslavných větách, co jsem četl. Zbytečně moc rádobychytrých řečí a chladných nevýrazných postav, které se komíhají v natahovaném příběhu, který občas přeskakuje logiku. Tak nějak se samotný Batman z Batmana vypařuje... Což je škoda. PS. Momentálně to je desátý nejlepší film na ČSFD.... Mno.... ()

Chester7 

všechny recenze uživatele

No... tak zase tak úplně nejlepší film všech dob to není, tak ať ti Američani zas tolik nešílejí, ale uznávám, že po dlouhé době povedený film. ()

artuš 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o batmanovi. Podle mě nejlepší výkon podal Heath Ledger jako žolík. Když jít na tento film tak jenom na něj. ()

Dovlatovka 

všechny recenze uživatele

90%. jsem velký příznivce batman begins a ačkoli objektivně je temný rytíř maximálně povedený, na ten poslední bodík mi chyběl ten nepojmenovatelný pocit uvnitř...bomba motorka, neuvěřitelný joker (napsaný i zahraný), skvělá hudba. ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl. Nikdy jsem po odchodu z kina neměl tak skvělý a zároveň děsivý pocit. První projekce kino a druhá dvd. Velice se těším na další díl, ale nejvíce mě zajímá záporák. Chtěl bych dát 6* ()

mafish 

všechny recenze uživatele

No, špatné to nebylo, ale rozhodně ani tak dobré. Akce, láska, efekty, děj který má spád ... ano, tohle všechno tenhle film obsahuje, a rozhodně je to nejlepší Batman co byl naotčený, ale nijak zvlášť mě nenadchl. ()

kubal18 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé na můj vkus, ale ořezat to zřejmě nešlo. Nicméně jeden z nej filmů tohoto roku a Joker byl zahrán fantasticky. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Batmana a filmy o něm jsem nikdy moc nemusel, ale až vyzývavě kladná odezva mě nenechala chladným a ochotně jsem vyrazil nechat se do kina překvapit. Leč bohužel Batman nepřekvapil. Kvalitní filmařská práce, skvělý Heath Ledger jako Joker, ale děj nuda, Christian Bale nuda, atd. Je mě nad slunce jasnější, že fanoušci Batmana by na mě nejraději oba hlavní hrdiny poštvali, ať mě dají co proto, ale u mě zůstane ve škatulce společně se Supermanem, Spidermanem a ostatními ,,many” a své místo v kině na jejich dalších dobrodružstvích při záchraně světa ochotně přenechám jiným. A tak u mě i nadále zůstanou pravými superhrdiny Forrest Gump a Amélie z Montmartru. ()

Theker 

všechny recenze uživatele

Uf! Skutočne som nečakal takýto zážitok, ale extáza sa dostavila. Aj keď ma komixovky nebavia... počkať! Toto nieje komixovka.. toto je... nemám slov... Ale moje osobné rebríčky meniť zatiaľ nebudem. 9,45/10 ()

Charpy 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem prostě musel jit do kina 2x. Poprvé silný zážitek, opředen kultem životní role Heatha Ledgera. Ruku na srdce, kdo z vás se těšil na každou scénku kde bude Joker. Po druhé jsem si film vychutnal už s očekáváním co bude následovat a zanechal ve mě stejný dojem, jako první shlédnutí. Nutno podotknout, že by měl být film o Batmanovi, ale jeho pozice je zde až třetiřadá. Zastíněn Ledgerem a Eckhartem je zde Bale pouze jako doplněk, aby to nevypadalo jako 'o mně beze mě'. A temný rytíř? Kdopak to asi bude? Batman jistě ne. ()

Lukadlo 

všechny recenze uživatele

Velice povedená akční rubačka :) Musím také podotknout, že Heath Ledger alias Joker zde předvedl opravdu nejlepší herecký výkon. Akorát nechápu, proč se režisér pokoušel udělat remake Batmana, no každý chce v dnešní době vytřískat peníze jak jen to jde... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Tak ne, oproti tomu co jsem si myslel po prvním shlédnutí, tak poté co jsem film viděl podruhé na blu-ray, musím uznat, že je to čistě za *****. Fantastický Ledger (radost z každého jeho vystoupení v ději), příjemní Freeman, Oldman a Caine, trochu méně výrazný Bale, ale přesto herecké obsazení je vynikající. Hudba je dechberoucí a když si člověk znovu projde příběh, tak i ten zaslouží velký obdiv. Jen tak dál Nolane!!!! ------------ Opěvovaný druhý Batman od Nolana je pro mne o něco horší než ten předešlý. Ano, Ledger je vynikající, Oldman, Caine, Freeman jakbysmet... Ale proč je Bale tak utlumený, bez prostoru? Batman je tam jakoby navíc. Toť hlavní chyba vynikajícího filmu. ()

Související novinky

Batman se blíží k půlmiliardě

Batman se blíží k půlmiliardě

14.03.2022

Druhý týden v kinech a chválený komiksový snímek The Batman už se pomalu ale jistě blíží k půlmiliardě dolarů z celého světa. Film o druhém víkendu zaznamenal jen 42% propady, díky čemuž si v… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama